• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 428 z 692
  • 1
  • 426
  • 427
  • 428
  • 429
  • 430
  • 692
 #836104  autor: DarioS
 21 lis 2015, 19:16
Kolego mariusz.dytko w panelu na stronie mam dokładnie tak jak Ty, ale nie daje mi spokoju że dostaje SMS z Play dotyczące wyboru nowej ofert oraz ten pan w salonie zasiał ziarno niepewności mówiąc że moja umowa się rozwiąże .Napisałem zgłoszenie zobaczymy co z tego wyniknie.Jeśli chodzi o zgody marketingowe to raczej mam bo już miałem jeden fakturę za pierwszy miesiąc na nowej umowie.
 #836105  autor: mariusz.dytko
 21 lis 2015, 19:25
DarioS
Patrzyłeś na moje zrzuty strony z Play24?
Też tak mam. Data zakończenia umowy - to data zakończenia poprzedniej umowy, tej zawartej w 2013r. Ona kończy się 19.12.2015r, umowę przedłużyłem w październiku 2015r.
Zgłaszałem to na Play24 i dzwoniłem do BOK.
Oczywiście obowiązuje aneks z października 2015r. - na zawsze extra. Tą umowę możesz w każdej chwili wypowiedzieć, ale po zakończeniu okresu obowiązywania "starej" umowy. W Twoim przypadku jest to styczeń 2016r.
Zadzwoń tylko do BOK i sprawdź czy masz anulowaną rezygnację. Jeżeli nie, konsultant od razu ją dezaktywuje.

Edit
Nie żyj w niepewności, zadzwoń do BOK. Konsultant od ręki anuluje rezygnację! Jeżeli jest aktywna. Niestety na infolinii pracują różni ludzie..., zresztą każdy może popełnić błąd (chodzi mi o moment negocjacji nowej umowy i poprawne zaznaczenie wszystkich opcji).
Co do wiadomości SMS to wysyła je z automatu program komputerowy.

Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).
 #836119  autor: birkut
 21 lis 2015, 22:27
magilla pisze:Umowa wypowiedziana , 08.11.2015.Zadzwonili dziś i od razu propozycja RePlay Formuła Unlimited na zawsze Extra.W abonamencie 29.99 mam : nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci i na stacjonarne , nielimitowane SMS/MMS i 5 GB neta.Zgoda na e-fakturę i marketing.
mam to samo - dzisiaj zadzwonili.
tylko nie wiem dlaczego przyslali mi teraz smsa że "wykorzystałem pakiet smsów/mmsów do wszystkich. od teraz bedzie platny zgodnie z cennikiem w mojej ofercie".
 #836120  autor: KC-KARLOS
 21 lis 2015, 22:32
Komunikat systemowy, opieraj się o stan SMS/MMS pod kodem *109# (w pełnym okresie rozliczeniowym masz ich ponad 2,6 miliona) oraz o info w Play24 (Moje Konto) - tam pisze NIELIMITOWANE.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #836152  autor: Gensat
 22 lis 2015, 11:17
Witam Wszystkich i od razu dziękuję za przyjęcie mnie w gronie Forumowiczów.

W zeszłym tygodniu wyraziłem zgodę na następującą ofertę dla klientów indywidualnych:

Nazwa oferty RePlay FORMUŁA 4.0 Unlimited 250 MB (SIM) II + za 19,50 zł przez cały okres trwania umowy bez telefonu
opłata aktywacyjna 0 zł
minuty do innych sieci komórkowych Nielimitowane
Minuty do sieci Play Nielimitowane
Minuty na numery stacjonarne Nielimitowane
pakiet internet 250 MB
Okres umowy 15 miesięcy
SMS/MMS do wszystkich sieci komórkowych Nielimitowane
rabat za e-fakturę:( uwzględniony w wysokości abonamentu prezentowanego powyżej) 5.99 zł

link do Regulaminu Promocji http://www.play.pl/dokumenty/2015/82538/...
link do Cennika usług telekomunikacyjnych http://www.play.pl/dokumenty/2015/84258/...

Ponieważ mam jeszcze kilka dni aby zrezygnować z tej oferty i powrócić do poprzedniego abonamentu, chciałbym się dowiedzieć czy za tą kwotę (19,50 zł) mógłbym uzyskać coś więcej, na przykład lepszy "pakiet internet".

Bardzo dziękuję Wszystkim i pozdrawiam
 #836153  autor: Robertdg
 22 lis 2015, 11:27
Gensat pisze:Witam Wszystkich i od razu dziękuję za przyjęcie mnie w gronie Forumowiczów.

W zeszłym tygodniu wyraziłem zgodę na następującą ofertę dla klientów indywidualnych:

Nazwa oferty RePlay FORMUŁA 4.0 Unlimited 250 MB (SIM) II + za 19,50 zł przez cały okres trwania umowy bez telefonu
opłata aktywacyjna 0 zł
minuty do innych sieci komórkowych Nielimitowane
Minuty do sieci Play Nielimitowane
Minuty na numery stacjonarne Nielimitowane
pakiet internet 250 MB
Okres umowy 15 miesięcy
SMS/MMS do wszystkich sieci komórkowych Nielimitowane
rabat za e-fakturę:( uwzględniony w wysokości abonamentu prezentowanego powyżej) 5.99 zł

link do Regulaminu Promocji http://www.play.pl/dokumenty/2015/82538/...
link do Cennika usług telekomunikacyjnych http://www.play.pl/dokumenty/2015/84258/...

Ponieważ mam jeszcze kilka dni aby zrezygnować z tej oferty i powrócić do poprzedniego abonamentu, chciałbym się dowiedzieć czy za tą kwotę (19,50 zł) mógłbym uzyskać coś więcej, na przykład lepszy "pakiet internet".

Bardzo dziękuję Wszystkim i pozdrawiam
Internet musisz sobie dokupić jeśli chcesz więcej, to jest oferta standardowa przy przedłużeniu i już nic nie ugrasz z netem
 #836159  autor: mariusz.dytko
 22 lis 2015, 12:02
Tak jak napisał Robertdg, w tej ofercie nic więcej nie uzyskasz. Za 9,9 zł możesz dokupić pakiet 2 GB internetu. Zrobisz to kodem - było o tym w tym wątku wielokrotnie. Przy okazji to bardzo dobra oferta ta którą otrzymałeś.
Jest jeszcze opcja za 29,99zł. Tam masz w pakiecie 5 GB internetu.
Dodam tylko, że te oferty nie są tak do końca standardowe. Niekiedy trzeba trochę o nie nie negocjować i mieć złożone wcześniej wypowiedzenie.

Edit
Do oferty za 19.50 zł możesz także wykupić za 20 zł nielimitowany internet LTE (w tym dodatkowo masz 2GB poza LTE). Jest to dostępna opcja w Play24.

Tutaj kody na superpakiet :
Super Pakiet Internet 1 GB za 7,99 zł
Super Pakiet Internet 2 GB za 9,99 zł

Aktywacja
dla Super Pakiet Internet 1 GB *111*676*1#
dla Super Pakiet Internet 2 GB *111*677*1#

Wyłączenie
dla Super Pakiet Internet 1 GB *111*676*2#
dla Super Pakiet Internet 2 GB *111*677*2#
https://www.play.pl/resources/pdf/2015/ ... 012015.pdf

Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).
 #836191  autor: donat2000
 22 lis 2015, 15:15
Mam pytanko co można wynegocjować przy przedłużeniu z telefonem? Interesuje mnie nolimits rozmowy kom i stacjonarny, sms i duży pakiet netu (ew. nielimitowane lte)? Kwota 50-60zł
 #836192  autor: kotziriomote
 22 lis 2015, 15:16
DarioS pisze:Witam panowie po krótkiej przerwie, zaczęły się kłopoty z moją umową przedłużoną 09.10.15 ( warunki wynegocjowane przez tel.29,90 za wszystko no limit oraz 5 GB internetu mnie bardzo zadowalają ) ale coś mi nie dawało spokoju:
- dostałem aneks w którym napisane że data zakończenia umowy mnie nie obowiązuje (tam było napisane nie dotyczy)
-w aplikacji Play 24 oraz gdy wchodzę na swoje konto przez stronę mam datę zakończenia umowy 09.01.16
Więc będąc w dużym mieście wczoraj wszedłem do salonu Play i opowiedziałem tą historię i jakież było moje zdumienie jak pan obsługujący mnie sprowadził mnie na ziemię mówiąc że mimo że dostałem nową umowę to moje wypowiedzenie jest aktualne w systemie i moja umowa skończy się 09.01.16 ...

Jedno powinno wykluczać drugie, byłem pewien i jestem że gdy przedłużasz umowę to automatycznie anulujesz wypowiedzenie...

Teraz pytanie do was czy ktoś z was ma podobny przypadek?
Co z tym zrobić?
Radzę zareagować, bo w ubiegłym roku przedłużyłam umowę i zignorowałam późniejsze smsy z prośbą o wycofanie wypowiedzenia i skorzystanie z oferty. Myślałam, że to jakaś pomyłka, bo wycofałam wypowiedzenie w czasie przedłużania umowy. Okazało się, że konsultant nie odhaczył anulacji i rozwiązali mi umowę, złożyłam reklamację, ale co z tego skoro byłam prawie 30 dni bez internetu, bo tyle trwało rozpatrywanie reklamacji ;/ Żadne zapewnienia o priorytetowym rozpatrzeniu reklamacji się nie sprawdziły, czekałam bez usługi aż ktoś łaskawie mi ją włączy. Jeśli nie chcesz pozostać bez telefonu, to lepiej zadzwoń do bok.

Tylko raz jeden, aż do końca świata!
 #836194  autor: mariusz.dytko
 22 lis 2015, 15:46
Oczywiście trzeba zadzwonić do BOK i sprawdzić czy rezygnacja została wycofana, jeżeli nie to konsultant zrobi to "od ręki".
Wiadomości SMS są wysyłane z automatu przez program, dlatego, że w systemie widnieje jeszcze "stara" umowa.
Oferta za 29,99 zł jest bardzo dobra - wszystko bez limitu, 5GB internetu i umowa na czas nieokreślony! Wiele osób stara się ją uzyskać....raczej szkoda z niej rezygnować.

#836263  autor: iPlus
 23 lis 2015, 00:01
kotziriomote pisze:Otrzymałam dziś ofertę na internet w play.
52 GB za 29.99 mies, umowa na 24 mies. modem LTE za 1 zł. Zgoda na oferty marketingowe, więc dodatkowy rabat wliczony w ww. kwotę. Miałam złożone wypowiedzenie.
Ktoś otrzymał lepszą ofertę? Może podzielić się informacją?
Pozdrawiam.
ile masz do końca umowy, że dali taką oferte ?

do ilu kb albo mb spada prędkość jeśli wykorzystasz 52 GB danych ?

dają lepszą ofertę np no limit danych jeśli bierzesz oferte tylko sim bez modemu ?
 #836269  autor: KC-KARLOS
 23 lis 2015, 04:56
iPlus: w nowej ofercie Play Internet po przekroczeniu transferu, transmisja się zatrzymuje i nie jest możliwa do końca okresu rozliczeniowego. Można przed przekroczeniem transferu wykupić usługę "Internet bez limitu" za 40 zł/mies., wtedy po 100 GB dodatkowej transmisji jest lejek 1 mbit/s.
Jednym słowem: opcja z podstawowym abo ok, ale do czasu nieprzekroczenia limitu.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #836280  autor: iPlus
 23 lis 2015, 09:05
Karlos20,

jeśli net się zatrzymuje po 52 GB to nie ma sensu brać tej oferty, modemy LTE można kupić za 200 zł w sklepie, salonie Play albo innym, do tego np pakiet no limit LTE za 20 zł w Red Bull Mobile albo jakiejś innej taryfie Play w tej samej cenie i też można korzystać z tego samego netu Play, więc oferta bez sensu,

kosztowo wychodzi abonament 30 zł + 40 zł za usługe no limit, daje to 70 zł miesięcznie, więc nieopłacalne,

w karcie albo innej tarfie 20 zł + opcjonalne koszty modemu dzielone na 24 miesiące umowy 200 zł wychodzi jakieś 9 zł miesięcznie czyli 29 zł za no limit net w LTE ustawionym na sztywno w modemie, więc to się bardziej opłaca niż przedłużanie umowy
 #836297  autor: kotziriomote
 23 lis 2015, 10:27
iPlus pisze:
kotziriomote pisze:Otrzymałam dziś ofertę na internet w play.
52 GB za 29.99 mies, umowa na 24 mies. modem LTE za 1 zł. Zgoda na oferty marketingowe, więc dodatkowy rabat wliczony w ww. kwotę. Miałam złożone wypowiedzenie.
Ktoś otrzymał lepszą ofertę? Może podzielić się informacją?
Pozdrawiam.
ile masz do końca umowy, że dali taką oferte ?

do ilu kb albo mb spada prędkość jeśli wykorzystasz 52 GB danych ?

dają lepszą ofertę np no limit danych jeśli bierzesz oferte tylko sim bez modemu ?
Miałam zarejestrowane wypowiedzenie umowy, obowiązywała do 9.12. Po wyczerpaniu limitu internet całkiem się blokuje, ja wykorzystuję średnio 30 gb, więc 22 gb zapasu dla mnie jest w porządku. Niestety nie wiem jak to jest przy ofercie bez urządzenia, ale wydaje mi się, że po prostu obowiązuje pół ceny od tych ofert, które są standardowo na stronie play dla osób przedłużających umowę. Moja oferta to dokładnie ta sama "Internet z modemem lub routerem za 59.90 na 24 mies.", tyle że obniżyli mi cenę o połowę. Warunki mam identyczne.

#836300  autor: iPlus
 23 lis 2015, 10:38
kotziriomote,

moim zdaniem nieopłacalne warunki,

bardziej się opłaca pakiet no limit LTE za 20 zł i nie ma blokady netu po 100 GB tylko obniżenie prędkości, a tu 52 GB drożej i jeszcze blokada - głównie przez tą blokade nie wziąłbym tej oferty
 #836306  autor: kotziriomote
 23 lis 2015, 11:11
iPlus pisze:kotziriomote,

moim zdaniem nieopłacalne warunki,

bardziej się opłaca pakiet no limit LTE za 20 zł i nie ma blokady netu po 100 GB tylko obniżenie prędkości, a tu 52 GB drożej i jeszcze blokada - głównie przez tą blokade nie wziąłbym tej oferty
Jeśli dużo korzystasz z internetu, to pewnie oferta dla ciebie nie będzie odpowiednia. Ja jednak przeanalizowałam kilka mies. wstecz ile zużywam transferu nie ograniczając się w żaden sposób i wyszło mi ok 26 gb miesięcznie. Nie widzę więc sensu dopłacania do no-limit, skoro nawet 52 gb to dla mnie bardzo dużo i daleko mi do ich przekroczenia. Pamiętaj, że w ramach tej oferty dostałam modem LTE za 1 zł, więc nie jest to aż tak słaba oferta.
Najlepiej przeanalizować swoje potrzeby i wybrać to, z czego rzeczywiście się korzysta, bo może wcale tego no-limit się nie potrzebuje, a może jest nam niezbędny.

#836428  autor: DarioS
 23 lis 2015, 22:59
Ciąg dalszy zabawy z Play pod tytułem przedłużenie umowy - po tym jak napisałem zgłoszenie dlaczego moje wypowiedzenie jest wciąż widoczne w systemie, dlaczego przedłużenie umowy nie jest jednoznaczne z anulowaniem wypowiedzenie i czemu moja umowa jest tylko do stycznia .I otrzymałem dziś odpowiedź ;
" Szanowny Panie,
w związku z Pana zgłoszeniem chciałbym przeprosić za sytuację i poinformować, że wypowiedzenie zostało anulowane, brak było tylko aktualizacji daty końca umowy na Play24, co zostało już zrobione. Życzę przyjemnego korzystania z nowej oferty."
Tylko że znów jakieś głupoty mi napisali w aplikacji Play 24:
Moja umowa się kończyć ma teraz 09.01.2018 !!!Ciekawe dlaczego ?
 #836439  autor: IK`ey
 23 lis 2015, 23:37
Ogólnie w Play cyrk. Dostałem 4 fv - wszystkie błędnie wystawione.

Ik`ey
 #836467  autor: euro01
 24 lis 2015, 10:34
DarioS
Dobrze policzyli.
Termin umowy to 24 miesiące od daty zakończenia poprzedniej umowy. Skoro poprzednia umowa kończyła się 9 stycznia 2016 to musisz do tego dodać 24 miesiące i masz okres końcowy :)
  • Strona 428 z 692
  • 1
  • 426
  • 427
  • 428
  • 429
  • 430
  • 692
  • 1
  • 426
  • 427
  • 428