• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 423 z 692
  • 1
  • 421
  • 422
  • 423
  • 424
  • 425
  • 692
 #833988  autor: Robak85
 08 lis 2015, 19:16
Karlos20 pisze:Uwaga, mogą konsultanci kręcić nosem i mówić, że oferta będzie niedostępna - jakaś blokada. Wówczas próbujcie raz jeszcze. :)
Ponawiam pytanie, w jakim czasie do końca poprzedniej umowy mogliście skorzystać z aneksu? Bo chyba u mnie jest coś nie tak....
Do kiedy masz umowę?
 #834005  autor: mariusz.dytko
 08 lis 2015, 20:29
Karlos20
Podpisałem aneks ponad dwa miesiące przed końcem obowiązującej umowy.

Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).
 #834016  autor: KC-KARLOS
 08 lis 2015, 21:26
Miałem jakąś blokadę, jutro ma do mnie dzwonić konsultant i przedstawić ofertę. Jest szansa, aby aktywować ofertę za 29,99.

Robak85: umowa ważna do 29-02-2016. Wypowiedzenie złożone, ważne do końca tejże umowy. W ramach obecnej umowy półrocznej mam opłacone 3 pełne okresy rozliczeniowe. Dzięki czemu jest szansa na kolejny aneks.

Co ciekawe, przy pierwszym kontakcie z *500 miałem możliwość wyboru oferty za 49,99 (no-limit wszystko). ODMÓWIŁEM.
Drugi kontakt - konsultantka chyba olewczo stwierdziła, że nie ma dla mnie oferty - "jakaś blokada".
Trzeci kontakt - konsultant brzmiał na konkretnego i kompetentnego, poinformował że jest jakaś techniczna blokada i jutro (poniedziałek) do mnie oddzwoni z ofertami.
ZOBACZYMY...
A konsultanci dzięki aktywnym zgodom transmisyjnym (rabat do faktur), wiedzą z czego aktywnie korzystam i limit, który mam w dotychczasowym abo jest za mały. Więc szanse na ofertę rosną.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #834025  autor: Robak85
 08 lis 2015, 22:14
Moja żona umowę ma do 30.04. Wykonałem dwa telefony i póki co nie ma tej oferty dostępnej. Spodziewałem się tego, ale podjąłem ryzyko. Jestem ciekawy czy Ty dostaniesz :) Pochwal się później :D
 #834026  autor: KC-KARLOS
 08 lis 2015, 22:20
Robak85: Jeśli umowa żony była podpisana niedawno, nie ma szans na nową - tylko zmiana taryfy na wyższą opcje, ryzykując utratę opcji wynegocjowanych z Play.
W moim wypadku jest taka szansa. CIEKAWE: z telefonem od razu mógłbym przedłużyć umowę, tylko SIM - niekoniecznie.
Dam znać, jak sprawa się rozwinie :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #834035  autor: Robak85
 08 lis 2015, 22:57
Karlos20 pisze:Robak85: Jeśli umowa żony była podpisana niedawno, nie ma szans na nową - tylko zmiana taryfy na wyższą opcje, ryzykując utratę opcji wynegocjowanych z Play.
W moim wypadku jest taka szansa. CIEKAWE: z telefonem od razu mógłbym przedłużyć umowę, tylko SIM - niekoniecznie.
Dam znać, jak sprawa się rozwinie :)
Umowa jej była podpisana jakieś 2 lata temu :D Konsultanci powiedzieli mi, że spokojnie luty - marzec dzwonić i pytać o ofertę 29,99 zł.
 #834039  autor: KC-KARLOS
 08 lis 2015, 23:14
Mam wrażenie, że to mogli ci sami konsultanci mówić. W moim przypadku, że mam pytać o dostępność ofert w styczniu i lutym. Czyli biorą 2 miesiące rozliczeniowe do końca. Dziwna logika, skoro opłacamy abonament na miesiąc do przodu.

#834103  autor: KC-KARLOS
 09 lis 2015, 11:15
PORAŻKA. Bez komentarza.
Oferta jest dostępna dla mnie dopiero w styczniu.
A ta na 24m za 49,99 ze wszystkim bez limitu jest dostępna na 9 miesięcy przed końcem umowy. Takie mam info od wczorajszego konsultanta.
Tak więc koniec fajnych ofert na 3 miesiące przed końcem umowy. Albo czekać, albo Play zacznie zaostrzać oferty retencyjne.
Powiem szczerze, że powoli brakuje mi sił, aby powalczyć o ofertę, albo za bardzo się spieszę..
Ja się poddaje.

Gratuluje osobom, którym dzięki moim i kolegom z forum podpowiedziom przedłużyły oferty za 29,99 na bezterminówkę. Was Play obdarował najlepszą ofertą.

#834115  autor: IK`ey
 09 lis 2015, 12:13
Najlepsze oferty załatwia się na 1-2 przed wygaśnięciem umowy :D

Ik`ey
 #834118  autor: KC-KARLOS
 09 lis 2015, 12:26
Bzdura, to dlaczego ofertę za 49,99 z no-limitem na wszystko (2 lata kagańca) mogę otrzymać wcześniej? Czemu ofertę standardową ze strony play.pl (12m lub 24m) mogę otrzymać już teraz? Niektóre osoby mogły przedłużyć umowę na 3 miesiące przed końcem umowy. A abonament płacisz na miesiąc z góry i od razu po wystawieniu faktury. Do tego dzięki zgodom konsultanci wiedzą, z czego korzystamy. Złożone wypowiedzenie nie pomaga. Nielogiczne. Widać, że chcą:
> wyższe abo abym płacił
> czekają na zerwanie umowy i wybulenie ok 150 zł kary i sp****alaj.

#834276  autor: kotziriomote
 10 lis 2015, 12:19
Cześć,
czy ma ktoś informację na temat aktualnych ofert przedłużeniowych dla play online? Z urządzeniem albo tylko sim. Mam umowę do 9.12, złożyłam już wypowiedzenie, ale nie udało mi się odebrać telefonów od konsultantów. Czy jeśli sama zadzwonię, to połączę się ze zwykłym konsultantem czy jest jakiś numer do działu utrzymania?

Tylko raz jeden, aż do końca świata!
 #834279  autor: KC-KARLOS
 10 lis 2015, 12:27
Zadzwoń na *500, następnie wciśnij 8, następnie 2. Połączysz się z działem utrzymania.
Jeśli masz ofertę tylko SIM Formułę Unlimited 4G LTE i nie potrzebujesz urządzenia, NIE PRZEDŁUŻAJ UMOWY. ZA DROGO. Oferta jest gorsza niż obecnie. Mało tego, że drogo, to umowy 2-letnie.

#834314  autor: Cocolino
 10 lis 2015, 16:54
Ktoś zdaje się pytał, czy oferta 19,50 jest już niedostępna.
Jest dostępna - wczoraj znajoma przedłużyła. Dodatkowo, co nie było chyba tutaj poruszane, konsultant poinformował, że jest lejek po wykorzystaniu 250mb internetu, ale bardzo wolny, rzędu 8-10kb.
 #834325  autor: KC-KARLOS
 10 lis 2015, 18:58
Lejek w tej ofercie to 8 kbit/s. W tej ofercie można dokupić pakiet 2 GB + LTE nielimitowane na sieci Play za 20 zł/mies.
Cocolino: Pytanko - czy ta oferta jest dostępna na takich zasadach, co za 29,99 - dopiero miesiąc, dwa przed końcem umowy? Jeśli nie, to znów zacznę im "tyłek truć" aby przedłużyć umowę :)

#834333  autor: JCortazar
 10 lis 2015, 20:31
Bzdura, to dlaczego ofertę za 49,99 z no-limitem na wszystko (2 lata kagańca) mogę otrzymać wcześniej? Czemu ofertę standardową ze strony play.pl (12m lub 24m) mogę otrzymać już teraz?
Sam sobie odpowiedziales chyba. Jakby dawali wczesniej, 3-4 miesiace przed, to by duzo osob przedluzalo umowy na takich nizszych i nieprzedluzajacych zoobowiazania warunkach a i tak by po zakonczeniu umowy robili wyjazd do innego operatora. Przedluzasz na 24 miesiace, wiec siec ma pewnosc, ze zostaniesz i bedziesz placil rachunki. A bezterminowki to wlasnie ostatnia opcja, by dany klient zostal w sieci. Innego sensownego powodu nie widze.
 #834340  autor: Zahirianka
 10 lis 2015, 21:35
Dziękuję za porady, które zaowocowały przedłużeniem umowy no limit na komórki, stacjonarne, SMS/MMS oraz 5gb internetu za 29,90 na czas nieokreślony. Uff, łatwo nie było. Wczoraj złożyłam wypowiedzenie w salonie, dzisiaj już był telefon z ofertą. Odbyło się wg "waszego scenariusza: brak zgody, a nastepnie samodzielnie wykonany telefon". Na początku zaprzeczano istnieniu tej oferty, ale upierałam się, że mam przed sobą jej regulamin. Teraz pytanie do korzystających z tej taryfy: jak wyłączyć usługę bezpieczny internet, bo zapewne mi zaraz 5 zł doliczą, a na Play24 nie potrafię się jej doszukać. Teraz została jeszcze umowa na internet, ale chyba przejdę na kartę (45 zł no limit), bo oferta dla przedłużającyvh jest gorsza niż dla nowych klientów. Dzisiaj w kwestii internetu nie dało się nic ugrać. Macie jakieś pomysły? Wczoraj przejrzałam 50 stron wstecz tego wątku i nic nie udało się znaleźć.
 #834349  autor: mariusz.dytko
 10 lis 2015, 22:13
Zahirianka
Fajnie, że przedłużyłaś umowę na dobrych warunkach.
Co do Twoich pytań - skąd info, że doliczą 5 zł za bezpieczny internet? Otrzymałem umowę papierową i nic tam o tym nie ma. Na nowej fakturze, którą zapłaciłem też nie.
Co do internetu - jeżeli obecne warunki masz dobre to może przy nich pozostań? Bo faktycznie nowe oferty kiepskie...

Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).
 #834350  autor: Zahirianka
 10 lis 2015, 22:20
i
mariusz.dytko pisze:skąd info, że doliczą 5 zł za bezpieczny internet?
Kilka stron wstecz coś mi się zwidziało, widocznie innej oferty dotyczyło. Skoro mówisz, że u Ciebie wszystko ok na papierze, to jestem spokojna, że u mnie też tak będzie. Moja umowa na internet kiepska: 30 GB za 60 zł, których nam nie wystarcza. Ta na kartę atrakcyjna, póki jej nie odwołają. Czy naprawdę użytkownicy internetu na kartę mają gorsze warunki jeśli chodzi o zasięg i szybkość transferu niż abonamentowi?
 #834351  autor: KC-KARLOS
 10 lis 2015, 22:26
Zahirianka: klienci na kartę internetu nie mają gorzej, odnośnie zasięgu i szybkości transferu. Różnica polega na usługach i rozliczeniach. A oferta to taryfa, która jest dostępna do wyczerpania starterów, ale o tym może w innym temacie.
Ja przy umowie za 19,99 na 6m w taryfie głosowej nie mam dodatkowych dopłat za transfer danych, dotyczą Ciebie warunki pakietów podpiętych do taryfy, zgodnie z podpisaną umową.

#834354  autor: Zahirianka
 10 lis 2015, 22:37
Dzięki za informację, rozjaśniło mi się, poszukam właściwego wątku o tej taryfie. Umowa na internet kończy się w styczniu, więc jeszcze troszkę czasu zostało na przemyślenie.
Pozdrawiam serdecznie :)
  • Strona 423 z 692
  • 1
  • 421
  • 422
  • 423
  • 424
  • 425
  • 692
  • 1
  • 421
  • 422