• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 50 z 96
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 96

#392190  autor: michaelred
 09 mar 2010, 14:08
Witam.

Wynegocjowalem wlasnie NE80 za 40 zł/1 rok plus 70zł/2 rok. :-D Konsultant nie chcial jednak za zadne skarby przypisac mi znizki do konta mowiac ze telefon moge wziac tylko od niego?? Czy to prawda ze przy negocjowaniu tez mogliscie zamowic tel. tylko kurierem a nie odebrac sobie np w salonie?? 2 lata temu kiedy przedluzalem umowe i wytargowalem po kilku prosbach konsultantka wrzucila moja znizke na konto i moglem sobie tel. odebrac w jakim kolwiek salonie. Teraz konsultant tlumaczyl sie ze zmienily sie procedury itp. Czy jest sens pisac maile i probowac targowac z kims innym, czy tel dostane tylko i wylacznie od konsultanta a nie w salonie?? Zalezy mi na tym bo tel chce sprzedac , a nie chce juz brac telefonu zeby pozniej z nim zostac jak nie pojdzie na allegro ;-)

#392220  autor: natalia.natalia
 09 mar 2010, 16:58
michaelred pisze:Witam.

Wynegocjowalem wlasnie NE80 za 40 zł/1 rok plus 70zł/2 rok. :-D Konsultant nie chcial jednak za zadne skarby przypisac mi znizki do konta mowiac ze telefon moge wziac tylko od niego?? Czy to prawda ze przy negocjowaniu tez mogliscie zamowic tel. tylko kurierem a nie odebrac sobie np w salonie?? 2 lata temu kiedy przedluzalem umowe i wytargowalem po kilku prosbach konsultantka wrzucila moja znizke na konto i moglem sobie tel. odebrac w jakim kolwiek salonie. Teraz konsultant tlumaczyl sie ze zmienily sie procedury itp. Czy jest sens pisac maile i probowac targowac z kims innym, czy tel dostane tylko i wylacznie od konsultanta a nie w salonie?? Zalezy mi na tym bo tel chce sprzedac , a nie chce juz brac telefonu zeby pozniej z nim zostac jak nie pojdzie na allegro ;-)
:smt005 :smt005 :smt005 :smt005
To bzdura i to wielka, telefon możesz wziąć gdzie chcesz. Konsultant po prostu chce Ci sprzedać sam, poza tym jeśli zamówisz przez kuriera to dodatkowo będziesz musiał zapłacić 15 zł.

#392223  autor: Adam80
 09 mar 2010, 17:16
natalia.natalia pisze:
michaelred pisze:Witam.
To bzdura i to wielka, telefon możesz wziąć gdzie chcesz. Konsultant po prostu chce Ci sprzedać sam, poza tym jeśli zamówisz przez kuriera to dodatkowo będziesz musiał zapłacić 15 zł.
A skąd ta opłata 15 zł? w okresie 4 lat przedłużałem 2 razy i nigdy za kuriera nie płaciłem, nawet nie wspomnialem o tym mailu aby mi ta opłatę anulowano. I czytając posty w tym temacie rzadko komus liczą te opłatę.

Nokia 3210 - Siemens S35 - Siemens C75 - SE k550i- LG GT500 (firmówka SE T630)

#392225  autor: natalia.natalia
 09 mar 2010, 17:26
Adam80 pisze:A skąd ta opłata 15 zł? w okresie 4 lat przedłużałem 2 razy i nigdy za kuriera nie płaciłem, nawet nie wspomnialem o tym mailu aby mi ta opłatę anulowano. I czytając posty w tym temacie rzadko komus liczą te opłatę.
Ta opłata została wyprowadzona o ile dobrze pamiętam w lipcu zeszłego roku. Jeśli się konsultant zgodzi to opłatę anuluje. Ale jest sporo nieświadomych klientów, do tego stopnia że konsulatnci mówią że dany telefon kosztuje 16 zł (1zł telefon +15 zł kurier). :o

#392261  autor: limakcki
 09 mar 2010, 20:24
thonka, nie piszę bezbłędnie, ale mam tego świadomość i nie śmieję się z błędów innych. Sorki za uszczypliwość, ale nie wytrzymałem widząc Twojego posta z bykiem ortograficznym, w którym to poście jeździłeś po użytkowniku właśnie za ortografię. A swoją drogą, co do nieobecności, forum śledzę cały czas... Jeszcze raz przepraszam, że zaśmieciłem forum konstruktywną krytyką :mrgreen: już nie będę :P

#392283  autor: kuwejt
 09 mar 2010, 21:25
natalia.natalia pisze:
Adam80 pisze:A skąd ta opłata 15 zł? w okresie 4 lat przedłużałem 2 razy i nigdy za kuriera nie płaciłem, nawet nie wspomnialem o tym mailu aby mi ta opłatę anulowano. I czytając posty w tym temacie rzadko komus liczą te opłatę.
Ta opłata została wyprowadzona o ile dobrze pamiętam w lipcu zeszłego roku. Jeśli się konsultant zgodzi to opłatę anuluje. Ale jest sporo nieświadomych klientów, do tego stopnia że konsulatnci mówią że dany telefon kosztuje 16 zł (1zł telefon +15 zł kurier). :o
W ofertach negocjowanych (czyli np. tak ja pisał michaelred NE80 za 40 zł/1 rok plus 70zł/2 rok) ołata za kuriera jest automtycznie zdejmowana :!:
Inaczej mówiąc jeśli masz oferte z SUk to tak czy siak nie płaci się za kuriera i nie trzeba się o to dopominać

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#392309  autor: Rafael.dz
 09 mar 2010, 22:58
Pare dni temu podpisałem aneks, umowa na 24mies abo Nowa era 60 normalnie jest 50zl, po negocjacjach 40zł, na cały okres umowy do tego telefon Samsung Delphi B3410 za 1zl, myślę że zle nie jest :-D

#392337  autor: Milon
 10 mar 2010, 07:28
michaelred pisze:Zalezy mi na tym bo tel chce sprzedac , a nie chce juz brac telefonu zeby pozniej z nim zostac jak nie pojdzie na allegro ;-)
ale w czym masz problem?
moim zdaniem lepszy jest kurier bo nie dość że masz dostarczony towar do domu, nie szukasz salonu w którym mają konkretny telefon i masz 10 dni jak Tobie aukcja nie wyjdzie :D
jeśli jednak wolisz salon to napisz maila żeby wpisali wynegocjowaną ofertę na konto!
A ten konsultant to niezły bajerant szkoda tylko że mu prowizja koło nosa przejdzie :-D

#392357  autor: michaelred
 10 mar 2010, 11:17
No cos ida w zaparte z ta znizka na konto. Wczoraj napisalem jescze maila zeby sie upewnic do Boa. Napisalem im ze nie moge z kurierem odebrac bo nie ma mnie w domu w godzinach kiedy jezdza kurierzy itp itd ogolnie mowiac troche nastekalem. Dzisiaj dostaje odpowiedz
"Witam,

Dziękuję za skierowaną korespondencję.

W odpowiedzi na Pana zgłoszenie, uprzejmie informuje, iż oferta zaproponowana przez konsultanta jest dostępna wyłącznie w wysyłce kurierskiej.
Z wyrazami szacunku
Starszy Konsultant ds. Utrzymania Klienta"

Cos mnie chyba nie lubia juz w tej erze :P

#392499  autor: łazęga
 11 mar 2010, 07:59
Umowę mam do 08-09-2010 i już dzisiaj zauważyłem na i-BOA, że mam propozycję przedłużenia :shock:
Coś się zmieniło? Standardowo nowa oferta bez telefonu była 4 miesiące przed końcem umowy...

Czy mam przez to rozumieć, że za miesiąc będzie już propozycja z telefonem lub oferty dedykowane?

Od 01-03-2010 z powrotem jest Telefoniczna okazja. Czytałem temat wstecz - odpowiedzi nie znalazłem. A moje pytanie: czy można negocjować cenę abonamentu w tej opcji? Czy traktować to jak oferty dedykowane czyli na sztywno bez zmiany ceny?

Ponadto czy w Telefonicznej okazji można wziąć dodatkowo 200 minut z wybraną osobą za 5 zł. oraz 50 MB za 5 zł.?

#392523  autor: thonka
 11 mar 2010, 12:08
patrzac po tym, ze w zeszlym roku telefoniczne okazje nie byly negocjowalne podejrzewam, ze jest obecnie tak samo.
jest to o tyle smieszne, ze oszczednosc na telefoncznej okazji jest baaardzo pozorna... niby telefony tansze, ale abonament o wiele wyzszy i bez gratisow.

dla przykladu SE Yari przy NE60 (120 minut + 70 gratisowych) kosztuje 399zl + 50zlx24 miesiace co daje 1599zl (a po negocjacjach 1359zl).
przy telefonicznej okazji w NE60 (tylko 120 minut) kosztuje 1zl + 70zlx24 miesiace co daje lacznie 1681zl.

jak widac oszczednosc pozorna. mniej minut i w calkowitym rozrachunku wyzszy koszt.
łazęga pisze:Ponadto czy w Telefonicznej okazji można wziąć dodatkowo 200 minut z wybraną osobą za 5 zł. oraz 50 MB za 5 zł.?
czytanie regulaminu sie klania:
11. Dodatkowo, Abonent, który skorzystał z Oferty „Wymiana telefonu”, w ciągu 60 dni od daty zawarcia Aneksu otrzymuje prawo do skorzystania z usług dodatkowych na warunkach promocyjnych wymienionych w pkt. 11.1; 11.2; 11.3; 11.4; 11.5; 11.6.
Poniższe usługi dodatkowe na warunkach promocyjnych nie są dostępne przy wyborze taryf w ramach opcji, „Telefoniczna okazja”, „Promocyjne zestawy dla iPhone” oraz „Zestawy Era G1 z Google, Era G2 Touch oraz Samsung Galaxy i5700” oraz „Promocyjne zestawy BalckBerry”

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#392563  autor: st.konsultant
 11 mar 2010, 15:44
łazęga pisze:Umowę mam do 08-09-2010 i już dzisiaj zauważyłem na i-BOA, że mam propozycję przedłużenia :shock:
Coś się zmieniło? Standardowo nowa oferta bez telefonu była 4 miesiące przed końcem umowy...

Czy mam przez to rozumieć, że za miesiąc będzie już propozycja z telefonem lub oferty dedykowane?

Od 01-03-2010 z powrotem jest Telefoniczna okazja. Czytałem temat wstecz - odpowiedzi nie znalazłem. A moje pytanie: czy można negocjować cenę abonamentu w tej opcji? Czy traktować to jak oferty dedykowane czyli na sztywno bez zmiany ceny?

Ponadto czy w Telefonicznej okazji można wziąć dodatkowo 200 minut z wybraną osobą za 5 zł. oraz 50 MB za 5 zł.?

Od 10 marca oferta z telefonem 4,5 miesiąca przed końcem umowy a bez telefonu 6 miesięcy wcześniej.

#392604  autor: danielkl
 11 mar 2010, 20:10
Czyli 180 dni i 135 dni? A coś oprócz tego się pozmieniało?
Ostatnio zmieniony 13 mar 2010, 00:15 przez danielkl, łącznie zmieniany 1 raz.

#392618  autor: dyrooo
 11 mar 2010, 20:53
natalia.natalia pisze:
michaelred pisze: To bzdura i to wielka, telefon możesz wziąć gdzie chcesz. Konsultant po prostu chce Ci sprzedać sam, poza tym jeśli zamówisz przez kuriera to dodatkowo będziesz musiał zapłacić 15 zł.
Witam,

Nie do końca jest jak piszesz. Właśnie jestem po negocjacjach i czekam na kuriera. Też za wszelką cene chciałem mieć możliwość podpisania aneksu do aktualnej umowy na warunkach ustalonych z Działem Utrzymania Klienta w jednym ze sklepów firmowych Ery. Nawet byłem w salonie i pokazałem wydruk z ofertą jaką mi zaproponowano. Upust 30% do taryfy Nowy pakiet biznes 120 i wykorzystanie punktów Era premia do obniżenia ceny Iphona. Wcześniej miałem pakiet 70 zł i mieściłem się w jego granicach. Więc na pewno nie byłem VIPem wśród klientów :).
Ale sprzedawca powiedział, że takie rzeczy jak obniżenie abonamentu i inne ulgi można negocjować tylko bezpośrednio z konsultantem ds. Utrzymania Klienta. I nie ma szans na to ,że coś się zmieni w tej kwestii. Oczywiście przesyłka kurierska jest darmowa.

#392625  autor: osachorzow
 11 mar 2010, 21:36
dyrooo, tylko że czym innym jest negocjowanie warunków w sklepie, a czym innym udostępnienie wynegocjowanej z SUK oferty na koncie klienckim ;) Jeśli SUK udostępni taką opcję to po prostu podpisuje się umowę z tymi warunkami w dowolnym punkcie, a jego pracownik nie jest osobą, która dała zniżkę, a jedynie tym, który wydrukował ją z systemu ;) Pracownicy SUK bronią się jak mogą przed udostępnieniem 'ich' oferty na koncie abonenta, bo w podpisując umowę w punkcie nie dostaną za nią prowizji...

#392629  autor: aussiegirl
 11 mar 2010, 21:49
Hej Bylam dzisiaj w Erze i pani powiedziala mi, że znów wrocili do opcji, że oferte z telefonem podają okolo 4 miechy przed koncem, to prawda? Wyliczyła mi, że jak abonament konczy mi sie we wrzesniu to oferte bede miała juz na koniec kwietnia poczatek maja. Zgadza sie?

#392630  autor: thonka
 11 mar 2010, 21:54
aussiegirl, :shock: :shock: :shock: 4 posty wyzej :(

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#392635  autor: aussiegirl
 11 mar 2010, 22:05
thonka pisze:aussiegirl, :shock: :shock: :shock: 4 posty wyzej :(
Sorki :) Bardzo dziekuje :)

#392741  autor: m_dz
 12 mar 2010, 18:21
od 15 marca oferta bez telefonu będzie pozbawiona dodatkowego pakietu promocyjnych minut pozostają tylko "gołe minuty" do wszystkich sieci z playem np abonament 50zl (NE 80) będzie miał jedynie 170 minut

#392745  autor: osachorzow
 12 mar 2010, 18:33
m_dz pisze:od 15 marca oferta bez telefonu będzie pozbawiona dodatkowego pakietu promocyjnych minut pozostają tylko "gołe minuty" do wszystkich sieci z playem np abonament 50zl (NE 80) będzie miał jedynie 170 minut
ciekawa polityka Ery... jak oni chcą przekonać abonenta do wiązania się umową terminową bez telefonu i mieć DROŻEJ niż w pre-paidzie :D
  • Strona 50 z 96
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 96
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50