• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 46 z 217
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 217

#459829  autor: dawoo1
 15 lut 2011, 17:13
pio-trek pisze:gdzie jest ten nowy cennik wymiany telefonu w pakietach dla biznesu? na stronie jest tylko stary...

i czy pakiet biznes 140 ze zniżką 40% tj. za 84zł netto to dobra oferta? myślę że tak :-) czy może bardziej opłacalne byłoby coś innego? jestem przyzwyczajony do pakietu złotówek i lubię tą opcję, czy jakaś taryfa rodzinna mogłaby konkurować z w/w ofertą ze zniżką 40%? zależy mi na kilku tanich numerach w erze i internecie, ale to chyba teraz standard,

wiadomo może kiedy wejdzie desire hd do biznesu?
Też szukam tego cennika,wczoraj thonkanapisał że są nowe modele jak wave II ale pokazały się tylko w ofercie dla nowych klientów.Dzisiaj zadzwonie to się dowiem o co chodzi bo muszę już przedłużyć umowę na pakiet dla biznesu tyle że chciałem tego wava II.

#459834  autor: thonka
 15 lut 2011, 17:47
nigdzie nie napisalem, ze chodzilo mi o przedluzenia biznesowe...
przedluzenia indywidualne:
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 021109.pdf

w biznesie nowych telefonow jeszcze nie ma. cennik jest z 16 stycznia.
Saracen89 pisze:Czy jest możliwość wynegocjowania blueconnect za 0 zł w abo r40 z nową słuchawką dla przedłużających abonentów?
czytales co jest na pierwszej stronie?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#459854  autor: pio-trek
 15 lut 2011, 18:54
z wczesniejszego posta wynikalo ze te nowe telefony sa dla przedluzajacych ale w takim razie jeszcze troche poczekamy, daj znac jak ustalisz co z wave II dla przedluzajacych :-)

to moglby ktos odpowiedziec czy pakiet dla biznesu 140 za 84zl netto (40% rabatu) to dobra oferta czy jest w erze za nie wieksze pieniadze dla przedluzajacych lepsza oferta? np z indywidualnych (chodzi mi o internet 300mb i tanie polaczenia do kilku osob w erze plus dobru telefon w rozsadnej cenie -250znizki era premia) abo max 84zl netto 103 brutto

dzieki za odpowiedz :-)

#459863  autor: thonka
 15 lut 2011, 19:38
pio-trek, multimedialna R80 za 89zl masz 300mb i 400 minut. dodatkowo do tego siec rodzinna 3 osobowa (Ty + 2 osoby, kazdy dostaje po 2000 minut w ramach sieci rodzinnej, niestety nie mozna dodac do sieci abonamentow biznesowych) za 10zl (Czyli lacznie 99zl) to max. co mozesz dostac w indywidualnych gdy interesuje Ciebie tanszy telefon. kazda dodatkowa osoba (do 6 lacznie z Toba) w sieci rodzinnej to 10zl.
zamiast sieci rodzinnej za 10zl, mozesz aktywowac za 24zl opcje 5 wybranych osob, gdzie dostajesz 2000 minut do 5 numerow w erze (bez znaczenia w jakiej ofercie maja numer).

z drozszym telefonem, ale w podobnej cenie da sie zrobic cos takiego:
R60 za 59zl (po znizce) z 360 minutami i 3 os. siecia rodzinna + 15zl za 5 wybranych osob (numer dodany do sieci rodzinnej nie moze byc dodany w wybranych osobach) + 14,12zl za 300mb (oba pakiety w opcji na min. 6 miesiecy).
daje to 88,12zl, ale drozszy telefon niz w multimedialnych.

cennik telefonow w obu ofertach masz wyzej.

w stosunku do PDB oferta ta jest taka sobie.
jezeli pakiety dalej schodza z kwoty abonamentu to oferta biznesowa jest o wiele lepsza nie mowiac juz o tym, ze telefony w PDB140 sa tansze nawet niz w multimedialnej R80.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 19:47 przez thonka, łącznie zmieniany 2 razy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#459864  autor: st.konsultant
 15 lut 2011, 19:38
servanor pisze:Poki co w ogole nie ma deisre HD, i watpie aby sie pojawil w najblizszym czasie. Tez na niego czekalem, mialem nawet zamowionego u konsultanta czekalem na wysylke.. a po tygodniu dostalem informacje, ze takiego modelu nie ma w ofercie ery.. wzialem zwyklego desire

HTC Desire HD został oficjalnie wycofany więc na pewno już nie wróci do oferty.

#459865  autor: dawoo1
 15 lut 2011, 19:48
Wydaje mi się thonka że jednak pakiet dla biznesu jest najlepszy bo oprócz tańszych telefonów i tej dość dobrej zniżki na abonament,mozna mieć 10 nr. w erze po 1 gr. za min za 5 zł miesięcznie no i pakiet 300mb za 9 zł plus wat(ok. 12 zł brutto)

#459868  autor: pio-trek
 15 lut 2011, 19:56
wiedzialem ze te promocje dla indywidualnych sa zbyt piekne - grupa rodzinna tylko z abonamentow indywidualnych? przeciez to bez sensu, u mnie wszystkie istotne numery maja firmowa taryfe wiec odpada i pozostaje pakiet dla biznesu... ale dzieki za info nie wpadlbym na tak grupie ograniczenie w grupie rodzinnej... a raczej grupie bezrobotnych ;-

dzieki thonka za wyczerpujaca odpowiedz, przekonales mnie zdecydowanie do pdb - kocham te loterie smsowe bez dodatkowych kosztow :p
Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 19:58 przez pio-trek, łącznie zmieniany 1 raz.

#459869  autor: thonka
 15 lut 2011, 19:57
sprosutje swoja poprzednia wypowiedz:
przeczytalem cennik PDB - abonamenty za dodatkowe pakiety nie schodza z pakietu zlotowek. schodza z niego tylko podstawowe polaczenia czyli minuty, smsy, mmsy, internet, ale nie oplaty za pakiety.
wiec do 84zl trzeba doliczyc 9zl netto za 300mb oraz ew. 5zl za 10 numerow po groszu.
da to wiec 98zl netto czyli jakies 120zl brutto.
pio-trek pisze:grupa rodzinna tylko z abonamentow indywidualnych?
w regulaminie sieci rodzinnej sa wymienione z nazwy taryfy abonamentowe, ktore mozna wlaczyc do sieci. sa tam najdalej 4 letnie abonamenty indywidualne, ale zadnego firmowego.

#459871  autor: pio-trek
 15 lut 2011, 20:00
a to kolejna malo ciekawa zmiana w erze - w moim obecnym zlotowkowym planie (chyba nowy pakiet biznes) wszystko idzie z pakietu zlotowek... szkoda ze teraz tak nie jest

#459872  autor: thonka
 15 lut 2011, 20:08
niestety. wycinek z cennika:
Pakiet wartosciowy
Kwota w ramach, której opłacane sa nastepujace usługi telekomunikacyjne: połaczenia telefoniczne, SMS, MMS, dostep do sieci Internet, transmisja danych, połaczenia w usłudze Poczta faksowa. Łaczna opłata za wyzej wymienione usługi na koniec danego Cyklu Rozliczeniowego bedzie pomniejszana o kwote Pakietu wartosciowego. Kwota Pakietu wartosciowego nie moze zostac przeznaczona na opłacenie: Opłaty Abonamentowej za taryfe, Opłaty Abonamentowej za usługi dodatkowe, Opłaty Abonamentowej za dostep do sieci Internet, SIMextra, Prenumerat, Numerów premium i innych usług o podwyzszonej opłacie, pozostałych obciazen (opłat jednorazowych aktywacyjnych, innych opłat jednorazowych), kary umownej, opłaty za przyłaczenie do sieci.

#459908  autor: Guciu
 15 lut 2011, 23:10
pio-trek pisze:a to kolejna malo ciekawa zmiana w erze - w moim obecnym zlotowkowym planie (chyba nowy pakiet biznes) wszystko idzie z pakietu zlotowek... szkoda ze teraz tak nie jest
Tak to mało ciekawa zmiana. Stałem przed podobnym dylematem jak ty. Kiedy podliczyłem minusy pakietów biznes: tylko rozmowy+ sms+ internet wchodzi w pakiet nic innego, smsy po 20 gr netto=25 gr brutto, nie wiem jak ty ale ze 150-200 wyślę w miesiącu a to już boli. Żadnego pakietu sms nie można wziąć (w indyw 5zł/500sms). Poza tym weź pod uwagę, że dla indywidualnych minuty są również do PLAY, natomiast w pakietach biznes rozmowy do PLAY są droższe niż do W3. No i wyszło mi, że multimedialna z pakietem sms i siecią rodziną będzie dla mnie tańsza:) Przemyśl wszystko, wylicz na podstawie paru ostatnich faktur (gdzie dzwonisz ile itd) i zdecyduj :)

#459948  autor: toomi
 16 lut 2011, 11:17
Witam,
przede mną przedłużenie trzech abonamentów firmowych w Erze, czy są tutaj konsultanci biznesowi? Jeśli tak to proszę o PW

#460025  autor: thonka
 16 lut 2011, 17:43
no i umowa przedluzona.
oferta z maila. 2x R60 za 59zl. desire i wildfire lacznie za 398zl zamiast 648zl.
dorzucone prawie 450 punktow do znizki 250zl.

aktualnie nie maja na stanie wildfire brazowych. sa tylko biale :)

#460043  autor: st.konsultant
 16 lut 2011, 19:30
thonka pisze:no i umowa przedluzona.
oferta z maila. 2x R60 za 59zl. desire i wildfire lacznie za 398zl zamiast 648zl.
dorzucone prawie 450 punktow do znizki 250zl.

aktualnie nie maja na stanie wildfire brazowych. sa tylko biale :)

Ciekawe, bo dziś wysyłałem brązowe i troszkę ich było :sg:

Wczoraj i dzisiaj była również nieuchwytna C6 :)

#460055  autor: thonka
 16 lut 2011, 21:20
st.konsultant, no mi pani powiedziala kolo 17.30, ze brazowych juz nie ma i sa tylko biale. tez sie zdziwilem, bo jeszcze po poludniu w iBOA byly.

#460078  autor: lukas63
 16 lut 2011, 22:55
Jest może cennik dodatkowych usług (np. darmowe wieczory i weekendy) dla tych nowych abonamentów? bo widzę, że jest tylko w cenniku taryf rodzinnych a przecież one są już stare

#460081  autor: st.konsultant
 16 lut 2011, 22:59
lukas63 pisze:Jest może cennik dodatkowych usług (np. darmowe wieczory i weekendy) dla tych nowych abonamentów? bo widzę, że jest tylko w cenniku taryf rodzinnych a przecież one są już stare
Cennik dla taryf Rodzina dla wszystkich jest taki sam.

http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... innych.pdf

[ Dodano: 2011-02-16, 23:03 ]
thonka pisze:st.konsultant, no mi pani powiedziala kolo 17.30, ze brazowych juz nie ma i sa tylko biale. tez sie zdziwilem, bo jeszcze po poludniu w iBOA byly.

Może faktycznie po południu już ich nie było :)

[ Dodano: 2011-02-17, 00:01 ]
Za chwilę pewnie będzie dostępny nowy cennik dla przedłużających. Niestety praktycznie wszystkie najbardziej popularne modele w górę w Rodzinie 40, 60 (C6 z 199 => 499 :roll: ) i 80. Tylko w multimedialnych na razie bez zmian...

#460111  autor: galashael
 17 lut 2011, 08:41
Na ile wcześniej przed końcem umowy jest dostępna oferta z wymianą telefonu?

#460116  autor: grek74
 17 lut 2011, 09:10
st.konsultant pisze:
[ Dodano: 2011-02-17, 00:01 ]
Za chwilę pewnie będzie dostępny nowy cennik dla przedłużających. Niestety praktycznie wszystkie najbardziej popularne modele w górę w Rodzinie 40, 60 (C6 z 199 => 499 :roll: ) i 80. Tylko w multimedialnych na razie bez zmian...

Masakra.
Jestem przed podpisaniem kolejnej umowy.
Najpierw w styczniu wynegocjowałem R40 za 40 zł (ale stwierdziłem, ze jeszcze poczekam), ale na początku lutego zmienił się cennik i to samo mogłem otrzymać za 49 zł.
Co prawda 9 zł różnicy, ale ceny telefonów się broniły (nawet zastanawiałem się nad R60 i modelem Vivaz).
Dzisiejsza podwyżka cen telefonów powoduje, że zaczynam rozpatrywać ofertę konkurencji (Play), bo Era chyba nie chce mnie zatrzymać.
pozdrawiam
grek74

#460125  autor: ZMT
 17 lut 2011, 09:49
same dobre nowiny :smt010

po ustaleniu z SUK telefonu HTC Desire HD i abo za 59

i 3 tygodniach oczekiwania wczoraj po Waszych postach zadzownilem do BOA dowiedziec sie co z moja paczka - dowiedzialem sie ze juz nieaktualne ...

jestem w kropce

----
wyedytowalem - to nie jest dzial do pytania jaki telefon wybrac.
tho
Ostatnio zmieniony 17 lut 2011, 15:46 przez ZMT, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 46 z 217
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 217
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46