• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 447 z 675
  • 1
  • 445
  • 446
  • 447
  • 448
  • 449
  • 675
 #882440  autor: niebianka35
 12 sie 2016, 13:58
Przedłużyłam umowy na dwa telefony komórkowe. Zadzwoniłam *400 i poprosiłam o połączenie z DUK. Pani z Infolinii spytała, co się stało, więc odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że nie dostałam, ani nie znalazłam żadnej ciekawej propozycji dla mnie a chcę przedłużyć umowy chciałam, żeby przedstawili mi ofertę (szczerze zastanawiałam się, czy nie przejść do innej sieci). Bez problemu zostałam połączona.i otrzymałam taką propozycję (na obie umowy):

Umowa na 30 miesięcy (jakoś przełknęłam)
- Huawei P9 Lite za 0 zł na start
- Abonament SP - 34,99 zł (w tym wszystko "no limit", poza internetem - dali 2GB, który w zupełności mi wystarczy)
- Raty na telefon - 25,00 zł
Razem 59,99 zł

Jak sobie wyliczyłam, to wyszło mi, że za telefon będzie mnie kosztował w ostateczności 750 zł, (zważywszy, że na wolnym rynku cena kształtuje się w granicach 1200 zł, to abonament wyniesie po 19,99 zł miesięcznie (no limit), więc myślę, że to była korzystna propozycja.

PS. Nie składałam wcześniej wypowiedzenia, dodatkowo mam jeszcze -20 zł za Open Orange (3 telefony komórkowe w sieci)
 #882448  autor: Zephon
 12 sie 2016, 14:32
Drodzy, a jak wcześnie mogę przedłużyć umowę przed końcem obecnej? Minimum 120 dni?

Samsung R200s=>Siemens A52=>Nokia 6020=>Siemens CX65=>Sony Ericsson D750i=>Nokia N73 ME=>Samsung D900i=>Motorola E8=>Nokia C5=>Sony Ericsson Xperia Arc S=>Samsung Galaxy S III=> HTC One m7=> HTC 10=> HTC U12+
 #882538  autor: Faltharis
 13 sie 2016, 09:15
Złożyłem wypowiedzenie oferty, niestety to co dostałem (co jest) jest gorsze od tego co miałem biorąc ofertę z gruponem 30%. Teraz płacę około 60 zł msc (oferta 90 zł - 30% grupon) i nie chcę tej stawki przekroczyć. Z tego co widzę jedyną ofertą "do 60 zł", która przewija się w tym wątku jest P9 lite z 2GB internetu. Obecnie w abonamencie mam nawet 400 minut w EU, które raz czy dwa razy do roku się przydają. Czy jest możliwość uzyskać lepszą ofertę? Oraz drugie pytanie, w jakich abonamentach +/- od DUK można uzyskać lepsze słuchawki, np. Galaxy S6, albo P9? I ostatnie, czy po otrzymaniu telefonicznie oferty będę mógł ją jeszcze na moim koncie przejrzeć, albo na mailu? Czy jest to oferta "tak czy nie? bo się rozłączam"?
 #882561  autor: Bibo
 13 sie 2016, 11:17
@niebianka: Fajna oferta...
czy dostałaś też stacjonarne no-limit ?
Ps. Jak to jest jeśli nie otrzymam no-limit do stacjonarne, dzwoniąc doliczają mi koszt rozmowy do abonamentu ?
 #882574  autor: okti51
 13 sie 2016, 13:15
Ostatnią umowę przedłużałem jak jeszcze nie było rat na telefon i były do zdobycia bez problemu rabaty 30%. Teraz znowu w najbliższym czasie będę przedłużał umowy i po przeczytaniu kilku stron w tył czuję się jak mucha we mgle :)
Tak czytam i nie wiem czy dochodzę do słusznego wniosku, że złożenie wypowiedzenia nie daje już tak wymiernych korzyści jak wcześniej? O ile lepszą ofertę po złożeniu papieru można uzyskać od tego co na stronie? I ogólnie jakby chciało się komuś streścić w jednym poście, jak to teraz wszystko wygląda.
Dodam, że pomagam w przedłużeniu umowy kilku osobom i w jednym przypadku na koncie abonenckim jest tylko abonament na telefon, a w drugim dwa abonamenty komórkowe i neostrada.
Dziękuję od razu za pomoc :)
 #882614  autor: YaPaE
 13 sie 2016, 21:08
Witam
Czytałem ostatnie strony ale nic konkretnego nie wy czytałem dlatego pytam.
Umowa kończy mi się za niecałe 3 miechy. Złożyłem juz wypowiedzenie z przejściem na kartę jak co 2 lata. U pytam się jaka obecnie najlepsza ofertę mogę uzyskać.
Chodzi mi o ofertę z telefonem do sprzedaży bo zależy mi na s6 lub s7 ale tego raczej od orange nie dostane. Także pozostaje tylko sprzedaż fona i kupno s6 lub s7.
Obecnie płace 100 zl i mam no limit plus 400 eu i 2 gb co nigdy mi nie wystarcza i dopłacać 10 zł za 3 gb.
Interesuje mnie podobna oferta z minimum 5 gb a najlepiej i więcej bo zdążą się ze ostatnie dni cyklu siedzę bez neta.
Ewentualnie jak by ktoś wiedział o lepszej oferty dla nowych klientów w play to tez wchodzi w grę.
Dzieki
 #882628  autor: Ogladacz73
 13 sie 2016, 22:25
Witam wszystkich serdecznie.
Informacyjnie są rabaty 30%, 2 sierpnia przedłużałem umowę po wypowiedzeniu (koniec 27.08), pierwszy kontakt z DUK nie zakończył się sukcesem bo zadawałem za dużo pytań i miałem wiele wątpliwości (oczywiście zaczął zwykły konsultant z nie najlepszą umową, grzecznie go wysłuchałem (w końcu to też człowiek) i po krótkiej wymianie zdań na temat wyższości oferty ze strony Orange nad tym co mi proponował (otrzymałem przy tym informację, że to jest inny kanał sprzedażowy i inne zasady - jak dla mnie były lepsze te na stronie) zostałem połączony z DUK jednak jak wspomniałem zbyt wiele być może żądałem, pani miała oddzwonić i zapomniała....

Drugi kontakt już bezpośrednio z DUK po miłej i rzeczowej rozmowie przyznała mi SP LTE na 24m-ce (z ratami za telefon córka nalegała na zmianę, padło na P9 lite 199+12*45) plus nielimitowane stacjonarne, MMS, tylko 2GB i wspomniane 30% czyli po odliczeniu 21,19zł miesięcznie plus Orange Open. Jestem w sumie zadowolony i córka również :-), i jeszcze udało się załapać na nowy regulamin OO, bo znając życie to jakbym wcześniej przedłużył to załapałbym się na stary (ale tu pewności nie mam).

Mam jednak pytanie, być może ktoś już coś wie na ten temat.
Chcę przedłużyć internet mobilny (ale w tej wersji stacjonarnej- LTE dla domu), w sumie mam pięć usług 3 telefony (wszystkie SP LTE rabatowane przez DUK- najkrótszy i zarazem najstarszy do 28.08.2017) i 2 internety. Jak będzie wyglądała sprawa naliczenia rabatu OO Extra?
Miałem już kontakt z DUK (zaraz po przedłużeniu umowy pani podrzuciła temat koleżance) jednak pani nie potrafiła mi powiedzieć w jaki sposób połączy się to z pozostałymi abonentami i radziła mi się wstrzymać aż przed chwilą podpisana umowa wejdzie w życie (żeby jakiś zonk nie wyszedł).
Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczny, bo nie chciałbym dostać jakiegoś marnego OO Extra kosztem zwykłego OrangeOpen.
Sorki za przydługi wywód i dzięki z góry za wszelkie pomysły.
 #882635  autor: YaPaE87
 14 sie 2016, 00:43
Może się nie znam na obecnych ofertach ale sądzę że ta oferta jest licha. A wręcz bardzo licha. Sam wypowiedział em umowę i takiej propozycji bym nie przyjął. Niecałe 2 lata temu dostałem s4 plus tablet za w sumie 100 zl abo 60 zł. No limit plus 2gb. I liczyłem ze obecnie coś podobnego można dostać a tu taka marna oferta z duk.
 #882646  autor: greg.x
 14 sie 2016, 10:51
Ogladacz, napewno raty tylko na 12 miesięcy? Bo napisałeś
P9 lite 199+12*45. Strona orange nie działa do 15.08 i nie mogę sprawdzić.
 #882648  autor: Ogladacz73
 14 sie 2016, 10:57
W mojej ocenie nie jest źle :-)
Za telefon-739zł (zakładając cenę nowego 1100-1200zł)
Za abonament SP LTE 34,99 wszystko nolimit -30% -21,19zł (internet 2GB wystarczający - połączony z pulą mobilnego internetu)
minus realny OrangeOpen 7,5zł (przy 4 numerach) = 13,69*24 co daje 328zł (268zł jeżeli policzymy 10zł w celu polepszenia naszego samopoczucia)
za całość 1067zł więc wychodzi że jestem do przodu (chociaż telefon do sprzedaży trudno by było teraz odzyskać :-) )
@niebianka35: gdybyś złożyła wypowiedzenie może wydarłabyś jeszcze jakieś procenty
@greg.x: jak najbardziej, 199 na start 1-12 rata 0zł 13-24 45,01zł na fakturze jak wyżej 739zł, z tym że ta opcja tylko w SP 34,99 w pozostałych rozkładają na cały okres co już zmienia cenę z reguły na wyższą (ale juz nie pamiętam wszystkich opcji ten plan mnie interesował)
 #882655  autor: YaPaE
 14 sie 2016, 11:38
No bez obrazy ale 2 lata temu były ciekawsze oferty . Nie mowie ze jest to zla oferta . Dopiero zaczynam wchodzic w temat po 2 latach przerwy i nie wiem jakie są obecnie standardy.
 #882699  autor: Leo
 14 sie 2016, 17:25
Ogladacz73:

Podpisałeś aneks na umowę mobilną więc nastąpi "wyzwalacz" i wylądujesz w Orange Open II czyli dostaniesz 40 zł rabatu za 5 usług. Jeśli nie masz usługi stacjonarnej ( 2 internety mobilne) i podpiszesz aneks zmieniający usługę mobilną w stacjonarną to dostaniesz rabat Open Extra liczony od najdroższej usługi głosowej mobilnej. Stracisz rabat Open II 10 zł za tę właśnie usługę.

Jakie masz aktualnie usługi głosowe mobilne, jakie plany i ceny tych planów ?
 #882704  autor: Ogladacz73
 14 sie 2016, 18:57
Dzięki za odzew Leo.

Wszystkie plany to SP LTE 65,98
- pierwszy bez telefonu 21,79 (32,79) zrabatowany o 20%
- drugi bez telefonu 29,99 (40,99) bez rabatu
- i ostatni z telefonem 21,19 (34,99) zrabatowany o 30% (z tym że tu na aneksie widnieje potencjalny rabat Open Extra 34,99)
Podczas rozmowy z DUK pani nie była pewna z którym planem się powiąże Open Extra, wspominała coś o najstarszym, dlatego czekam z przedłużeniem bo najstarszy właśnie wychodzi z dniem 28.08 (Smart Plan Halo II).
Najdroższa logicznie patrząc będzie druga usługa, dodatkowo ta pierwsza nawet nie starczy na 12m-cy (kończy się 07.2017).
Najgorsze że dla tych planów jest to tylko 12m-cy, po tym okresie zostanę z rabatem 10zł (zamierzam zrezygnować z obecnego drugiego internetu mobilnego) za dwie pozostałe usługi (przynajmniej tak zrozumiałem z regulaminu), ale lepszy rydz....
 #882732  autor: TomecekGD
 15 sie 2016, 00:35
Hej.

Aktualnie mam 3 numery na abonament w pomarańczy i w grudniu kończy się umowa na jeden z numerów, więc powoli czytam co i jak (nigdy nie przedłużałem oferty u Orange). Uczę się :)

Na drugim i trzecim numerze mam taką fajną opcję, że po wyłączeniu schodków i zużyciu standardowych 2 GB Internetu na koncie mam za darmo 100 GB LTE co miesiąc z ograniczoną prędkością 5 Mb/s. Czy w tych aktualnych planach SP również występuje ta opcja, czy została zlikwidowana?

Pozdrawiam
  • Strona 447 z 675
  • 1
  • 445
  • 446
  • 447
  • 448
  • 449
  • 675
  • 1
  • 445
  • 446