• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 472 z 692
  • 1
  • 470
  • 471
  • 472
  • 473
  • 474
  • 692
 #854616  autor: asystolia
 06 mar 2016, 09:18
Griszas24 pisze: a juz teraz mozesz sprawdzic, jesli masz juz pelny okres rozliczeniowy na play24, czy zasady weszly w zycie
Nie musisz czekać do nowego okresu rozliczeniowego, zasady wchodzą w życie do 72h, u mnie było to ok.18 h.

Ja w pierwszym mailu od Playa (o tytule "Play-szczegóły wybranej oferty") dostałam link do regulaminu promocji RePlay FORMUŁA UNLIMITED na zawsze extra. Po jakichś 5 dniach wszystko przyszło pocztą, listem zwykłym.
 #854653  autor: certino
 06 mar 2016, 13:52
Wczoraj otrzymałem ofertę za 29.99 na czas nieokreślony. Umowa kończyła mi się 31 maja, 2 marca składałem wypowiedzenie. Dziękuję wszystkim za pomoc.
 #854711  autor: beerkoff
 06 mar 2016, 20:39
Mr.Pelisa pisze:
bamilek pisze:oferta dla firm za 19,99 netto ze wszystkim no limit i 7 GB umowa na 24 miesiące ( w tym 6 gratis) jest dostępna od reki także dla nowych klientów - wiem bo wczoraj mi to proponował doradca biznesowy jako nową aktywację
Złóż tylko odpowiednio wcześniej wypowiedzenia ;)
Mr.Pelisa pisze:
Don_Pedro_Deszczowiec pisze:Jestem zainteresowany informacją na temat przedłużenia umowy z taryfą KOMFORT dla firm. Mam do przedłużenia 2 umowy w firmie i dodatkowo chcę przenieść do Play dodatkowy trzeci numer.
Złożyłeś wypowiedzenie? Bo bez tego nie dostaniesz dobrej oferty. No i spróbuj sam zadzwonić na infolinię i porozmawiać z kimś innym ale podstawa do negocjacji to wypowiedzenie umowy...
Czyli rozumiem, że nie ma nawet minimalnych szans otrzymać warunków jw. bez wypowiedzenie umowy ? Czy komuś się taka sztuka udała ?
Zadzwoniłem na infolinię, przy czym wcześniej nie złożyłem wypowiedzenia, w efekcie niestety poległem - konsultant "spuścił mnie po brzytwie" --> taka oferta nie jest dla Pana dostępna, mogę zaproponować inną...
 #854719  autor: dylon
 06 mar 2016, 21:09
Czy orientujecie się może, o ile można zmniejszyć kwotę abonamentu FORMUŁA SMARTFON UNLIMITED PRO za 49,99 (wszystko unlimited)?

I pytanie dwa, czy koniecznie trzeba złożyć wypowiedzenie, czy wystarczy rozpoczęcie procedury przeniesienia numeru od innego opa?

1,5 roku temu po złożeniu wypowiedzenia dostałem zniżkę 700zł za telefon (m8) przy abo 119,99.
Teraz nie interesuje mnie już telefon i szukam najlepszej oferty bez limitów (ew. min. 10gb neta), i zastanawiam się, o ile play zejdzie z ceny ww. oferty...

Pozdrawiam,
--
Dylon
 #854740  autor: KC-KARLOS
 06 mar 2016, 23:16
dylon: przy samej ofercie SIM tego abonamentu nie obniżysz. Zauważ, że w ofercie FORMUŁA SMARTFON UNLIMITED PRO z telefonem podstawą jest właśnie kwota 49,99 + rata za urządzenie doliczana z automatu do abonamentu.
NIKT OBECNIE ZA 50 ZŁ - nawet na czas umowy NIEOKREŚLONY i nawet w ofertach na kartę nie zaoferuje pełnego no-limitu z netem (po 10 GB net zwalnia do przyzwoitych 1 mbit/s ale jest naprawdę nielimitowany z przyzwoitym działaniem na 4 sieciach).
Wypowiedzenie z przeniesieniem na kartę wystarczy, wszak chcesz ofertę specjalną otrzymać i zostać w Play, prawda? :)
Przypomnę, Play nie zejdzie z ceny 49,99, ale otrzymasz umowę NA CZAS NIEOKREŚLONY, BEZ KAR, BEZ DŁUGIEJ UMOWY, PEŁNA WOLNOŚĆ. Nowi klienci aby mieć podobną ofertę, muszą podpisać kaganiec na 2 lata.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #854748  autor: Don_Pedro_Deszczowiec
 07 mar 2016, 01:45
beerkoff pisze:
Mr.Pelisa pisze:
bamilek pisze:oferta dla firm za 19,99 netto ze wszystkim no limit i 7 GB umowa na 24 miesiące ( w tym 6 gratis) jest dostępna od reki także dla nowych klientów - wiem bo wczoraj mi to proponował doradca biznesowy jako nową aktywację
Złóż tylko odpowiednio wcześniej wypowiedzenia ;)
Mr.Pelisa pisze:
Don_Pedro_Deszczowiec pisze:Jestem zainteresowany informacją na temat przedłużenia umowy z taryfą KOMFORT dla firm. Mam do przedłużenia 2 umowy w firmie i dodatkowo chcę przenieść do Play dodatkowy trzeci numer.
Złożyłeś wypowiedzenie? Bo bez tego nie dostaniesz dobrej oferty. No i spróbuj sam zadzwonić na infolinię i porozmawiać z kimś innym ale podstawa do negocjacji to wypowiedzenie umowy...
Czyli rozumiem, że nie ma nawet minimalnych szans otrzymać warunków jw. bez wypowiedzenie umowy ? Czy komuś się taka sztuka udała ?
Zadzwoniłem na infolinię, przy czym wcześniej nie złożyłem wypowiedzenia, w efekcie niestety poległem - konsultant "spuścił mnie po brzytwie" --> taka oferta nie jest dla Pana dostępna, mogę zaproponować inną...
No cóż, skoro proponują korzystne warunki tylko tym którzy złożą wypowiedzenie, może się to dla Play skończyć niespodziewaną falą odejść. Niestety właśnie widać że na rynku komórkowym "wielką trójkę" zastępuje wielka czwórka :(
 #854753  autor: maleczki
 07 mar 2016, 08:30
3 miesiące do końca umowy, dzisiaj telefon i 19,99 na 6 mscy nolimit plus 250 mb. Wypowiedzenie złożone wcześniej.
 #854757  autor: Mr.Pelisa
 07 mar 2016, 09:40
beerkoff pisze:Czyli rozumiem, że nie ma nawet minimalnych szans otrzymać warunków jw. bez wypowiedzenie umowy ? Czy komuś się taka sztuka udała ?
Don_Pedro_Deszczowiec pisze:No cóż, skoro proponują korzystne warunki tylko tym którzy złożą wypowiedzenie, może się to dla Play skończyć niespodziewaną falą odejść. Niestety właśnie widać że na rynku komórkowym "wielką trójkę" zastępuje wielka czwórka
Ale narzekacie :P w każdej sieci trzeba złożyć wypowiedzenie żeby ugrać najlepsze warunki...
Oczywiście są minimalne szanse żeby bez wypowiedzenia dostać dobre warunki - mi się udało bez wypowiedzenia przedłużyć mamie umowę z najepszymi na tamten czas warunkami.
Co do samego wypowiedzenia to przecież żaden problem, można to załatwić w salonie, można wypełnić gotowy druk, zeskanować i wysłać mailem, a ostatecznie napisać samemu, podpisać i wysłać pocztą.
 #854761  autor: Wiola_K
 07 mar 2016, 11:31
I taka procedura nie trwa nieraz dłużej niż pójście do salonu usłyszenie propozycji i zastanowienie się. Ja 1.5 roku temu wypowiedzenie plus akceptacja warunków zajęly dobę a z przyjazdem kuriera 3 dni a szwagier też na następny dzień miał już słynne 29.99.
 #854768  autor: bamilek
 07 mar 2016, 12:46
W wielu firmach podstawa do negocjacji to wypowiedzenie. np. w Multimedia jakie cuda dają po złożeniu wypowiedzenia w porównaniu z wersją bez wypowiedzenia.
 #854778  autor: pasiker1990
 07 mar 2016, 13:48
certino pisze:Wczoraj otrzymałem ofertę za 29.99 na czas nieokreślony. Umowa kończyła mi się 31 maja, 2 marca składałem wypowiedzenie. Dziękuję wszystkim za pomoc.
Dostałeś tą umowę od razu? Moja kończy się 25.06 i powiedziano mi, że 29,99 będzie dostępne dopiero miesiąc przed końcem....
 #854780  autor: bartekm83
 07 mar 2016, 14:16
witam
złożyłem wypowiedzenie w play jestem na dziś umówiony z konsultantką proszę o poradę ,interesuje mnie oferta smartfon unlimited pro za 49.90 sam sim gdzieś wyczytałem w wątku o możliwosci otrzymania tej oferty na czas nie określony jest to prawda? bo kons. twierdzi ze tylko na 24mc jest ta oferta (w zasadzie tak jak dla nowego klienta)może ktoś potwierdzić wersje z forum?
pozdrawiam

-jestem po kolejnej rozmowie otóż podobno nie da sie tej oferty zrobić na czas nie określony ,dowiedziałem sie ze jest w niej 10gb której spada do 1mb natomiast na czas nie określony jest oferta za 49.90 z internetem 10gb ale po wykorzystaniu internet jest wyłączany i nie ma możliwosci dokupienia,,,potwierdzi ktoś?
 #854786  autor: phone
 07 mar 2016, 15:35
Moja umowa skończyła się 1 stycznia br. i przeszła na czas nieokreślony na warunkach: 19,99 za no-limit i 250 mb. Czy jest opcja, że po wysłaniu wypowiedzenia umowy dostałbym coś więcej za podpisanie umowy na czas określony zostając przy kwocie 19,99 zł? np. dodatkowy pakiet internetu?
 #854790  autor: UFOjudek
 07 mar 2016, 16:04
Phone firma czy indywidualny?

Jeśli firma to tak, nowa opcja promocyjna formuły smartfon unlimited 49,99 tylko sim w abonamencie 19,99(24brutto) z uwzględnionymi rabatami to no limit kom/stacjo/smsmms + 4 gb transferu + lte bez limitu na pół roku.
Klient indywidualny- nie dostaniesz nic lepszego. Chociaż możesz zapytać sie o "wiosenną", bo nie orientuję się jak to aktualnie wygląda. Nie sprzedajemy tego u mnie. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 07 mar 2016, 16:07 przez UFOjudek, łącznie zmieniany 1 raz.
 #854791  autor: phone
 07 mar 2016, 16:07
klient indywidualny - niestety, szkoda
 #854794  autor: UFOjudek
 07 mar 2016, 16:19
bartekm83 w play nie ma ani jednej taryfy na czas nieokreślony. Okresy zaczynają się od 6 miesięcy na 36 kończąc. W tej taryfie internet jest nielimitowany (po 10gb zwalnia do 1mb/s), umowa na 24 miesiące. Jeśli zależy ci na umowie na czas nieokreślony polecam red bull mobile. 39 zł za nielimitowane rozmowy do wszystkich i 5gb internetu z lejkiem do 2mb/s. Umowa podpisywana na miesiąc po którym przechodzi na czas nieokreślony.
 #854795  autor: KC-KARLOS
 07 mar 2016, 16:25
UFOjudek: przy złożonym wypowiedzeniu i kontakcie z BOK *500/8/2 znajdą się 2 oferty z umową bezterminową. Albo no-limit z 5 GB za 29,99 albo pełny no-limit za 49,99.
A propo RBM Energy, to po 5 GB jest lejek 8 kbit/s. Tylko dla nowych aktywacji, które są płatne. Nie wprowadzaj w błąd.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #854799  autor: UFOjudek
 07 mar 2016, 16:38
Sposób na "szantaż" bez konieczności składania wypowiedzenia. Wg mnie dużo prostszy i działa równie skutecznie u wszystkich operatorów. Twierdzenie poparte statystyką nie domysłąmi.

Otóż kiedy rozmawiamy z konsultantem(ale tylko na infolinii, nie działa kiedy to do was dzwoni konsultant, dlaczego powiem za chwilę) pytamy o cesję! I w toku zwykłej rozmowy mówimy, że "inny operator" proponuje wam to i tamto(tylko nie przesadzajmy, bo wszystko ma swoje granice) tylko, że u niego są to warunki dla firmy i właśnie chcielibyście zrobić cesję na firmę i pytacie ile to kosztuje i ile będzie trwać. Bardzo prawdopodobne jest, że dostanie warunki takie same jak wymieniliście lub bardzo podobne. Czasem nawet lepsze. Zależy od kilku czynników.

Dlaczego nie działa kiedy to konsultant do was dzwoni? Ponieważ najczęściej konsultanci którzy dzwonią do was pracują dla zewnętrznej firmy która świadczy usługi dla waszego operatora. Mają oni bardzo ograniczone możliwości, najczęściej sztywno ograniczone do przygotowanych odgórnie ofert. Natomiast infolinia jest prawie zawsze obsługiwana przez pracowników firmy operatora i nawet jeżeli wasz pierwszy kontakt nie jest wystarczająco elastyczny zawsze może połączyć z kimś kto ma więcej możliwości. W każdej sieci są ludzi, którzy mają praktycznie nieograniczone możliwości i pełną dowolność przy tworzeniu ofert dla "odchodzącego" klienta.
 #854803  autor: KC-KARLOS
 07 mar 2016, 17:27
UFOjudek: nie łudź się, ale cała "wielka czwórka" ma sposoby, aby naciągnąć osoby, którym kończy się umowa i promują oferty dla przenoszących numer. I np. pytanie o cesję tu nic nie pomoże. Po konsultanci CHCĄ ZGARNĄĆ TŁUSTĄ PROWIZJĘ ZA AKTYWACJĘ ANEKSU, o gorszych warunkach, niż dla przenoszącego numeru.
Tylko przy aktywnym okresie wypowiedzenia umowy, operatorzy się nagle budzą i chcą nas zatrzymać. Każdy tak robi. Dlatego warto JEDEN JEDYNY PAPIEREK ZAŁATWIĆ.
Dlaczego wiele osób po naszych radach na forum, skutecznie pozostało w Play, Orange, Plusie i T-Mobile? Liczba podstron w 4 tematach mówi sama za siebie.

#854960  autor: wibra
 08 mar 2016, 15:18
Co mogę ugrać na razie bez składania wypowiedzenia na najniższy abonament na firmę no limit? Nie interesują mnie ani SMS,mną ani internet. Obecnie płacę 19,90 i umowa na czas nieokreślony. Chciałbym coś w granicach 10zl.
  • Strona 472 z 692
  • 1
  • 470
  • 471
  • 472
  • 473
  • 474
  • 692
  • 1
  • 470
  • 471
  • 472