• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 46 z 131
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 131

#256275  autor: Vieslav
 14 mar 2008, 21:05
Kolejna propozycja od telefonicznej konsultantki: umowa na 12 miesięcy bez telefonu, konfiguracja Wszyscy 35 + wieczory 30, 50% więcej do wszystkich na 12 miesięcy + pakiet 30 minut do wszystkich na 6 miesięcy + pakiet Orange ekstra 90 minut (powiększa się co miesiąc o 5 chyba do 150 minut). Coraz bardziej decydujemy się na co za numer na dwa lata...
 #257107  autor: kiziol35
 19 mar 2008, 21:44
Mam pytanie moze ktos wie czy jak mam np 100 darmowych minut w orange(pod koniec umowy) to czy moge tym w jakis sposob np "zaszantazowac siec"? Moze jest jakis przepis mowiacy o tym ,iz operator powinien oddac rownowartosc tych minut w przypadku rozwiazania z nim umowy?Z gory dzieki:)

#257162  autor: mikage1
 19 mar 2008, 23:42
Mulder pisze:pakiet Orange ekstra 90 minut (powiększa się co miesiąc o 5 chyba do 150 minut)
wszyscy w orange extra 18 - od 90 (wyjściowo) do 120 minut (ostatecznie)

[ Dodano: 2008-03-19, 23:54 ]
kiziol35 pisze:Mam pytanie moze ktos wie czy jak mam np 100 darmowych minut w orange(pod koniec umowy) to czy moge tym w jakis sposob np "zaszantazowac siec"? Moze jest jakis przepis mowiacy o tym ,iz operator powinien oddac rownowartosc tych minut w przypadku rozwiazania z nim umowy?Z gory dzieki:)
a jak wyobrażasz sobie to "oddawanie"?
- jak rozwiązujesz umowę - to następuje to na koniec okresu rozliczeniowego nastepującego po okresie rozliczeniowym w którym złożysz dyspozcję rozwiązania umowy - masz ten czas na wygadanie środków/minut: jak wygadasz ponadto co masz, to potem dopłacisz, a jak nie wygadasz - to przepadną... (bo kiedyś sie zobowiązałeś, że będzieszy tyle a tyle płacił co miesiąc)
i co znaczy "mam 100 darmowych minut" - w jakim planie? (jakaś optima?) czy z jakiej usługi?

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#257173  autor: Vieslav
 20 mar 2008, 07:44
Jeszcze jedno pytanie: przypuśćmy, że w kwietniu podpiszę umowę z ofertą co za numer na rok ze zobowiązaniem 35 zł (wszyscy i na wszystko). Wiadomo, dostanę 70 zł na wykorzystanie i wieczory i weekendy przez pół roku. A jeśli np. w maju zwiększę kwotę usługi wszyscy i na wszystko do 50 zł to czy dostanę 100 zł na wykorzystanie czy będą liczyć od kwoty zobowiązania i tak czy siak dostanę 70 zł?

#257187  autor: ja
 20 mar 2008, 09:33
pkt 9 regulaminu: W ramach 100% więcej począwszy od pierwszego okresu rozliczeniowego przez cały Okres zastrzeżony będzie przyznawany dodatkowy pakiet jednostek taryfowych o wartości równej 100% opłaty za usługę Wszyscy i na Wszystko włączoną w danym okresie rozliczeniowym.
, a więc dostaniesz 100 zł.

#257338  autor: kiziol35
 20 mar 2008, 21:17
Firma cos. Dzieki za odpowiedz bo myslalem, ze jak mi minuty zostana to oddadza mi kase...:/

#257991  autor: corner
 24 mar 2008, 11:11
Powiedzcie mi, jak dostać się do ofert w Elektronicznym Programie Propozycja. Ja loguję się w orange.pl, klikam na łącze Propozycja i pokazują się "Oferty z telefonem" i sześć "Ofert usługowych". Ofert usługowych jest z tego co wiem nieskończenie wiele ;). Jak skomponować sobie samodzielnie ofertę bez telefonu? Gdzie są te informacje o bonusach za realizację oferty przez Internet?

#258009  autor: Darth Vader
 24 mar 2008, 12:53
Trochę potargowałem się z konsultantem Orange w sprawie przedłużenia umowy i najlepsza z tego wszystkiego pozostaje oferta "Co za numer" na 2 lata. Poczekam jeszcze z tydzień i podpisuje umowę. Wszystkie inne oferty są znacznie gorsze.

#258125  autor: www.fazafm.com
 24 mar 2008, 21:17
Darth Vader pisze:Trochę potargowałem się z konsultantem Orange w sprawie przedłużenia umowy i najlepsza z tego wszystkiego pozostaje oferta "Co za numer" na 2 lata. Poczekam jeszcze z tydzień i podpisuje umowę. Wszystkie inne oferty są znacznie gorsze.
Ja jeszcze czekam moze sie cos zmieni bo choc oferta dobra to jednak chcialbym zeby dali jaki pakiet na internet nawet nie gratis tylko powiedzmy za 50% ceny. Z tego co wiem raczej jest to nie mozliwe na chwile obecna.

#258131  autor: Mixiorek
 24 mar 2008, 21:38
Darth Vader pisze:Trochę potargowałem się z konsultantem Orange w sprawie przedłużenia umowy i najlepsza z tego wszystkiego pozostaje oferta "Co za numer" na 2 lata.
Co konkretnie dostałeś? Coś ponad tą ofertę?
http://www.orange.pl/portal/map/map/off ... id=1452432

#258163  autor: Darth Vader
 24 mar 2008, 23:52
Tylko "Co za numer". Nic więcej do tego nie proponują nie proponują. Interesuje mnie opcja 2 letnia bo wieczory i weekendy wtedy gratis przez cały okres umowy. Dotychczas przy przedłużaniu dostawałem tylko 50% więcej na Orange i stacjonarne i wieczory i weekendy 70% zniżki na 9 miesięcy.

#258165  autor: Mixiorek
 25 mar 2008, 00:07
Darth Vader pisze:Tylko "Co za numer". Nic więcej do tego nie proponują nie proponują.
Oferta "co za numer" sama w sobie jest bardzo korzystna, tym bardziej przy opcji 24 miesiące gdzie dostaje się darmowe wieczory i weekendy na cały czas trwania umowy. Jednak nigdzie tu nie ma "bonusa" dla starego i sprawdzonego klienta, taką opcje może dostać każdy.
Orange powinno dać coś więcej, nawet małą rzecz. Zawsze to byłoby coś ekstra.

#258179  autor: www.fazafm.com
 25 mar 2008, 08:45
Niestety ale cena minuty w co za numer jest na poziomie 37 groszy wlasnie przy zastasowaniu oferty 100% wiecej. W play przy abonamencie 70 zl mamy minute po 34 grosze + telefon ( brak w tym wypadku wieczorow i wekendow ale chyba jest promocja darmowych polaczen w sieci przez jakis okres i dodatkowo jakies inne "bajery" dokladnie nie wiem. ) Tak wiec orange bez telefonu w swojej ofercie wcale sie nie wysila biorac poda uwage ze maja nadal droga minute i ze przy opcji za 80 zl wychodzi 212 minut do wszystkich a w play za 70zl wychodzi 204 minuty. W przypadku obnizenia ceny minuty w orange do 50 groszy bylaby to najlepsza oferta na rynku. Tylko ze orange tego nie zrobi predzej wprowadzi nowy plan a to bedzie wiazalo sie z molizwoscia przejscia przez abonenta ktory podpisal umowe na 24 miesiace i tym samym straci swoje dodatkowe bonusy w postacji 100% wiecej i wieczorow i wekendow. Tylko to mnie nadal powstrzmuje w podpisaniu umowy na 24 miesiace bo na 12 niestety oferta jest kiepska. Slychac plotki jakoby z urzedu mieli na operatorach wymusic tansze minuty czy tak sie stanie zobaczymy. W kazdym razie jak to mozliwe ze MVNO moga sobie pozwolic na cene minuty za 50 groszy a opki z trojcy nie ? Wiem wiem tamci musza czyms zachecic nowego klienta a ci maja w nosie.

Dodam jeszcze slowo odnosnie propozycji przez internet. Po pierwsze brak mozliwosci samodzielnego konstruowania oferty bez telefonu . Po drugie brak do wyboru ofert 24 miesiecznych sa 18 miesieczne ze zmiana planu sa 12 miesieczne w co za numer i wybrane numery ale nie ma 24 miesiecznej oferty przez internet w programie propozycja przez mboxa. Moze w koncu ktos by to naprawil chyba ze chcecie z niechecic do tej formy przedluzenia umowy.

#258188  autor: Mixiorek
 25 mar 2008, 10:37
W jednym aspekcie nie mogę się zgodzić. Darmowe wieczory i weekendy są bardzo cenne. 1200 minut miesięcznie robi swoje. Jeżeli ktoś dużo dzwoni w tych porach na stacjonarne (tego w play nie ma) i do orange to jest to nie do przecenienia.
Z drugiej strony Play daje telefon, więc trzeba się zastanowić na czym komu zależy.

#258244  autor: Vieslav
 25 mar 2008, 15:13
Z drugiej strony Play daje telefon, więc trzeba się zastanowić na czym komu zależy.
Właśnie. Jedni chcą fajny telefon, inni chcą pogadać. Nawet jeśli komuś wogóle ta usługa nie potrzebna, tzn. nie dzwoni "namiętnie" wieczorami i w weekendy to i tak w weekend i wieczorem się z telefonu korzysta więc te minuty nie zostaną policzone i zawsze będzie troche mniejszy rachunek (poza tym w godzinach obowiązywania oferty są darmowe i nielimitowane smsy i mmsy do Orange).
Mamie też kazałem w końcu na rok podpisywać jak przeczytałem, że UKE chce wymusić na operatorach niższy interconnect. Znając Orange na pewno nie obniży ceny minuty tylko wprowadzi nowy plan taryfowy (chyba będzie się nazywał "Jeszcze Nowszy Nowy Twój Plan" :lol: ).

#258249  autor: www.fazafm.com
 25 mar 2008, 15:35
Mulder pisze: Znając Orange na pewno nie obniży ceny minuty tylko wprowadzi nowy plan taryfowy (chyba będzie się nazywał "Jeszcze Nowszy Nowy Twój Plan" :lol: ).
Zgadza sie mozna pomarzyc by obecni aboneci cos zyskali :)

Wieczory i wekendy pod ile numerow dzwonicie wiecej niz 100 minut miesiecznie? Jakbym znalazl takich 2-3 co duzo dzwonie choc pewnie nie az 100 minut z jednym numerem byloby dobrze. Jesli oczywiscie wezme pod uwage rozmawianie z takimi osobami przez 24 godziny a nie tylko od 20 do 9 rano. Bo jakby nie patrzec to najwiecej polaczen wykonujemu w dzien. Wieczorem to juz nam sie telefonu do reki niechce wziasc :P .... Oczywiscie oferta wieczory i wekendy 60 zl na 24 miesiace jest rewelacyjna ale ile osob znajac swoj profil dzwonienia zdecydowaloby sie na oplacanie tej oferty. Ja sam mam aktywne wieczory i wekendy ale 30 bo placic za godzine wiecej czyili od 20 a nie 21 .... az 30 zl wiecej :P Jesli daja gratis to super ale z drugiej strony ile osob ktore dostana 1200 minut miesiecznie wydzowni je? Smiem twierdzic ze jak na 10 osob ktore otrzymaja promocje za friko 1 wydzwoni 1200 minut bedzie dobrze. Tylko nie bierzmy pod uwage 2 pierwszych okresow rozliczeniowych bo w nich jeszcze bedzie nam szkoda zeby przepadlo i bedziemy dzwonic na sile. Pozniej nasz zapala do dzwonienia na sile oslabnie :) Zdarzaja sie wyjatki ktorym 1200minut bedzie malo ale to tylko wyjatki.

[ Dodano: 2008-03-25, 15:56 ]
Mixiorek pisze:W jednym aspekcie nie mogę się zgodzić. Darmowe wieczory i weekendy są bardzo cenne. 1200 minut miesięcznie robi swoje. Jeżeli ktoś dużo dzwoni w tych porach na stacjonarne (tego w play nie ma) i do orange to jest to nie do przecenienia.
Play daje jeszcze 50% upustu na abonament i w ramach promocji urodzinowej darmowe rozmowy w play do konca roku o stacjonarnych chyba nie ma mowy. Oczywiscie + telefon w calkiem przyzwoitej cenie. 1200 minut na stacjonarne i do orange jest cenne jak nie potrzebujesz telefonu wiekszosc mimo wszystko woli miec tania sluchawke nowa niz wiecej minut zgadnij zatem gdzie pojda jesli orange bedzie nadal taka polityke prowadzilo. Moi znajomi juz tak czynia bo nie sa wstanie przy swoim profilu dzwonienia przedzwonic minut w play. Natomias cena telefonu jaki im dawali w propozycji byla gorsza o 300 % niz jakby przyszli podpisac nowa umowe z ulicy. To jest polityka utrzymania klienta sprawdzonego ktory nie zalega z platnosciami co miesiac jest pewnym platnikiem??? Sam mam nadal w orange kilka numerow i nadal nie wiem co mnie tu jeszcze trzyma chyba nie chce mi sie bawic w przenoszenie numeru no i mimo wszystko nadal sporo dzwonie do orange. Ale ja jestem z tych co maja kilka prepeidow roznych numerow wiec tak zwanych swirow telekomunikacyjnych i nie mozna mnie zaliczac do grupy osob ktore w normalny sposob korzystaja ze swojego abonamentu.

#258262  autor: Mixiorek
 25 mar 2008, 16:38
Zdziwiłbyś się ile osób używa darmowych wieczorów i weekendów w TP. W Orange działa to tak tak samo + do orange. Jak rodzina zaczyna gadać to trwa to godzinami. Żona musi pogadać z Matką, siostrą, ciotką, z koleżankami. Gdyby nie darmowe weekendy i wieczory to poszedłbym z torbami ;-) tym bardziej, że telefon z orange jest jedynym w domu, nie ma stacjonarki. Pokaż mi ofertę w Play za 25 zł gdzie dostajesz 66 minut do wszystkich + DWiW.
Co do zniżki 50% w Play to jest ona chyba na 3 miesiące. Nadal uważam, że operatorzy nie wyrywają sobie klientów i nie dbają o tych, których już mają. Oferty przejść do innych operatorów są słabe. Mówię tu tylko o klientach indywidualnych a nie o firmach z 300 aktywacjami ;-)

https://www.speedtest.net/result/i/3214933873.png

#258267  autor: www.fazafm.com
 25 mar 2008, 16:58
Mixiorek pisze:Zdziwiłbyś się ile osób używa darmowych wieczorów i weekendów w TP.
O tej firmie juz podziekowalem. Mam internet z innego zrodla niz TPSA i telefon stacjonarny z numerem przez VOIP ustawiony we freeconet (tam kilku roznych operatorow min. numer operatora Wloskiego) Za 60zl mam w voipdiscount przez 8 miesiecy (240 dni) po 1200 minut miesiecznie (co tydzien po 300 minut), czyli 7,50 zl miesiecznie kosztuje mnie taka przyjemnosc i po stacjonarnych nie tylko w Polsce dzwonie gratis!!! Zdecywanie wiec dziekuje za wieczory w TP czy orange za 60zl :) (Chcialbym tylko zauwazyc ze wiekszosc osob po 20 jest juz w domu wiec dzowni z tego samego goracego czerwonego telefonu do ktorego ustawiaja sie kolejki) Po co zatem przeplacac?

PS: Dzwownienie na komorki w Polsce kosztuje okolo 0,05 euro centa (0,175 grosza nie cale 20 groszy) jesli cos zle napisalem prosze mnie poprawic kurs euro z dzis 3,50zl za euro

#258280  autor: mikage1
 25 mar 2008, 17:48
www.fazafm.com pisze:PS: Dzwownienie na komorki w Polsce kosztuje okolo 0,05 euro centa (0,175 grosza nie cale 20 groszy) jesli cos zle napisalem prosze mnie poprawic kurs euro z dzis 3,50zl za euro
no to Cię poprawiam ;)
nie 0,05 eurocenta, tylko 0,05 euro (czyli 5 eurocentów - i to netto) - czyli przy kursie 3,50 - 21 groszy za minutę... (6 eurocentów brutto)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#258288  autor: Mixiorek
 25 mar 2008, 18:35
Rozmawiamy o ofertach sieci komórkowych a nie o voipie ;-) z TP chodziło o przykład, równie dobrze może chodzić o dialog, tele2 itp
W Orange dostajesz DWiW w pakiecie przy cenie od 25 zł miesięcznie. Nie trzeba dodatkowych numerów, łącza internetowego. Korzystasz w weekend poza domem, na wakacjach w kraju itd.
  • Strona 46 z 131
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 131
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46