• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 474 z 692
  • 1
  • 472
  • 473
  • 474
  • 475
  • 476
  • 692
 #856536  autor: tomekrenoma
 16 mar 2016, 10:18
Karlos20 pisze:tomekrenoma: przy opcjach PRO będzie ciężko w salonie. Nie wiem, jak przy telesales (*500/8/2). Próbuj.
Mam umowę do sierpnia. W DU nie chcę zejść ze stawek PRO. Proponują 6 mcy za 0 zł ale przy normalnej Formułe. Do tego cena telefonu sporo wyższa niż z cennika.
Doradca biznesowy daje 3*0 zł - umowa na 25 mcy. Przy ofercie Pro rabat nie obejmuje raty za urządzenie.
 #856538  autor: KC-KARLOS
 16 mar 2016, 10:24
tomekrenoma: jeśli masz umowę do sierpnia - poczekaj do przynajmniej maja. Oferty specjalne będą dostępne na 3 miesiące przed końcem umowy. Można z telefonem ją już teraz przedłużyć, ale bez rabatów.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #856540  autor: sdm6777
 16 mar 2016, 10:40
@Karlos20 - czyli co? Jeśli trafiłem na słabego konsultanta to nie mam co liczyć na dobrą ofertę? Miał oddzwonić wczoraj, ale nie oddzwonił. Ja mogę tam jeszcze raz dzisiaj przekręcić. Może trafię na innego konsultanta i inaczej pociągnę rozmowę. Sam kiedyś też pracowałem na słuchawkach, tylko w plusie. Tam było tak, że jak tylko klient wypowiedział magiczne słowo "rezygnacja" był przełączany do działu utrzymania i koniec. Ja miałem takiego klienta z głowy, nie musiałem mu przedstawiać standardowej oferty (bo tylko taką miałem w zanadrzu), dział ZUK miał inne opcje. Ale to było lata temu. Teraz pewnie się to 50 razy pozmieniało. Nie pracuję tam od 2008 roku
 #856542  autor: KC-KARLOS
 16 mar 2016, 10:47
sdm6777: no widzisz :) "Rezygnacja" to słowo klucz. Powszechne u operatorów, również w Play. Bez niego nie miałbym oferty bez telefonu za 29,99 mies. z 5 GB netem i umową na czas nieokreślony, którą przedłużyło wiele osób z forum, dzięki kilku krokom.
Owszem, z telefonem jest trudniej, ale uzyskanie oferty jest możliwe. Zresztą najlepszy skutek jest, gdy samemu zadzwonisz do nich, operator sam "mięknie", gdy do nich ciągle wydzwaniasz z retencją oferty. Powodzenia :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #856543  autor: sdm6777
 16 mar 2016, 10:51
No chyba tak trzeba będzie zrobić. Też nie zamierzam tam dzwonić 20 razy, bo każe połączenie z konsultantem pod *500 kosztuje 1,99zł z tego co kojarzę. Mieli zadzwonić wczoraj, zlali temat. Dzisiaj będzie krótka piła.
 #856544  autor: KC-KARLOS
 16 mar 2016, 10:56
sdm6777: zawsze możesz wysłać formularz na stronie Play - w ciągu 3 dni oddzwaniają, bezpłatnie. Pole "cel kontaktu" wybieramy przedłużenie umowy.
http://www.play.pl/pomoc/formularz-kont ... type=ZAKUP
Jeśli nie chcesz czekać, dzwoń. Możesz też z innego telefonu zadzwonić, przed przedstawieniem oferty podajesz swój numer telefonu i kod Abonencki.

#856547  autor: sdm6777
 16 mar 2016, 11:19
Nie no spoko, nie będę żydził 2 zł. Bez przesadyzmu, zwłaszcza, że chciałbym załatwić dziewczynie nowy telefon i umowę na święta. Czyli w zasadzie do końca przyszłego tygodnia. To mało i dużo czasu. Zależy jak się operator postara i czy stanie na wysokości zadania. Bo jak nie to nara. Przenieść numer można szybko, idziemy do salonu, bierzemy telefon, spisujemy umowę i heja. Klamka zapadła
 #856549  autor: KC-KARLOS
 16 mar 2016, 11:41
sdm6777: możesz też od jutra pójść do salonu i skorzystać z programu "FairPlay". On też obejmie oferty na przedłużenie umowy. 30 dni testów, spodoba się oferta i telefon - zachowujesz. Chcesz zmienić opcje? Żaden problem. Chcesz przywrócić poprzednią ofertę, też się da, a jeśli się wycofasz całkowicie - rozwiązanie umowy, płacisz od 99 zł, zamiast 1-2 tysięcy zł kary umownej i żegnasz Play.
Szczegóły: http://www.telepolis.pl/wiadomosci/fair ... 35749.html

#856550  autor: reselj
 16 mar 2016, 12:15
Czy oferty za 19,50 i 19.99 w okresie 3-miesęcy (2 miesiące i trochę) do zakończenia umowy są dalej dostępne? I czym się różnią? Z góry dziękuję za odpowiedź.
 #856567  autor: KC-KARLOS
 16 mar 2016, 13:46
reselj: są dostępne.
> 19,50 (stara FORMUŁA 4.0 UNLIMITED) to bez limitu na komórkowe, stacjonarne, SMSy/MMSy bez limitu + 250 MB neta, po których jest lejek 8 kbit/s. Umowa na 15 miesięcy. W tej ofercie dokupisz dobrowolnie 1 GB za 7,99 lub 2 GB za 9,99 albo 2 GB + LTE bez limitu za 20 zł/mies.
> 19,99 (FORMUŁA UNLIMITED 29,99) to bez limitu na komórkowe, stacjonarne, SMSy/MMSy bez limitu + 250 MB neta. Umowa na 6 MIESIĘCY. Ta oferta ma ogromny plus, że już po 3 miesiącach możesz przedłużyć umowę na lepszych warunkach.

Samemu polecam opcję za 29,99 (Replay FORMUŁA UNLIMITED na zawsze extra, taryfa FORMUŁA UNLIMITED 49,99), gdzie masz wszystko bez limitu + 5 GB i UMOWĘ NA CZAS NIEOKREŚLONY. Po miesiącu możesz zrezygnować, zmienić ofertę (kolejny RePlay) lub być na stałe. SAM ZDECYDUJ.

#856597  autor: KC-KARLOS
 16 mar 2016, 15:28
Sowolog:
Karlos20 pisze:SMSy/MMSy bez limitu
Jak najbardziej :) SMS = MMS. Nie tylko w ofercie za 29,99 ale i w opcjach za 19,50 i 19,99

#856622  autor: KC-KARLOS
 16 mar 2016, 17:44
Widzę, że coraz mniej osób chyba chce przedłużać umowy z telefonem... Obawiam się, że w opcji 69,99 mies. z 5 GB + no-limit minut/SMS/MMS + pół roku za free + pół roku nielimitowanych GB, umowie na 25 miesięcy dostanę GALAXY A5 (2016) za... 1149 zł - za drogo totalnie (dokładam 400 zł i mam go BEZ UMOWY).
Lepsza opcja to 99,99 zł/mies. z pełnym no-limitem - słuchawka za 329 zł. Problemem jest niestety rabat na abo. Czy w tej ofercie będzie rabat 6m za free (z wyłączeniem 50 zł raty) czy od przedłużenia umowy od razu 99,99/mies. Pytam, bo może też ktoś chce wybrać ten rewelacyjny telefon na przedłużenie umowy. Pozdrawiam

#856779  autor: leonk1974
 17 mar 2016, 14:12
Miałem umowę do 9 czerwca 2016.Płaciłem 89.99 zł. Wczoraj zadzwonili i zaproponowali
Oferta bez telefonu
- bez limitu minuty na komórki
- bez limitu minuty na stacjonarne
- bez limitu smsy i mms
- 5 GB internetu
- abonament 29,99 zł z umową na czas nieokreślony
Oferta przyjęta.
 #856799  autor: pakierhakierxd
 17 mar 2016, 16:30
Sami zadzwonili i to zaproponowali co raz lepiej ;)
Jeszcze tyle czasu przed.
Zwykle ludzie to dostawali jakiś mies. przed końcem.

Pozdrawiam :)
 #856881  autor: michal_t2
 18 mar 2016, 09:47
Witam,
Koledzy mam umowę w play i na jednym numerze przedłużyłem za 29,99 ale na drugi numer nie chcą niestety dać (umowa do czerwca, wypowiedzenie wysłane), i co najciekawsze twierdzą uparcie że nie ma takiej oferty...To odsyłam ich do zapoznania się z ofertą na drugim numerze.. Zacząłem szukać coś innego i otrzymałem od orange bardzo ciekawą ofertę na przedłużenie umowy.

Obrazek

Jedyny "minus" to to że umowa na 24m-ce... Twierdzą też że nie ma żadnych haczyków typu że np po 3-ech miesiącach opłata wzrośnie czy coś podobnego... Więc mają straszną konkuręcję i chyba przeniosę. Ktoś z Was otrzymał taką ofertę? Powiem jeszcze że nie mam i nie miałem nigdy w orange żadnych usług.
Pozdrawiam
 #856890  autor: Don_Pedro_Deszczowiec
 18 mar 2016, 10:38
michal_t2 pisze:Witam,
Koledzy mam umowę w play i na jednym numerze przedłużyłem za 29,99 ale na drugi numer nie chcą niestety dać (umowa do czerwca, wypowiedzenie wysłane), i co najciekawsze twierdzą uparcie że nie ma takiej oferty...To odsyłam ich do zapoznania się z ofertą na drugim numerze.. Zacząłem szukać coś innego i otrzymałem od orange bardzo ciekawą ofertę na przedłużenie umowy.

Obrazek

Jedyny "minus" to to że umowa na 24m-ce... Twierdzą też że nie ma żadnych haczyków typu że np po 3-ech miesiącach opłata wzrośnie czy coś podobnego... Więc mają straszną konkuręcję i chyba przeniosę. Ktoś z Was otrzymał taką ofertę? Powiem jeszcze że nie mam i nie miałem nigdy w orange żadnych usług.
Pozdrawiam
Wygląda na to że Play w ostatnim czasie przyhamował z dobrymi ofertami na przedłużenie umów. Ja mam w firmie 3 numery do przedłużenia, ze złożonym wypowiedzeniem, i otrzymałem już dłuższy czas temu tylko standardowe oferty. Konsultant biznesowy przypisany do konta jest delikatnie to ujmując "słabiutki" i zaoferował taryfę Komfort na warunkach praktycznie ze strony WWW. Skutek jest taki że już mam oferty przejęcia numerów od Orange i Plusa. Umowa kończy się za niecałe 2 tygodnie. Dam Play-owi jeszcze 10 dni, bo uważam że należy im się jakaś lojalność po ośmiu latach w tej sieci. Sama analiza cen telefonów oferowanych przez Play jest zatrważająca - są najdrożsi (z pewnymi nielicznymi wyjątkami). Wygląda to słabo. Chyba czas się rozstać.
 #856919  autor: pakierhakierxd
 18 mar 2016, 13:09
Jak ci oferta pasuje to możesz się przenieść :)
W prepaid redbull mobile masz podobno ofertę za 30zl
No limit do wszystkich + no limit sms /mms + 5gb.
Plus że nie masz umowy na aż 2 lata tylko sim.

Pozdrawiam :)
 #856931  autor: Don_Pedro_Deszczowiec
 18 mar 2016, 15:06
pakierhakierxd pisze:Jak ci oferta pasuje to możesz się przenieść :)
W prepaid redbull mobile masz podobno ofertę za 30zl
No limit do wszystkich + no limit sms /mms + 5gb.
Plus że nie masz umowy na aż 2 lata tylko sim.
Ależ oczywiste jest to że przeniosę wszystkie 3 numery, jeżeli Play mnie oleje. Niemniej, nie na kartę bo to są numery na firmę, co więcej, nie będę nagradzał firmy, która mnie olała przenoszeniem numerów do jej submarki. Poza tym oferty które dostałem od innych sieci są na poziomie 19 zł netto za pełny no limit z 30 GB współdzielonymi pomiędzy wszystkie 3 numery. Dopłacając już 10 zł do każdego z abonamentów otrzymam telefon (drogo, ale i tak poniżej cen rynkowych), więc de facto za 29 zł netto mam pełen no limit z telefonem na raty w cenie niższej niż rynkowa (na fakturę VAT).
Jeśli Play-owi łatwo przychodzi pozbywanie się klienta biznesowego z trzema aktywacjami, aktywnie korzystającego z numerów (na każdym jest znacznie większy ruch przychodzący niż wychodzący), to nie wróżę tej firmie najlepiej. Wygląda na to że na rynku mamy W4... o ile T-Mobile z niej nie wypadnie, bo są mocno do tyłu :)
  • Strona 474 z 692
  • 1
  • 472
  • 473
  • 474
  • 475
  • 476
  • 692
  • 1
  • 472
  • 473
  • 474