- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
skoro tak od razu dają 50% zniżki po wypowiedzeniu to ciekawe czy daliby większą zniżke gdyby troche pomarudzić,jak myślicie ?Boro99 pisze:U mnie tak było. Kilka dni po otrzymaniu przez nich pisemnego wypowiedzenia, zadzwonił telefon i konsultant od razu zaproponował 50% zniżki przez 12 miesięcy (bez sprzętu oczywiście) i umowę na czas nieokreślony.
tylko 1GB chcesz ?muza_tv pisze:Orientujecie się może, czy rabat 50 proc. bez zobowiązania dotyczy także tej najniższej opcji z 1GB za 14,90 zł
to chyba oferta na smartfon

[ Dodano: 2013-12-11, 17:31 ]
tak ale zanim zlożysz wypowiedzenie zapytaj w punkcie jaką mają dla ciebie oferte,może uda się bez wypowiedzenia,muza_tv pisze:Dzięki. Rozumiem, że wypowiedzenie można złożyć tylko w punktach obsługi
a nie wiecie czy Plus akceptuje wypowiedzenia przez maila ?
Obecnie mam 1GB za 14,90 zł bez terminówki. To nie jest smartfon a oferta Plus Internet z modemem. Ten 1GB w zupełności mi wystarcza, bo korzystam "od czasu do czasu", gdy internet stacjonarny w domu zawodzi lub potrzeba mi netu "na mieście" lub gdzieś tam. Po starej umowie z iPlus pozostał modem (bez LTE), więc zrobiłem sobie taki mobilny dodatek do internetu stacjonarnego na "pilne" potrzeby. A jak można sobie obniżyć cenę na święta to dlaczego nie skorzystaćciekawy pisze:tylko 1GB chcesz ?
to chyba oferta na smartfon?

Byłem dzisiaj w salonie Plusa zarejestrować nowy dowód osobisty, bo przecież przez internet numeru dowodu nie można zmienić w tejże nowoczesnej firmieciekawy pisze:tak ale zanim zlożysz wypowiedzenie zapytaj w punkcie jaką mają dla ciebie oferte,może uda się bez wypowiedzenia

Jeszcze poproszę na ich stronie o kontakt z konsultantem, tam wyłożę kawę na ławę. Jeśli także będzie twierdził, że nie ma to pójdzie wypowiedzenie. Jak chcą zabawy, to będą mieć. A co

Nie wiem jak jest teraz. Kiedyś było tylko list, faks lub wizyta w salonieciekawy pisze:a nie wiecie czy Plus akceptuje wypowiedzenia przez maila ?

muza_tv
daj znać jakie warunki zaproponują na stronie Plusa po rozmowie z konsultantem, dobrze byłoby wiedzieć jakie Plus daje oferty bez wypowiedzenia,a jake po wypowiedzeniu,
teraz chyba też jest zasada że Plus akceptuje wypowiedzenia z salonu i listowne, byłem ciekawy czy ktoś próbował złożyć wypowiedzenie przes maia i co odpisali,jak ktoś próbował to może się pochwalić czy zaakceptowali czy odpisali że nie przyjmują
daj znać jakie warunki zaproponują na stronie Plusa po rozmowie z konsultantem, dobrze byłoby wiedzieć jakie Plus daje oferty bez wypowiedzenia,a jake po wypowiedzeniu,
teraz chyba też jest zasada że Plus akceptuje wypowiedzenia z salonu i listowne, byłem ciekawy czy ktoś próbował złożyć wypowiedzenie przes maia i co odpisali,jak ktoś próbował to może się pochwalić czy zaakceptowali czy odpisali że nie przyjmują
Ostatnio zmieniony 12 gru 2013, 01:05 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.
Skąd masz takie pomysły jak wypowiedzenie na mail'a?
Akceptowalne sposoby wypowiedzenia umowy masz w regulaminach (poza tym wypowiedzenie może wiązać się z innymi konsekwencjami stąd logiczne w tym przypadku jest, że e-mail to nie żaden dowód np. przed sądem). Wszyscy usługodawcy zazwyczaj utrudniają trochę rozwiązanie umowy lub rezygnację z części usług (tu też dodatkowo regulowanych przez prawo telekomunikacyjne). Zawrzeć ją można wypowiadając TAK przez telefon, ale wypowiedzieć już tylko pisemnie lub osobiście stawiając się w salonie (ponoć kiedyś w salonach plus przyjmował tylko wypowiedzenia w trybie 30 dni i nie akceptował możliwości złożenia wcześniej a tym samym zmuszał do stawienia się w salonie w konkretnym terminie).
Akceptowalne sposoby wypowiedzenia umowy masz w regulaminach (poza tym wypowiedzenie może wiązać się z innymi konsekwencjami stąd logiczne w tym przypadku jest, że e-mail to nie żaden dowód np. przed sądem). Wszyscy usługodawcy zazwyczaj utrudniają trochę rozwiązanie umowy lub rezygnację z części usług (tu też dodatkowo regulowanych przez prawo telekomunikacyjne). Zawrzeć ją można wypowiadając TAK przez telefon, ale wypowiedzieć już tylko pisemnie lub osobiście stawiając się w salonie (ponoć kiedyś w salonach plus przyjmował tylko wypowiedzenia w trybie 30 dni i nie akceptował możliwości złożenia wcześniej a tym samym zmuszał do stawienia się w salonie w konkretnym terminie).
Play,T,Orange, przyjmują skany wypowiedzeń wysłane na maila i jakoś nie zmuszają do wizyty w salonie w konkretnym terminie,nawet można złożyć wypowiedzenie,nie jestem tylko pewen czy Orange przyjmuje wypowiedzenie na maila ale bez problemu można złożyć wypowiedzenie na koniec umowy, kiedy się chce że umowa ma być rozwiązana na końcu,a nie jak w Plusie że 30 dni wcześniej bo wcześniej złożone wypowiedzenie nawet jak chcesz odejść na końcu umowy Plus bez czytania rozwiąże umowe wcześniej i naliczy kare, żadna inna sieć nie stosuje takich praktyk i to,że tak w Plusie jest sprawia wrażenie że chodzi o kase i o utrudnienie klientom wypowiadania umów, a może ktoś się wybiera za granice i chciałby żeby Plus nie naliczał abonamentu kiedy człowieka nie będzie w kraju to albo kara za wcześniejsze zerwanie umowy albo niech płaci,a wypowiedzenie złoży po powrocie do Polski,to w Plusie powinno być zmienione,Boro99 pisze:Skąd masz takie pomysły jak wypowiedzenie na mail'a?
do innych
jakie macie oferty na przedłużenie w ofercir z telefonem ? można ugrać no limit do wszystkich + telefon jak w RBM czy Heyah dla nowych klientów ?
No nie do końca. Regulaminy dokładnie wskazują na konieczność pisemnego wypowiedzenia. Np. Orange zaznacza, ze wypowiedzenie musi wpłynąć listem poleconym lub być złożone za pisemnym potwierdzeniem odbioru (dotyczy pewnie gdy robimy to osobiście w salonie). Jeżeli honorują rzeczywiście jakieś skany wysyłane tylko na mail'a to abonent musi pamiętać, że w przypadku problemów mogą spokojnie odwołać się do zapisów regulaminu świadczenia usług/promocji i odrzucić reklamację.ciekawy pisze:Play,T,Orange, przyjmują skany wypowiedzeń wysłane na maila i jakoś nie zmuszają do wizyty w salonie w konkretnym terminie,
p.s. plus stosuje/ował takie praktyki tylko przy wypowiedzeniu na formularzu w salonie. Ja zawsze wysyłałem wypowiedzenie listem i nie miałem problemu z interpretacją na jaki dzień skuteczne jest wypowiedzenie (a wysyłałem np. 3 miesiące wcześniej).
Ostatnio zmieniony 12 gru 2013, 00:14 przez Boro99, łącznie zmieniany 1 raz.
skan wypowiedzenia to to samo co normalne wypowiedzenie,tyle że wysłany w pare sekund elektronicznie zamiast w kopercie w pare dni i oprócz tego niczym się to nie różni, a dawniej kiedy skany i maile nie były tak rozpowszechnione to T i Orange przyjmowały wypowiedzenia wysłane przez fax, skoro jedne sieci mogą to Plus też tak może tylko nie chce,
jak wysyłasz wypowiedzenie listem to jak długo czekasz aż Plus w ogóle to przeczyta i zarejestruje w systemie ?
jak wysyłasz wypowiedzenie listem to jak długo czekasz aż Plus w ogóle to przeczyta i zarejestruje w systemie ?
no właśnie,z listami jest różnie i długo idą, Plus pod tym względem jest w tyle za wszystkimi sieciamiBoro99 pisze:Jak wysłałem wypowiedzenie umowy na internet mobilny we wrześniu to konsultant dzwonił jakieś 1,5 tygodnia później (nie mam już zwrotki). Z tego co piszą na forum plusa to różnie to jest.
PODOBNO w Plusie jest opcja przedłużenia po 1 miesiącu, po wypowiedzeniu, gdy ma się abo tylko SIM na czas nieokreślony. Na ich stronie są tylko abo na 12 i 18 miesięcy, chociaż znalazłem notkę: "Oszczędzasz tylko SIM na czas nieokreślony", ale po kliknięciu w "sprawdź szczegóły" przenosi do umów na 18 miesięcy! W jaki sposób uzyskać taką umowę - czy może ktoś pomóc?
http://plus.pl/indywidualna/Abonament/N ... eRachunki/
http://plus.pl/indywidualna/Abonament/N ... eRachunki/
Panowie
Obecnie w plusie jestem na umowie "bezterminowej" na telefon (zdradzieckie warunki więc trzeba coś podpisać) pytania mam dwa -
Pierwsze
czy w mojej sytuacji powinienem składać pisemne wypowiedzenie czy wystarczy zadzwonić na 2699 i "zagrozić" że przejdę do konkurencji.
Drugie pytanie.
Mam w rodzinie osobę która potrzebuje neta mobilnego - do okazjonalnego użycia i zastanawiam się czy cos bym zyskał gdybym wziął tez net mobilny do nowego abo. Rodzinka mi zwraca co miesiąc za net a ja mam swój ano też w lepszej cenie.
Obecnie w plusie jestem na umowie "bezterminowej" na telefon (zdradzieckie warunki więc trzeba coś podpisać) pytania mam dwa -
Pierwsze
czy w mojej sytuacji powinienem składać pisemne wypowiedzenie czy wystarczy zadzwonić na 2699 i "zagrozić" że przejdę do konkurencji.
Drugie pytanie.
Mam w rodzinie osobę która potrzebuje neta mobilnego - do okazjonalnego użycia i zastanawiam się czy cos bym zyskał gdybym wziął tez net mobilny do nowego abo. Rodzinka mi zwraca co miesiąc za net a ja mam swój ano też w lepszej cenie.
co do pierwszego pytania,
nikt raczej na 100% nie odpowie czy wystarczy zagrozić odejściem żeby mieć lepsze warunki, zostaje to sprawdzić w praktyce, podobno po wypowiedzeniu są lepsze warunki bo inaczej sieć musi skończyć umowe ale bez wypowiedzenia też możesz próbować,
co do drugiego pytania,
chyba musialbyś jednocześnie telefon i net mobilny i wtedy może być zniżka na czas trwania umowy,a potem cena wraca do normalnego poziomu z cennika
[ Dodano: 2013-12-16, 20:55 ]
KA,
jak chodzi l 12 mięsiecy to probój przez DUK albo w salonie,może BOK choć wątpię
nikt raczej na 100% nie odpowie czy wystarczy zagrozić odejściem żeby mieć lepsze warunki, zostaje to sprawdzić w praktyce, podobno po wypowiedzeniu są lepsze warunki bo inaczej sieć musi skończyć umowe ale bez wypowiedzenia też możesz próbować,
co do drugiego pytania,
chyba musialbyś jednocześnie telefon i net mobilny i wtedy może być zniżka na czas trwania umowy,a potem cena wraca do normalnego poziomu z cennika
[ Dodano: 2013-12-16, 20:55 ]
KA,
jak chodzi l 12 mięsiecy to probój przez DUK albo w salonie,może BOK choć wątpię
Własnie tak miało by to wyglądaćciekawy pisze: co do drugiego pytania,
Biorę obie rzeczy ale tylko jedna używam, net mobilny leci do rodzinki.
Pytanie czy warto się w to bawić celem zaoszczędzenia na abo za tel.