• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 465 z 675
  • 1
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • 467
  • 675
 #891742  autor: tomaszeklolek4
 16 paź 2016, 17:17
Leo pisze:Tańszy Wspólny po rabatach to 16,19 zł miesięcznie a droższy Wspólny przy tych samych rabatach 23,69 zł. Różnica między nimi przy 24 miesięcznej umowie jest mała - 24 x 7 zł = 168 zł. Opłaca się brać droższy bo różnica w cenie telefonu pokrywa z reguły wyższy koszt abonamentu.
bardzo dziekuje za konkretna odpowiedz. wiec roznica wynosi 7.50 x 24 miesiące czyli 180zl. rata za telefon w tych abonamentach jest ta sama a cena startowa to 599 i 349 wiec 250zl roznicy. wychodzi na to ze suma sumarum telefon plus abonament po wszystkich rabatach wyjdzie taniej o 70zl w droższym abonamencie a do tego więcej gb internetu :). bardzo dziekuje za uświadomienie :) drozszy abonament w takim razie plus telefon s7 edge wyszedłby po 2 latach 3198 zl. mysle ze to dobra oferta jak za nolimit i duzy pakiet internetu z dodatkowa karta do internetu. mam nadzieje ze uda się zalatwic rabaty z DUK.
jeśli jest na forum jakiś konsultant to proszę o kontakt na priv ;)
 #891765  autor: TSheva
 16 paź 2016, 19:44
Panowie umowa kończy mi się 4 stycznia 2017, celem dostania lepszej oferty postanowiłem wypowiedzieć umowę jak radzicie w tym wątku tylko natrafiłem na ścianę bo trzy salony odmówiły mi obslugi bo mam zbyt długi czas do zakończenia umowy... Kazali mi przyjść najwcześniej miesiąc przed końcem umowy co wydaje mi się nie dość ze durne to jeszcze bezprawne. Kłócić się w salonie nie chciałem bo jakoś nie umiem a jeszcze z małym dzieckiem byłem... Dodam tylko ze prosiłem o skasowanie numeru o zakończeniu umowy nie o przeniesienie na kartę. Powiedzcie to normalne? Czy wysłanie im faksu z drukiem będzie skuteczne czy znowu mi powiedzą ze za wcześnie?
Ostatnio zmieniony 16 paź 2016, 19:57 przez TSheva, łącznie zmieniany 1 raz.
 #891768  autor: zielony71
 16 paź 2016, 19:54
Tak, to było bezprawne. Z tego co słyszałem, to pracownicy salonów są ścigani przez szefów za przyjmowanie wypowiedzeń, bo pogarsza im to jakieś statystyki, dlatego używają wszelkich metod aby tego nie robić (później, niedziałający system, nie ma kierownika itp).
Nie ma co się kopać z koniem, radzę wysłać poleconym lub emailem z potwierdzeniem otrzymania.
P.S.
A tak w ogóle to trwają szalone dni, choć za bardzo szalone to one nie są;-)
 #891770  autor: TSheva
 16 paź 2016, 20:53
Bardzo dziękuję zielenemu koledze jutro wyślę im faks :-) ze swojego doświadczenia w sytuacji podanej przezemnie kilka postow wyżej wytarganie od orange xperi xz w abonamencie wspólnym za 100 110 zl i cenie na starcie poniżej 300 zl jest realne? Ewentualnie o jaki telefon walczyć żeby zmieścił się w tych warunkach finansowych?
 #891780  autor: tiger93
 16 paź 2016, 22:34
Pozwolę także podłączyć się do tematu ;)

Obecnie w Orange posiadamy umowę na telefon stacjonarny PSTN której okres zobowiązania kończy się 01.12.2016 oraz Neostradę z okresem zobowiązania do 13.01.2017. Chcemy dokonać przedłużenia umowy i wybrać Funpack z telefonem VOIP. Kiedy najpóźniej można dokonać przedłużenia i jak najlepiej to zrobić (WWW, salon, infolinia) aby móc uzyskać gadżet? Czy lepiej pozwolić na samoczynne przedłużenie usługi telefonu i oczekiwać na jakieś promocje świąteczne (lepsza cena abonamentu, lepsze gadżety)? O ile Orange coś takiego jak promocje na święta przy przedłużeniu umowy oferuje ...

Liczę na dobrą poradę :)

http://www.speedtest.net/result/2572992339.png
 #891791  autor: rekin01
 17 paź 2016, 07:09
Jaki otrzymaliśmy rabat na przedłużenie umowy bez telefonu? Mi proponują po wypowiedzeniu umowy no limit za 29,99 zł i 2,5GB internetu. Podobno 30% nie mogą udać.
 #891823  autor: Realista
 17 paź 2016, 13:02
tiger93 zależy na jaki dział trafiasz , różnią się tylko gadżety które zgarniesz .

TSheva cena 110 realna ale dopłata 300 już nie jest ponad 500 albo na 30 miesięcy bez dopłaty

Pytania to zapraszam

Doradca klienta indywidualnego - ORANGE
Czasami cudotwórca - nawet często :-)
Masz problem to nasz , może pomogę , jak dam radę ;-)
 #891904  autor: Kaisersaze
 17 paź 2016, 20:01
Leo pisze:Wróciły mOkazje: 150 zł za nową umowę i 50 zł za przedłużenie umowy. Trzeba mieć konto i kartę w mBanku.
Wie ktoś może czy w mOkazjach przeniesienie numeru i 6 m-cy gratis się nie wykluczają, czy też można skorzystać z obydwu? I druga rzecz: 6 m-cy gratis obejmuje tylko przejście z abo na abo czy z karty na abo również?
 #891970  autor: pacos
 18 paź 2016, 10:24
pacos pisze:Witam po niemal roku nieobecności, kolejny raz potrzebuje Waszych rad dotyczacych przedłużenia umowy :D
Obecnie mam abonament bez telefonu na 12mcy za 25,69 bodajże gdzie mam darmowe rozmowy, smsy i mmsy, oraz 2,5gb internetu. Nie chcę mieć nic gorszego, chciałbym więcej internetu natomiast na 13gb mi nie zależy, jak będzie dobra oferta to chciałbym też nowy telefon, ale żeby cena nie przekraczała 50zł miesięcznie.
Możecie doradzić na co mogę teraz liczyć i na co sobie pozwolić z konsultantami? Na razie jak dzwonią to nie wiem czy sie smiać czy plakać co oni mi proponują ;)
Mogę liczyć na pomoc? Niestety większość postów nie odnosi się do mojego problemu bo mi zalezy na krótszym okresie niż wiele z ofert ktore tu są omawiane oraz nie zalezy mi na takich drogich telefonach jak iphone czy S7
 #891988  autor: zielony71
 18 paź 2016, 12:39
W umowach krótszych niż 2 lata telefon będzie kosztował więcej niż w sklepie. W umowie bez telefonu możesz liczyć na mniej więcej to samo co masz do tej pory.
 #891995  autor: pacos
 18 paź 2016, 13:22
Ok, w takim razie po raz kolejny stawiam na umowę bez telefonu, ostatnie moje pytanie - czy w tej cenie 25zł mogę wytargować ilość internetu +/- 5gb czy to ponad ich możliwości?
 #891996  autor: Girion
 18 paź 2016, 13:24
Witam,

Mam kilka kolejnych pytań z prośbą o pomoc.

1. Złożyłem dziś wypowiedzenie umowy w salonie - kiedy najlepiej atakować DUK, od razu, czy dać im jeszcze parę dni?
2. Do jakiej kwoty mogę obniżyć ten abonament za 74,99 zł? Wcześniej pytałem o ten niższy. Cały czas interesuje mnie iP7, nie mam innych dodatkowych usług w Orange.
3. Jeśli rozważałbym ofertę bez telefonu, to do jakiej kwoty mogę obniżyć ten abonament za 59,99 zł?
4. Zakładając, że nie dogadam się w Orange i będę chciał przenieść numer, jak należy postępować? W salonie powiedziano mi, że aby przenieść numer trzeba cofnąć dyspozycję rozwiązania umowy, ktoś może to potwierdzić? W takim układzie najlepiej byłoby chyba iść do salonu i zlecić przeniesienie numeru do Orange na kartę, a później ewentualnie do innej sieci. Dobrze kombinuję?

Z góry dzięki za pomoc! :)
 #892000  autor: Leo
 18 paź 2016, 13:53
pacos pisze:Ok, w takim razie po raz kolejny stawiam na umowę bez telefonu, ostatnie moje pytanie - czy w tej cenie 25zł mogę wytargować ilość internetu +/- 5gb czy to ponad ich możliwości?
Na kartę dostaniesz więcej netu i jak trochę się postarasz to w tej samej cenie (doładowanie za 110 zł kupisz za ok. 90 na aukcji). Za 100 zł (doładowanie 90 zł + 10 zł) masz 4 miesiące w OFnK i przynajmniej 36 GB netu. Średnio 25 zł miesięcznie.
 #892003  autor: zielony71
 18 paź 2016, 14:14
A jeżeli już mówimy o ofercie na kartę to jeszcze można za darmo dostać (słaby) telefon w ofercie zetafon.
 #892015  autor: pacos
 18 paź 2016, 15:38
Raczej wolalbym zostać przy umowie, internetu mi az tyle nie potrzeba, na moje potrzeby wystarczy mi +/- 3gb. W sumie to zawsze uwazalem ze skoro juz jest umowa to lepiej miec abonament bo wychodzi korzystniej szczegolnie przy umowie z telefonem. Czy coś sie zmieniło i teraz już nie ma to takiego znaczenia?
 #892058  autor: Michuro
 18 paź 2016, 21:14
Witam, moja umowa na abonament komórkowy kończy się dopiero 4.04.2017r. czyli prawie za pół roku, mimo to miałem już trzy telefony z ofertą przedłużeniową. Dziś znów dzwoniła Pani, zaproponowała mi Huawei P9 opłata miesięczna 92zł, 7gb internetu umowa na 36 miesięcy... nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać dlatego powiedziałem jej że w T-mobile (DLA NOWEGO KLIENTA)Huawei P9 jest za 499zł w abonamencie 99zł internet no limits +2 karty sim do internetu za free, umowa na 24 miesiące w tym 6 miesięcy za 1zł czyli praktycznie 18 miesięcy płatne (całość wyszła 1000zł taniej niż w orange).
Przechodząc do sedna sprawy:
1. Kiedy najwcześniej mogę złożyć wypowiedzenie? Jest tylko informacja kiedy najpóźniej można składać wypowiedzenie a o najwcześniej nic nie ma napisane.
2. Na jaką ofertę mogę liczyć? Zależy mi na iPhone 7 32gb lub iPhone 7 Plus 32gb
Wiem że do końca umowy mam jeszcze dużo czasu ale skoro sami do mnie dzwonią z ofertami to zainteresowałem się tematem, mój telefon odmówił posłuszeństwa i obecnie musiałem wrócić do starego 4S dlatego jestem skłonny podpisać przedłużenie już teraz żeby dostać nowy telefon. Pozdrawiam

PS: nie przekraczam mojego pakietu internetowego 5gb a po za tym obecnie wszystko ma no-limit za 89zł
 #892082  autor: zielony71
 19 paź 2016, 08:01
dziczyzna pisze:Czy wypowiedzenie pisze się z żądaniem przejścia na kartę?
Nie.
Michuro pisze:...
1. Kiedy najwcześniej mogę złożyć wypowiedzenie? Jest tylko informacja kiedy najpóźniej można składać wypowiedzenie a o najwcześniej nic nie ma napisane.
Kiedy chcesz, nawet jeden dzień po jej podpisaniu.
 #892085  autor: mixtur
 19 paź 2016, 08:29
Witam,
Proszę Was o pomoc w wyborze optymalnej oferty dla siebie.
Obecnie mam ofertę z abonamentem około 61 no limit + 2gb ( ze zniżką 30% ) z telefonem Galaxy SIV.
Na rachunku mam 2 telefony czy dochodzi 10zł za OO.
Umowa na ten numer kończy mi się na początku grudnia dlatego za chwilę składam wypowiedzenie.
W sumie nowego telefonu nie potrzebuje bo używam P8 lite z racji tego iż mam połączony numer prywatny ze służbowym. Jednakże z tego co Patrze nie da się wynegocjować umowy niższej niż 29,99 dla takiej opcji. Nie potrzebuje minut w roamingu. Jestem zadowolony z tego co mam, ale przeglądając chociażby oferty na kartę np: premium mobile to prawie to samo mogę mieć za 19,99.
Z drugiej strony szkoda mi 15 lat w orange, aby się przenosić.
Może doradzicie czy bardzie opłacałoby się wziąć ofertę z telefonem by potem go sprzedać tak aby suma summarum wyjść na tym lepiej.
Oczywiście opcja z abo wspólnym też wchodzi w grę gdyż mógłbym podłączyć pod to żonę i mamę.
Z góry dzięki.
 #892140  autor: Girion
 19 paź 2016, 14:37
Przedzwoniłem dziś dwa razy do DUK, za pierwszym razem propozycja rabatu 20%, potem 10% (o pierwszej rozmowie oczywiście nie wspominałem). O obniżce do mitycznych 30% oczywiście nikt nie słyszał. :) Ta propozycja zależy tylko od widzimisię konsultanta? Czy może znaczenie ma to ile czasu minęło do końca umowy? (u mnie w grudniu)

//edit

W sumie nie musiałem długo czekać, zadzwoniła do mnie pani z ofertą 30% obniżki abonamentu. ;)
Ostatnio zmieniony 19 paź 2016, 18:18 przez Girion, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 465 z 675
  • 1
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • 467
  • 675
  • 1
  • 463
  • 464
  • 465