• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Cz twoim zdaniem oferta ORANGE PRZYCIĄGNIE nowych klientów

tak
16
37%
nie
27
63%

#18336  autor: Wojt2004
 19 wrz 2005, 21:41
To zalezy od indwidualnego klienta i jego podejscia, nie ktorych przyciagnie cos nowego i nie beda patrzec na cenny, mnie np. to ze u mnie w firmie jest wiekszosc Ideii wiec bardziej bedzie sie oplacalo wybrac tego operatora, np. bezplatne rozmowy. W sumie jak dla mnie kazdy powinien wybrac co jest dla niego najbardziej korzystne, ja mam samych znajomych w Ideii wiec Orange jest dla mnie korzystny, dla innych bedzie plus czy era

#18340  autor: Th0mas
 19 wrz 2005, 21:44
Moim zdaniem oferta nie, ale marka tak. Ludzie niewtajemniczeni w branży mogą sądzić, że to ten słynny 4 operator.

#18358  autor: piotrz
 19 wrz 2005, 21:57
ciekawe kiedy zobaczą, że nie ma idei... :twisted:

#18360  autor: WitekT
 19 wrz 2005, 21:58
Centertel ma ambicję być nr 1 na rynku... Myślę, że teraz chcą wyciągnąć trochę ludzi z rynku "na nową markę". Daję im maksymalnie, kiedy wprowadzą jakieś promocje typu wpominany wielokrotnie (jako plotki) rok za darmo.

#18408  autor: Michu
 19 wrz 2005, 23:07
No wlasnie i ja mam problem tego typu... sami znajomi w orange i stac..... oferta w miare mi pasuje, ale jak kupie e-plan a za dwa dni sie okaze, ze wprowadzili obnizke ktora mnie nie obejmuje bądz promocje dla studentow to sie delikatnie zdenerwuje. Moze macie jakies info?

#18409  autor: WitekT
 19 wrz 2005, 23:08
Zawsze ciekawe informacje staramy się mieć tak szybko, jak to możliwe - ostatnio dawaliśmy tego dowody. :)

#18411  autor: Michu
 19 wrz 2005, 23:11
bardzo dyplomatyczna odpowiedz.....

a co do e-planu, bo BOK nie ptotrafi mi udzielic info....

jestem studentem chce wziac e-plan... w wymaganiach jest rachunek za np gaz, kablowke albo cos.... czy moge to czums zastapic... czy musze to czyms zastapic? raz dostalem odp ze rachunkiem bankowym innym razem ze niczym o co chodzi??!!

#18415  autor: blom
 19 wrz 2005, 23:33
orange go! jest kicha a segmenty karciane sa 66% rynku.....

#18427  autor: elkanguro
 20 wrz 2005, 08:27
Również uważam że na początku zdobędą klientów na "nową" markę po tych drogich cenach ale za miesiać powinnie już wprowadzać jakieś ciekawe promocje.
Michu: Jesli chodzi oz miany to w trakcie umowy mozna bezplatnie zmieniac swoje pakiety wiec zmiany wszystkie powinny Cie objąć, no niestety juz promocje przy podpisywaniu umowy nie.
Ja sie osobiście zastanawiam czy nie zniknie później opłata 30zl za migracje z Jednej Idei do Orange ale wydaje mi się że raczej nie:(

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#18429  autor: GregPepe
 20 wrz 2005, 08:32
Na początku będą łapać ludzi na nowość, a potem na ceny.
Info z wczoraj z salonu - prawdopodobnie będdzie promocja:
Telefon za darmo (albo 1zł) - SAGEM MYX6-2
lub
Drugi rok za darmo

#18432  autor: pumba
 20 wrz 2005, 09:36
Wojt2004 ma racje sieć się wybiera pod względem ilości połączeń do danej sieci i przez to ja mam teraz dylemat bo w erze kończy mi się umowa 12 października i zaproponowali mi 80 minut za 36zł przez 2 lata i telefon najkorzystnije to wychodzi SE K700i za 1zł co jest troche kuszące ale bardziej mnie interesuje idea/orange bo mam tam większośc znajomych i darmowe nielimitowane rozmowy z pięcioma numerami za 40zł to jest to czego mi trzeba a do tego Wszyscy i na Wszytsko za 25zł więc abonament wynosi mnie 65zł a a moge za to gadać 24 na dobę 30 dni w miesiącu więc lepszej oferty nie znajdę. A na telefonie tak bardzo mi nie zależy choć jak patrze na tego SE K700i to mógłbym go sprzedać za 600zł a w orange jakbym dobrał do tego mojego abonamentu jeszcze Orange World i Internet za 5zł to wtedy mogę wziąć Sagema MYX6-2 za 1zł i go sprzedać tylko nie wiem ile bym za niego dostał bo mam nadzieję że 600zł chyba dostane? orientuje się ktoś za ile można sprzedać tego Sagema? A co najgorsze to tak jak już ktoś wcześniej pisał najgorsze jest to że teraz podpiszę umowę a za miesiąc wejdzie jakaś naprawdę super oferta i będę żałował więc czy wiadomo coś o przyszłych promocjach w orange?

#18438  autor: blom
 20 wrz 2005, 10:52
Co do tej ulotki, co krążyła do sieci to podobno jest 1 promocja w orange wiec czekajmy, kiedy będzie wprowadzona – wszyscy sądzili, że to na „otwarcie” a jednak nie…

#18440  autor: WitekT
 20 wrz 2005, 10:57
Michu pisze:jestem studentem chce wziac e-plan... w wymaganiach jest rachunek za np gaz, kablowke albo cos.... czy moge to czums zastapic... czy musze to czyms zastapic? raz dostalem odp ze rachunkiem bankowym innym razem ze niczym o co chodzi??!!
Hmmm... Może zaświadczenie z dziekanatu o tym, że jest się studentem? To moim zdaniem powinno pomóc, choć moja logika może być inna od NOWEJ JAKOŚCI, jaka zagościła w Centertelu. ;)

#18461  autor: yagi
 20 wrz 2005, 13:49
Ja uwazam ze przyciagnie nowych klientow, poniewaz wiele sie nie zmienilo w stosunku do Idei a promocje dopiero beda wchodzic. Mysle, ze poza osobami na forum, ktore spodzewaly sie obnizki jakby wchodzil czwarty operator (albo w ogole maja wygorowane wymagania - jestem ciekaw cennikow opow za rok), sporo osob zdecyduje sie na pomaranczowe barwy. Poczekamy zobaczymy...
Nie wierze ze oni sa az tak bemyslni zeby odstraszac klientow - z tego co widzialem oferty to sa na swoj sposob inne od konkurencji i kazdy wybierze to co mu odpowiada.

#18471  autor: art
 20 wrz 2005, 14:50
Choc nie jestem zwolennikiem ORANGE i nie mam zamiaru tu bronic tej sieci to tez wydaje mi sie ze oferta nie jest az tak tragiczna jak wszyscy twierdzą... i niektore pakiety takie jak 5 numerow gratis za 40 pln moga skusic niejednego (w erze place za 3 numery 60 pln)... jesli ktos ma duzo znajomych w sieci to jest to chyba najciekawsza i najtansza na Polskim rynku tego typu oferta... "Wszytko i do wszystkich" bardzo zblizone cenowo do innch sieci... interesujace sa tez pakiety na wap i internet (brakuje mi takiego czegos w erze wlasnie - maja tam tez pakiety internetowe ale taryfikacja jest po 500 kb czy jakos tak wiec niefajnie:>)...

Najbardziej niezadowoleni sa chyba tylko ci ktorzy liczyli na darmowe telefony i na usluge "WSZYSTKO ZA 1 grosz"... nikt czegos takiego nie obiecywal wiec nie wiem skad to wielkie rozczarowanie...

Mnie rozczarowal brak ciekawej promocji na starcie... ale znajac zycie to niebawem doczekamy sie takiej promocji bo bez tego oferty innych sieci moga wydawac sie bardziej atrakcyjne i ORANGE faktycznie moze wtedy na tym stracic... ale tez mysle ze az tak glupi nie są... :D

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#18476  autor: Shila
 20 wrz 2005, 15:16
Ja mam takowe pytanie:

Abonament w Orange moze wziasc osoba: nie majaca pracy, nie majaca renty ani emerytury? czyli taka ktora w ogole nie ma dochodow?

Bo jak tam (choc watpie) to zaciagne ktoregos z moich rodzicow na to ;] i bede miec nastepny telefon hehe ;) [sagem myx 6-2]

Telepolis.pl

#18479  autor: yagi
 20 wrz 2005, 15:21
W Plusie kiedys dowiedzialem sie ze mozna podpisac umowe na podstawie stalego pobytu. Moze w Orange cos podobnego jest.

W Erze najprosciej jest wziac na wazna legitke studencka (w polaczeniu z dowodem osobistym)...

#18482  autor: blom
 20 wrz 2005, 15:22
yagi pisze:W Plusie kiedys dowiedzialem sie ze mozna podpisac umowe na podstawie stalego pobytu. Moze w Orange cos podobnego jest.

W Erze najprosciej jest wziac na wazna legitke studencka (w polaczeniu z dowodem osobistym)...

WIEC PLUSIK SZANUJE ""BEZROBOCIE"" W POLSCE.... KILL ZUS AND SAKRBOWKA :):)):):):)

#18486  autor: Shila
 20 wrz 2005, 15:27
Nie no na siebie odpada bo ja mam mixa, ale wlasnie na rodzica ktoregos czy moglabym wziasc?

To moze bym sie pokusila..

Telepolis.pl