• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #208594  autor: art
 01 sie 2007, 14:00
Witam, otrzymałem dziś wraz z fakturą ulotkę informująca o promocji pt "Wakacyjne rozmowy za złotówkę".

Oto skrót treści z ulotki:

"Wakacyjna Oferta taniej w sieci to więcej rozmów z bliskimi i przyjaciółmi. Przez 2 miesiące za dodatkowe 100 minut na połączenia do sieci Era, Heyah i stacjonarnych zapłacisz tylko 1 zł miesięcznie! Po okresie promocyjnym za ofertę zapłacisz tylko 20zł."

Czy ktoś z was skorzystał z tej promocji? Jakie są szczegóły tej oferty? Czy trzeba sie zobowiązać do korzystania z usługi przez określony czas czy moze po 2 miesiącach można z niej zrezygnować? Jak rozliczane są te minuty? czy tak jak minuty z pakietów komfort czy może inaczej?

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#208609  autor: Prometo
 01 sie 2007, 14:42
art pisze:Czy ktoś z was skorzystał z tej promocji? Jakie są szczegóły tej oferty? Czy trzeba sie zobowiązać do korzystania z usługi przez określony czas czy moze po 2 miesiącach można z niej zrezygnować? Jak rozliczane są te minuty? czy tak jak minuty z pakietów komfort czy może inaczej?
Do mnie dzwonili i zapytałem się czy po 2 miesiącach mogę zrezygnować to konsultant odpowiedział mi, że mogę.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#208620  autor: art
 01 sie 2007, 15:34
Tak ja do nich tez dzwoniłem i potwierdzam że można po 2 miesiącach zrezygnować lub pozostawić sobie ten pakiet w cenie 20 zł wiec i tak taniej o 10 zł niż w regularnym cenniku (normalnie jest 30zł). Usługa nie jest jednak dedykowana do wszystkich abonentów, osoby upoważnione do skorzystania z tej oferty mają komunikat o tym po połączeniu z automatycznym biurem obsługi pod numerem 602 900.

#208629  autor: yellowfox
 01 sie 2007, 16:20
ja mam ten sam pakiet tylko za 10zł, kiedyś w okolicy grudnia była taka oferta
dodatkowe 10zł = 100 min do era heayh i stacjonarne.

#208631  autor: Kamel
 01 sie 2007, 16:23
Zimą przyznawali wybranym klientom pakiet "Taniej w sieci" za 10 zł na okres 12 miesięcy. Po tym czasie można z tego zrezygnować lub płacić 30 zł miesięcznie.

#208679  autor: Mumineq
 01 sie 2007, 18:54
To jest jakaś 'szerzej zakrojona' akcja:) Mnie zaoferowali Ofertę weekendową po 10zł przez 12 miesięcy, potem 20zł.
Ostatnio zmieniony 01 sie 2007, 22:25 przez Mumineq, łącznie zmieniany 1 raz.

#208730  autor: lookass
 01 sie 2007, 21:38
yellowfox pisze:ja mam ten sam pakiet tylko za 10zł, kiedyś w okolicy grudnia była taka oferta
dodatkowe 10zł = 100 min do era heayh i stacjonarne.
Tak ja tez mam ta oferte ale tylko przez 10 miesiecy reszte po 30 zl
Ta oferta z tymi minutami za 1 zl wydaje sie atrakcyjna no i jezeli mozna jeszcze zrezygnowac po 2 miesiacach to super ;) poczekam na swoj rachunek albo zadzwonie do BOKu. ;)

#208740  autor: balrog
 01 sie 2007, 22:00
wow super promocja! art jaki masz staż w Erze, oraz jakie rachunki?:P

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#208748  autor: Prometo
 01 sie 2007, 22:36
Mumineq pisze:To jest jakaś 'szerzej zakrojona' akcja:) Mnie zaoferowali Ofertę weekendową po 10zł przez 12 miesięcy, potem 20zł.
Na drugim numerze telefonu zaproponowali mi taka ofertę :wink:

Pozdrawiam - Prometo

#208772  autor: art
 02 sie 2007, 07:29
balrog pisze:wow super promocja! art jaki masz staż w Erze, oraz jakie rachunki?:P
Mam 4 numery na siebie w erze i najstarszy ma 6 lat ... rachunki około 250 zł miesięcznie za wszystkie 4 numery... promocja objęty został numer który jest najstarszy 3 pozostale mają po 2 lata i z tego co widzę dla nich promocja nie jest aktywna...

#208773  autor: Prometo
 02 sie 2007, 07:38
Ja jeden numer mam 6 lat i na niego dostałem Ofertę weekendową po 10zł przez 12 miesięcy, potem 20zł a drugi mam 2 lata i na niego dostałem ofertę taniej w sieci po 1,00 zł przez 2 miesiące a pozostałe 10 miesięcy po 20,00 zł :wink:

Pozdrawiam - Prometo

#208817  autor: boczi
 02 sie 2007, 11:59
Rozmawiałem z konsultantem, te grupa szczęśliwców jest wybierana losowo.

#208820  autor: elrond
 02 sie 2007, 12:07
boczi, może i losowo, ale pewnie z określonej grupy czyli odpowiednio wysokie rachunki, staż w sieci. Takim z 20 złotymi abo i nie większymi rachunku tak łatwo nie dadzą. :wink:

Z kad można sie dowiedzieć czy ma się tą promocje czy nie? Na 602900 na samym poczatku mówi czy trzeba się gdzieś zagłębić w menu?

EDIT:
ja po połączeniu z 602900 mam informacje o nowych stawkach roamingowych. Nic o promocji...
Ostatnio zmieniony 02 sie 2007, 12:26 przez elrond, łącznie zmieniany 1 raz.

#208823  autor: yo!
 02 sie 2007, 12:16
potwierdzam, że można zrezygnować po 2 miesiącach. te 100 minut jest rozliczane niezależnie od minut z abonamentu tzn. jak dzwonisz na era/heyah/stacjonarne to najpierw schodzą Ci minuty z tego pakietu a potem z reszty abo

fear ends
when yo! comes

#208851  autor: art
 02 sie 2007, 14:42
Małe sprostowanie do mojego ostatniego posta... otóż oferta została aktywowana ale nie dla numeru który mam najdłużej tylko dokładnie odwrotnie dla tego który aktywowałem ostatnio (jakieś 14 miesięcy temu). Zatem nie zależy to tylko i wyłącznie od stażu w sieci na to wygląda - akurat ten numer ma abonament w wysokości 75 zł (pozostałe 60zł, 40zł, 30zł) może dlatego został wybrany.

Za to na tym najstarszym mam możliwość aktywacji pakietu weekendowego za 10 zł...

Ciekawe rzeczy w tej erze sie dzieją :D

#208861  autor: Mel
 02 sie 2007, 15:09
Pakiet weekendowy proponowano mi pierwszy raz w ubiegłm roku, a potem jeszcze chyba dwukrotnie. Jak już D@rio wczoraj napisał, takie oferty wybierane są losowo i jestem pewna, że nawet nie patrzą na profil dzwonienia.

#209031  autor: boczi
 03 sie 2007, 08:57
elrond pisze:boczi, może i losowo, ale pewnie z określonej grupy czyli odpowiednio wysokie rachunki, staż w sieci. Takim z 20 złotymi abo i nie większymi rachunku tak łatwo nie dadzą.
Właśnie chodzi o to, że nie. "To kampania marketingowa, gdzie 'szczęśliwcy' są wybierani losowo, bez kryteriów" Nie ma znaczenia wysokość rachunków i staż.

#209115  autor: kamowpl
 03 sie 2007, 14:12
Czyzby to nieudolna proba zatrzymania klientow ;) ?
Tak czy inaczej fajna promocja, nie narzekam ale i nie skorzystalem :) Nie chce mi sie potem dzwonic i po 2 miesiacach deaktywowac. Wystarczy mi minut tyle ile mam.
Tak czy inaczej dwa numerki Era poszly w odstawke, zostal jeden, potem czekam na Play. Prawda jest taka ze telefony w Play sa tansze, jest wiecej minut. Ale to chyba kazdy juz o tym wie. Takze Era niech dalej wymysla pseudo promocje. Fajnie ze cos robia.

#209294  autor: Prometo
 03 sie 2007, 22:27
Ja aktywowałem wczoraj "taniej w sieci" i mam dylemat bo po podpisaniu aneksu 04.07.2007r. mam 60 dni na zmianę ofert uniwersalnych. W tej chwili mam 2 x ofertę uniwersalną + blueconnect a chciałbym mieć docelowo 1 ofertę uniwersalną, 1 taniej w sieci i blueconnect. Zerknąłem dzisiaj poprzez i-boa na moje konto i przy ofercie taniej w sieci pisze "zmiana możliwa w następnym cyklu rozliczeniowym". Mam następujące pytanie czy te dodatkowe minuty "oferta taniej w sieci" można wyłączyć tylko poprzez konsultanta :?:

Pozdrawiam - Prometo

#209351  autor: chriss
 04 sie 2007, 09:14
a ja mam takie pytanie: aktywowalem wczoraj usluge i mialem dostac smsa z potwierdzeniem - do teraz nic nie przyszlo.
a gdy lacze sie numerem o saldo konta to mam info tylko o darmowych minutach z pakietu tysiaca z abonamentu dla oszczednych,ale zero informacji o tych nowych 100 minutach.
czyzby pakiet byl jeszcze nie do konca aktywowany ?]

moze po prostu od nastepnego okresu rozliczeniowego bedzie zebym mial pelne 2 miesiace?