• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 487 z 692
  • 1
  • 485
  • 486
  • 487
  • 488
  • 489
  • 692
 #862879  autor: Cz_
 21 kwie 2016, 23:21
Cz_ pisze:
Cz_ pisze:
Cz_ pisze:Witam, prośba o pomoc.
Dziewczynie w maju kończy się umowa, obecnie posiada EUROPA UNLIMITED 99, srednia fv to 115.

Zaproponowali w salonie SMARTFON Unlimited 59,99 na 24 mc i tel (taki chce) Samsung J5 - 239pln, natomiast przedluzajac przez internet 189pln.

Mysliscie, ze mozna by bylo ugrac cos lepszego? Moze nisza cena za tel?

złozone wypowiedzenie, jak myslicie na co mozna liczyc?
zaproponowali:
54,99
nielimitowane rozmowy, sms (nie wiem jak stacjonarne- bo nie dopytała)
2 GB
pierwsze trzy miesiące abo za 0 pln

J5 - 189

interesuje mnie oferta albo z tym telefonem, albo wogóle bez żadnego
co mysliscie mozna tutaj jeszcze ugrać?
raz jeszcze proszę bardziej doświadczonych o opinie :)
 #862880  autor: pinkfloydfan
 21 kwie 2016, 23:28
Witam i proszę o pomoc w efektywnym przedłużeniu umowy z Playem.

Na początku maja kończy mi się aktualna umowa z Playem (trzecia z kolei). Jako, że aktualna oferta nie powala względem tego, co miałem do tej pory, tydzień temu złożyłem wypowiedzenie, licząc na możliwośc skorzystania z omawianej tutaj oferty nielimitowanych rozmów/SMS/MMS + internet 10GB, potem lejek 1MBit/s za 49zł na czas nieokreślony.

Próbowałem już parokrotnie rozmawiać z DUK, za każdym razem jestem informowany, że wspomniana wyżej oferta nie istnieje. Walczyć dalej, czy oferta rzeczywiście już nie obowiązuje?

Proponowano mi nielimitowane rozmowy/SMS/MMS + 5GB internetu za 29,99zł i konsultanci twierdzą, że to jedyna oferta na czas nieokreslony. Odpada niestety ze względu na brak nielimitowanego internetu.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
 #862894  autor: KC-KARLOS
 22 kwie 2016, 00:25
pinkfloydfan pisze:Odpada niestety ze względu na brak nielimitowanego internetu.
W tej ofercie jest możliwość zakupu pakietu nielimitowanych GB za 29,99 zł/mies. Wtedy lejek 1 mbit/s włączy się po przekroczeniu aż 15 GB. Niestety: przy tej operacji zapłacisz łącznie aż 59,98 zł/mies.
Dzwoń pod *500/8/2 i strasz konkurencją albo odejściem na kartę.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #862924  autor: Gattsu
 22 kwie 2016, 10:39
Po złożeniu wypowiedzenia dzowniła do mnie konsultantka z ofertą:

24 mies.
49,99 miesięcznie
No limit SMS/MMS/stacjonarne
7GB netu
Minuty/pakiet danych w roamingu

Pytanie czy to jest już oferta z DUK ? Czy można tu jeszcze coś ugrać ? Wolałbym chyba 10GB netu i umowę na czas nieokreślony zamiast danych w roamingu.
 #862928  autor: KC-KARLOS
 22 kwie 2016, 10:48
Gattsu: to jest oferta z telefonem, ta tańsza, jeśli chcesz abo 49,99 z pełnym no-limitem, jest taka opcja, przy wypowiedzeniu, opcja bez telefonu.
Z telefonem jest abo 49,99 + rata za telefon (24 miesiące).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #862929  autor: dsk121
 22 kwie 2016, 10:49
Gattsu pisze:Po złożeniu wypowiedzenia dzowniła do mnie konsultantka z ofertą:

24 mies.
49,99 miesięcznie
No limit SMS/MMS/stacjonarne
7GB netu
Minuty/pakiet danych w roamingu

Pytanie czy to jest już oferta z DUK ? Czy można tu jeszcze coś ugrać ? Wolałbym chyba 10GB netu i umowę na czas nieokreślony zamiast danych w roamingu.

Virgin Mobile daje to samo i 10gb netu w ofercia na karte za 39,99 dla przenoszacych numer takze obecne oferty play i orange sa o kant chu#$ !
 #862931  autor: Gattsu
 22 kwie 2016, 11:00
Karlos20 pisze:Gattsu: to jest oferta z telefonem, ta tańsza, jeśli chcesz abo 49,99 z pełnym no-limitem, jest taka opcja, przy wypowiedzeniu, opcja bez telefonu.
Z telefonem jest abo 49,99 + rata za telefon (24 miesiące).

Na czas nieokreślony ?
 #862942  autor: KC-KARLOS
 22 kwie 2016, 12:33
Na czas nieokreślony gdy masz aktywne wypowiedzenie i bez telefonu. Zadzwoń do BOK *500/8/2 i strasz w poście ww ofertą Virgin czy Orange na kartę. A abo Play jest lepszy od Virgin właśnie internetem bez żadnego limitu GB, po 10 GB jest atrakcyjny lejek 1 mbit/s na każdej technologii, a można pobrać nielimitowaną ilość danych. Konkurencja ma albo 1 mbit/s tylko w LTE, albo dopłatę, albo marne 32 kbit/s lub 64 kbit/s. No i najważniejsze - na zawsze. Oferta na kartę jest promocyjna, abo jest na czas nieokreślony, zawsze w ciągu miesiąca możesz zrezygnować.Wybór jest prosty, tylko warto walczyć o ofertę i nie dać się wrobić w pułapkę konsultantów. Jeden telefon nie wystarczy, kilka.

#862948  autor: Ruben
 22 kwie 2016, 13:22
Ostatnia rozmowa z DUK i znalazła się oferta dla firm, która podobno nie istniała czyli 19,99 pln netto (6m-cy bez opłat) czyli popularne 14,99 pln netto, umowa na 24 m-ce:
- nielimitowane połączenia na komórki, stacjonarne
- nielimitowane SMS/MMS
- 7GB (przez 6m-cy nielimitowany)

Kluczem w moim przypadku był chyba opłacony ostatni abonament, bo wcześniej nie była ta oferta dostępna.
 #862953  autor: KC-KARLOS
 22 kwie 2016, 14:18
Ruben pisze:Kluczem w moim przypadku był chyba opłacony ostatni abonament, bo wcześniej nie była ta oferta dostępna.
Właśnie, otóż to.
Opłacona ostatnia faktura w terminie umożliwia skorzystanie z ofert dla stałych klientów, dla niektórych nie jest to w pełni oczywiste. Warto mieć saldo zobowiązań na poziomie 0,00 i tak po przedłużeniu umowy i zmianie taryfy/oferty, wytworzy się nadpłata, która rozliczy wyższy niż zwykle abonament od jej aktywacji.
U mnie np. przechodząc z oferty bez telefonu za 29,99/mies, wytworzyła mi się nadpłata 24,99 za pozostałe 3 tygodnie opłacone zgodnie z poprzednią taryfą/ofertą w porównaniu do nowych warunków aneksu (abo płacimy zawsze za miesiąc z góry).

I warto wspomnieć, że pierwszy niepełny abonament rozliczany proporcjonalnie do aktualnego okresu rozliczeń z P4 NIE ZAWIERA rabatu za zgody marketingowe (spamu jest niewiele) i regularne płatności za eFakturę (rabat za pełny okres rozliczeniowy to 11,98 zł). Zresztą jest taka informacja na każdym aneksie.

#862985  autor: axelwww
 22 kwie 2016, 17:13
579 zł na start (I RATA) w opcji FORMUŁA SMARTFON UNLIMITED PRO w zestawie:
> abo 49,99 na 12 miesięcy + 23 raty po 100 zł.
W ramach podstawy masz pełny no-limit na rozmowy+SMS+MMS+Internet (po 10 GB redukcja prędkości do 1 mbit/s).
To opcja ratalna, nie jest negocjowalna; cenowo może orange wypaść lepiej, ale to promo dla przenoszących (w każdej chwili mogą to odwołać), w Play za stały abonament na 12m (KRÓTSZA UMOWA TELEKOMUNIKACYJNA, zaoszczędzisz min 12x 49,99 minus cena abo z orange dla porównania) 49,99 zł i pełny no-limit w kraju + internet. Orange jeszcze będzie kazała dopłacać po 10 zł za kilka GB, albo dramatyczny lejek 64 kbit/s.

Wiec jestem po drugiej rozmowie z DUK.

Pani Konsultant stwierdziła, ze maja od zeszlego tygodnia oferte, ktora podpowiada Karlos20, jednak z istotna roznica.

Raty za telefon wynosza 579pln + 110 pln x 23mc. Abo 39pln x 12. Niby suma koncowa ta sama, jednak po 12mc jedyna negocjacja bedzie z 39pln abo na niewiele nizszy, podczas w opcji Karlosa byl potencjal na negocjacje z 49pln abo na o polowe nizszy.
 #862987  autor: KC-KARLOS
 22 kwie 2016, 17:32
axelwww pisze:Raty za telefon wynosza 579pln + 110 pln x 23mc. Abo 39pln x 12. Niby suma koncowa ta sama, jednak po 12mc jedyna negocjacja bedzie z 39pln abo na niewiele nizszy, podczas w opcji Karlosa byl potencjal na negocjacje z 49pln abo na o polowe nizszy.
Nie należy mylić oferty ratalnej, ze zwykłą Formułą Smartfon Unlimited, czy to z telefonem czy bez.

Nowa opcja ratalna składa się z abo od 39,99 + opłatą za nielimitowane GB w smartfonie II (lejek 1 mbit/s od 11 do 21 GB zależnie od kwoty rat za telefon). Im wyższa kwota zobowiązania, tym raty są niższe przez 12m, ale abo wyższe. Potem płacimy kwotę 39,99 za no-limit minut+SMS+MMS + zaledwie 4GB neta + pozostałe 12 rat.
Uwaga, w porównaniu do opcji z 24 ratami, przy opcji z 12m umowy telekomunikacyjnej, można zmienić ofertę po roku, płacąc jeszcze 12 rat za telefon.
Zapoznajcie się z dokładną tabelą opłat w regulaminie oferty:
> http://play.pl/resources/pdf/2016/Regul ... 042016.pdf

UWAGA! Jeśli aneks do umowy był podpisywany w salonie przed 21 kwietnia 2016 r, NIE MA MOŻLIWOŚCI przejścia na warunki podane w regulaminie oferty w ramach programu FAIR PLAY.

#862993  autor: axelwww
 22 kwie 2016, 18:29
Nie należy mylić oferty ratalnej, ze zwykłą Formułą Smartfon Unlimited, czy to z telefonem czy bez.
Karlos, zapoznalem sie z regulaminem, ale jezeli dobrze rozumiem jest to oferta promocyjna dostepna dla wiekszosci osob, a nie oferta specjalna dla abonentow w okresie wypowiedzenia... Jak powinienem wykorzystac ja do negocjacji z Play?

Bylem ciekawy jaka jest absolutnie najlepsza oferta specjalna na S7, ktora Play proponuje klientom na wypowiedzeniu na kilka dni przed jego uplywem, kiedy wie ze abonent jest zdeterminowany aby zmienic operatora?

Czy ktos na forum wynegocjowal cos lepszego na s7 niz to co Orange proponuje z ulicy? 899pln + 109 pln x 24
 #863001  autor: KC-KARLOS
 22 kwie 2016, 19:11
axelwww pisze:Jak powinienem wykorzystac ja do negocjacji z Play?
Oferta ratalna z telefonem (FORMUŁA SMARTFON UNLIMITED PRO/EXTRA) nie jest negocjowalna. Ciągle o tym mówię, nie będę się powtarzał.
Dużo do negocjacji nie będziesz miał przy ofercie specjalnej z aktywnym wypowiedzeniem w opcjach z telefonem 59,99 (5 GB+no-limit minut/SMS/MMS) lub 69,99 (7 GB+no-limit minut/SMS/MMS), gdyż tanie będą tylko telefony z niższej średniej półki, warte na rynku poniżej 1000 zł. Reszta - abo z wysoką dopłatą, albo w opcji ratalnej, ewentualnie zostanie tylko oferta only-SIM (opisywana też w tym wątku wielokrotnie) i urządzenie we własnym zakresie.
Czy ktos na forum wynegocjowal cos lepszego na s7 niz to co Orange proponuje z ulicy? 899pln + 109 pln x 24
55,01 + 54,99 zł abo. Umowa 24m. A abo masz min+SMS+MMS bez limitu i marne 2 GB (nie wliczając płatnych drobiazgów).
W Play masz umowę telekomunikacyjną 12m + 24 raty.
Polecam opcję 139,99. Na start płacisz 869 zł. Pierwsze 12 rat jest za 40 zł, reszta to abo 99,99, gdzie masz pełny no-limit min+SMS+MMS i net bez limitu (po 15 GB lejek 1 mbit/s).
Później decydujesz po roku czasu: zostawiasz abo 39,99 (no-limit i 4 GB) + płacisz ostatnie 12 rat po 100 zł, albo płacisz tylko same raty po 100 zł i odchodzisz z Play lub będziesz na kartę.
Punkt dla Play.

#863060  autor: cichah2o
 23 kwie 2016, 00:53
Karlos20 jak patrzę na te oferty Play to nie widzę w nich nic ciekawego, oferta na S7, popatrz:

140zł x 24 + 869zł daje nam 4229zł

przytaczana tu oferta z orange:

109zł x 24 +899zł daje nam 3515zł czyli 714zł mniej,

załóżmy że po 12 miesiącach rezygnuję i przechodzę na tańszą ofertę, dajmy na to 20 zł:

140zł x 12 + 869zł + 20zł x 12 + 100zł x 12 daje nam 3989zł czyli 474zł więcej niż w orange + pytanie czy za 20 zł dostanę to co daje orange?
w tym przykładzie po 12 miesiącach rezygnując całkiem z usług i zostawiając do spłaty same raty dalej wychodzę na minus,dokładnie minus 234zł względem opcji z orange i nie mam jak korzystać ze smartfona..

Jedyny plus dla Play jaki widzisz to możliwość zmiany oferty lub rezygnacja z niej po roku, ale to jest plus tylko w nielicznych wyjątkowych przypadkach..
 #863071  autor: suiram1
 23 kwie 2016, 10:36
Karlos20 pisze:Na czas nieokreślony gdy masz aktywne wypowiedzenie i bez telefonu. Zadzwoń do BOK *500/8/2 i strasz w poście ww ofertą Virgin czy Orange na kartę. A abo Play jest lepszy od Virgin właśnie internetem bez żadnego limitu GB, po 10 GB jest atrakcyjny lejek 1 mbit/s na każdej technologii, a można pobrać nielimitowaną ilość danych. Konkurencja ma albo 1 mbit/s tylko w LTE, albo dopłatę, albo marne 32 kbit/s lub 64 kbit/s. No i najważniejsze - na zawsze. Oferta na kartę jest promocyjna, abo jest na czas nieokreślony, zawsze w ciągu miesiąca możesz zrezygnować.Wybór jest prosty, tylko warto walczyć o ofertę i nie dać się wrobić w pułapkę konsultantów. Jeden telefon nie wystarczy, kilka.
Karlos, czy ja dobrze rozumiem, że w tej ofercie można korzystać z LTE?
 #863082  autor: axelwww
 23 kwie 2016, 12:21
Karlos20 jak patrzę na te oferty Play to nie widzę w nich nic ciekawego, oferta na S7, popatrz:

W zwiazku z tym teraz przeniose sie do Orange, a jak Orange za 24mc zapropnuje mi tak samo kiepska oferte przedluzeniowa to poszukam kolejnego operatora. Moze Play bedzie mial znowu cos dobrego;-)
 #863090  autor: KC-KARLOS
 23 kwie 2016, 13:05
suiram1 pisze:Karlos, czy ja dobrze rozumiem, że w tej ofercie można korzystać z LTE?
Nie tylko z LTE, korzystasz z zasięgu wszystkich sieci 2G / 3G.

• Strona 487 z 692
  • 1
  • 485
  • 486
  • 487
  • 488
  • 489
  • 692
  • 1
  • 485
  • 486
  • 487