• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 44 z 217
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 217

#459019  autor: pawi
 10 lut 2011, 17:14
thonka pisze:
pawi pisze:ponieważ dostałem informację, iż HTC Desire HD zostanie wycofany z ofert Ery
ledwo wszedl i zostanie wycofany? :D
From: CS Problemy
Sent: Thursday, February 10, 2011 XXXXXX
To: XXX
Subject: Zamknięto Twoje zgłoszenie o tytule: HTC Desire HD

---
Specjalista udzielił odpowiedzi na Twoje zgłoszenie.
Telefon nie jest dostępny i zostanie wycofany z ofert.

#459045  autor: SQBI
 10 lut 2011, 20:51
Fatalna wiadomość, bardzo liczyłem na dostępność HTC Desire HD w Erze. Czy to jest absolutnie pewne? Ledwie parę dni temu zapowiadali dostępność tego aparatu. Trzeba by to sprawdzić, żeby więcej ludzi z Ery to potwierdziło.

#459060  autor: pawi
 10 lut 2011, 21:45
Myślę, że pewne - dzisiaj miałem wiadomość ze są 4 egzemplarze w sieci, po 3 godzinach dostałem wiadomość, że już go nie będzie (nie wiem do kiedy, ale skoro mają się wycofać to... :( )

Liczyłem na niego i teraz nie wiem co kupić.

#459063  autor: servanor
 10 lut 2011, 22:12
W poniedziałek rozmawiałem z konsultantem i zamówiłem HTC DESIRE HD, otrzymałem odpowiedz, że jest 20 sztuk na magazynie. W środę napisałem maila kiedy będzie paczka wysłana, w odpowiedzi zadzwoniła Pani konsultant (chyba kierowniczka grupy SUK) i powiedziała, że aktualnie nie ma na magazynie HTC DESIRE HD i kolega musiał się pomylić. Dodała, że dzisiaj tzn. w środę doszły DESIRE Z a DHD mają dojść na dniach. Mają do mnie zadzwonić jak dojdą i potwierdzić wysłanie
Ostatnio zmieniony 10 lut 2011, 23:31 przez servanor, łącznie zmieniany 1 raz.

#459071  autor: husky
 10 lut 2011, 23:19
Wlasnie sprawdzalem oferte na iboa i DHD byl dostepny...

#459074  autor: pawi
 10 lut 2011, 23:27
servanor daj znać jakbyś wiedział więcej:)

#459076  autor: SQBI
 10 lut 2011, 23:43
husky pisze:Wlasnie sprawdzalem oferte na iboa i DHD byl dostepny...
Jakoś go nie widzę...

#459085  autor: theking
 11 lut 2011, 01:10
nalezy miec na uwadze, ze jezeli przedluzy sie umowe na powiedzmy 4 miesiace przed koncem umowy to nikt nam w prezencie tych 4 miesiecy nie podaruje. w tym wypadku podpisujac aneks na 24 miesiace umowa zakonczy sie nam dopiero po 28 miesiacach (24 miesiace przedluzenia umowy z aneksu dopisane zostana od konca biegnacego jeszcze czasu umowy), ale promocyjne warunki z aneksu wchodza odrazu i sa tylko na 24 miesiace, a w wiekszosci przypadkow pozostale do konca umowy 4 miesiace beda w cenach i na warunkach z cennika podstawowego.
Czy ten zapis w ostatnim czasie nie uległ zmianie? Przedłużam właśnie umowę o kolejne 2 lata, umowa kończy się w maju, miła pani konsultantka twierdzi, że warunki promocyjne z aneksu (abonament plus sieć rodzinna) będą obowiązywać do końca umowy tj. do maja (nie jak do tej pory tylko przez 24 m-ce od momentu podpisania aneksu), a nawet po jej zakończeniu, gdy przejdzie na czas nieokreślony... Sytuacja korzystna, ponieważ jeżeli nie byłoby interesującej oferty, można się wówczas wstrzymać z podpisaniem umowy.

Dodatkowo teraz płacę 65 zł (NE80 - 40 zł pierwszy rok, 65 drugi), więc przez te 3 miesiące płaciłbym kilka złotych mniej przy zdecydowanie większej ilości minut. Wcześniej z reguły czekałem do końca aneksu, żeby za ostatnie miesiące nie płacić więcej.

#459143  autor: thonka
 11 lut 2011, 12:50
theking pisze:miła pani konsultantka twierdzi, że warunki promocyjne z aneksu (abonament plus sieć rodzinna) będą obowiązywać do końca umowy tj. do maja (nie jak do tej pory tylko przez 24 m-ce od momentu podpisania aneksu), a nawet po jej zakończeniu, gdy przejdzie na czas nieokreślony...
i z tym wlasnie tez mam problem ostatnio.
ja swoje warunki wynegocjowalem via mail, ale na drugi telefon dzwoniono i rowniez uslyszalem, ze warunki zostaja do konca umowy, a nie tylko na 24 miesiace.
ktos wie cos wiecej?

niestety z braku potwierdzenia w pierwszym poscie sa warunki takie, jakie obowiazywaly.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#459144  autor: Marcin S
 11 lut 2011, 12:54
u mnie mailem przyszło:
Proponuję jedną z taryf Rodzina z promocyjnym upustem na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych dla wybranych zestawów ofert.

#459147  autor: plustik
 11 lut 2011, 13:00
thonka pisze:
theking pisze:miła pani konsultantka twierdzi, że warunki promocyjne z aneksu (abonament plus sieć rodzinna) będą obowiązywać do końca umowy tj. do maja (nie jak do tej pory tylko przez 24 m-ce od momentu podpisania aneksu), a nawet po jej zakończeniu, gdy przejdzie na czas nieokreślony...
i z tym wlasnie tez mam problem ostatnio.
ja swoje warunki wynegocjowalem via mail, ale na drugi telefon dzwoniono i rowniez uslyszalem, ze warunki zostaja do konca umowy, a nie tylko na 24 miesiace.
ktos wie cos wiecej?

niestety z braku potwierdzenia w pierwszym poscie sa warunki takie, jakie obowiazywaly.
Ja podpisywałem umowę w październiku 2009 z taryfą chyba NE40 - 120min do wszystkich + 70min do wszystkich * oprócz play - i również z tego co wiem warunki obowiązują do końca [umowy co najmniej] mimo że podpisywałem umowę 3 miesiące przed.

#459149  autor: pawi
 11 lut 2011, 13:03
Patrzyłem teraz ofertę przez internet na moim koncie i nie było HTC Desire HD w ofercie, więc chyba moje słowa się sprawdziły.

#459162  autor: pmkuba
 11 lut 2011, 13:21
Witam !

Czy może ktoś podesłać mi (lub wskazać miejsce w Internecie) gdzie mógłbym zapoznać się z aktualnymi Warunkami Oferty Promocyjnej "Wymiana telefonu przez kuriera", bo po wysłaniu aneksu nie mam dostępu do tych dokumentów.

Ewentualnie jak komuś teraz przysługuje przedłużenie umowy to w I-BOA na pewno ma dostęp do tych dokumentów. Pierwszy jest dostępny dla ogółu i są to Warunki Oferty Promocyjnej "Wymiana telefonu (I/02/2011)", dla tych którzy chcą to robić w salonie natomiast mi chodzi o tożsamy dokument tylko dla tych którzy wymieniają telefon za pośrednictwem kuriera.

Dziękuje za pomoc !

#459234  autor: soulafein
 11 lut 2011, 18:57
Witam.
Rozmawiałem dziś z konsultantką i dostałem propozycję Rodzinna 60 za 59 zł i ewentualnie Sieć Rodzinna za free przez okres umowy + telefon. Zgodziłem się ale tknięty przeczuciem zadzwoniłem po kilku godzinach jeszcze raz i miła pani powiedziała, że owszem mam internet blueconnect 9 za 0 zł ale tylko przez 6 miesięcy (???). Powiedziałem, że zastanowię się i zacząłem przeglądać regulamin oferty. Przeczytałem, że rzeczywiście jest na 6 miesięcy (nie można wyłączyć przez 6 miesięcy) ale po tym okresie następuje ponowne przedłużenie na promocyjnych warunkach (tak głosi punk 9.13 regulaminu). Więc moje pytanie brzmi: czy na 100% po 6 miesiącach nie będę musiał nic dopłacać??
Pozdrawiam

Dum spiro spero

#459235  autor: gs
 11 lut 2011, 19:10
Dopóki nie wyłączysz tej usługi, nie będziesz za nią płacił. Gdybyś chciał ją wyłączyć, zmienić na inną płatną, a potem wrócić do tej bezpłatnej - nie będzie to już możliwe. Wtedy będzie się naliczała opłata ~9 zł miesięcznie.

------------------------------------------------------------

Ponieważ przedłużyłem umowę ostatnio, żeby zrewanżować się za to, że skorzystałem na informacjach tutaj zawartych, przedstawiam Wam pełniejszy obraz tego, co można obecnie wynegocjować w Sekcji Utrzymania Klienta:

1) Rodzina 20 - zniżka z 29 zł na 25 zł
2) Rodzina 40 - nie ma zniżki kwotowej, dodatkowe 20 min./mies., Sieć Rodzinna 2 os. na zawsze zamiast na rok
3) Rodzina 60 - zniżka z 69 zł na 59 zł
4) Rodzina 80 - zniżka z 99 zł na 85 zł
5) Rodzina 140 - zniżka ze 149 zł na 130 zł
6) Rodzina 170 - zniżka ze 199 zł na 160 zł
7) Rodzina 330 - zniżka z 299 zł na 250 zł

Dodatkowo do każdego z powyższych abonamentów można dostać Taniej Strefę Domową 200 za 4 zł/mies. lub Taniej Strefę Domową 1000 za 8 zł/mies. Jest to dość opłacalna opcja, jednak trzeba mieć aktywną usługę Era Numer Stacjonarny (dodatkowe 5 zł/mies.)

Sekcja Utrzymania Klienta może dodać nam trochę punktów Era Premia, jeśli brakuje nam ich do obniżenia ceny telefonu, jednak nie więcej niż 500 punktów.

Przy zamówieniu przez kuriera można mieć dodatkowe 60 min. przez dwa nabliższe miesiące.

Co do telefonów - HTC Desire HD nie ma na magazynie (nie mogą wysłać kurierem) i raczej już nie będzie. iPhone'ów 4 16GB i 32GB również nie ma na magazynie (nie mogą wysłać kurierem), będą za kilkanaście dni dopiero dostępne. Jeśli ktoś znajdzie wybrany telefon w którymś z salonów lub sklepów, może tam podpisać umowę, ale uwaga - musi wtedy poprosić (i uargumentować np. brakiem tego telefonu w magazynie) w Sekcji Utrzymania Klienta o zapisanie oferty promocyjnej na jego koncie abonenckim. Tylko wtedy w salonie będą mogli wpisać mu promocyjne warunki do umowy.

To chyba wszystko, co można obecnie powiedzieć o negocjowaniu umów. :) Pozdrawiam!

Aha, pamiętajcie, że można być jednocześnie tylko w jednej Sieci Rodzinnej - nie można być "właścicielem" jednej i "członkiem" drugiej!

#459266  autor: SQBI
 11 lut 2011, 22:42
W obecnej sytuacji, trwały brak HTC Desire HD w ofercie sprawia, że przedłużenie umowy z operatorem w 'normalnym' trybie traci dla mnie sens... Nie jestem zainteresowany żadnym innym aparatem, a taryfy multimedialne nie są dostępne bez telefonu. DHD miał się pojawić i być, był zapowiadany, a na cały kraj trafiło zaledwie parę sztuk i więcej nie będzie. Porażka... :smt009

----------------

A że tak spytam... Ważność mojego aneksu kończy się 22 marca br, natomiast umowę mam do 30 kwietnia. Co się dla mnie zmieni w warunkach promocyjnych po upłynięciu ważności aneksu? Co następnie ulegnie zmianie po 30 kwietnia br.?
W obecnej sytuacji, rozważam rezygnację lub oczekiwanie na pojawienie się nowych modeli telefonów w ofercie.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2011, 23:56 przez SQBI, łącznie zmieniany 1 raz.

#459267  autor: pawi
 11 lut 2011, 22:51
SQBI pisze:W obecnej sytuacji, trwały brak HTC Desire HD w ofercie sprawia, że przedłużenie umowy z operatorem w 'normalnym' trybie traci dla mnie sens... Nie jestem zainteresowany żadnym innym aparatem, a taryfy multimedialne nie są dostępne bez telefonu. DHD miał się pojawić i być, był zapowiadany, a na cały kraj trafiło zaledwie parę sztuk i więcej nie będzie. Porażka... :smt009
niestety, podzielam Twoją opinię i nie wiem co dalej:)

#459288  autor: arezyy
 12 lut 2011, 07:19
ponieważ to mój pierwszty post na Forum, na początku serdecznie witam wszystkich Użytkowników,
dziwi mnie informacja jaką podajecie - dot. wycofania HTC DHD. W zeszłą sobotę rozmawiałem o przedłużeniu umowy z ta słuchawką, Konsultant twierdził że czekają na dostawy. Po pojawieniu się postów dot. rzekomego wycofania tego modelu z Ery wysłałem przedwczoraj maila do BOA z prośba o info kiedy DHD będzie dla mnie dostępny i w związku z tym kiedy będę mógł podpisać aneks. Wczoraj Pani z SUK-u w odpowiedzi na tego maila zadzwoniła i stwierdziła, że będą na dniach i do przyszłego tygodnia przesyłka będzie u mnie.... teraz już nie wiem o co kaman, Pracownicy Ery są niedoinformowani i podają sprzeczne informacje, czy może postanowili zrealizować już "przyjęte" zamówienia na DHD a nowych już nie realizują???

#459298  autor: thonka
 12 lut 2011, 09:58
ja mysle, ze DHD bedzie jeszcze.
"Specjalista udzielił odpowiedzi na Twoje zgłoszenie.
Telefon nie jest dostępny i zostanie wycofany z ofert."

odczytywalbym jako, ze bedzie wycofany z iBOA, bo nie chce mi sie wierzyc, ze zamowili jedna partie, wrzucili do cennika jako normalnie dostepne i juz maja zamiar ten model wycofywac...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#459304  autor: pawi
 12 lut 2011, 10:28
thonka pisze:ja mysle, ze DHD bedzie jeszcze.
"Specjalista udzielił odpowiedzi na Twoje zgłoszenie.
Telefon nie jest dostępny i zostanie wycofany z ofert."

odczytywalbym jako, ze bedzie wycofany z iBOA, bo nie chce mi sie wierzyc, ze zamowili jedna partie, wrzucili do cennika jako normalnie dostepne i juz maja zamiar ten model wycofywac...
to nie był mail, na odpowiedź o ofertę z iBOA, tylko w salonie firmowym, więc odczytywanie tego jako wycofanie z ofert iBOA wg mnie jest błędne
  • Strona 44 z 217
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 217
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44