• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 49 z 187
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 187

#683484  autor: Ruben
 17 gru 2013, 08:07
Placeks pisze:Pytanie czy warto się w to bawić celem zaoszczędzenia na abo za tel.
Myślę, że przy możliwościach jakie daje obecnie Plus (umowa na czas nieokreślony), to rodzina spokojnie może podpisać umowę na internet. Ty i tak większej zniżki niż 50% (oferta bez telefonu) w abonamencie dla siebie nie uzyskasz.
Chyba, że chcesz pomóc zarządzać im kontem, to wtedy tak.

#683536  autor: Placeks
 17 gru 2013, 12:32
Ruben pisze:
Placeks pisze:Pytanie czy warto się w to bawić celem zaoszczędzenia na abo za tel.
Myślę, że przy możliwościach jakie daje obecnie Plus (umowa na czas nieokreślony), to rodzina spokojnie może podpisać umowę na internet. Ty i tak większej zniżki niż 50% (oferta bez telefonu) w abonamencie dla siebie nie uzyskasz.
Chyba, że chcesz pomóc zarządzać im kontem, to wtedy tak.
Czy zatem takie warunki :

-umowa bez telefonu na 12 miesięcy
- plus, inne komórkowe no limit przez 12 miesięcy
-stacjonarne no limit przez 3 miesiące (potem 7zł mies)
- sms, mms no limit przez 12 miesięcy
- internet 2,5 gb
- abo 59,9

to już warunki po rabacie 50% - pytam bo Pan przez tel wywalił mi włansie taką ofertę nie wspominajac nic o rabatach. Gdy zapytałem o rabat albo o wrzucenie stajonarnych na 12 mies zamiast na 3 powiedział że nigdy nie słyszal o żadymrabacie bo to jest sztywna oferta dostosowana tylko dla tych którzy przedłużają.

#683542  autor: Ruben
 17 gru 2013, 13:04
Placeks, akurat oferta no limit, to nie wiem jaki rabat przyznają.
Czy propozycja, którą otrzymałeś była już po złożeniu wypowiedzenia?
Przeczytaj temat od 60 strony. Odpowiadałem Ci wcześniej cytując warunki, które otrzymał inny forumowicz i były one niższe. Nie złożysz wypowiedzenia, to nie będziesz wiedział na 100% czy można było coś więcej ugrać.

#683569  autor: Placeks
 17 gru 2013, 14:59
Ruben pisze:Placeks, akurat oferta no limit, to nie wiem jaki rabat przyznają.
Czy propozycja, którą otrzymałeś była już po złożeniu wypowiedzenia?
Przeczytaj temat od 60 strony. Odpowiadałem Ci wcześniej cytując warunki, które otrzymał inny forumowicz i były one niższe. Nie złożysz wypowiedzenia, to nie będziesz wiedział na 100% czy można było coś więcej ugrać.
Nie nie składałem wypowiedzenia. Powiedziałęm tylko że ide do konkurencji co by wypowiedzieli umowę za mnie.
Wydawało mi isę ze to będzie jednoznaczne - jak sie okazało jednak nie.

#683966  autor: 85kuba
 19 gru 2013, 13:43
Witam.Po złożeniu wypowiedzenia zadzwonił Pan i zaproponował mi w ofercie bez telefonu :
340 minut do wszystkich za 14,5 zł
1GB internetu za 15zl
nielimitowane do 5 numerów w plusie za 5 zł

Umowa na 12 miesięcy,internet i nielimitowane można w każdej chwili wyłączyć.
Da się jeszcze wywalczyć jakąś zniżkę czy lepiej poszukać do konkurencji?Pozdrawiam

#683989  autor: nowosek
 19 gru 2013, 15:24
35zł miesięcznie. Jeśli odpowiada Ci ta oferta to bierz, umowa nie jest długa. No chyba że zastanów się nad przeniesieniem numery do Orange korzystając z 30% rabatu na abo, moze wyjść korzystniej. I dostaniesz telefon który sprzedasz.

#684060  autor: muza_tv
 19 gru 2013, 19:48
ciekawy pisze:muza_tv

daj znać jakie warunki zaproponują na stronie Plusa po rozmowie z konsultantem, dobrze byłoby wiedzieć jakie Plus daje oferty bez wypowiedzenia,a jake po wypowiedzeniu
Po 6 dniach oczekiwania na kontakt ze strony Plusa (po pozostawieniu danych na ich stronie), nic nie zaproponowano. Twierdzono, że 1 GB za 14,90 zł jest najkorzystniejszą ofertą, a o rabacie 50 proc. nic nie wiedzą. Jednym słowem szkoda czasu na czekanie, od razu trzeba się pofatygować złożyć wypowiedzenie.

#684076  autor: ciekawy
 19 gru 2013, 20:43
racja,jak takie problemy robią to nie ma się co zastanawiać i trzeba złożyć wypowiedzenie

#684084  autor: rafeluss
 19 gru 2013, 21:07
85kuba pisze:Witam.Po złożeniu wypowiedzenia zadzwonił Pan i zaproponował mi w ofercie bez telefonu :
340 minut do wszystkich za 14,5 zł
1GB internetu za 15zl
nielimitowane do 5 numerów w plusie za 5 zł

Umowa na 12 miesięcy,internet i nielimitowane można w każdej chwili wyłączyć.
Da się jeszcze wywalczyć jakąś zniżkę czy lepiej poszukać do konkurencji?Pozdrawiam
A jaką miałeś wcześniej umowe ? Ciekawe czy takie warunki też można dostać jeśli aktualna umowa jest bezterminowa z lipca br

#684094  autor: ciekawy
 19 gru 2013, 21:49
umowa bezterminowa to też umowa po 24 miesiącach nieprzedłużona, czyli zasada raczej jest ta sama,że po wypowiedzeniu możesz mieć lepszą oferte kiedy sieć zobaczy,że straci klienta i nie będzie miała z niego zysku

#684100  autor: rafeluss
 19 gru 2013, 21:56
Była promocja dla osób przenoszących numer do Plusa, iż umowa jest bezterminowa od początku. Będę próbował, oby się udało ;)

#684105  autor: ciekawy
 19 gru 2013, 22:04
jeśli ta promocja trwa to wystarczy przenieść numer z Plusa do innej sieci nawet na dzień i wrócić jako nowy klient, albo od razu się przenieść z innej sieci,nic trudnego,tylko jeśli jesteś klientem Plusa ? to możesz złożyć wypowiedzenie i może będziesz miał lepsze warunki niż na umowie bezterminowej

#684115  autor: rafeluss
 19 gru 2013, 22:14
Tak, przeniosłem numer w lipcu do Plusa.

#684117  autor: ciekawy
 19 gru 2013, 22:18
to złóż wypowiedzenie i probój zyskać lepsze warunki np w tylko sim na umowie 12 miesięcznej

#684377  autor: KA
 21 gru 2013, 08:57
Na pewno nadal jest umowa bezterminowa z 30-dniowym wypowiedzeniem - wczoraj taką "podpisałem" przez telefon. Zgodnie z radami kolegów z forum - jeśli wszystko będzie śmigało jak należy w tym słynnym Plusie - po miesiącu postaram się o umowę 12-mies na bardzo korzystnych warunkach. Oczywiście opiszę co i jak.
Ta umowa bezterminowa jest bardzo ciekawą opcją, ale trzeba o niej wiedzieć, bo na stronie są tylko na 18 miesięcy! Zostawiłem numer na stronie www, zadzwonili - na razie wszystko elegancko i kulturalnie, wydają się ogarnięci, podobno kurier ma być jeszcze przed Wigilią, czyli 23 grudnia.
Jedyny od razu widoczny minus tej umowy, to 49zł aktywacji - W T-mobile przy umowie na 3 mies tylko 19,90. W Plusie podobno nawet przy 12-mies jest to 49, dopiero przy dłuższej jest mniej.

#684633  autor: ciekawy
 22 gru 2013, 03:54
a jaką oferte chcesz mieć na przedłużenie ?

bo pewnie masz jakiś zarys oferty którą chcesz uzyskać

#684640  autor: KA
 22 gru 2013, 08:44
Umowa na 12 mies, 550 min (wymienne na sms/mms) i co najmniej 6 mies do Plusa bez limitu - za 19,95zł (50% rabatu) - to podobno dają na przedłużenie po wypowiedzeniu, a dla mnie to w zasadzie no-limit, wystarczy z zapasem.
Do tego pakiet 1GB za 15zł lub 3GB za 25zł (jest lejek) - zależy, jak będą znikały MB w Plusie (dlatego biorę umowę na czas nieokreślony, żeby być pewnym, ile będę potrzebował).
Myślę, że skończy się opcją za 35zł (abo+1GB).
Po wszystkim oczywiście napiszę co i jak.

#684797  autor: Mazi
 22 gru 2013, 21:35
Witam po dłuższej przerwie,

Mam pytanie, m.in. użytkownik Placeks pisał o takiej ofercie jak poniżej.

Czy to jest oferta dla indywidualnych czy dostępna również w biznesie (a jeśli tak to czy ma jakieś oznaczenie)? Bo mój opiekun twierdzi, że jedyne co może dla mnie wycisnąć to 49,9 netto za no limit, ale na 24 miesiące. Plus 10 złotych za 1 GB. Internet mi w sumie nie potrzebny i kwota byłaby do zaakceptowania - gdyby nie ten czas trwania umowy.

Będę z góry wdzięczny za informacje. Pozdrawiam
Placeks pisze: -umowa bez telefonu na 12 miesięcy
- plus, inne komórkowe no limit przez 12 miesięcy
-stacjonarne no limit przez 3 miesiące (potem 7zł mies)
- sms, mms no limit przez 12 miesięcy
- internet 2,5 gb
- abo 59,9

#685438  autor: adek20
 26 gru 2013, 10:58
Witam
Za 2 miesiące kończy mi się umowa na internet, szukałem na forum ale nigdzie nie znalazłem co plus proponuje za przedłużenie internetu. W tej chwili mam 15GB na 12 miesięcy za 59.90zł z routerem zte mf60 (kosztował 49zł brutto), oczekuję umowy max na 12 miesięcy i min 15GB , czy ktoś może się wypowiedzieć w sprawie przedłużenia internetu mobilnego z plusa ?? Oczywiście wypowiedzenie umowy pójdzie po nowym roku (bez tego nigdzie nie proponują nic sensownego).
Pozdrawiam i wesołych :o

#685443  autor: ciekawy
 26 gru 2013, 11:03
jak tylko sim to możesz mieć do 50% zniżki na abonament na całą umowe,po umowie abonament wzrasta jeśli nie przedłużysz umowy na lepszych warunkach,

zresztą sam możesz napisać jaką oferte zaproponują po wypowiedzeniu, Plus to jest sieć gdzie mało osób się wypowiada,więc trzebaby ten temat jakoś ożywić jeśli znajdą się chętni
  • Strona 49 z 187
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 187
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49