• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 48 z 318
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 318

#194049  autor: lukaszek1234
 19 cze 2007, 12:41
no tak i pewnie poczekam do września hm a nie wezmę dwóch ofert bo włąśnie te mnuty schodzą
a i jeszcze wiecie to i tak by mi wyszlo juz duzo ponad 30 zl
bo ja gadam po 1000 minut z laską a więc wiesz niezbyt by się rodzicom spodobało :D

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#194051  autor: krystian1022
 19 cze 2007, 12:51
do września jeszcze dużo czasu, może się coś zmieni w erze, mi też sie kończy cyrograf , tak więc będę tez w wrześniu podpisywał, tylko ze ja płace za 2 oferty 30 zł, rachunek standardowo jest po 40 zł, no ale czekam na coś więcej niż 16,5 za ofertę
pozdr

#194077  autor: lukastel
 19 cze 2007, 14:08
Ja mam 3 umowy, jak zaczną się kończyć to powiem że chce taką samą ofertę jak w play jak nie to przenoszę wszystkie nr do play.

#194171  autor: lukaszek1234
 19 cze 2007, 17:13
a ja bym przeniósł się do play ale w listopadzie dziewczyna specjalnie dla mnie przeszla do ery i mnie nie chce puscic
kurde zeby w erze byly telefony klasy tych z playa za 300zl a tu nie W300i za 399zł:D:D:D
i standardowo oferują dla przedłużeniowców i tu uwaga bo tego nikt nie poruszył !! 30zł za ofertę:DD::D:D czyli jak play !!1 a i jeszcze jedno mamy koleżanka wczoraj tak przedłużyła więc nie wyciągam tego z kosmosu

[ Dodano: 2007-06-19, 17:17 ]
chodzi mi 30 zł przy wyborze 1 oferty jak ktoś nie wierzy odsyłam tutaj http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... en_telefon

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#194200  autor: aga
 19 cze 2007, 18:13
lukaszek1234 pisze:chodzi mi 30 zł przy wyborze 1 oferty jak ktoś nie wierzy odsyłam tutaj http://www.era.pl/pl/indy.../wymien_telefon
Ale 2 oferty kosztują już 40,20 zł, a nie 60 zł i dla mnie branie 1 oferty jest całkowicie nieopłacalne.

#194201  autor: Dideq
 19 cze 2007, 18:14
Popieram, jedna oferta to dno. Chca nakłonic ludzi do wyższego abo tym sposobem :)

#194204  autor: aga
 19 cze 2007, 18:19
Jedna oferta wychodzi dosyć drogo. W abonamencie za 40 minut musimy zapłacić 30 zł, a w TT przy podstawowej stawce 40 minut będzie kosztowało 30,80 zł, a w Happy Taniej będzie odpowiednio 27,60 zł i 23,60 zł. Wniosek jest taki, że czasami pre-paid jest korzystniejszy od abonamentu. :wink:

#194208  autor: Dideq
 19 cze 2007, 18:27
aga pisze:Wniosek jest taki, że czasami pre-paid jest korzystniejszy od abonamentu. :wink:
Czasem?? Napisałbym raczej że zazwyczaj. :)

#194211  autor: JacekS
 19 cze 2007, 18:34
Tzn nie zawsze jest korzystniejszy bo trzeba sie liczyc z kosztem zakupu telefonu + koszt kart czyli wychodzi drozej niz w abonamencie gdzie telefon jest np za 1 zl lub niewiele wiecej + miesieczny koszt rozmow. Dodatkowo w opcji na karte nie programow lojalnosciowych (pomijajac wszelkiego rodzaju oferty mix)

#194213  autor: aga
 19 cze 2007, 18:40
Ceny telefonów w niższych abonamentach wcale nie są dużo niższe niż np. na Allegro, więc nie zawsze opłaca się wiązać umową na 24 miesiące dla nieco tańszego telefonu. A telefony za 1 zł to z reguły są starsze modele.

#194214  autor: JacekS
 19 cze 2007, 18:43
Tak ale za taki sam telefon na allegro trzeba zaplacic np. 200 zl + koszt kart

#194235  autor: Vader
 19 cze 2007, 20:11
Ja mam taką sprawę. Może ktoś jest mi w stanie wyjaśnić. Otóż Umowa kończy mi się 1.09. Otrzymałem od Ery propozycję przedłużenia z wymianą telefonu. Wszystko fajnie pięknie. Mogę pakiet za 16,5. I nawet by mi to pasowało, ale Konsultant pyta się mnie ile pakietów mnie interesuje. Odpowiadam więc, że siedem. No i zaczynają się schody. Otóż zniżka na pakiet po 16,5 jest dla osób, które wybierają DO 5 PAKIETÓW. Jak ktoś chce więcej, to dostaje cenę... 20 złotych za pakiet. Ja może nie skończyłem studiów o charakterze marketingowym, ale wydaje mi się to przynajmniej dziwne. Najlepsza była jednak odpowiedź Konsultantki "jak się Panu nie podoba, to może Pan Umowę rozwiązać", co też uczyniłem." Jak zmądrzeją to odwołam.
Pytanie jednak mam, czy ktoś spotkał się z takim czymś?
Pozdrawiam,

#194243  autor: pulp
 19 cze 2007, 20:50
Mam dokładnie tą samą sytuację. A walcze z Erą już od miesiąca. Nie chcą dać rabatu na 7 ofert. Nie pomaga tłumaczenie, wyliczenia nic. Nie i koniec. Jak sie nie podoba to do widzenia. Dodam że miesięczne rachunki to 123pln plus bluconnect za kolejne 120pln. Ręce już mi opadają. Konsultant przyznał, że oferta przedłużeniowa skrojona jest tylko pod typowego użytkownika a nie tego bardziej wymagającego.... Sic

Pzdr.

#194247  autor: lukaszek1234
 19 cze 2007, 21:04
czyli erę bije play i to pod każdym względe,m
niech wprowadzą w erze telefony takie multimedialne w tak niskich cenach a wtedy pakiety nawet dal mnie po 30 niech bedą
ale niestety i jedno i drugie wcale nie jest takie extra i kurcze tyle casu play a tu żadnej zmainty oferty no cóż zostaną u nich chyba dziadki którzy nie będą potrafili się obsłużyć telefonem z plkay a tu MOTOROLA F3 za ! zeta uuu . . . :D:D:D albo zostana tacy jak ja ktorzy maja znajomych w erze ehh pokręcone to strasznie

#194260  autor: Vader
 19 cze 2007, 21:27
pulp pisze:Mam dokładnie tą samą sytuację. A walcze z Erą już od miesiąca. Nie chcą dać rabatu na 7 ofert. Nie pomaga tłumaczenie, wyliczenia nic. Nie i koniec. Jak sie nie podoba to do widzenia. Dodam że miesięczne rachunki to 123pln plus bluconnect za kolejne 120pln. Ręce już mi opadają. Konsultant przyznał, że oferta przedłużeniowa skrojona jest tylko pod typowego użytkownika a nie tego bardziej wymagającego.... Sic

Pzdr.
Ja na rozmowę narzekać nie mogę. Pierwszy Konsultant kombinował jak mógł, ale nawet rozmowy z Kierownikami nie pomogły. Według nich system tego nie przyjmie. Ja nie chciałbym z nimi Umowy rozwiązywać, ale będąc 11 lat i mieć rachunki rzędu 110-115 złotych, chyba można oczekiwać prostej opcji. Pozostanie przeniesienie numeru do Playa i tyle. A mało tego. Prosiłem m.in. o ofertę weekendową, ale ona nie jest dostępna jako pakiet, który można wziąć z rabatem. To już zaczyna być porażką.
Pozdrawiam,

#194264  autor: pulp
 19 cze 2007, 21:37
Vader pisze:
Ja na rozmowę narzekać nie mogę. Pierwszy Konsultant kombinował jak mógł, ale nawet rozmowy z Kierownikami nie pomogły. Według nich system tego nie przyjmie. Ja nie chciałbym z nimi Umowy rozwiązywać, ale będąc 11 lat i mieć rachunki rzędu 110-115 złotych, chyba można oczekiwać prostej opcji. Pozostanie przeniesienie numeru do Playa i tyle. A mało tego. Prosiłem m.in. o ofertę weekendową, ale ona nie jest dostępna jako pakiet, który można wziąć z rabatem. To już zaczyna być porażką.
Pozdrawiam,
Robiłem dokładnie to samo.... nic nie chcą dać. Jestem w Erze od 8 lat a oni traktują mnie gorzej jak klienta z ulicy... Pytałem o taryfy Prestiż, ale też nie i koniec. Nie chce od nich nawet telefonu ale bez telefonu można max 5 ofert mieć. To jakiś koszmar....

#194270  autor: Vader
 19 cze 2007, 21:47
pulp pisze:
Vader pisze:
Pozdrawiam,
Robiłem dokładnie to samo.... nic nie chcą dać. Jestem w Erze od 8 lat a oni traktują mnie gorzej jak klienta z ulicy... Pytałem o taryfy Prestiż, ale też nie i koniec. Nie chce od nich nawet telefonu ale bez telefonu można max 5 ofert mieć. To jakiś koszmar....
Ja na razie złożyłem pismo z rezygnacją. Jeśli maja trochę oleju w głowie to coś przynajmniej powinni sie starać, ale znając ich, a znam ich dobrze, to nic z tego nie wyjdzie. Szkoda, bo Era, pomimo swoich wad, nie jest złą siecią, ale nie dam się traktować jak "klient z ulicy".
P.S. Dziś jak rozmawiałem i powiedziałem, że nowy Klient dostaje 7 ofert w cenie 100 to odpowiedź Konsultanta była: "a gdzie?" Zorientowani są, nie ma co. :D

#194274  autor: lukaszek1234
 19 cze 2007, 21:59
właśnie rozmawiałem z konsultantką i mówi mi że mogę to bez telefonu za 125 zł
i pytam czy jak wezmę jedną oferte czy mogę wziąć multimedialną ?
tak możę pan
czy nie utracę zniżki?
nie nie utraci pan.
jednocześnie wcześniej zadałem pytanie mailem mniej wiecej tak mi odpisali bo nie mam maila to piszę z pamięci
"Jednakże odpowiadając na pana drugie pytanie odpowiadam , że standardowa oferta to oferta uniwersalna, może pan ją oczywiście w każdej chwili zmienić, jednakże przy wyborze jednej oferty może to być tylko oferta uniwersalna, zmiana jej spowoduje bezpowrotną utratę zniżki do końca umowy, czyli abomnament wyniesie pana 30 zł,"
Ludzie to jak to w końcu? jie interesuje mnie oferta bez telefonu ale to można 1 ofertę i tylko multimedialną za 15 zł czy nie?

#194275  autor: krystian1022
 19 cze 2007, 22:00
jak to 7 pakietów niedostępnych po 16,5 co za bzdury, ci konsultanci czytać nie umieją czy co?? jak już dali ci te 16,5 za pakiet to powalaj się na punkt 27a regularnemu wymiany tel z dostaw do klienta i muszą ci dać jak nie to powiedz ze chcesz 6 pakietów i powołaj sie na ten sam punkt i muszą ci dać
pozdr

[ Dodano: 2007-06-19, 22:05 ]
lukaszek1234 pisze:właśnie rozmawiałem z konsultantką i mówi mi że mogę to bez telefonu za 125 zł
tak możę pan
czy nie utracę zniżki?
nie nie utraci pan.
jednocześnie wcześniej zadałem pytanie mailem mniej wiecej tak mi odpisali bo nie mam maila to piszę z pamięci
"Jednakże odpowiadając na pana drugie pytanie odpowiadam , że standardowa oferta to oferta uniwersalna, może pan ją oczywiście w każdej chwili zmienić, jednakże przy wyborze jednej oferty może to być tylko oferta uniwersalna, zmiana jej spowoduje bezpowrotną utratę zniżki do końca umowy, czyli abomnament wyniesie pana 30 zł,"
Ludzie to jak to w końcu? jie interesuje mnie oferta bez telefonu ale to można 1 ofertę i tylko multimedialną za 15 zł czy nie?
a gdzie pisze ze musisz uniwersalna , niech ci pokarzą w punkcie, anie na gębę mówią ze nie możesz bo mozesz mieć tylko multimedialna

#194281  autor: Vader
 19 cze 2007, 22:11
krystian1022 pisze:jak to 7 pakietów niedostępnych po 16,5 co za bzdury, ci konsultanci czytać nie umieją czy co?? jak już dali ci te 16,5 za pakiet to powalaj się na punkt 27a regularnemu wymiany tel z dostaw do klienta i muszą ci dać jak nie to powiedz ze chcesz 6 pakietów i powołaj sie na ten sam punkt i muszą ci dać
pozdr

[ Dodano: 2007-06-19, 22:05 ]
lukaszek1234 pisze:właśnie rozmawiałem z konsultantką i mówi mi że mogę to bez telefonu za 125 zł
tak możę pan
czy nie utracę zniżki?
nie nie utraci pan.
a gdzie pisze ze musisz uniwersalna , niech ci pokarzą w punkcie, anie na gębę mówią ze nie możesz bo mozesz mieć tylko multimedialna

Tak, ale ten punkt Regulaminu mówi o zniżce 33% od kwoty netto. Nawet jak dodamy Vat to i tak wychodzi 20,10 brutto. I to, to oni mogą mi dać z marszu. Tyko dlaczego jak Klient chce 2 oferty to dostaje 16,5 brutto, a jak chce 7 to 20,10 za pakiet? Nie wiem, zobaczymy, jutro mają się odezwać.
  • Strona 48 z 318
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 318
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48