tormentor pisze:Witam ponownie. Tak, mysle, że był dostępny bo dostałem info, że przesyłka jest w trakcie przygotowania. Myślę, że Desire potrzebuje netu "na codzień" więc zdecydowałem się na Rodzina 40 - multimedialna na 30 miesięcy. Koszt Desire - 500zł. Myślę, że ciekawa oferta i chyba u konkurencji nie wypatrzyłem czegoś równie godnego

Nie chcę tutaj robić off topa ale to zależy gdzie i jak korzystasz z telefonu. Ludzie potrafią zmieścić się od 100 do 1 gb z tym telefonem. Jeżeli np. w domu, w pracy czy na uczelni masz wifi, a bawisz się nią podczas dojazdu na uczelnie to można w rozsądny sposób wykorzystać transfer. Ponadto w Erze masz stały Internet. Fakt, że następuje redukcja z 1 Mb/s do 16kb/s przy czym do stałej synchronizacji poczty i innych pierdół spokojnie wystarczy. Poza tym osoby piszą, że na pakiecie 100 Mb spokojnie w miesiącu wyciągają po 300 bez ograniczeń. Nie wiem jak to teraz wygląda.
Wszystko zależy od Ciebie. Np. radio internetowe w telefonie może w godzinę 50 mb transferu zjeść.
Warto też wziąć pod uwagę, że Internet w telefonie staje się standardem i pewnie za jakiś czas cena pakietów znowu spadnie i będzie sobie można w razie czego za kilka zł wykupić więcej mb.
Przejrzałem swoją książkę telefoniczną i zdecydowałem się na Nowa Firma 270 z 50% upustem do tego HTC Desire za 280 zł. Syn natomiast wziął R60 za 59 zł ze względu na to, że dużo rozmawia a Wifi posiada w domu na uczelni i u większości znajomych. Nie wykluczam, że dokupię mu te 300 mb jak nie będzie mu starczać.
Mam tylko nadzieję, że skoro wczoraj były telefony i złożyłem wczoraj zamówienie to nie będzie problemu z jego dostarczeniem.
Może warto dodać co można w biznesie wyciągnąć nie licząc rachunków powyżej 150 zł.
Przy przedłużaniu w Erze możesz takie coś osiągnąć:
- Pakiet dla Biznesu 400 w promocyjnej cenie 300,00 zł. netto
- Pakiet dla Biznesu 240 w promocyjnej cenie 180,00 zł. netto
- Pakiet dla Biznesu 140 w promocyjnej cenie 84,00 zł. netto
- Pakiet dla Biznesu 80 w promocyjnej cenie 48,00 zł. netto
- Pakiet dla Biznesu 44 w promocyjnej cenie 33,75 zł. netto
- Pakiet dla Biznesu 20 w promocyjnej cenie 15,00zł. netto
+ telefon do tego z danego pakietu i tam inne dodatkowe usługi sobie włączyć w korzystnych cenach
- NOWA FIRMA 60 w promocyjnej cenie 12,50 zł. netto
- NOWA FIRMA 150 w promocyjnej cenie 27,50 zł. netto
- NOWA FIRMA 270 w promocyjnej cenie 47,50 zł. netto
- NOWA FIRMA 410 w promocyjnej cenie 67,50 zł. netto
- NOWA FIRMA 600 w promocyjnej cenie 87,50 zł. netto
- NOWA FIRMA 1000 w promocyjnej cenie 130 zł. netto
+ telefon do tego z danego pakietu i tam inne dodatkowe usługi sobie włączyć w korzystnych cenach
To taka standardowa zniżka dla przedłużajacych