Witam,
Mam pewien problem. 23 listopada 2015 przedłużyłem umowę na wszystkim znanych warunkach za 29.99zł. Dzień przed przedłużeniem umowy opłaciłem ostatni rachunek, wszystkie płatności były regulowane na bieżąco zaraz po otrzymaniu maila z fakturą. Okres rozliczeniowy to 22 dzień każdego miesiąca. Kilka dni po podpisaniu aneksu dostałem wiadomość informującą o nadpłacie - 35,99zł. Byłem przekonany, że wobec tego przy najbliższym okresie rozliczeniowym kwota 29,99zł zostanie potrącona z nadpłaty i jeszcze zostanie parę złotych na poczet kolejnego rachunku. Loguję się dzisiaj na PLAY24, a tam podana kwota za ostatnią fakturę to 76,90zł. Po wpisaniu kodu *101# wskazane saldo wynosi 40,91zł - jest to kwota z uwzględnieniem nadpłaty. Tutaj pojawia się moje pytanie, skąd wziął się ten zawyżony rachunek? Nie wykorzystałem nawet części pakietu internetowego nie wspominając o nielimitowanych połączeniach komórkowych/stacjonarnych/SMS/MMS. Nie wysyłałem również żadnych SMSów premium, od kilku lat mam poblokowane tego typu usługi. Zacząłem śledzić ten wątek na kilka miesięcy przed przedłużeniem umowy i z tego co pamiętam pojawiały się podobne historie o niewłaściwych kwotach na fakturze. Może ktoś podpowiedzieć jak wygląda cała sprawa z reklamacją faktury? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.