Jak dla mnie tmobile ma dziwne podejście do klienta. Dzwonią co kilka dni z ta samą propozycją twierdząc że jest inna lepsza i miód cud. Nie wiem czy tam na tych infoliniach pracują i d i o c i czy nas za takich mają. Po 12 latach trzeba poszukać czegoś innego z samego faktu takiego traktowania długoterminowego abonenta. Pewnie tanie jest im pozyskać dwóch innych na moje miejsce.
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Mam prpozycję od Tmobile na przedłużenie umowy z ciekawą ofertą telefonu ale mam drugi numer i tam nie ma jeszcze oferty na przedłużenie. Pytanie czy warto czekać ( czy jest w ogóle argumentem ,że przedłużam obydwie umowy jednocześnie ) czy może postraszyć wypowiedzeniem ( mam taryfę rodzinną ze słynnym pismem od TM) czy moje gierki mogą ( jak straszy pani od oferty ) skończyć się stratą naprawdę ciekawej oferty na pierwszy numer?
wojtek1234, bo dzwonią różni konsultanci.
To system wybiera do kogo mają dzwonić (często automatycznie - dlatego zdarza się, że telefon dzwoni, odbierasz, a tam komunikat by czekać na połączenie, bądź zerwanie połączenia, bo nie ma wolnego konsultanta), a konsultant klepie to co ma na monitorze w ramach oferty satandardowej dla danego konta.
To system wybiera do kogo mają dzwonić (często automatycznie - dlatego zdarza się, że telefon dzwoni, odbierasz, a tam komunikat by czekać na połączenie, bądź zerwanie połączenia, bo nie ma wolnego konsultanta), a konsultant klepie to co ma na monitorze w ramach oferty satandardowej dla danego konta.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
Co nie zmienia faktu, że w tym procesie występują ludzie-idiocithonka pisze:To system wybiera do kogo mają dzwonić (często automatycznie - dlatego zdarza się, że telefon dzwoni, odbierasz, a tam komunikat by czekać na połączenie, bądź zerwanie połączenia, bo nie ma wolnego konsultanta), a konsultant klepie to co ma na monitorze w ramach oferty satandardowej dla danego konta.

Tyle tylko, że nie konsultanci fizycznie wykonujący telefony, a cała rzesza managerów i innych specjalistów projektująca procedury i skrypty sprzedażowe.
Czyli 49,99 + 10zł internet na dwa numery? I obniżka 300zł i to przy telefonie z gwiazdką nono gratulacjefrantic85 pisze:hej, wczoraj przedluzone dwie umowy przez SUK, kazda po ok 70zeta dotychczas, teraz dwie po 49,99+5zł - lg g2 mini po 28,99 a wiec da sie zejsc na mniejszy abo i dostac tel w dobrej cenie
kondziu, te 5zł to pewnie ubezpieczenie.
A obniżka 300zł istnieje - to oferta specjalna, którą przeważnie otrzymywali tylko klienci, którzy mieli rachunki niższe niż 50zł.
28,99zł dlatego, że 20zł z tego to kurier.
A obniżka 300zł istnieje - to oferta specjalna, którą przeważnie otrzymywali tylko klienci, którzy mieli rachunki niższe niż 50zł.
28,99zł dlatego, że 20zł z tego to kurier.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
Witam, mam 7miesięcy do końca umowy , dziś na iboa pojawiła się oferta przedłużenia umowy na Jump, najniższy abonament który widziałem to 69,99, postanowiłem więc zadzwonić do obsługi klienta.
Pierwszy Pan który odebrał stwierdził że abonament za 49,99 jest dla mnie dostępny, niestety telefon który chciałem (lumia 635) jest dla mnie za 249zł , zszedł do kwoty 99zł po ciężkich bojach. Na moją prośbę o przełączenie stwierdził że on jest z działu utrzymania, ale przełączył mnie na rezygnacje gdzie dostałem ofertę 99zł na ten telefon - czyli taką samą.
Ktoś mi może powiedziec jak wywalczył ofertę za 9zł na ten telefon i czy jest to możliwe ?
Teraz mam R40 , średnie rachunki 65zł
Pierwszy Pan który odebrał stwierdził że abonament za 49,99 jest dla mnie dostępny, niestety telefon który chciałem (lumia 635) jest dla mnie za 249zł , zszedł do kwoty 99zł po ciężkich bojach. Na moją prośbę o przełączenie stwierdził że on jest z działu utrzymania, ale przełączył mnie na rezygnacje gdzie dostałem ofertę 99zł na ten telefon - czyli taką samą.
Ktoś mi może powiedziec jak wywalczył ofertę za 9zł na ten telefon i czy jest to możliwe ?
Teraz mam R40 , średnie rachunki 65zł
Klientów płacących rachunki powyżej 60 zł mają w głębokim poważaniu.Oferuja warunki gorsze nawet niż dla nowych klientów nie licz że coś ugrasz.Ja przechodze do Red bulla NIELIMITOWANE ROZMOWY DO WSZYSTKICH I 2 GB INTERNETU CO MIESIĄC ZA 29 ZŁ brutto i Umowa z miesięcznym okresem wypowiedzenia(bez telefonu).
Czyli mam gorszą ofertę niż nowy klient
Poczekam jeszcze 2miesiące, może coś się zmieni.

a jak radzicie - mam taryfe rodzina 40 cos koło 55 zł /m-c (rachunki średnio ok 80 zł), zmigrwać na jump z prppozycja abo 65 zł, czy lepiej czekac na aneks do umowy pod koniec września ??? Chodzi czy uda wtedy sie wychaczyc abo w okolicy 50 zł , czy lepiej negocjować mając juz JUmp-a ???????
obecny abonament rodzina 20 (40zł miesięcznie )
propozycja suk
jump za 50 zł (wytargowałem bezpieczny telefon w abonamencie normalnie 5 zł )
możliwość internetu 1 gb za 5 zł cena normalna 10 zł
telefony : (ceny zaokrągliłem różnica max 2 zł )
note 3 1800 zł
lg g3 1500 zł
s5 1200 zł
note 2 1200 zł
z cen telefonów raczej nie zejdą można coś jeszcze dopchać do abonamentu w tej cenie ?
propozycja suk
jump za 50 zł (wytargowałem bezpieczny telefon w abonamencie normalnie 5 zł )
możliwość internetu 1 gb za 5 zł cena normalna 10 zł
telefony : (ceny zaokrągliłem różnica max 2 zł )
note 3 1800 zł
lg g3 1500 zł
s5 1200 zł
note 2 1200 zł
z cen telefonów raczej nie zejdą można coś jeszcze dopchać do abonamentu w tej cenie ?