szefo1992 pisze:Pytanko do zielony71, czytam Twoje poradniki wyciśnięcia soku ale gubię się.
Mój braciszek Robert ma telefon stacjonarny i neostradę w orange. Ma też dwa numery w Play gdzie umowa wygasa 17 listopada, chce się rozstać z tą siecią. Dodam, że ma też dwa telefony więc interesuje go oferta tylko sim.
Ja mam umowę w orange, smart plan II 89,90 zrabatowany kodem o 30%, chcę wziąć jakiś flagowy telefon. Teraz jak krok po kroku te nasze numery połączyć, żeby otrzymać rabat Orange Open i jeszcze -30% od DUK i żeby to tak zagrało jak w jednym z Twoich poradników, że taki s7 wychodzi śmiesznie tanio?
Cesja twojego abo na brata. Wysłanie wypowiedzenia na smart plan II (kiedy się kończy?). Podczas kontaktu z DUK wybierz abonament wspolny z s7, dostaniesz 30% rabatu plus bonus internetu np. Przeniesienie 2 numerow z Play pod abo wspolny jako dodatkowy, ot, cala filozofia. Nie zapomnij o kosztach aktywacji i cesji(cesja stacjonarne i prepaid sa za darmo, nie wiem, jak abonament).
Orange Open Extra zostanie automatycznie naliczony najpozniej od drugiej faktury.
edit.
Tutaj nie ma to znaczenia. Jedna usluga stacjonarna - neo i jeden abo wspolny(3 numery). Wszystko gra.
Wysokości rabatów sa wyliczone kilka postow wyżej.