• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #188651  autor: nv20
 02 cze 2007, 14:19
Witam!

Czy wie ktoś może czy Era ma zamiar przedłużyć czas trwania promocji Internet w telefonie? Ew. czy będzie zaoferowane coś podobnego z np. nowymi taryfami?

Proszę o szybką odpowiedź, bo nie wiem czy czekać do lipca, czy kupować telefon już teraz. ;)

#188663  autor: Prometo
 02 cze 2007, 15:25
nv20 pisze:Czy wie ktoś może czy Era ma zamiar przedłużyć czas trwania promocji Internet w telefonie? Ew. czy będzie zaoferowane coś podobnego z np. nowymi taryfami?
Tego to chyba tym forum nikt nie wie. Promocja kończy się 12.06.2007r. Może Telepolis puści jakiś news wcześniej.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
 #189269  autor: Kazimierz55
 04 cze 2007, 14:48
Czy w tej promocji ("Internet w telefonie") jest za darmo comiesieczny rachunek szczegółowy. Nie mogę znaleźć tego w regulaminie promocji.

[ Dodano: 2007-06-04, 14:55 ]
a co to jest "Pakiet dla wygodnych", "Pakiet dla wszechstronnych" ??

W cenniku i regulaminie NK nie ma o tym nic.
Nie wiem gdzie szukać info na ten temat.

#189273  autor: Prometo
 04 cze 2007, 14:58
Kazimierz55 pisze:Czy w tej promocji ("Internet w telefonie") jest za darmo comiesieczny rachunek szczegółowy. Nie mogę znaleźć tego w regulaminie promocji.
Comiesięczny rachunek szczegółowy kosztuje 0,00 PLN, natomiast rozszerzony rachunek szczegółowy 6,10 PLN brutto http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... mfort2.pdf

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
 #189277  autor: Mumineq
 04 cze 2007, 15:01
Kazimierz55 pisze:Czy w tej promocji ("Internet w telefonie") jest za darmo comiesieczny rachunek szczegółowy. Nie mogę znaleźć tego w regulaminie promocji.
Tak. W taryfach Era Nowy Komfort standardowo jest darmowy rachunek szczegółowy, z tym że nie uwzględnia on SMS/MMS z oferty multimedialnej. Te zawiera rozszerzony rachunek szczegółowy, który kosztuje 5zł. Ale w promocji Internet w telefonie nie oferują z tego co wiem oferty multimedialnej.

No to się zdublowałem z odp :D
Ostatnio zmieniony 04 cze 2007, 15:02 przez Mumineq, łącznie zmieniany 1 raz.

#189278  autor: Kazimierz55
 04 cze 2007, 15:01
Dzięki
A czym sie różni roższerzony od zwykłego?

[ Dodano: 2007-06-04, 15:04 ]
Przepraszam za wprowadzenie w błąd:
Znalazłem jednak na 8 stronie Załącznika cenowego ENK.
Załącznik cenowy Nowy Komfort - strona 8 pisze:Pakiety dla Wygodnych i Wszechstronnych
W skład Pakietu dla Wygodnych wchodzą: Poczta głosowa, Przeniesienia połączeń, CLIP i CLIR. W skład Pakietu
dla Wszechstronnych wchodzą: Oczekiwanie na połączenie, Zawieszenie połączenia, Blokowanie połączeń, Rachunek
szczegółowy (po uprzednim zamówieniu w BOA). Połączenia konferencyjne nie są dostępne.

[ Dodano: 2007-06-04, 15:09 ]
Jeszcze odnośnie tych rachunków znalazłem:
Załącznik cenowy Nowy Komfort - strona 9 pisze:Rachunek szczegółowy
Szczegółowy wykaz połączeń oraz usług wykonanych przez Abonenta.
Rozszerzony rachunek szczegółowy
Szczegółowy wykaz połączeń wykonanych przez Abonenta uwzględniający rozliczenie połączeń wykonanych w ramach
Oferty darmowych połączeń oraz SMS-ów/MMS-ów wysłanych w ramach Oferty multimedialnej.
Czyli jak będe miał promocje Internet w telefonie (uniwersalna + bc w telefonie)to będę miał na fakturze ZA DARMO zapisane:
-wszystkie numery na które dzwoniłem, czas połączenia, długość
- wszystkie SMSy/MMSy, czas, numer
- wszystkie połączenia GPRS, ilość przesłanych danych, czas

Czy dobrze rozumiem (mowa o zwykłym rachunku szczególowym)?

[ Dodano: 2007-06-04, 15:11 ]
Mumineq, Prometo dzięki za pomoc.

#189300  autor: przemek910
 04 cze 2007, 16:15
tak będziesz miał to wypisane. połączenie gprs będzie widniało jako pakiet bc.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#190457  autor: nv20
 08 cze 2007, 09:51
Kazimierz55: jeżeli nawet jakiś rachunek byłby płatny, to zawsze możesz go za darmo ściągnąć w PDF-ie z I-BOA ;)

#190553  autor: Kazimierz55
 08 cze 2007, 12:49
Kazimierz55: jeżeli nawet jakiś rachunek byłby płatny, to zawsze możesz go za darmo ściągnąć w PDF-ie z I-BOA ;)
Jak to zrobić?
Czy jeśli to zrobie to rachunek papierowy nie przyjdzie?
Czy mogę zamówić rachunek tylko z ostatniego zakończonego okresu rozliczeniowego?
Czy mogę zamówić rachunek np. z przed 2 miesięcy?
Czy te rachunki trzeba jakoś zamawiać, czy po prostu mogę od razu pobrać je z serwera?

PS.: DLaczego w I-BOA są czasami takie opóżniona (wczoraj wieczorem miałem ostatnie połączenia na "Bierzące połączenia" z przed 24 h, a przez cały dzień wysłałem kilkanaście SMS, kilka min rozmów, i kilka połączeń GPRS)?
Czy takie opóźnienia są normalne, czy to jakaś awaria?

#190575  autor: aga
 08 cze 2007, 13:26
Musisz zalogować się do I-BOA i w płatnościach możesz zamówić sobie w pdf (bezpłatnie) fakturę za poprzednie okresy rozliczeniowe. Plik ten otworzysz sobie bezpośrednio ze swojego konta w I-BOA. Będziesz miał to samo co przychodzi pocztą, tylko w wersji elektronicznej. Natomiast za bieżący okres rozliczeniowy wszystko masz w bieżących połączeniach. Dane te mogą faktycznie być nieco opóźnione, ale opóźnienie nie powinno był dłuższe niż 24 godziny. U mnie zwykle połączania i smsy po kilkunastu minutach są zaktualizowane, natomiast połączenia z internetem dopiero po północy.

#190595  autor: przemek910
 08 cze 2007, 13:56
Kazimierz55 pisze:Czy mogę zamówić rachunek np. z przed 2 miesięcy?
Maxymalnie z przed 12 miesięcy :)
Kazimierz55 pisze:Jak to zrobić?
Aga CI odpisała.
Kazimierz55 pisze:Czy mogę zamówić rachunek tylko z ostatniego zakończonego okresu rozliczeniowego?
tak.
Kazimierz55 pisze:Czy te rachunki trzeba jakoś zamawiać, czy po prostu mogę od razu pobrać je z serwera?
Zamawiasz ale one odrazu sa dostępne do pobrania (zaraz po zamówieniu).
Kazimierz55 pisze:S.: DLaczego w I-BOA są czasami takie opóżniona (wczoraj wieczorem miałem ostatnie połączenia na "Bierzące połączenia" z przed 24 h, a przez cały dzień wysłałem kilkanaście SMS, kilka min rozmów, i kilka połączeń GPRS)?
Czy takie opóźnienia są normalne, czy to jakaś awaria?
Nie. Normalka.
Dane są atualizowane mniej wiecej co 3h. Wtedy telefon kontaktuje sie z siecią... Takie "halo, tu jestem", podaje swoje położenie. Jak telefon jesyt blisko radioa to słychać charakterystyczne tytyryt ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...
 #190682  autor: Kazimierz55
 08 cze 2007, 20:24
Aha, rozumiem
Dzięki za pomoc.

[ Dodano: 2007-06-10, 12:29 ]
A jak zamówie duplikat faktury w PDF po zakończeniu okresu rozliczeniowego, ale przed dotarciem rachunku pocztą to czy w ogóle przyjdzie mi to w formie papierowej?