• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 50 z 217
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 217

#461545  autor: Slaweczko
 23 lut 2011, 19:39
ja bym chciał się jeszcze zapytać o 1 rzecz.
Przedłużam umowę za 25zł jako rodzina 20.
I chciałbym do tego wziąć jeszcze jeden abonament do 30zł. Gdzieś tu pisało w temacie że nie ma możliwości podpisania nowej umowy na warunkach przedłużenia, ale chciałbym sie dowiedzieć czy można dostać w ogóle jakieś bonifikaty za to ze jest to kolejna umowa czy trzeba brać normalny abonament z oferty dla nowych użytkowników?
Pozdrawiam

Sagem my-X1->Siemens c65->nokia 7250i->motorola e398->SE K700i->nokia 3200->SE K700i->SE W300i->SE K550i-SE d750i->Iphone 2g 8gb-SE w880i->SE W810i->Samsung e250-> Samsung s3310->Nokia X2->Nokia Lumia 710

#461546  autor: arezyy
 23 lut 2011, 19:59
limakcki pisze:Nie rozumiem przyznam szczerze dlaczego ludzie z kilkunastoletnim stażem w erze piszą, że zrezygnują z przedłużenia umowy ze względu na brak tego modelu.
wiesz, gdyby chodziło o sam tel to faktycznie nie jest to problem. Ale jeżeli nie podoba mi się zawracanie głowy "ofertą przygotowaną specjalnie dla Ciebie" która po 3 tygodniach okazuje się (dla mnie i wielu innych Abonentów) fikcją, to takie podejście do tematu może mieć wpływ na tego typu rozważania. Tym bardziej, jeśli dowiadujesz się od BOA że nic z tego nie będzie tydzień później, niż z wpisów np. na tym Forum.

#461548  autor: thonka
 23 lut 2011, 20:12
arezyy pisze:"ofertą przygotowaną specjalnie dla Ciebie" która po 3 tygodniach okazuje się (dla mnie i wielu innych Abonentów) fikcją,
powiedz to tym, ktorzy po 3 miesiacach czekania i powiedzenia sobie "jutro zadzwonie" dowiaduja sie, ze zmienily sie taryfy...

po prostu - albo decydujesz sie tu i teraz, albo czekasz i nie wiesz co dostaniesz. w sklepie jak wyprzedadza dany towar to tez masz do niego pretensje?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#461549  autor: arezyy
 23 lut 2011, 20:20
thonka pisze:
arezyy pisze:"ofertą przygotowaną specjalnie dla Ciebie" która po 3 tygodniach okazuje się (dla mnie i wielu innych Abonentów) fikcją,
powiedz to tym, ktorzy po 3 miesiacach czekania i powiedzenia sobie "jutro zadzwonie" dowiaduja sie, ze zmienily sie taryfy...

po prostu - albo decydujesz sie tu i teraz, albo czekasz i nie wiesz co dostaniesz. w sklepie jak wyprzedadza dany towar to tez masz do niego pretensje?
wybacz ale nie rozumiem Twojego posta - zgodziłem się na ofertę (Twoimi słowami: zdecydowałem się tu i teraz), po czym czekałem 3 tygodnie na to , żeby się dowiedzieć że nic z tego - ponadto w tym okresie dwukrotnie byłem zapewniany że to tylko kwestia czasu bo zamówienie jest "w realizacji"???... Mam rozumieć, że Twoim zdaniem ze strony Era wszystko OK, czy też może nie przeczytałeś/nie zrozumiałeś mojego opisu całej sytuacji?

#461554  autor: thonka
 23 lut 2011, 20:50
skoro telefonu nie dostales to znaczy, ze niezbyt szybko sie decydowales na sama realizacje aneksu, bo byc dogadanym to ja tez moge...

a jezeli ktos przyjal zamowienie do realizacji, a jednak telefonu nie dostales coz. jest w KC cos takiego jak "oferta", jak masz czas i pieniadze na sadzenie sie - idz walcz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#461556  autor: arezyy
 23 lut 2011, 21:04
thonka pisze:skoro telefonu nie dostales to znaczy, ze niezbyt szybko sie decydowales na sama realizacje aneksu, bo byc dogadanym to ja tez moge...
przy pierwszej rozmowie z Konsultantem który do mnie zadzwonił warunki aneksu zostały ustalone, więc co masz na myśli pisząc "niezbyt szybko się decydowałeś"?"

thonka pisze:a jezeli ktos przyjal zamowienie do realizacji, a jednak telefonu nie dostales coz. jest w KC cos takiego jak "oferta", jak masz czas i pieniadze na sadzenie sie - idz walcz.
mimo wszystko dziękuję za radę chociaż po pierwsze jej sens przeczy trochę temu co napisałeś powyżej, a po drugie nigdzie o nią nie prosiłem :wink:

#461558  autor: thonka
 23 lut 2011, 21:11
arezyy pisze:przy pierwszej rozmowie z Konsultantem który do mnie zadzwonił warunki aneksu zostały ustalone, więc co masz na myśli pisząc "niezbyt szybko się decydowałeś"?"
znam takich co 3 razy ustalali warunki i czekali z realizacja "bo jeszcze nie czas", a pozniej sie dziwili, ze telefonu nie ma.

sprowadza sie to jednak do jednego - byl, wyszedl, nie ma. my nic na to nie poradzimy. dodatkowo sprzeczne informacje nie ulatwiaja sprawy.

#461569  autor: Testus
 23 lut 2011, 21:59
No dobra a jak to ma się do tego.
Uzgodniłem ofertę abonamentu i rodzaj telefonu, jego cenę i obniżkę za punkty
Telefonu jednak nie ma. Ma być za klika dni i wtedy konsultant ma zrealizować wysyłkę.
Po czym się tutaj dowiaduje że tych telefonów już nie będzie.
To oznacza tylko bałagan ze strony organizatora nic więcej i nie dziwię się że ludzie są wkurzeni.
Poszedłem do salonu przedłużyć umowę. Mówię że chcę C6 i co nie ma. Ma być jutro, później za tydzień i za dwa a w końcu nawet do nie nie oddzwaniają. Ok szukam innego fona znajduję S8500. Pasuje. Dzwonię do Ery i ustalam co powyżej tylko że znów telefonu nie ma ? Dziwne że u innych operatorów te telefony są normalnie w salonach. Dziwy jakieś czy coś. Miałem przedłużyć umowę 10.01. Jest koniec lutego i dalej zwodzenie. Nie dziwię się że ludzie idą gdzie indziej bo tam dostają komplet szybko

#461573  autor: thonka
 23 lut 2011, 22:07
Testus pisze:Dziwne że u innych operatorów te telefony są normalnie w salonach
zwlaszcza ten, do ktorego sie tak wszyscy chetnie przenosza ma telefony, ktore kosztuja u nich wiecej niz 200zl ;)
u kazdego operatora sa braki w magazynach. tego nigdzie sie nie ominie. najwiecej jest tych mocno promowanych, a inne to jednostkowe przypadki.

jakos ja bez problemu wzialem desire, moglem wybrac tez motorole defy czy galaxy s. galaxy s akurat w przewaznej wiekszosci opcji byl ok. 50zl tanszy niz DHD.

widac bardzo dobrze po podwyzkach jakich telefonow mozna sie niespodziewac w salonach.

#461575  autor: pawi
 23 lut 2011, 22:19
thonka pisze: jakos ja bez problemu wzialem desire, moglem wybrac tez motorole defy czy galaxy s. galaxy s akurat w przewaznej wiekszosci opcji byl ok. 50zl tanszy niz DHD.
Z całym szacunkiem dla Twojej osoby - ale Ty to nie wszyscy - Ty to Ty a klienci, którzy myślą inaczej też są. To co dobre dla Ciebie nie musi być dobre dla innych.

Pozdrawiam
P.

#461577  autor: thonka
 23 lut 2011, 22:24
pawi pisze:Z całym szacunkiem dla Twojej osoby - ale Ty to nie wszyscy - Ty to Ty a klienci, którzy myślą inaczej też są. To co dobre dla Ciebie nie musi być dobre dla innych.
pisalem o dostepnosci w/w modeli gdy zamawialem aneks, nie sugerowalem by je wybierac. po prostu nie wiem jak to sie dzieje, ze telefony raz sa, a pozniej wszyscy pisza, ze ich nie ma...

co za problem wybrac model z podobnej polki cenowej i nawet go sprzedac?

ostatecznie skoro nie ma tego co sie chce to sie zmienia siec... po co sie meczyc, denerwowac i narzekac?

#461578  autor: pawi
 23 lut 2011, 22:29
thonka pisze:
pawi pisze:Z całym szacunkiem dla Twojej osoby - ale Ty to nie wszyscy - Ty to Ty a klienci, którzy myślą inaczej też są. To co dobre dla Ciebie nie musi być dobre dla innych.
pisalem o dostepnosci w/w modeli gdy zamawialem aneks, nie sugerowalem by je wybierac. po prostu nie wiem jak to sie dzieje, ze telefony raz sa, a pozniej wszyscy pisza, ze ich nie ma...

co za problem wybrac model z podobnej polki cenowej i nawet go sprzedac?

ostatecznie skoro nie ma tego co sie chce to sie zmienia siec... po co sie meczyc, denerwowac i narzekac?
Ja telefon zamówiłem w sklepie firmowym i czekałem tydzień, mimo zapewnień, że telefon się pojawi po tygodniu otrzymałem info, że go nie będzie. Wiesz jak to jest jak ktoś się na coś napali a tu klops nagle trzeba kombinować:)

#461580  autor: pio-trek
 23 lut 2011, 22:52
i własnie pojawil sie kolejny cennnik dla indywidualnych przy przeduzeniu :-) ktory to juz w tym miesiacu? ;-)

#461582  autor: thonka
 23 lut 2011, 22:57
bodaj 4. na pierwszy rzut oka ceny sie nie zmienily.
doszla tylko opcja HTC HD2 z aktualizacja do windowsa 7 na PC.

#461589  autor: st.konsultant
 23 lut 2011, 23:24
thonka pisze:bodaj 4. na pierwszy rzut oka ceny sie nie zmienily.
doszla tylko opcja HTC HD2 z aktualizacja do windowsa 7 na PC.

Galaxy S podrożał w zwykłych Rodzinach.

[ Dodano: 2011-02-23, 23:28 ]
arezyy pisze:
mortis pisze:Z tego co jest napisane w cenniku ERY w multimedialnej sa tylko dwie opcje przedluzenia na 24 i 30 miesiecy, zawsze to pol roku krocej niz piszesz.
teraz jest max 30 m-cy, ale początkiem lutego (kiedy otrzymałem ofertę przedłużenia z DHD) dostałem propozycję na 24m-ce lub 36 m-cy (DHD o ile pamiętam 24 m-ce 499pln i 36 m-cy 299pln).

st.konsultant
- piszesz, że raczej nie ma opcji żeby DHD powrócił do oferty (że nigdy się nie zdarzyła sytuacja w której telefon jest wycofany po czym wraca) - a wczoraj iBOA znowu dzwoni, i przemiła Pani udzieliła mi informacji, żebym poczekał z przedłużeniem ponieważ DHD w najbliższym czasie ma się pojawić w taryfach biznesowych :shock: ....
Naprawdę już nie wiem co o tym myśleć, na Forum były informacje że jest wycofywany a iBOA twierdziło że czekają na dostawę, teraz odwrotnie - na Forum informacje że raczej nie wróci a iBOA twierdzi że pojawi się w biznesowych... Tak szczerze mówiąc ta sytuacja coraz bardziej mnie irytuje, mija 14 lat w tej sieci, ale przy takiej dezinformacji nie wiem czy chcę "zaliczać" kolejne...Prawdopodobnie jeżeli do końca marca sprawa DHD się nie wyjaśni to "poproszę" Erę o przeniesienie numeru :wink:

Ja tutaj sprzeczności nie widzę. Telefon jest wycofany z ofert indywidualnych i multimedialnych i nie sądzę, żeby tutaj wrócił. Zupełnie inną sprawą będzie pojawienie się go w taryfach biznesowych, aczkolwiek ja nic o tym nie wiem (może koleżanka, która dzwoniła miała większą wiedzę ).

[ Dodano: 2011-02-23, 23:33 ]
Testus pisze:No dobra a jak to ma się do tego.
Uzgodniłem ofertę abonamentu i rodzaj telefonu, jego cenę i obniżkę za punkty
Telefonu jednak nie ma. Ma być za klika dni i wtedy konsultant ma zrealizować wysyłkę.
Po czym się tutaj dowiaduje że tych telefonów już nie będzie.
To oznacza tylko bałagan ze strony organizatora nic więcej i nie dziwię się że ludzie są wkurzeni.
Poszedłem do salonu przedłużyć umowę. Mówię że chcę C6 i co nie ma. Ma być jutro, później za tydzień i za dwa a w końcu nawet do nie nie oddzwaniają. Ok szukam innego fona znajduję S8500. Pasuje. Dzwonię do Ery i ustalam co powyżej tylko że znów telefonu nie ma ? Dziwne że u innych operatorów te telefony są normalnie w salonach. Dziwy jakieś czy coś. Miałem przedłużyć umowę 10.01. Jest koniec lutego i dalej zwodzenie. Nie dziwię się że ludzie idą gdzie indziej bo tam dostają komplet szybko
U innych operatorów tak samo występują problemy z dostępnością niektórych modeli. Tyle, że często nie jest to zależne od samego operatora. Często producent nawala i nie jest na czas w stanie dostarczyć wymaganej ilości. Trudno, żeby w sytuacji jak producent opóźnia dostawę, operator wycofywał telefon z oferty.

Inna sprawa, że niektórzy Klienci mimo ostrzeżeń, że telefonu nie będzie, chcą się jeszcze pozastanawiać a później płacz, że czemu nie ma już tego modelu.

Zgodzę się natomiast, że dziwna sytuacja była z HTC DESIRE HD. Konsultanci o fakcie wycofania dowiedzieli się już po fakcie więc nie są winni tej sytuacji.

p.s

dziś był dostępny HTC DESIRE.

#461593  autor: tormentor
 23 lut 2011, 23:37
Witam ponownie. Tak, mysle, że był dostępny bo dostałem info, że przesyłka jest w trakcie przygotowania. Myślę, że Desire potrzebuje netu "na codzień" więc zdecydowałem się na Rodzina 40 - multimedialna na 30 miesięcy. Koszt Desire - 500zł. Myślę, że ciekawa oferta i chyba u konkurencji nie wypatrzyłem czegoś równie godnego :(

#461620  autor: mortis
 24 lut 2011, 08:23
pio-trek pisze:i własnie pojawil sie kolejny cennnik dla indywidualnych przy przeduzeniu :-) ktory to juz w tym miesiacu? ;-)
Heh fajna promocja jest na RIM BlackBerry 9700 Bold w taryfie multimedialnej rodzina 80.
Przy przedluzeniu umowy na 24 miesiace mozna miec go juz za 1 zl, ale jakby ktos chcial przedluzyc na 30 miesiecy to wtedy cena telefonu wzrasta do 399 zl :-D :-D :-D

#461633  autor: proxx
 24 lut 2011, 10:48
tormentor pisze:Witam ponownie. Tak, mysle, że był dostępny bo dostałem info, że przesyłka jest w trakcie przygotowania. Myślę, że Desire potrzebuje netu "na codzień" więc zdecydowałem się na Rodzina 40 - multimedialna na 30 miesięcy. Koszt Desire - 500zł. Myślę, że ciekawa oferta i chyba u konkurencji nie wypatrzyłem czegoś równie godnego :(
Nie chcę tutaj robić off topa ale to zależy gdzie i jak korzystasz z telefonu. Ludzie potrafią zmieścić się od 100 do 1 gb z tym telefonem. Jeżeli np. w domu, w pracy czy na uczelni masz wifi, a bawisz się nią podczas dojazdu na uczelnie to można w rozsądny sposób wykorzystać transfer. Ponadto w Erze masz stały Internet. Fakt, że następuje redukcja z 1 Mb/s do 16kb/s przy czym do stałej synchronizacji poczty i innych pierdół spokojnie wystarczy. Poza tym osoby piszą, że na pakiecie 100 Mb spokojnie w miesiącu wyciągają po 300 bez ograniczeń. Nie wiem jak to teraz wygląda.

Wszystko zależy od Ciebie. Np. radio internetowe w telefonie może w godzinę 50 mb transferu zjeść.

Warto też wziąć pod uwagę, że Internet w telefonie staje się standardem i pewnie za jakiś czas cena pakietów znowu spadnie i będzie sobie można w razie czego za kilka zł wykupić więcej mb.

Przejrzałem swoją książkę telefoniczną i zdecydowałem się na Nowa Firma 270 z 50% upustem do tego HTC Desire za 280 zł. Syn natomiast wziął R60 za 59 zł ze względu na to, że dużo rozmawia a Wifi posiada w domu na uczelni i u większości znajomych. Nie wykluczam, że dokupię mu te 300 mb jak nie będzie mu starczać.

Mam tylko nadzieję, że skoro wczoraj były telefony i złożyłem wczoraj zamówienie to nie będzie problemu z jego dostarczeniem.

Może warto dodać co można w biznesie wyciągnąć nie licząc rachunków powyżej 150 zł.

Przy przedłużaniu w Erze możesz takie coś osiągnąć:

- Pakiet dla Biznesu 400 w promocyjnej cenie 300,00 zł. netto
- Pakiet dla Biznesu 240 w promocyjnej cenie 180,00 zł. netto
- Pakiet dla Biznesu 140 w promocyjnej cenie 84,00 zł. netto
- Pakiet dla Biznesu 80 w promocyjnej cenie 48,00 zł. netto
- Pakiet dla Biznesu 44 w promocyjnej cenie 33,75 zł. netto
- Pakiet dla Biznesu 20 w promocyjnej cenie 15,00zł. netto

+ telefon do tego z danego pakietu i tam inne dodatkowe usługi sobie włączyć w korzystnych cenach

- NOWA FIRMA 60 w promocyjnej cenie 12,50 zł. netto
- NOWA FIRMA 150 w promocyjnej cenie 27,50 zł. netto
- NOWA FIRMA 270 w promocyjnej cenie 47,50 zł. netto
- NOWA FIRMA 410 w promocyjnej cenie 67,50 zł. netto
- NOWA FIRMA 600 w promocyjnej cenie 87,50 zł. netto
- NOWA FIRMA 1000 w promocyjnej cenie 130 zł. netto

+ telefon do tego z danego pakietu i tam inne dodatkowe usługi sobie włączyć w korzystnych cenach

To taka standardowa zniżka dla przedłużajacych

#461666  autor: sb84
 24 lut 2011, 15:09
Pewnie Ameryki nie odkryłem.
Ale Era fajnie próbuje pożerować, no właśnie sam nie wiem na czym.

Na zapytanie z IBOA dostałem odpowiedź z SUK. No i siadam i liczę sobie.
R60 za 45zl + 30zl (rodzina ja + 4) + 5zł (internet) + 5zł (SMS) = 85zł w tym 300 minut

A w wersji z telefonem
R60 za 59zł + 5zł (SMS) + 20zł (dopłata za 2os.) - rodzina 1+2 w abo - internet w abo = 84zł w tym 360 minut

A jak ładnie się reklamuje ofertę bez telefonu, jako ofertę dla oszczędnych, nie chcesz telefonu, dostajesz więcej minut..

to się wypłakałem ;]
i trzeba będzie zaczekać jeszcze z 1.5 miesiąca.. ciekawe czy coś się zmieni w tym czasie..

#461677  autor: thonka
 24 lut 2011, 16:12
sb84, jakbys policzyl bez sieci rodzinnej to wyszloby troche taniej.
no i umowa jest krotsza ;)

tak czy inaczej juz pisalismy wczesniej, ze czesto oplaca sie wybrac opcje z telefonem i telefon sprzedac nawet za 400zl, by na umowie z telefonem wyjsc lepiej ;)

tylko, ze dla niektorych pol roku krotsza umowa to tez duza korzysc.

• Strona 50 z 217
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 217
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50