Przed chwilą odbyłem kolejną rozmowę z DUK i dowiedziałem się kilku ciekawych rzeczy.
Cały czas piszę o najwyższym planie wspólnym. Na początek zaoferowano mi 20% rabatu. Otrzymałem możliwość otrzymania rabatu 30%, lecz musiałbym dobrać numer dodatkowy do planu jako nową aktywację. Średnio podoba mi się ten pomysł, gdyż mam dwa inne numery, które chciałbym podpiąć i dodatkowo nie musiałbym płacić 50 zł za aktywację.
Tak więc czy na pewno można uzyskać 30% bez dobierania numeru dodatkowego? Pytanie m.in.: do kolegi kemot82, który napisał, że dostał taki rabat.
Próbowałem wypytać babki czy można uzyskać rabat 30% bez nowej aktywacji to zaczęła kluczyć, wymieniać zalety tej oferty, że zaraz wyłączą mi numer i na dobrą sprawę nie odpowiedziała wprost.
Pierwszą ciekawą rzeczą, której się dowiedziałem to fakt, że rabat 30% lub 20% którym bym dostał to jest na całą umowę. Czyli gdybym podpisać umowę na 30 miesięcy to obowiązywałby on przez cały czas. Specjalnie się upewniałem i pytałem czy tak jest na pewno. Ktoś ma jakieś info na ten temat? Z tego co mogliśmy tutaj wcześniej przeczytać to przy umowie na 30 miesięcy jest 24 miesięcy rabatu. Coś się zmieniło czy babka nie kumata?
A kolejna ciekawa rzecz to kwestia SIM-Locka. Ktoś wcześniej pytał czy dalej zakładają. Uzyskałem odpowiedź, że na telefony wyprodukowane od 2016 roku nie są zakładane simlocki.
I już ostatnia z ciekawostek to fakt, że na koniec babka coś tam zaczęła gadać o opłacie za połączenie. To ja do niej, że z tego co mi wiadomo to połączenia z *200 są darmowe. To tam jakieś tam zdziwienie wielkie, że w ogóle jest taki numer, że jest on darmowy, a jak już jej powiedziałem, że ten numer połączył mnie bezpośrednio z nią to zrobiła takie zdziwienie, że hoho