• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #211965  autor: krzysztof86i
 13 sie 2007, 15:03
witam

jakie informacje są konieczne do wpisania podczas przelewu za rachunek (plusa) aby plus wiedział ze to są pieniadze ode mnie.

moj brat zrobil w styczniu przelew za rachunek i w tytule
wpisal tylko - polkomtel (i data)

wlasciciel konta (mbanku z ktorego byl przelew) ma inne imie niz wlasciciel komork(mama)i.
czyli komorka jest na kogos innego niz konto z ktorego byl przelew ale adres zamieszkania jest ten sam.
czy te pieniądze plus policzyl za rachunek czy potraktowal to jako podarunek od nieznajomego?

i drugie pytanie czy jest mozliwosc placenia rachunkow w sieci play zeby nie placic dodatkowo za przelew? (w plusie moglem placic w ich niektórych placowkach za darmo)
Ostatnio zmieniony 13 sie 2007, 20:36 przez krzysztof86i, łącznie zmieniany 1 raz.

#211968  autor: sabled
 13 sie 2007, 15:12
krzysztof86i pisze:czyli komorka jest na kogos innego niz konto z ktorego byl przelew ale adres zamieszkania jest ten sam
Każdy abonent ma przypisane swoje konto na które wpłaca pieniądze i nie ważne kto to wpłaca, ważne aby były wpłacane.
krzysztof86i pisze:w plusie moglem placic w ich niektórych placowkach za darmo
Niestety to już w Plusie zmieniło się...

#211970  autor: Rokko
 13 sie 2007, 15:21
krzysztof86i, nie moga tego potraktowac jako prezenty. MOze byc problem z zaliczeniem tego na konto twojego brata. ja w tytule przelewu podaje numer faktur - to w zupelnosci wystarcza. mozna podać też numer klienta.

#211972  autor: krzysztof86i
 13 sie 2007, 15:29
ok dzieki za odpowiedz
- poprostu przelewalem teraz pieniadze za pierwszy rachunek play i zauwazylem ze tam prosza o podanie nr abonenta i nr faktury.
czy w play podobnie jak w plus kazdy ma wlasne konto na ktore wplaca pieniadze?

#211986  autor: hainasz
 13 sie 2007, 16:11
Rokko czemu starszysz że moga byc problemy. Wystarczy ze nr konta sie zgadza, a w tytule można nawet napisać: pocałujcie mnie w d... ;-) - musze tego kiedyś spróbować.

hainasz

#211987  autor: sabled
 13 sie 2007, 16:13
krzysztof86i, w Playu jest podobnie bo kożystają z tych samych systemów rozliczeniowych. Poza tym tak jest najłatwiej. Wymagania odnośnie numeru faktury i abonenta są ich wewnętrzym wymysłem potrzebnym do bliżej nie określonych rzeczy.