• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #21392  autor: Michu
 30 wrz 2005, 16:40
Prosze bardzo ..... heheh mozecie narzekac na nowa promocje orange... osobiscie mi sie podoba tylko tansze telefony!!

#21400  autor: Bobb
 30 wrz 2005, 17:04
Mi sie bardzo podoba ze w ramach darmowego numeru i darmowych weekendow/wieczorow mozna rowniez wysylac darmowe smsy i mmsy :D Mogli by obnizyc ceny za smsy do 15 gr i polaczn do 70 gr, tansze telefony i bylbym werihepi :D

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#21475  autor: Michu
 30 wrz 2005, 19:52
Dla mnie ta oferta jest naprawde dobra!! Bo dzwonie glownie do orange i stacjonarnych. Dostane w sumie 600zł w prezencie od nich czy to jest zle?
A tel za 1zł.... szkoda ze k700i a nie k750i, no ale trudno siedemsetka jest tez fajna!!

#21485  autor: WitekT
 30 wrz 2005, 20:23
Ja uważam, że mimo wszystko ta promocja nie jest zbyt atrakcyjna - daleko jej do urodzinowej w Erze...

#21488  autor: Shila
 30 wrz 2005, 20:30
Jak tak sobie przegladnelam TWOJ E-PLAN to jakos nie za bardzo mi sie widzi.
Zerknelam na Nokie 6610i, która w Plusie przy kwocie deklarowanej 30zl, kosztuje 169zl a tu za taka sama kwote dekl. placimy za telefon 399zl :/
dopiero przy 46 do 65 zł, kosztuje 149zl!

Fakt faktem Sagem 6-2 przy kwocie dekl. od 46 do 65 zł, kosztuje 198,99 zł! i to moim zdaniem dobra kwota, ale to tak na moje oko.

Po za tym gdzies czytałam ze za przylaczenie do sieci (?) placi sie 300zl? /beznadzieja/ a potem jeszcze 50zl czy coś..

Po za tym minuta rozmowy 80gr :/ Jak ojciec przyjedzie to od razu kupuje mu simplusa :?

Telepolis.pl

#21490  autor: blom
 30 wrz 2005, 20:33
WitekT pisze:Ja uważam, że mimo wszystko ta promocja nie jest zbyt atrakcyjna - daleko jej do urodzinowej w Erze...
zgadzam sie era ma lepsza

#21495  autor: Michu
 30 wrz 2005, 20:58
Mialem mozliwosc skorzystania z promocji urodzinowej na lepszych warunkach (przedluzenie umowy) zaproponowali mi abo za 35zł (odpowiednik tej za 40zł) na dwa lata , SE k700i za złotysza, ale ... 80 min to ja mam na 3-4 dni:) dzwoni glownie do pomoranczowych albo telekomuny i nie mam za grosz zaufania do ery (wielokrotne przewały). f##k'tycznie orange nie ma jakies wystrzelonej w kosmos promocji, ale mysle ze najgorsza tez nie jest!! Obniza ceny sluchawek i dla mnie bedzie bomba!!

#21497  autor: gosciu
 30 wrz 2005, 21:02
Skoro 80 minut wygadujesz z 3-4 dni to zupenie nie rozumiem why uzywasz miksa jak napisales w txt o sobie... ;-P

#21499  autor: pumba
 30 wrz 2005, 21:16
Michu pisze:Mialem mozliwosc skorzystania z promocji urodzinowej na lepszych warunkach (przedluzenie umowy) zaproponowali mi abo za 35zł (odpowiednik tej za 40zł) na dwa lata , SE k700i za złotysza, ale ... 80 min to ja mam na 3-4 dni:) dzwoni glownie do pomoranczowych albo telekomuny i nie mam za grosz zaufania do ery (wielokrotne przewały). f##k'tycznie orange nie ma jakies wystrzelonej w kosmos promocji, ale mysle ze najgorsza tez nie jest!! Obniza ceny sluchawek i dla mnie bedzie bomba!!
widzę że nie tylko ja nie skorzystałem z oferty utrzymaniowej ery mi proponowali to samo ale orange mnie bardziej interesuje bo nry na które dzwonie są bardziej pomarańczowe :wink:

#21509  autor: Michu
 30 wrz 2005, 22:18
Hmmm MIX'a mam dlatego ze to jest tez sprzed roku "abo" a glupio bylop brac kolejny juz 3 wiec postanowilem , ze poczekam az skoncze ere i wtedy wezme sobie nowa oferte. Z reka na sercu powiem ze kwota doladowania 25zł starczza mi na 2-3 dni... dlatego wole orange z oferta obecna, bo sa premiowani klienci chcacy wykupic drozsze abonamenty!

A teraz z innej beczki... czy orientuje sie ktos, jak zamowie sobie telefon w E-Planie to czy bede mogl skorzystac z "prezentu na start"? BOK mi nie chce powiedziec i kazda czekac do poniedzialku!! A Michu chce wiedziec juz teraz:)

OOOO czy lubicie SE k700i, bo sie napalilem na niego jak szczerbaty na suchary

#21510  autor: Bobb
 30 wrz 2005, 22:21
"Promocja Prezent na Start dostępna jest od 3 października 2005r. do odwołania we wszystkich punktach sprzedaży Orange oraz Internecie na www.orange.pl"

zrodlo www.orange.pl

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#21516  autor: Wojt2004
 30 wrz 2005, 22:34
Wszystko pieknie ladnie ale co z klientem biznesowym :!:

#21520  autor: Michu
 30 wrz 2005, 22:47
Czyli tak e-plan wchodzi w gre tak??

#21523  autor: bigman
 30 wrz 2005, 22:53
Wojt2004 pisze:Wszystko pieknie ladnie ale co z klientem biznesowym :!:
Biznes ma kase, wiec niech placi. I tak pewnie z 70% tych "biznesowych" komorek trafia do dzieci bogatych szefow - moim zdaniem bez sensu te oferty biznesowe. Jak ktos duzo dzwoni to niech negocjuje sobie stawki indywidualnie.

I prosze tu na mnie nie krzyczec za moje poglady ;)
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2005, 22:55 przez bigman, łącznie zmieniany 1 raz.

#21525  autor: Wojt2004
 30 wrz 2005, 22:55
bigman pisze:
Biznes ma kase, wiec niech placi.
Ani mnie nie denerwuj :!: :evil:

Ale przyznam Ci racje jak narazie oferta dla biznesu tak wlasnie sie przedstawia

#21531  autor: bigman
 30 wrz 2005, 23:03
Wojt2004 pisze:
bigman pisze:
Biznes ma kase, wiec niech placi.
Ani mnie nie denerwuj :!: :evil:

Ale przyznam Ci racje jak narazie oferta dla biznesu tak wlasnie sie przedstawia
Nie chcialbym bys mnie zle zrozumial, ale moim zdaniem oferta biznesowa w Polsce sie nie sprawdza. Oferowane sa rozne profity z ktorych tak na prawde nie korzysta firma tylko rodzina szefa - a to nie bylo celem takiej oferty. Zalozeniem ofert biznesowych jest hurtowa sprzedaz minut - operatorzy poszukuja hurtowych nabywcow wlasnie poprzez specjalne promocje skierowane w rynek biznesu. Tymczasem Polacy naduzywaja REGON-u by utrzymywac telefony z rachunkami za 30-40 zl. Wydaje mi sie to nie uczciwe w stosunku do tych "gorszych", bez REGON-u, dlatego jestem za tym by zrownac oferty prywatne z biznesowymi a klienci korporacyjni, ktorzy rzeczywiscie maja duzo do powiedzenia przez sluchawke, mogli negocjowac ceny indywidualnie.

No offence :) Wyrazam tylko swoja opinie :)

PS. Mam mozliwosc wziecia taryfy "biznes", nie korzystam.

#21541  autor: Wojt2004
 30 wrz 2005, 23:18
Troche masz w tym racji ale do konca sie z Toba nie zgodze ja z mama prowadze mala firme, zajmujemy sie cateringiem plus nie duzy Pub, zalezy mi na tym aby oferta biznesowa byla korzystna i nie chodzi tu o rozmowy prwatne ale biznesowe, nie dzwonie po to do swojej firmy zeby sie spytac co mam na obiad, ale dla tego ze wymaga to podejmowania decyzji bizneswych, Nie wiem czy dobrze wnioskuje ale wedlug Ciebie klienci korporacyjni powinni miec profity z "regonu" chyba cos nie tak, duza firma ma miec profit z tego a mala nie :!: Wedlug mnie oferta biznesowa powinna chociaz troche byc korzystniejsza od indywidualnej

#21552  autor: bigman
 30 wrz 2005, 23:37
Wojt2004 pisze:Nie wiem czy dobrze wnioskuje ale wedlug Ciebie klienci korporacyjni powinni miec profity z "regonu" chyba cos nie tak
Uwazam ze obecnie tak jest ze klienci korporacyjni maja profity z samego REGON-u i wg mnie to jest chore.
Wojt2004 pisze:duza firma ma miec profit z tego a mala nie :!: Wedlug mnie oferta biznesowa powinna chociaz troche byc korzystniejsza od indywidualnej
Tu nie chodzi o duza czy mala firme ale sposob wykorzystania tej oferty.
Dla celow biznesowych: jak najbardziej (tak jak zreszta podales to w swoim przykladzie)
Dla celow prywatnych by miec kilka groszy taniej i szpanerska sluchawke na imprezy: tu uwazam ze jest to nie uczciwe i cos nalezalo by to zrobic.

Wiadomo ze ograniczenie kosztow w prowadzeniu dzialalnosci gosp. potrafi ja sama napedzic - dlatego nie neguje potrzeby istnienia takich ofert dla biznesu. Przykre jest jednak to ze duzo osob naduzywa tych taryf.. wiadomo do czego..

#21555  autor: Wojt2004
 30 wrz 2005, 23:42
Teraz to juz zgadzam sie wzupelnosci :D

Ale ciezko bedzie operatorom okreslic kto uzywa telefonu do celow prywatnch czy biznesowych, moje zdanie jest takie oferty biznesowe powinny pozostac i byc chociaz odrobine tansze, z tego wzgledu ze prowadzac dzialalonosc ponosisz koszty ktorych nie ponosi zwykly "Kowalski"

#21568  autor: Michu
 01 paź 2005, 01:04
Dla biznesu oferta powinna zostać moim zdaniem, male firmy tez musza jakos funcjonowac... ale np w nizszych taryfach oferta powinna byc zrownana dla film i indywidualnych. A w wyzszych no to juz kwestia dogadania. Jedno jest pewne, wszyscy mowia ze rynek bardzo szybko sie rozwija, ale ja jakos tego nie widze.... ceny telefonow tragiczne... uslugi jeszcze na mozliwym poziomie. Stosujac ceny brytyjskie... stosujmy ich standardy.

Na odpowiedz z UK BOK czkalem 48h , z PL BOK ORANGE 6dni

Wiecie czy od 3 października zmienia sie również cennik telefonów?