Podbijam temat - może ktoś coś wie odnośnie rabatu przy przedłużeniu umowy na tel. stacjonarny?reggie pisze:Przepraszam za zły dział, ale w wątku telefonii stacjonarnej nic się nie dzieje...
Pytanie:
Czy w przypadku przedłużania umowy na telefon stacjonarny w Play też obowiązują jakieś zniżki, ewentualnie złożenie wypowiedzenia uruchamia procedurę przyznania rabatu, itp. ???
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Don_Pedro_Deszczowiec pisze:Ależ oczywiste jest to że przeniosę wszystkie 3 numery, jeżeli Play mnie oleje. Niemniej, nie na kartę bo to są numery na firmę, co więcej, nie będę nagradzał firmy, która mnie olała przenoszeniem numerów do jej submarki. Poza tym oferty które dostałem od innych sieci są na poziomie 19 zł netto za pełny no limit z 30 GB współdzielonymi pomiędzy wszystkie 3 numery. Dopłacając już 10 zł do każdego z abonamentów otrzymam telefon (drogo, ale i tak poniżej cen rynkowych), więc de facto za 29 zł netto mam pełen no limit z telefonem na raty w cenie niższej niż rynkowa (na fakturę VAT).pakierhakierxd pisze:Jak ci oferta pasuje to możesz się przenieść![]()
W prepaid redbull mobile masz podobno ofertę za 30zl
No limit do wszystkich + no limit sms /mms + 5gb.
Plus że nie masz umowy na aż 2 lata tylko sim.
Jeśli Play-owi łatwo przychodzi pozbywanie się klienta biznesowego z trzema aktywacjami, aktywnie korzystającego z numerów (na każdym jest znacznie większy ruch przychodzący niż wychodzący), to nie wróżę tej firmie najlepiej. Wygląda na to że na rynku mamy W4... o ile T-Mobile z niej nie wypadnie, bo są mocno do tyłu
Hmmm. Dziwne że doradca biznesowy nie daje ci lepszych ofert.
Znajomemu zaproponował
Formuła Komfort dla firm - 3 + 1 SIM - 24 miesiące
8 miesięcy za free - 16 x 59,90 zł/netto
Nielimitowane rozmowy (sms, mms płatne) + pakiet internetu 30GB współdzielonego na wszystkie SIM.
Ewentualnie oferta taka jak moja :
3 + 1 SIM, 8 miesięcy free, 16 x 99,99 zł/netto i pełny no limit z internetem.
Aha, oferty bez telefonów.
Ofertę Komfort za 99,99 z 8 miesięcy za 0 zł ze 100 GB mi zaproponowano, ale ona w zestawieniu do oferty 19,90/14,90 jest droższa (nie potrzebuję na trzech nr 100 GB), a doradca nie zaproponował oferty 19,90/14,90, jak też nie zaproponował Komfortu za 59,90 z 8 miesięcy za 0 zł. Z tego co wiem do taryf Komfort są za dodatkowe 20 zł lub więcej, telefony (ale drogie).mazurk pisze:Don_Pedro_Deszczowiec pisze:Ależ oczywiste jest to że przeniosę wszystkie 3 numery, jeżeli Play mnie oleje. Niemniej, nie na kartę bo to są numery na firmę, co więcej, nie będę nagradzał firmy, która mnie olała przenoszeniem numerów do jej submarki. Poza tym oferty które dostałem od innych sieci są na poziomie 19 zł netto za pełny no limit z 30 GB współdzielonymi pomiędzy wszystkie 3 numery. Dopłacając już 10 zł do każdego z abonamentów otrzymam telefon (drogo, ale i tak poniżej cen rynkowych), więc de facto za 29 zł netto mam pełen no limit z telefonem na raty w cenie niższej niż rynkowa (na fakturę VAT).pakierhakierxd pisze:Jak ci oferta pasuje to możesz się przenieść![]()
W prepaid redbull mobile masz podobno ofertę za 30zl
No limit do wszystkich + no limit sms /mms + 5gb.
Plus że nie masz umowy na aż 2 lata tylko sim.
Jeśli Play-owi łatwo przychodzi pozbywanie się klienta biznesowego z trzema aktywacjami, aktywnie korzystającego z numerów (na każdym jest znacznie większy ruch przychodzący niż wychodzący), to nie wróżę tej firmie najlepiej. Wygląda na to że na rynku mamy W4... o ile T-Mobile z niej nie wypadnie, bo są mocno do tyłu
Hmmm. Dziwne że doradca biznesowy nie daje ci lepszych ofert.
Znajomemu zaproponował
Formuła Komfort dla firm - 3 + 1 SIM - 24 miesiące
8 miesięcy za free - 16 x 59,90 zł/netto
Nielimitowane rozmowy (sms, mms płatne) + pakiet internetu 30GB współdzielonego na wszystkie SIM.
Ewentualnie oferta taka jak moja :
3 + 1 SIM, 8 miesięcy free, 16 x 99,99 zł/netto i pełny no limit z internetem.
Aha, oferty bez telefonów.
Niby fajnie wyglada ten abonament z Orange ape jest jeden haczyk tzn trzeba miec wykupiona usluge w orange stacjonarna lub internetowa a jesli nie to to cent sa calkowicie inne - wyzsze.
@Don_Pedro_Deszczowiec
Pomęcz tego doradcę, albo poproś o innego, ta oferta na pewno jest dostępna.
Przy tej tańszej, Średnio wychodzi około 40zł za miesiąc.
Przy droższej (tej za 99,99), wychodzi średnio około 66zł miesięcznie.
Wiesz, to trochę nie w tą stronę powinno działać. To Play chce mi sprzedać usługę, a ja będę im tak jak przez ostatnie 7 lat płacił. To że mam firmę z trzema współpracownikami oznacza że mogę być zajęty. Jeśli podczas pierwszego kontaktu artykułuję potrzeby i wykazuję się wiedzą co do cen na rynku, to powinno dać do myślenia konsultantowi biznesowemu. Podczas drugiej rozmowy powinna paść dobra propozycja, a podczas trzeciej satysfakcjonująca obie strony, czyli finałowa. Jeżeli Play nie będzie szanował klientów, szczególnie tych świadomych, to wielu z nich po prostu odwróci się na pięcie. Parę dych w tę, czy we w tamtą nie będzie miało dla nich znaczenia, bo wolą mieć świadomość że optymalnie raz na 2 lata załatwili sprawę kontraktu z telekomem w dobrej atmosferze. Nie chcę się czuć jak żebrak, i nie chcę się czuć wydymanymazurk pisze:@Don_Pedro_Deszczowiec

Wiesz, wydaje mi się że trafiłeś na jakiegoś nie ogarniętego doradcę. Ja swoją ofertę od doradcy otrzymałem od ręki. Znajomy tak samo. Jak coś to mogę na PW dać ci namiary.
Witam
Czy ktoś ma jakieś rozeznanie co Play oferuje obecnie po przedłużeniu umowy na Internet?
Obecnie mam 19,90 i 12GB.
Potrzebuję około 20GB i jakiś najtańszy router LTE.
Czy ktoś ma jakieś rozeznanie co Play oferuje obecnie po przedłużeniu umowy na Internet?
Obecnie mam 19,90 i 12GB.
Potrzebuję około 20GB i jakiś najtańszy router LTE.
Normalnie byś mógł mieć za 30 20 GB z routerem
10zl za router, za każde 10 GB 10zl.
Ile wykorzystasz tyle zapłacisz.
10zl za router, za każde 10 GB 10zl.
Ile wykorzystasz tyle zapłacisz.
Pozdrawiam 

No to powiem uczciwie, że oferta słaba.
W T-mobile abo 29,00 35GB 9,00 jednarozowej opłaty za router i 50,00 aktywacja.
Oferta dla Kowalskiego z ulicy.
W T-mobile abo 29,00 35GB 9,00 jednarozowej opłaty za router i 50,00 aktywacja.
Oferta dla Kowalskiego z ulicy.
Taka jest standardowa 
Standard też masz w Play taki
Szczegóły abonamentu Play Internet za 39,99 zł
39,99 zł abonament
3 miesiące rabat 50% na abonament
6 miesięcy bez limitu GB
50 GB pakiet internet
24 miesiące okres trwania umowy
i taki router za 49
Więc 10zł więcej ale masz 50 gb i 6 mcy bez limitu.
http://www.play.pl/telefony/modemy_ret/ ... d=RT_ASG_M

Standard też masz w Play taki
Szczegóły abonamentu Play Internet za 39,99 zł
39,99 zł abonament
3 miesiące rabat 50% na abonament
6 miesięcy bez limitu GB
50 GB pakiet internet
24 miesiące okres trwania umowy
i taki router za 49

Więc 10zł więcej ale masz 50 gb i 6 mcy bez limitu.
http://www.play.pl/telefony/modemy_ret/ ... d=RT_ASG_M
Pozdrawiam 

To jest zawsze dycha więcej x24 miesiące. A aż tyle neta nie potrzebuję i to jest dla przedłużających, a w T-mobile dla każdego. Zobaczymy co zaproponują po wypowiedzeniu umowy 

Dla nowych to samo 

Pozdrawiam 

Witam
Jestem abonentem play od 6 lub 8 lat (nie pamietam ile dokładnie)i w lipcu konczy mi sie kolejna umowa. Chce przedłużyć umowę od polowy kwietnia (będzie wtedy 3 miesiące do końca umowy). Czytając posty na forum doszedłem do wniosku , że najlepiej jest złożyć wypowiedzenie i czekać na kolejne oferty lub samemu skontaktować się z Działem Utrzymania Klienta. Chciałbym uzyskac jak najlepsze warunki umowy i proszę o wskazówki - czego mogę się spodziewać. Interesuje mnie umowa z telefonem w abonamencie 69zł lub nawet 89 zł ale oczywiście z jak najlepszym telefonem. Czy będą jakieś zniżki na telefony? Lub oferta jedynie na SIM za te 29 zł wydaje się być dobra i opłacalna (o ile będzie możliwa do wzięcia). I jeszcze jedno pytanie...czy gdybym przy przedłużaniu umowy chciał dołożyć kolejny nr i abonament z play( bo akurat potrzebuje dla innej osoby) czy to wpłynie na jakiś większy rabat lub cene telefonu? Proszę o porady jak można to rezegrać w najlepszy sposób lub informacje czego mogę się spodziewać w najbliższym czasie od P4
Pozdrawiam
Jestem abonentem play od 6 lub 8 lat (nie pamietam ile dokładnie)i w lipcu konczy mi sie kolejna umowa. Chce przedłużyć umowę od polowy kwietnia (będzie wtedy 3 miesiące do końca umowy). Czytając posty na forum doszedłem do wniosku , że najlepiej jest złożyć wypowiedzenie i czekać na kolejne oferty lub samemu skontaktować się z Działem Utrzymania Klienta. Chciałbym uzyskac jak najlepsze warunki umowy i proszę o wskazówki - czego mogę się spodziewać. Interesuje mnie umowa z telefonem w abonamencie 69zł lub nawet 89 zł ale oczywiście z jak najlepszym telefonem. Czy będą jakieś zniżki na telefony? Lub oferta jedynie na SIM za te 29 zł wydaje się być dobra i opłacalna (o ile będzie możliwa do wzięcia). I jeszcze jedno pytanie...czy gdybym przy przedłużaniu umowy chciał dołożyć kolejny nr i abonament z play( bo akurat potrzebuje dla innej osoby) czy to wpłynie na jakiś większy rabat lub cene telefonu? Proszę o porady jak można to rezegrać w najlepszy sposób lub informacje czego mogę się spodziewać w najbliższym czasie od P4

Pozdrawiam
Cześć,
Mam pytanie dotyczące tego co mogę ugrać. W tej chwili płacę 49,99 zł w abonamencie.
Gdybym zdecydował się przedłużyć umowę przez play24 to w tej cenie uzyskałbym wszystko no limit (umowa na 24 miesiące)
Czy u konsultanta jestem w stanie coś wyciągnąć? Np to samo za 39,99?
Mam pytanie dotyczące tego co mogę ugrać. W tej chwili płacę 49,99 zł w abonamencie.
Gdybym zdecydował się przedłużyć umowę przez play24 to w tej cenie uzyskałbym wszystko no limit (umowa na 24 miesiące)
Czy u konsultanta jestem w stanie coś wyciągnąć? Np to samo za 39,99?
pasiker1990: zależy jaką chcesz ofertę, z telefonem lub bez. Przez telefon oferty są lepsze, szczególnie przy aktywnym wypowiedzeniu.

bez telefonu, umowę mam do 25.06, wypowiedzenie złożyłem z 3 tyg temu.
Po wysłaniu wypowiedzenia bez telefonu masz opcję za 29,99 -no limit rozmowy + sms/mms/5 gb
za 49,99 to samo ale z no limit net (po 10 gb -1 mb) -to normalna oferta.
Jeszcze jest chyba za 19,99 -rozmowy + sms/mms + 250 mb +można dokupić ten no limit netu za 30zł i będzie 49,99
za 49,99 to samo ale z no limit net (po 10 gb -1 mb) -to normalna oferta.
Jeszcze jest chyba za 19,99 -rozmowy + sms/mms + 250 mb +można dokupić ten no limit netu za 30zł i będzie 49,99
Pozdrawiam 

dzwoniłem teraz na *500 - za 49,99 wszystko no limit + 7gb internetu, 6-mc za darmo. wg mnie dobra oferta i chyba się na nią skuszę.
U mnie jest jakiś błąd, że dla mojego numeru telefonu nie można przedłużyć umowy (jest na czas nieokreślony, od grudnia 2015). Ogólnie, jeśli chce ktoś przedłużyć umowę z telefonem, radzę uważać.. Abo 99,99 i 329 zł za A5 (2016) od Samsunga chyba nie da się jakoś wynegocjować..