• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 474 z 675
  • 1
  • 472
  • 473
  • 474
  • 475
  • 476
  • 675
 #894703  autor: Orange Ekspert
 08 lis 2016, 07:22
Dzikun pisze:Czy ktoś przedłużał ostatnio ofertę abonamentu dla firm dla jednego numeru. Jakie warunki proponuje obecnie DUK?
Dzikun, zachęcamy do kontaktu z naszą infolinią *600 lub *400. Postaramy się przygotować ofertę, która spełni Twoje oczekiwania :-) Informacje o aktualnych promocjach dla osób przedłużających umowę znajdziesz również na naszej stronie www.orange.pl
 #894717  autor: szefo1992
 08 lis 2016, 11:05
Pytanko do zielony71, czytam Twoje poradniki wyciśnięcia soku ale gubię się.
Mój braciszek Robert ma telefon stacjonarny i neostradę w orange. Ma też dwa numery w Play gdzie umowa wygasa 17 listopada, chce się rozstać z tą siecią. Dodam, że ma też dwa telefony więc interesuje go oferta tylko sim.
Ja mam umowę w orange, smart plan II 89,90 zrabatowany kodem o 30%, chcę wziąć jakiś flagowy telefon. Teraz jak krok po kroku te nasze numery połączyć, żeby otrzymać rabat Orange Open i jeszcze -30% od DUK i żeby to tak zagrało jak w jednym z Twoich poradników, że taki s7 wychodzi śmiesznie tanio?

edit.

Z neostradą jest ok ale czzy telefon stacjonarny zawieszony jest liczony jako usługa stacjonarna?
 #894721  autor: Marcinmateusz
 08 lis 2016, 11:38
szefo1992 pisze:Pytanko do zielony71, czytam Twoje poradniki wyciśnięcia soku ale gubię się.
Mój braciszek Robert ma telefon stacjonarny i neostradę w orange. Ma też dwa numery w Play gdzie umowa wygasa 17 listopada, chce się rozstać z tą siecią. Dodam, że ma też dwa telefony więc interesuje go oferta tylko sim.
Ja mam umowę w orange, smart plan II 89,90 zrabatowany kodem o 30%, chcę wziąć jakiś flagowy telefon. Teraz jak krok po kroku te nasze numery połączyć, żeby otrzymać rabat Orange Open i jeszcze -30% od DUK i żeby to tak zagrało jak w jednym z Twoich poradników, że taki s7 wychodzi śmiesznie tanio?
Cesja twojego abo na brata. Wysłanie wypowiedzenia na smart plan II (kiedy się kończy?). Podczas kontaktu z DUK wybierz abonament wspolny z s7, dostaniesz 30% rabatu plus bonus internetu np. Przeniesienie 2 numerow z Play pod abo wspolny jako dodatkowy, ot, cala filozofia. Nie zapomnij o kosztach aktywacji i cesji(cesja stacjonarne i prepaid sa za darmo, nie wiem, jak abonament).
Orange Open Extra zostanie automatycznie naliczony najpozniej od drugiej faktury.

edit.
Tutaj nie ma to znaczenia. Jedna usluga stacjonarna - neo i jeden abo wspolny(3 numery). Wszystko gra.
Wysokości rabatów sa wyliczone kilka postow wyżej.
 #894722  autor: szefo1992
 08 lis 2016, 11:47
Ja to się nie orientuję w temacie. Marcinmateusz zrobiłeś podobny myk u siebie? Zielony71 potwierdzisz bo nie chcę skopać a oferta jest zacna.
Moja umowa na smart plan II kończy się 31.01.2017
Wydaje mi się, że koszty aktywacji i cesji to będzie max~150zł, idzie przeboleć w ramach jednorazowej opłaty.
Jak to ma wyjść tak kolorowo to chcę s7 edge ze słuchawkami JBL, a co tam. Jak szaleć to szaleć. ;)
 #894724  autor: Dzikun
 08 lis 2016, 12:04
Orange Ekspert pisze:
Dzikun pisze:Czy ktoś przedłużał ostatnio ofertę abonamentu dla firm dla jednego numeru. Jakie warunki proponuje obecnie DUK?
Dzikun, zachęcamy do kontaktu z naszą infolinią *600 lub *400. Postaramy się przygotować ofertę, która spełni Twoje oczekiwania :-) Informacje o aktualnych promocjach dla osób przedłużających umowę znajdziesz również na naszej stronie http://www.orange.pl
Dzięki za info. Korzystając z okazji chciałem zapytać, czy Orange współpracuje jeszcze z Microsoftem? Pytam, ponieważ gdzieś od września konsultanci mówią, że telefonu Lumia 950 nie ma w magazynach. W oficjalnym cenniku telefonów L950 nadal występuje. Do tego jeszcze cena która nie chce drgnąć pomimo, że na stronie producenta ten telefon potaniał o 500zł. Pzdr
 #894727  autor: zielony71
 08 lis 2016, 12:53
szefo1992 pisze:Ja to się nie orientuję w temacie. Marcinmateusz zrobiłeś podobny myk u siebie? Zielony71 potwierdzisz bo nie chcę skopać a oferta jest zacna.
Moja umowa na smart plan II kończy się 31.01.2017
Wydaje mi się, że koszty aktywacji i cesji to będzie max~150zł, idzie przeboleć w ramach jednorazowej opłaty.
Jak to ma wyjść tak kolorowo to chcę s7 edge ze słuchawkami JBL, a co tam. Jak szaleć to szaleć. ;)
Nie jestem pewien czy w DUK też mają ten zestaw ze słuchawkami. Należałoby się upewnić.
Są dwie możliwości. Albo tak jak napisał poprzednik zrobić cesję na brata, ale wtedy to on będzie się musiał dogadywać z DUK (w praktyce możesz TY jeśli znasz jego dane i kod abonencki). Oczywiście brak pewności uzyskania 30%, ale jest duża szansa.
Druga możliwość to przeniesienie jego numeru z Play w sklepie internetowym z rabatem 25%, a dołożenie Twojego numeru jako dodatkowego (też już po cesji).

P.S.
O szczegóły dopytuj na priv, żeby nie zaśmiecać wątku.
 #894732  autor: kolonh
 08 lis 2016, 13:08
Witam
Jeśli złoże wniosek o przeniesienie numeru do innego operatora na kartę. To też Duk bedzie dzwonilo do mnie?
Drugie pytanie chodzi tylko o telefon S7. Teraz posiadam 2 abonamenty oraz znika orange open 10zl.
Lepiej ten telefon kupić z Duk (lepsze zniżki na abonament) czy przez stronę internetową z.kodem. np 20% lub 30%. ponieważ doczytałem się ze rata spadła za telefon na stronie internetowej?
Abonament który chce wziąść to Wspólny za 105.98. (JEŚLI dobrze pamiętam cene)
PozDrawiam
 #894735  autor: zielony71
 08 lis 2016, 13:26
1. Tak.
2. Rata spadła o 10 zł/m-c, czyli jest to równoważnik dodatkowego rabatu na abonament 10%. Zatem z kodem 20% opłaca się już w sklepie. Tym bardziej z wyższym.
 #894739  autor: pokerman9
 08 lis 2016, 13:58
witam
trochę po marudzę :D
czy jest opłacalne brać ofertę bez tela za 59,99(105,98) i próbować go rabatować z DUK na -30%
wtedy wyjdzie 38,69zl/20mies.
full kraj,roaming 400min.itd,12,5gb neta + coś za staż

telefon mam dość dobry i jakoś nie kalkuluje mi się brać kolejnego .

z góry dziękuję
pozdr
Paweł
 #894762  autor: derik
 08 lis 2016, 16:35
Czy, warto dzwonić samemu do DUK? Na jaki ewentualnie nr najlepiej?
Sami nie dzwonią, 18.11.2016 kończy mi się umowa (jedna z trzech) wypowiedzenie zarejestrowane miesiąc temu.
Myślę, czy wypowiadać kolejną, czy raczej od razu przenosić się do inne sieci i dać sobie spokój z Orange. Obecnie na wszystkich nr korzysta z 30% rabatu.

zielony71 może coś doradzisz?
śledzę również twojego bloga ;-)
 #894768  autor: pokerman9
 08 lis 2016, 17:10
[quote="derik"]Czy, warto dzwonić samemu do DUK? Na jaki ewentualnie nr najlepiej?
Sami nie dzwonią, 18.11.2016 kończy mi się umowa (jedna z trzech) wypowiedzenie zarejestrowane miesiąc temu.
Myślę, czy wypowiadać kolejną, czy raczej od razu przenosić się do inne sieci i dać sobie spokój z Orange [...]

Warto zadzwonic
Nie musisz na nich czekac bo mozesz nie doczekac

Ja za 3x dostalem to na co liczylem(w ubieglym roku)
Sam zadzw po 2dniach od zarejestr.wypowiedzenia
Jesli oferta mi bd Ci odpowiadala wtedy rozważ migrację do innej sieci
Mysle ze przy przedluzeniu przez Duk dostaniesz to co inna sieci nie zaproponuje nawet przy tej samej kqsie
 #894773  autor: michalratt
 08 lis 2016, 18:03
W moim przypadku umowa kończy się 7 grudnia; czy ktoś orientuje się, od którego dnia wejdą jakieś promocje świąteczne? Wypowiedzenie już złożyłem (zaznaczyłem opcję przeniesienia numeru do oferty Orange na kartę).
Raczej nastawiam się na abonament bez telefonu, na razie obecny telefon jest dla mnie wystarczający. Chyba, że pojawiłaby się dobra oferta np. z S7/ip 6s/ ip7.

W orange mam 2 numery kom (abonament) + FunPack + 1 abo kom (ten abonament został już obniżony o połowę, więc teraz nie mogę skorzystać z rabatu OOE). Zostaje mi więc ewentualnie 30% w DUK.

Czy przy skorzystaniu z 30%, można dodatkowo ''ugrać'' przy przedłużeniu np. większy pakiet internetu i/lub Spotify premium za free na cały okres umowy ? :P

Pozdrawiam :)
 #894774  autor: derik
 08 lis 2016, 18:14
pokerman9 pisze:
derik pisze:Czy, warto dzwonić samemu do DUK? Na jaki ewentualnie nr najlepiej?
Myślę, czy wypowiadać kolejną, czy raczej od razu przenosić się do inne sieci i dać sobie spokój z Orange [...]

Warto zadzwonic
Nie musisz na nich czekac bo mozesz nie doczekac

Ja za 3x dostalem to na co liczylem(w ubieglym roku)
Sam zadzw po 2dniach od zarejestr.wypowiedzenia
Jesli oferta mi bd Ci odpowiadala wtedy rozważ migrację do innej sieci
Mysle ze przy przedluzeniu przez Duk dostaniesz to co inna sieci nie zaproponuje nawet przy tej samej kqsie
Ok, jutro spróbuje, dzięki Panowie :-)
 #894795  autor: Silokm
 08 lis 2016, 20:43
Witam
W czwartek zlozone wypowiedzenie na abo ktory konczy sie 17.12.2016r.( posiadam jeszcze drugi abon. wspolny do grugnia 2017r. z numerem dodatkowym tez do grudnia 2017r.),
dzisiaj telefon z nr 225634000 rzekomo z Duk i przy Samsung s7 edge propozycja umowy na 30 m-cy za 111 zl.( w tym rata za tel.76 zl a abonament z kwoty 85 zl. po wszystkich rabatach 35 zl.).
Czy istniej mozliwosc otrzymania lepszych warunkow bez domowego lte lub przy nieduzej doplacie ?
Pozdrawiam
 #894834  autor: cirmusz
 09 lis 2016, 07:13
Witam. Rok temu przedluzylem umowę na Smart Plan wspólny (24 miesiące) plus dwa numery Smart Plan dodatkowy za 0 zl i jeden za 15 zł.(12 miesięcy) kończą się te dodatkowe i zadzwonili w sprawie przedłużenia na kolejny rok na warunkach takich samych 0zl+0zl+15zł.Jest sens coś kombinować i przedłużać je indywidualnie? Zielony, podpowiedź coś bo kto jak kto ale Ty masz pewnie w tym temacie widzę nieograniczoną ;-)

1997r.> PHILIPS FIZZ, PANASONIC GD93, SONYERICSSON T610,SONY ERICSSON K800, SAMSUNG OMNIA, SAMSUNG GALAXY S, SONY XPERIA Z1, SONY XPERIA Z5, HUAWEI MATE 10 PRO
  • Strona 474 z 675
  • 1
  • 472
  • 473
  • 474
  • 475
  • 476
  • 675
  • 1
  • 472
  • 473
  • 474