• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #213909  autor: boczi
 20 sie 2007, 10:25
Witam,
mam Jedną Ideę MIX i umowa kończy mi się 22 września.
Docelowo chcę przenieść swój numer do PLAY w tej chwili.
Jakie kroki podjąć, by nie płacić już Orange'owi za kolejny okres rozliczeniowy? Do kiedy ją rozwiązać itd. jak to zrobić? Bo myślałem jeszcze, by poczekać na nową ofertę Ery na początku września. :?:

#213940  autor: aga
 20 sie 2007, 12:25
Tutaj masz opisaną procedurę przeniesienia numeru do Play. Pamiętaj, że wypowiedzenie musisz złożyć miesiąc przed końcem umowy, więc nie zostało ci za dużo czasu. No chyba, że jednak chcesz zaczekać na ofertę urodzinową Ery i jeszcze przemęczysz się jeden miesiąc z Orange. Na razie nie wiemy jak będzie wyglądać nowa promocja, ale za niecałe 2 tygodnie wszystko będzie jasne. Na twoim miejscu poczekałabym, ale decyzja należy do ciebie.

#213950  autor: Tidus
 20 sie 2007, 12:42
A ja bym nie czekał... Nie ma szans, żeby Era zaproponowała choćby coś porównywalnego do Playa, szczególnie jeśliu zależy Ci na telefonie. Najlepiej już teraz udaj się do Playa i złóż wniosek o przeniesienie numeru, żebyś nie musiał płacić za kolejny okres w Orange ;)

#213992  autor: aga
 20 sie 2007, 14:26
Tidus pisze:A ja bym nie czekał...
Co osoba, to inne zdanie :wink:
Tidus pisze:Nie ma szans, żeby Era zaproponowała choćby coś porównywalnego do Playa, szczególnie jeśliu zależy Ci na telefonie.
Faktycznie w zeszłym roku na 10 urodziny nie popisali się promocją, ale może na 11 urodziny jak mają nieco większą konkurencją może coś wreszcie zrobią.
Znając moje "szczęście" gdybym przeniosła się do innej sieci, to Era pewnie wprowadziłaby coś fajnego. :wink:

#214155  autor: DejwiD
 20 sie 2007, 23:10
aga pisze:Pamiętaj, że wypowiedzenie musisz złożyć miesiąc przed końcem umowy, więc nie zostało ci za dużo czasu.
jeden okres rozliczeniowy Skarbie.. i zazwyczaj ta data nie pokrywa sie z dniem konca umowy promocyjnej.

#214167  autor: [email protected]
 20 sie 2007, 23:28
ja bym propnowal poczekac do wrzesnia bo juz niedlugo czasu zostalo a mozliwe ze cos ciekawego zostanie przygotowanego prosta kalkulacja jak dzownisz odrobine wiecej do ery i na stacjonarne to nieznajdziesz tanszego operatora ;) nie jestem fanem play ale wychodze z zalozenia ze najlepszy operator to ten gdzie ma sie najwiecej znajomych (czytaj: do ktorej sieci najwiecej dzwonisz) co z tego ze w play masz plaska stawke jak po dokladniejszej analizie bilingow moze sie okazac ze za te same pieniadze mozesz miec duzo wiecej minut...
ale rozumiem Cie BOCZI bo play ma dobra kampanie marketingową :mrgreen:

#217817  autor: boczi
 01 wrz 2007, 11:30
ale rozumiem Cie BOCZI bo play ma dobra kampanie marketingową
O co Ci tutaj w ogóle chodzi?

Dziękuję za opinie, po 3. września podejmę decyzję. Czyli najpierw iść do Orange by rozwiązać umowę, i potem do Ery/Play, by przenieść numer? :?

#217872  autor: Tidus
 01 wrz 2007, 15:09
Musisz iść do Playa/Ery i wystarczy złożyć wniosek o przeniesienie numeru i podpisać pełnomocnictwo, a oni się wszystkim zajmą ;)

#218158  autor: thonka
 02 wrz 2007, 17:13
wszystko trzeba robić jaknajwcześniej...
ja właśnie jestem w trakcie przenoszenia numeru z Orange do Ery. Umowa była do 20.9 (słowa pani z ProPozycji) a okres rozliczeniowy 3 każdego miesiąca (różnice wynikają z wcześniejszego przedłużenia umowy z Orange). Papierki podpisaliśmy ok 07.08. W Orange na pismo odpowiedzieli 17.08, ale możliwość przeniesienia widza dla mnie dopiero 26.09 (końcowa data opłaty przeniesienia) i tak oto muszę sie bujać dodatkowy miesiąc z Pomarańczą, bo umowa wg. nich kończy mi sie 03.10...

#219599  autor: mike278
 07 wrz 2007, 20:19
regulamin. czytac regulamin. jest napisane 1 pelny cykl rozliczeniowy. czyli trzeba bylo rozwiazywac przed 2 sierpnia, 3 wrzesnia to juz pelen okres rozliczeniowy, a 20 to dzien zakonczenia umowy. co wiecej, nie ma zadnych przeszkod regulaminowych by rezygnacje napisac w dniu podpisania umowy, ze wskazaniem (!) daty jej zakonczenia. :)

Execute the order 66.