• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #197081  autor: marcinb
 28 cze 2007, 14:57
Dla mnie bardzo ciekawa oferta.
Mam nadzieję, że nie będzie żadnych haczyków. Tani sposób na utrzymanie aktywnego numeru. Zapowiadane ceny usług do wszystkich sieci to 49 groszy za minutę, 15 groszy za SMS-a oraz 40 groszy za MMS-a.

Dla mnie strzał w dziesiątkę (dla określonego profilu użytkowników).

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#197100  autor: MZKS1929
 28 cze 2007, 15:37
Wlasnie napewno ciekawa oferta dla tych co zadko korzystaja z telefonu nie sa zwiazani zadnymi minutami itp...

#197109  autor: WhiteSmurff
 28 cze 2007, 16:10
za piekne zeby nie bylo haczykow... napewno bedzie jakas oplata aktywacyjna lub cus ala to np kwota za "podtrzymanie numeru" - ala TP ;D.

#197203  autor: Pawrzes
 28 cze 2007, 19:44
Jeśli nie będzie jakiś haczyków to Erze przybędzie nowy klient - moja mama :)

Pozdrawiam

#197240  autor: b@sho
 28 cze 2007, 22:29
WhiteSmurff pisze:za piekne zeby nie bylo haczykow... napewno bedzie jakas oplata aktywacyjna lub cus ala to np kwota za "podtrzymanie numeru" - ala TP ;D.
wiesz erze moze sie to oplacac i to bardzo, nawet nie pobierajac oplat "za utrzymanie lacza" gdyz taka osoba raczej bedzie duzo odbierac rozmow, a wiadomo ze za zakonczenie polaczenia obce sieci troche placa :wink: wiec tu moze byc pomysl na zarobek :wink:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#197412  autor: babeo
 29 cze 2007, 17:07
Tylko jaki zysk ma klient? skoro to samo może mieć bez 'umowy' ... według mnie lekko chybione. Polak już taki jest, że jak ma coś podpisać - to musi coś dostać. Najlepiej mega wypasiony telefon za 1zł.

Obstawiam, że ta oferta się nie przyjmie. Zobaczymy za jakiś czas 8)

#197418  autor: MZKS1929
 29 cze 2007, 17:22
Wlasnie moze sama aktywacja bedzie troche wynosic

#197420  autor: babeo
 29 cze 2007, 17:34
Wlasnie moze sama aktywacja bedzie troche wynosic
Jeżeli by tak było, to już w ogole bez sensu. Ale fani Ery i tak będą bronić tej oferty/taryfy*

* - co to w ogóle jest za twór?

#197424  autor: marcinb
 29 cze 2007, 17:52
babeo pisze:Ale fani Ery i tak będą bronić tej oferty/taryfy
Ja nie jestem fanem tej sieci a oferty bronię. ;)

#197435  autor: przemek910
 29 cze 2007, 18:27
babeo pisze:Tylko jaki zysk ma klient?
Jak to jaki, ma atyktywny numer przez 12 miesięcy, nie musi doładowywać by utzrymać numer... A płaci tyle, ile wygada.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#197438  autor: Mel
 29 cze 2007, 18:35
Mnie się ta taryfa bardzo podoba. Wiosną mojej mamie kończy się umowa i jeśli Era wprowadzi tę taryfę, to przejdzie na nią. Cena za minutę niemal taka sama jak w abonamencie, sms 2,5 grosza droższy (ale mama telefonu używa wyłącznie do rozmów), telefon nowy będzie miała już niebawem, kiedy przedłużę umowę i czego chcieć więcej? W tej chwili musi czasami dwa dni przed końcem okresu rozliczeniowego wygadać 40-50 min, a innym razem płaci 72 gr ponieważ wyszła poza abonament. Po przejściu do taryfy Zero nie będzie się musiała o to martwić.

#197479  autor: Prometo
 29 cze 2007, 22:03
kin pisze:Jak to jaki, ma atyktywny numer przez 12 miesięcy, nie musi doładowywać by utzrymać numer... A płaci tyle, ile wygada.
kin, ja nie używałem startera Tak Tak ponad 8 miesięcy i dalej mogłem na niego dzwonić i rozmawiać z drugą osobą, nie mogłem tyko z niego zadzwonić. Ale pożyjemy, zobaczymy ;-)

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#197481  autor: przemek910
 29 cze 2007, 22:07
Prometo pisze:kin napisał/a:
Jak to jaki, ma atyktywny numer przez 12 miesięcy, nie musi doładowywać by utzrymać numer... A płaci tyle, ile wygada.

kin, ja nie używałem startera Tak Tak ponad 8 miesięcy i dalej mogłem na niego dzwonić i rozmawiać z drugą osobą, nie mogłem tyko z niego zadzwonić. Ale pożyjemy, zobaczymy
No a tu będziemy mogli z niego też zadzwonić po okazyjnych stawkach. W dodatku będziemy mogli zerwać umowę kiedy nam sie podoba i nie płacić przy tym kary.

#197483  autor: Prometo
 29 cze 2007, 22:11
kin pisze:No a tu będziemy mogli z niego też zadzwonić bo okazyjnych stawkach. W dodatku będziemy mogli zerwać umowę kiedy nam sie podoba i nie płacić przy tym kary
Jeżeli tak będzie jak mówisz to według mnie będzie to mała rewolucja. Nie znam za wiele szczegółów (tyle co z newsa) więc cierpliwie czekam na tą ofertę i moją przedłużeniową :-)

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#197493  autor: znal
 29 cze 2007, 22:49
babeo pisze:Tylko jaki zysk ma klient? skoro to samo może mieć bez 'umowy' ... według mnie lekko chybione. Polak już taki jest, że jak ma coś podpisać - to musi coś dostać. Najlepiej mega wypasiony telefon za 1zł.

Obstawiam, że ta oferta się nie przyjmie. Zobaczymy za jakiś czas 8)
no tak, tylko że prepaida trzeba doładowywać, żeby był aktywny (chodzi mi o sytuację, kiedy chcemy nie tylko odbierać rozmowy, ale też dzwonić)
przykładowo ja korzystam głównie z połączeń przychodzących, a wychodzących w miesiącu rozmów/smsów mam najwyżej na 3-5 zł

żeby utrzymać aktywny numer muszę ładować w niego ok. 100 zł co pół roku, jestem teraz w sim+ więc nadwyżkę częściowo odzyskuje sprzedając teleprzelewy

tak więc taka oferta jest dla mnie bardzo atrakcyjna :)

można też na to popatrzyć od 2 strony: jeśli w prepaidzie skończy ci sie kasa na koncie, to już sobie nie pogadasz az do doladowania, tu nie ma (przynajmniej nie zauwazylem) zadnych limitów

#197529  autor: Mel
 30 cze 2007, 09:06
(...)abonament przez okres dwunastomiesięcznej umowy będzie wynosił ZERO złotych
Dość oryginalnie brzmi zapis regulaminu mówiący o tym, że po 12 miesiącach PTC zastrzega sobie prawo zmiany taryfy ZERO na inną z zastrzeżeniem, że miesięczna opłata abonamentowa nie może być wyższa, niż dotychczasowa.
Czyli, o ile dobrze zrozumiałam, zmienić może się tylko stawka za minutę/smsy/mmsy. Bo chyba opłaty aktywacyjnej nie będą podnosić?

#197530  autor: przemek910
 30 cze 2007, 09:29
Mel pisze:Cytat:
Dość oryginalnie brzmi zapis regulaminu mówiący o tym, że po 12 miesiącach PTC zastrzega sobie prawo zmiany taryfy ZERO na inną z zastrzeżeniem, że miesięczna opłata abonamentowa nie może być wyższa, niż dotychczasowa.

Czyli, o ile dobrze zrozumiałam, zmienić może się tylko stawka za minutę/smsy/mmsy. Bo chyba opłaty aktywacyjnej nie będą podnosić?
Po 12 miesiącach kończy się okres tej promocji, więc pewnie chodzi im oto by zawrzeć od nowa umowę by miec te same warunki.
Tak samo jest i dziś. Podpisujesz umowę masz tam jakąś promocję - upust na abo przez 24 miesiące. Po zakonczeniu umowy tego upustu nie ma i abo idzie w góre do standardowej stawki ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#197662  autor: marcinb
 30 cze 2007, 17:12
Jest też zajawka na Telepolis
Rozczarowali mnie - aktywacja 99 zł.

#197784  autor: Pawrzes
 01 lip 2007, 01:18
No teraz już nie jest tak pięknie... :| Przez tak wysoką aktywację atrakcyjność tej taryfy znacznie spada... Jedyne co może bliskich mi osób zachęcić to bezpłatna (lub za symboliczne 1 zł) przeniesienie numeru Tak Tak do Taryfy Zero...

Pozdrawiam