• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 46 z 318
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 318

#191296  autor: elrond
 10 cze 2007, 12:20
rozjazd: heh... to samo miałem zamiar zrobić, ale najbliższy sklep Play mam pewnie z 50 km od domu :| Może e-sklep uruchomią, ponoć się przymierzają.

#191393  autor: rozjazd
 10 cze 2007, 16:27
elrond pisze:rozjazd: heh... to samo miałem zamiar zrobić, ale najbliższy sklep Play mam pewnie z 50 km od domu :| Może e-sklep uruchomią, ponoć się przymierzają.
no ja mam tylko 30km :) ale warto było jechać!
Mam 2 abo lajty ,karte nie długo starsza kończy defintywnie z Orange,kobieta z Era wiec Play sie bedzie miał dobrze.

#191398  autor: elrond
 10 cze 2007, 16:56
wiesz, rozjazd oferta jest super i pewnie by się opłacało, ale później jakaś reklamacja, serwis telefonu albo coś takiego i 100 kilo za mną. Dla telefonu nie warto. Może za 2 lata (bo teraz chyba jednak zostane jeszcze z Erą) kto wie. Play wg mnie jest dość niedopracowany. Ciągłe problemy techniczne, ponoć problemy z roamingiem, a to smsy nie dochodzą i nie jest tak kolorowo. Jak sie utrzyma na rynku i ustabilizuje to będzie większa pewność zadowolenia.

PS. a może w wakacje w moim 50 tyś miasteczku otworzą salon? zobaczymy... :-)

#191410  autor: MADMAX
 10 cze 2007, 17:39
elrond pisze:Może e-sklep uruchomią, ponoć się przymierzają.
Tylko uważaj, byś nie miał z e-sklepem ERY takich przebojów jak ja (patrz link w moim podpisie)...

Pozdrawiam

#191423  autor: elrond
 10 cze 2007, 18:15
CYBER pisze:
elrond pisze:Może e-sklep uruchomią, ponoć się przymierzają.
Tylko uważaj, byś nie miał z e-sklepem ERY takich przebojów jak ja (patrz link w moim podpisie)...
Sory, ale nie chciało mi się czytać całego postu - tylko kawałek :P Wiem mniej więcej o co chodzi. Wiesz, CYBER, wyjątek nie potwierdza reguły. Tu wchodziło w grę przeniesienie numeru (tak zrozumiałem), wiec zrobiło się zamieszanie i rzeczywiscie - Ery nie bronie - wyszło troche nie halo i nieprzyjemnie. Ja jeżeli będe przedłużał przez internet to właściwie nie przez E-sklep, tylko z I-boa, tam raczej nie ma za bardzo miejsca większe na pomyłki. Tylko ciągle Play, 30 zł abo i Z400 cholernie mnie kuszą. Ale jak wiemy, nowa sieć (pisałem chyba 2 posty wyżej) i nie wszystko jest jeszcze zgrane wiec nawet jak E-sklep uruchomią - mogą być problemy.

#191481  autor: luckass
 10 cze 2007, 21:21
Jestem tu nowy więc witam wszystkich serdecznie po raz pierwszy:) :mrgreen:

Mam pytanie. A więc tak własnie 21 sierpnia bodajże b.r. kończy mi się dwuletia umowa z ERĄ. Abonament mam 35zł choć w piewszych sześciu msc placiłem 100-160 zł:D. Pozniej moje rachunki sie obnizyły. A więc pytanie czy zgodnie z cennikiem mam szansę na nokie n73 (lub ME) za ok 800-1000 zł w erze? przy przedłużeniu??

ps. słyszłem ze w większych miejscowosciach brakuję tego modelu, ale klijęt wymag więc...

Jak myślicie
PZDR

#191482  autor: MADMAX
 10 cze 2007, 21:29
luckass pisze:A więc pytanie czy zgodnie z cennikiem mam szansę na nokie n73 (lub ME) za ok 800-1000 zł w erze? przy przedłużeniu??
W takiej cenie możesz dostać na Allegro i walczyć o inne bonusy :)
Dziś na aukcji BCM nowa N73 poszła za bodajże 671zł :shock:

Pozdrawiam

#191483  autor: lookass
 10 cze 2007, 21:30
Jaki chcesz wziasc abonament? jezeli brakuje tego modelu w Twojej miejscowosci to mozesz ja zamowic lub kurier moze Ci ja przywiesc.

#191485  autor: luckass
 10 cze 2007, 21:35
lookass pisze:Jaki chcesz wziasc abonament? jezeli brakuje tego modelu w Twojej miejscowosci to mozesz ja zamowic lub kurier moze Ci ja przywiesc.
Abonament możliwe ze podniose na 2 pakiety,ale minut mi nie brakuje ostatnio.W Tarnowie chyba nie brakuje foników:D Jeżeli bedzie dość droga n73 to tak jak napisałeś CYBER poszukam coś ciekawego na ALLegro ! Dzienki

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 10 cze 2007, 21:38 przez luckass, łącznie zmieniany 1 raz.

#191487  autor: przemek910
 10 cze 2007, 21:36
luckass pisze:Zgadzam się ale w Tarnowie chyba nie brakuje:D Jeżeli bedzie dość droga to tak jak napisałeś CYBER poszukam coś ciekawego na ALLegro ! Dzienki

Pozdrawiam!
Możesz też wynegocjowac jakiś telefon za złotówkę i potem sprzedać go na allegro.. I masz jakiś tam zysk.
Różnica na pakiecie przy negocjacjach to - 16,5zl z tel
15zl bez telefonu... więc chyba lepiej jest wziac tel. skoro mozna na tym zarobic :)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#191493  autor: luckass
 10 cze 2007, 21:45
kin pisze:Możesz też wynegocjowac jakiś telefon za złotówkę i potem sprzedać go na allegro.. I masz jakiś tam zysk.
Różnica na pakiecie przy negocjacjach to - 16,5zl z tel
15zl bez telefonu... więc chyba lepiej jest wziac tel. skoro mozna na tym zarobic :)
Też się nad tym zastanawiałem ale jak wynika z cennika dla stałych abonentów te droższe komórki np. 6230i która przy jednym pakiecie kosztuje 399(szok)
zł na dwa lata to dużo bym nie zarobił. Ale w pełni sie z toba zgadzam Kin zawsze coś niż nic
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _cen20.pdf

#191508  autor: rozjazd
 10 cze 2007, 22:25
elrond pisze: Play wg mnie jest dość niedopracowany. Ciągłe problemy techniczne, ponoć problemy z roamingiem, a to smsy nie dochodzą i nie jest tak kolorowo. Jak sie utrzyma na rynku i ustabilizuje to będzie większa pewność zadowolenia.

PS. a może w wakacje w moim 50 tyś miasteczku otworzą salon? zobaczymy... :-)
hehe tu mnie troszke rozbawiłes ponoc to ponoc tamto ludzie miałem wieksze problemy w Erze niz teraz w Playu.Nie jednokrotnie w erze połączenia mi przerywało!!Zasieg dużo lepszy ten plusowski.Co do sms to podobno wina pierwszego softu z400 ja na nic nie narzekam i na pewno kobieta jezeli zaoferuja ja pakiety po 16.5 rezygnuje ba juz nawet na 3 miechy przed koncem umowy che isc do Playe ale musi wytrzymac zeby przenies numer.

ps NA ile przed koncem umowy mozna składac papiery o przeniesienie numeru?

#191655  autor: szejkspir
 11 cze 2007, 13:21
luckass, jeśli zdecydujesz się na 2 pakiety, polecam SE W200i, cena 99zł. Jest to nowy model, na allegro jest ich ledwie 30 kilka sztuk. Po podpisamniu aneksu sprzedaj od razu, myśę, że nie będzie problemów z osiagnięciem za niego 450-500 zł (aukcje cieszą się zainteresowaniem). Masz do wykorzystania punkty Era Premia? Możesz zapłaci mniej za telefon (2000pkt 50zł, 3500pkt 100zł). W ten sposób zdobędziesz pieniądze na upragnioną N73 :D Jeśli uda Ci się wynegocjować do tego pakiety po 16,50 zł... pomyśl sam :wink:

#191797  autor: jahu
 11 cze 2007, 20:35
szejkspir dobrze prawi - na allegro znajdziesz kogos kto sprzedaje nowke z gwarancja 24 mies wprost z salonu Ery - jak mieszka nie daleko - odbior osobisty, transakcje poza allegro (zbijesz z dobre 30zl - prowizja allegrowa i masz pewnosc ze nie kartofle w srodku) - bez dluzszego szukania, dajesz 900 zl i masz N73, bierzesz takeigo W200i - opychasz spokojnie za 400 zl nawet odliczajac sobie prowizje sprzedasz na pniu (zysku 300zl bo musiales wylozyc na niego w salonie 99) - tak wiec wyjdzie ci ze przy abo za 30 zl (mimo wszyskto wierze ze wytargasz 15/pakiet - krotka pilka argumentujesz ) mialbys w erze N73 za 600 zl z gwarancja ba nawet z simlockiem ery ;) A jak nie to podobny myk bym zrobil jak chcesz ta N73 tylko ze z Playem (zakladajac ze Era to nie twoje cale "zyce na sluchawce" czyli dzownisz tez gdzie indziej) - tam lajta dostaniesz bez laski - samsunga z400, nokie 6151 opychasz za podobna kwote jesli nie wieksza :)

#191816  autor: przemek910
 11 cze 2007, 21:31
jahu pisze:mimo wszyskto wierze ze wytargasz 15/pakiet
jakby nie bral telefonu to by wytargowal pewnie 15zl/pakiet

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#191823  autor: jahu
 11 cze 2007, 21:50
no ale i tak bedzie sie oplacac nawet te 16,5 a jak nie to moze warto sie zainteresowac playowym abo 30 z terminalem do opchniecia - jak pisalem wczesniej oferte uzyskasz podobna jak ta cala utrzymaniowka a telefony nawet drozsze przy sprzedazy ;)

#192000  autor: cray0n
 12 cze 2007, 12:17
Witam. Własnie dostałem taka propzycje z BOK'u co o niej sądzicie? Rachunki średnio 60zł (czyli standard)

Witamy

Uprzejmie dziękujemy za korespondencję skierowaną do Internetowego Biura Obsługi Abonenta.

W nawiązaniu do przeprowadzonej rozmowy telefonicznej proponujemy specjalny 45% upust do abonamentu na cały okres trwania umowy.*

Zestaw 1
W tym zestawie proponujemy dwie Oferty uniwersalne, czyli 80 bezpłatnych
minut wymiennych na aż 320 SMS-ów w cenie jedynie 33 zł brutto zamiast 40,20 zł brutto.
Oczywiście minuty zawarte w abonamencie są do wykorzystania na połączenia do
wszystkich operatorów krajowych.

Zestaw 2
Czyli 3 Oferty uniwersalne (120 bezpłatnych minut do wszystkich operatorów)
za kwotę jedynie 49,50 zł brutto zamiast 60,30 brutto.

Zestaw 3
Zestaw ten zawiera aż 160 bezpłatnych minut (4 Oferty uniwersalne) w
abonamencie wynoszącym tylko 66 zł brutto zamiast 80,40 zł brutto.

Zestaw 4
Przy tej opcji uzyska Pan aż 200 bezpłatnych minut wymiennych na 800 SMS-ów
do wszystkich operatorów krajowych. Opłata za ten abonament to tylko 82,50 zł brutto100,50
zł brutto.

Dodatkowo w ciągu 60 dni od skorzystania z wybranej oferty istnieje możliwość wymiany jednego lub więcej pakietów uniwersalnych na taniej w sieci (100 minut do Era, Heyah oraz numerów stacjonarnych wymiennych na 400 SMS-ów) lub na Ofertę multimedialną (2000 SMS-ów wymiennych na 400 MMS-ów do Era i Heyah), oczywiście zachowując upust do abonamentu.

Ponadto otrzyma Pan jednorazowy pakiet minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne wymiennych na smsy do sieci Era dla wszystkich aneksów z taryfami Era Nowy Komfort do wykorzystania przez cały czas trwania umowy:
. 500 minut przy wyborze Zestawu składającego się z 3 Ofert
. 1000 minut przy wyborze Zestawu składającego się z 4 Ofert
. 1500 minut przy wyborze Zestawu składającego się z 5 Ofert
Przy skorzystaniu z zestawu składającego się z 3 ofert lub więcej dodatkowym przywilejem będzie możliwość zamiany jednego pakietu na Ofertę z przyjacielem (2000 minut do wykorzystania w każdym cyklu rozliczeniowym na połączenia z jednym wybranym numerem komórkowym z sieci Era, Heyah lub numerem stacjonarnym) lub Ofertę blueconnect (pakiet danych 50 MB).

Szczegółowa lista dostępnych aparatów telefonicznych wraz z ich cenami przy poszczególnych Zestawach Ofert Uniwersalnych dostępne są w zakładce Wymień telefon na nowy>>cennik
Poniżej podajemy bezpośredni link:

http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _cen20.pdf

Uprzejmie informujemy, iż cena Sony Ericssona K750i przy zestawie z 3 Ofertami, podana w linku, dotyczy wysyłki kurierskiej. Przy realizacji oferty w punkcie Ery cena telefonu to 99zł z VAT.

Powyższe propozycje może Pan zrealizować w każdym autoryzowanym punkcie sprzedaży oraz w Salonie lub Sklepie Firmowym sieci Era. W tym celu prosimy o zabranie ze sobą Dowodu Osobistego, który jest niezbędny do podpisania wspomnianego aneksu.

Dla Stałych Abonentów naszej sieci, istnieje możliwość wysłania kuriera, który dostarczy wybrany model telefonu oraz aneks do umowy z nowymi warunkami. Jeżeli zdecyduje się Pan taką drogą skorzystać z oferty, bardzo prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Abonenta pod numerem 602 900 000 (opłata zgodna z Pana cennikiem).

Zachęcamy Pana do skorzystania z powyższej oferty.

* oferta może ulec zmianie

z pozdrowieniami

#192002  autor: Prometo
 12 cze 2007, 12:45
cray0n pisze:Uprzejmie informujemy, iż cena Sony Ericssona K750i przy zestawie z 3 Ofertami, podana w linku, dotyczy wysyłki kurierskiej. Przy realizacji oferty w punkcie Ery cena telefonu to 99zł z VAT.
Czyli jakbym przedłużał umowę i korzystał z wysyłki kurierskiej to ceny telefonów będą niższe, czy dotyczy to tylko modelu SonyEriccsona K750i ?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#192007  autor: Exeqtor
 12 cze 2007, 13:15
cray0n pisze: Zestaw 1
W tym zestawie proponujemy dwie Oferty uniwersalne, czyli 80 bezpłatnych
minut wymiennych na aż 320 SMS-ów w cenie jedynie 33 zł brutto zamiast 40,20 zł brutto.
Oczywiście minuty zawarte w abonamencie są do wykorzystania na połączenia do
wszystkich operatorów krajowych....
czyli 16,5 zł za pakiet dają z marszu bez negocjacji ?

#192018  autor: abes99
 12 cze 2007, 14:03
Witam wszystkich ;)
Nie wiecie może czego można się spodziewać przy przedłużaniu umów biznesowych? Mam aktualnie dwa numery w erze zarejestrowane na firmę:

1) umowa do końca września 2007, taryfa komfort: 2x uniwersalna po 20pln, 1x 100 minut era+stac. za 30pln, era omnix za 5pln - na razie dostałem dla tego numeru tylko standardowa ofertę na przejście do taryfy NPB i ew. zniżka na abo przez kilka miesięcy (to co na www) - średnia rachunków z tego numeru z 3 ostatnich miesięcy to ~100pln

2) umowa do końca października 2007, taryfa Era Biznes Classic Bis 220 (330minut do wszystkich) za 120pln, tutaj spodziewam sie oferty po zamknięciu aktualnego okresu rozliczeniowego - średnia rachunków z tego numeru z 3 ostatnich miesięcy to ~150pln

Aktualnie wykorzystanie tych abo mam na poziomie ok. 50-60%, więc sporo minut przechodzi na następny miesiąc (na numerze nr 2) nawet mi już obcina, bo nie może przejść więcej niż z ostatniego miesiąca czyli 330 minut). Opłaty dodatkowe ponad abo to przeważnie jakieś drobne połączenia z inetem lub roaming. Dzwonie do różnych sieci, mniej więcej 50/50.
Pozostając w Erze przeszedłbym na NPB, ale najchętniej z jakimś ciekawym upustem na całe 24mc lub darmowymi usługami typu Tanie Połączenia do Ery czy jakiś pakiet na inet (choćby Omnix Max) przez 24/mc. Chciałbym ograniczyć wydatki za telefony (zejść w okolice ~150pln/mc) i wymienić przynajmniej jeden tel na jakiś rozsądny (np. N6300, W810i). Ew. rozważam przejście do Playa na abo 50 i 70pln (+Samsung Z630).

Możecie coś ciekawego poradzić? Na co ew. można liczyć w erze przy przedłużaniu umowy w biznesie??
  • Strona 46 z 318
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 318
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46