• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #21812  autor: hett
 01 paź 2005, 22:30
Witam!

Moze to glupie pytanie, ale jak i gdzie ZA DARMO sprawdzic ile jeszcze minut pozostalo mi do wykorzystania w ramach abonamentu? Chodzi mi konkretnie o taryfe Nowy Komfort w promocji urodzinowej (sa tam dwa pakiety po 40min).

Z gory dzieki za pomoc!

#21816  autor: WitekT
 01 paź 2005, 22:40
Hmmm... Jeżeli za darmo, to tylko przez BOK na www. Ale nie jestem pewien czy pokaże Ci dokładnie minuty. Chociaż chyba powinno...

#21834  autor: hett
 01 paź 2005, 23:15
WitekT pisze:Hmmm... Jeżeli za darmo, to tylko przez BOK na www. Ale nie jestem pewien czy pokaże Ci dokładnie minuty. Chociaż chyba powinno...
No wlasnie w tym caly szkopul, ze na www ERY w i-boa pokazuje mi jedynie kwote do zaplaty z zeszlego miesiaca i ewentualnie dodaktowe koszty po przekroczeniu abonamentu w miesiacu biezacym. Nie mozna natomiast doszukac sie ile owych minut jeszcze w abo pozostalo.

Po przejsciu z Idei i tamtejszego idea24online bylem przekonany ze u kazdego operatora na www bedzie tak samo ladnie widac ile jeszcze minutek/smsow zostalo. A tu sie okazuje ze nie bardzo. Jestem w szoku :roll:

#21842  autor: Bobb
 01 paź 2005, 23:23
Nie taka idea zla jak ja maluja :D W idei mozna na wiele roznych sposobow sprawdzis stan swojego posiadania :D

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#22362  autor: sebastr
 04 paź 2005, 12:03
Możesz wiedzieć ile ci zostało minut wykorzystując funkcję telefonu. Chyba w każdym fonie jest licznik rozmów. Wchodzi ci nowy abonament to zerujesz licznik i już. Przy naliczaniu 1 sekundowym nie ma z tym żadnego problemu. Sprawa zaczyna się komplikować jeśli miałbyć np pakiet do wszystkich i pakiet do ery. Nie wiedziałbyś wtedy ile minut z jakiego pakietu wykorzystałeś.

#22369  autor: xlord
 04 paź 2005, 12:11
sebastr pisze:... Nie wiedziałbyś wtedy ile minut z jakiego pakietu wykorzystałeś.
W Siemensach jest zapamietywany czas kazdej oddzielnej rozmowy, wiec wystarczy podsumowac sobie czasy rozmow poza siec i oddzielnie wewnatrz sieci. Nie iem jak to wyglada w innych telefonach. :)

Pozdrawiam

#22370  autor: sebastr
 04 paź 2005, 12:17
Przyznasz że trochę trudno sumuje się długości przeprowadzonych rozmów. Lepiej chyba żeby robił to tel za nas.

#22382  autor: xlord
 04 paź 2005, 12:52
Owszem. Siemensy rowniez same sumuja rozmowy wychodzace oddzielnie i przychodzace oddzielnie. Mozliwosc sumowania w "glowce" dotyczy pakietow na rozmowy wewnatrzsieciowe.

Pozdrawiam

#22408  autor: zgreev
 04 paź 2005, 15:02
najlepiej zapisywac sobie na karteczce po kazdej rozmowie :)

zamocni.pl - coming really soooooooooooon...

#22431  autor: xlord
 04 paź 2005, 16:39
zgreev pisze:najlepiej zapisywac sobie na karteczce po kazdej rozmowie :)
i zalozyc oddzielny segregator na te karteczki :-D :-D :-D

Pozdrawiam

#22533  autor: margeo
 05 paź 2005, 00:07
najprosciej zadzwonic pod 602963 (w taryfach Nowy Komfort 0,29zl) i tam uzyskasz informacje ile pozostalo Ci bezplatnych minut (wtedy obliczysz ile zostalo SMS z podstawowego pakietu) a takze ile zostalo SMS w pakiecie multimedialnym (a wiec z prostego rachunku wiesz takze ile MMS). pozdrawiam :)

ps. nie jest to za DARMO, ale nie sa to az tak tragicznie wysokie koszty :)