Shande pisze:Witam. Ktoś ostatnio dostał jakąś dobrą ofertę na samsunga s7 edge? Ile by mnie kosztował w droższym abo wspólnym dostając zniżkę 30% na abonament + 50% z open extra?
Myślę nad opcją z s7 + j3 + słuchawki.
Shande, według cennika na stronie Oragne:
Samsung Galaxy S7 + Samsung Galaxy J3 = 699 zł na start + 65 zł rata
Samsung Galaxy S7 Edge + Samsung Galaxy J3 =769 zł na start + 75 zł rata
Samsung Galaxy S7 = 499 zł na start + 50 zł rata
Samsung Galaxy S7 EDGE = 839 zł na start + 50 zł rata
Jak wcześniej było pisane, ceny na telefony są nie do ruszenia. I dodatkowo to co przed chwilą napisała osoba wyżej. Najprawdopodobniej w DUK nie oferują zestawów, czyli telefon + coś.
JFK2016 pisze:
Mnie oferowano 100zł/nr aktywowany, ale jako że nr-y były z Virgin to zapłaciłem 30 zeta.
A to czasem nie 100 zł za dwa numery. Z tego co mi wiadomo, a konsultantka potwierdziła, jest 50 zł za aktywację nowego numeru.
JFK2016 pisze:Bo tutaj są 2 kwestie i chyba stąd to zamieszanie: umowa główna na Plan Wspólny i oddzielne umowy dla każdego nr dodatkowego (chyba że są oddzielne regulaminy promocji OOE), bo to 30% tj. na 100% do końca umowy (ale jest to jeden z kilku rabatów).
Jak się orientuję dobrze, to we wcześniejszych postach było pisane o 30% rabatu na 24 miesiące w umowie na 30 miesięcy. Ale ta opcja raczej mnie nie interesuje, więc nie zgłębiam tematu.
JFK2016 pisze:Sprostujmy nie *200, tylko *220 (ten pierwszy jest płatny i podaje stan konta), natomiast z tym drugim połączenie jest za free (tak było u mnie a mam już zamknięty cykl rozliczeniowy, z tym że miałem w pakiecie "wszystkie" rozmowy za free ).
Otóż to. Pod dobry dzwoniłem, a zły napisałem. Literówka. Teraz się tak zastanawiam, o którym mówiłem jej podczas rozmowy
sucharrr pisze:A nie mogłeś po prostu zgodzić się na jej warunki i zwyczajnie potem nie odebrać od kuriera przesyłki z nową aktywacją, tylko samą przedłużeniową?

ja bym chyba tak zrobił, kurierowi to wsio rybka, przecież masz prawo rozmyślić się w każdej chwili i do 14 dni po podpisaniu nowej umowy.
Najprostsze rozwiązania są najlepsze

Że od razu o tym nie pomyślałem. Ale ma jutro zadzwonić i mam dać jej odpowiedź czy się zgadzam, ale skoro jest jak piszesz i po przemyśleniu mi też wydaje się to logiczne to warto tak zrobić. Nowa aktywacja bez uruchomienia usługi przed okresem 14 dni (nie pamiętam jak to się fachowo nazywa) i spokojnie można odstąpić od umowy.
Mam nawet takie przypuszczenia, że jest to normalne 30%, tylko babka chce zarobić i wciska dodatkową aktywacje.