Wczoraj wysłałem wypowiedzenie umowy mailem i już po godzinie przyszedł sms i pojawiło się zgłoszenie na play24. Dziś rano kolejny sms z informacją, że zostanie wysłane pismo drogą pocztową. Zgłoszenie na play24 już zamknięte. Szybko się uwinęli. Teraz spokojnie czekam na jakiś kontakt i ofertę z ich strony.
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
ozzman78: sam do nich zadzwoń i poinformuj o złożonym wypowiedzeniu. Poproś o ofertę specjalną. Więcej na tym zyskasz. Warto!

Zadzwoniłem i zgłosiła się Pani to pytam o ofertę za 19,50 no-limit. W odpowiedzi usłyszałem, że ta oferta została wycofana. Zapytałem więc o tą za 29,99 z 5gb i ta jest dostępna. Już chciałem się zgodzić i mnie rozłączyło. Dzwonie ponownie i mówię, że przed chwilą rozmawiałem o ofercie za 19,50 i mnie rozłączyło, Pani kazała chwilę poczekać i za chwilę oznajmiła, że jak najbardziej jest dla mnie ta oferta. Chwila rozmowy i mam co chciałem:)
Tak umowa na firme, takie warunki zostaly mi przedstawione, zobaczymy co przyjedzieRuben pisze:Umowa na firmę? Czy czasem nie jest tak, że po 6m-cach jest 19,90pl netto a 14,99pln wynika ze średniej opłaty w ciągu 24 m-cy trwania umowy?adrianandzik pisze: Ja dzisiaj przedłużyłem rozmowy/sms/mms nolimit, przez 6 miesiecy 0zł abo i nielimit internet, później 14,99 i 7GB.
Byłbyś pierwszą osobą, która otrzymała taką ofertę dlatego dopytuję.
ozzman78: nie przeraża Ciebie że to jest umowa na 1,5 roku - ta za 19,50? Z drugiej strony masz tylko 250 MB, które uzupełnisz:
> pakietem 1 GB za 7,99 albo
> pakietem 2 GB za 9,99 lub
> pakietem 2 GB + nielimitowane LTE za 20 zł.
Zawsze możesz cofnąć aneks w ciągu 14 dni od rozmowy telefonicznej.
> pakietem 1 GB za 7,99 albo
> pakietem 2 GB za 9,99 lub
> pakietem 2 GB + nielimitowane LTE za 20 zł.
Zawsze możesz cofnąć aneks w ciągu 14 dni od rozmowy telefonicznej.

@Karlos20, nie przeraża mnie. Do tej pory płaciłem 39,99 więc teraz mam o połowę taniej. 250 mb mi w zupełności wystarczy do sprawdzenia poczty czy jakiejś wiadomości w razie potrzeby a w domu korzystam z wifi. Przez 1,5 roku miałem pakiet 500mb i w żadnym miesiącu nie udało mi się wykorzystać nawet połowy. Jak dla mnie ta oferta jest idealna. Teraz mi się przypomniało, konsultantka mówiła, że po wykorzystaniu tego pakietu prędkość spada do jednego megabita.
Pewnie się pomyliła, ale że nie interesował mnie ten internet to już nie dopytałem.
PS. Nie 1,5 roku tylko 15 miesięcy:)
Pewnie się pomyliła, ale że nie interesował mnie ten internet to już nie dopytałem.
PS. Nie 1,5 roku tylko 15 miesięcy:)
No odrobinę mniej niż 1,5 roku 
W tej ofercie prędkość spada do marnych 8 kbit/s, więc i tak jest bezpiecznie.
Za 19,99 miałbyś te same parametry + zaledwie 6m umowy. Ja z tej oferty już po 3 miesiącach przedłużyłem umowę na bezterminową za 29,99.

W tej ofercie prędkość spada do marnych 8 kbit/s, więc i tak jest bezpiecznie.
Za 19,99 miałbyś te same parametry + zaledwie 6m umowy. Ja z tej oferty już po 3 miesiącach przedłużyłem umowę na bezterminową za 29,99.

Witam,
Aktualnie mam net mobilny Playa za 45zł(25+20) miesięcznie. 30GB + Nielimit LTE
Umowa kończy się 19 lutego.
Wypowiedzenie złożone 18 stycznia,
wczoraj 22 stycznia dzwoniono do mnie z taką ofertą przedłużenia umowy :
29,90 zł miesięcznie na 2 lata z limitem 52 GB + router E5573 za 1zł + 3 miesiące nielimit LTE
Spytałem czy mogę mieć nielimit LTE przez całą umowę za wyższą cenę, powiedziono, że nie. Internet ten używam jako stacjonarny także zużywam sporo transferu. Wg nich, poniżej tych 52 GB w co jednak nie wierzę. Sprawdziłem na 24.play.pl i średnie zużycie to ok. 70GB/miesiąc
Teraz pytania. Czy oferta ta jest dobra? Czy statystyki na 24.play.pl są dokładne?
Czy lepiej pozostać przy starych warunkach?
Aktualnie mam net mobilny Playa za 45zł(25+20) miesięcznie. 30GB + Nielimit LTE
Umowa kończy się 19 lutego.
Wypowiedzenie złożone 18 stycznia,
wczoraj 22 stycznia dzwoniono do mnie z taką ofertą przedłużenia umowy :
29,90 zł miesięcznie na 2 lata z limitem 52 GB + router E5573 za 1zł + 3 miesiące nielimit LTE
Spytałem czy mogę mieć nielimit LTE przez całą umowę za wyższą cenę, powiedziono, że nie. Internet ten używam jako stacjonarny także zużywam sporo transferu. Wg nich, poniżej tych 52 GB w co jednak nie wierzę. Sprawdziłem na 24.play.pl i średnie zużycie to ok. 70GB/miesiąc
Teraz pytania. Czy oferta ta jest dobra? Czy statystyki na 24.play.pl są dokładne?
Czy lepiej pozostać przy starych warunkach?
Zostań przy starych warunkach (wycofaj wypowiedzenie), albo przejdź na kartę (utrzymaj rezygnację).
No-limit 3G/LTE masz tylko na 3m, lejek po 152 GB przez 3m to tylko 1 mbit/s.
Potem masz tylko 52 GB po których masz BLOKADĘ TRANSFERU DANYCH. Dodatkowo "Nocny Transfer" od 24 do 9 rano musisz samodzielnie aktywować.
Potem masz tylko 52 GB po których masz BLOKADĘ TRANSFERU DANYCH. Dodatkowo "Nocny Transfer" od 24 do 9 rano musisz samodzielnie aktywować.

Czy blokada transferu danych oznacza całkowitą niemożliwość korzystania z łącza?Karlos20 pisze:Zostań przy starych warunkach (wycofaj wypowiedzenie), albo przejdź na kartę (utrzymaj rezygnację).
To oni teraz nie zmniejszają prędkości po wykorzystaniu transferu
tylko całkowicie odcinają łącze na resztę miesiąca?
Co do pozostania na starych warunkach,
czy wypowiedzenie mogę cofnąć dzwoniąc do nich
czy wysłać mam pismo anulujące wypowiedzenie?
Rozumiem, że wtedy umowa przejdzie na czas nieokreślony i zachowam dotychczasowe warunki?
Moonteddy: tak, to nowa grupa taryf, na wzór tańszych ofert głosowych FORMUŁA UNLIMITED, również te niższe oferty PLAY INTERNET mają blokadę transferu danych (połączenie będzie szło ale prędkość będzie zerowa) po wykorzystaniu wszystkich MB z konta do ostatniego dnia okresu rozliczeniowego.
Wypowiedzenie możesz cofnąć. Poprzez BOK albo salon. Jeśli cofniesz rezygnację, zostajesz na starych warunkach, inaczej przejdziesz do Play Internet na Kartę (jeśli wyraziłeś taką wolę).
Wypowiedzenie możesz cofnąć. Poprzez BOK albo salon. Jeśli cofniesz rezygnację, zostajesz na starych warunkach, inaczej przejdziesz do Play Internet na Kartę (jeśli wyraziłeś taką wolę).

Telefon Samsung Galaxy S5 neo za 1zł
89,99 zł opłata miesięczna
nielimitowane minuty do sieci PLAY
nielimitowane minuty do innych sieci komórkowych
nielimitowane połączenia na stacjonarne
nielimitowane SMS-y/MMS-y do wszystkich sieci
nielimitowany Internet w smartfonie
24 miesiące czas trwania umowy
Czy to dobra oferta? Wysłałam wypowiedzenie, czy można ugrać coś lepszego?
89,99 zł opłata miesięczna
nielimitowane minuty do sieci PLAY
nielimitowane minuty do innych sieci komórkowych
nielimitowane połączenia na stacjonarne
nielimitowane SMS-y/MMS-y do wszystkich sieci
nielimitowany Internet w smartfonie
24 miesiące czas trwania umowy
Czy to dobra oferta? Wysłałam wypowiedzenie, czy można ugrać coś lepszego?
Ostatnie strony to same przedłużenia bez telefonu. Przedłużał ktoś ostatnio umowę na firmę z jakimś smartfonem? Znajomemu skończyła się umowa na dwa numery. Chciałby je przedłużyć i wybrać teraz jakąś ofertę z telefonem średniej klasy. Jest teraz jakaś oferta która się opłaca, czy tak jak to było od dawna w Playu z telefonem się nie opłaca.
dudzia39: zadzwoń do BOK *500, wciskasz 8 i 2 no i ponegocjuj, możliwe, że otrzymasz rabat 100% na pół roku abonamentu z tym telefonem.
bora1410: powiedz, jaki to model telefonu? Wtedy coś wyszukam, ale informuję, że wstępnie bazujemy na info ze stron play.pl, dodatkowe ustalenia można uzyskać pod *600 > 8 > 2 albo u Doradcy Biznesowego.
bora1410: powiedz, jaki to model telefonu? Wtedy coś wyszukam, ale informuję, że wstępnie bazujemy na info ze stron play.pl, dodatkowe ustalenia można uzyskać pod *600 > 8 > 2 albo u Doradcy Biznesowego.

Chodzi mi o jakąś najbardziej opłacalną ofertę na tą chwilę. Najwyżej można zawsze wystawić telefon na allegro i kupić to co będzie interesowało nas. W orange zawsze 2-3 modele są w cenach które bardziej się opłaca kupić niż inne. W temacie Orange pełno postów o przedłużaniu umowy wraz z telefonem. A tu w Play w ogóle nie widzę postów z przedłużeniami z słuchawkami. Chodzi o jakieś niskie zobowiązanie do 50 zł brutto, z jakimś pakietem internetu i jakimś w miarę sensownym smartfonem.
Kilka podstron temu pisałem, że na cuda w sprzęcie z abo do 50 zł brutto nie liczcie.
Podam kilka przykładów, jakie fony są godne uwagi:
Abonament 49,99+VAT (lepsza taka kwota, gdyż taryfa za 29,99+Vat jest słaba):
> HTC Desire 620 za 1,23 zł (przecena)
> LG Spirit 4G LTE za 1,23 zł
> LG G4c za 1,23 zł
> Lumia 640 + powerbank za 1,23 zł
> Moto G 3rd gen za 1,23 zł (przecena)
> Samsung Galaxy xCover za 89 zł+VAT
> LG Leon 4G LTE za 1,23 zł
> Lumia 550 za 1,23 zł
Parametry oferty za 49,99+Vat:
minuty do Play/stacjonarne/komórkowe + SMS/MMS bez limitu, 6 GB Internetu + pół roku NIELIMITOWANE GB W SMARTFONIE za darmo (po 16 GB prędkość spada do 1 mbit/s). Umowa 25m. Przy złożonym wypowiedzeniu przez 6 miesięcy 100% rabatu na abonament.
Jeśli nie podałem inaczej, ceny brutto.
Podam kilka przykładów, jakie fony są godne uwagi:
Abonament 49,99+VAT (lepsza taka kwota, gdyż taryfa za 29,99+Vat jest słaba):
> HTC Desire 620 za 1,23 zł (przecena)
> LG Spirit 4G LTE za 1,23 zł
> LG G4c za 1,23 zł
> Lumia 640 + powerbank za 1,23 zł
> Moto G 3rd gen za 1,23 zł (przecena)
> Samsung Galaxy xCover za 89 zł+VAT
> LG Leon 4G LTE za 1,23 zł
> Lumia 550 za 1,23 zł
Parametry oferty za 49,99+Vat:
minuty do Play/stacjonarne/komórkowe + SMS/MMS bez limitu, 6 GB Internetu + pół roku NIELIMITOWANE GB W SMARTFONIE za darmo (po 16 GB prędkość spada do 1 mbit/s). Umowa 25m. Przy złożonym wypowiedzeniu przez 6 miesięcy 100% rabatu na abonament.
Jeśli nie podałem inaczej, ceny brutto.

Na jaki okres?Karlos20 pisze: Przy złożonym wypowiedzeniu gwarantuje 100% rabatu na abonament.
.
100% rabatu na 6m. Oferty są analogiczne z taryfami dla Klientów Indywidualnych.
Dodatkowe ustalenia, po kontakcie z Doradcą Biznesowym lub pod *600 > 8 > 2.
Dodatkowe ustalenia, po kontakcie z Doradcą Biznesowym lub pod *600 > 8 > 2.

Dzięki wielkie Karlos20 za odpowiedzi w tym i innym temacie.
Czy opłaca sie http://nowy.play.pl/oferta/c/rodzina?
Skończyły mi się umowy na 3 numery a 4ty to internet a PLAY. Konsultant w oddziale zaproponował mi pakiet rodzinny. Zastanawiam się czy mogę coś lepszego ugrać składając dodatkowo wypowiedzenie. Interesuje mnie no limit wszędzie, stacjo też czasem się przydają. Natomiast 4ty numer do internetu - 10GB styknie w zupełności.
Skończyły mi się umowy na 3 numery a 4ty to internet a PLAY. Konsultant w oddziale zaproponował mi pakiet rodzinny. Zastanawiam się czy mogę coś lepszego ugrać składając dodatkowo wypowiedzenie. Interesuje mnie no limit wszędzie, stacjo też czasem się przydają. Natomiast 4ty numer do internetu - 10GB styknie w zupełności.