Karlos20 pisze:iPlus: konsultanci mają świadomość, że muszą utrzymać klienta - jeśli składa wypowiedzenie, jest niezadowolony z oferty obecnej i proponowanej systemowo. Tym bardziej, że są dużo lepsze na kartę i jedna korzystna w abonamencie bezterminowym w playowej taryfie Red Bull Mobile (karta i abonament). Nie oszukujmy się, gdy klient reaguje, że coś jest za drogo i składa wypowiedzenie, operator zrobi wszystko, aby go utrzymać. A że jest sezon największych żniw w sieciach mobilnych (Gwiazdka), chcą zarobić.
to wszystko oczywiste,
ja nie oczekiwałem super telefonu, telefon wystarczył mi ze zwykłej oferty bez obniżania jegeo ceny, jedyne co chciałem to, żeby dorzucili no limit stacjonarne do no limit komórek bez zwiększania moich miesięcznych rachunków, nawet nie chciałem pakietu sms no limit, a 1GB netu spokojnie by mi wystarczył i mógłbym przedłużyć umowę, próbowałem telefonicznie, w salonie i nic, w ogóle nic poza standardową ofertą nie chcieli dać, a chcieli, żeby płacić więcej bez pytania mnie czy chce płacić więcej i czy potrzebuję tej wyższej cenowo oferty, a nawet znudzeni konsultanci czekali aż przedłużą umowe z kimś innym i nie starali się żebym przedłużył umowe,
pomijam już kulture konsulów czy jej brak bo każdemu się może zdarzyć gorszy dzień, wypalenie zawodowe, nieważne, to pomijam ale żeby nie było korzystnej oferty dla klienta, który chce przedłużyć umowe i,żeby się trzeba było prosić o dobre warunki to kpina, a naprawdę nie chciałem wiele,
gdybym przedłużył umowę na moich warunkach to miałbym
no limit komórki,
no limit stajonarne,
1GB netu,
telefon w standardowej cenie,
byłoby ok, umowa byłaby na 24 miesiące,
dla sieci opłacalne, a nawet tego nie chcieli dać jeszcze zanim zaczęły się święta,
zamiast tego jest
no limit komórki,
no limit stacjonarne,
no limit sms,
5 GB,
telefon kupiony na wolnym rynku w cenie takiej jakbym go spłacał przez 24 miesiące w abonencie,
więc ogólne wyszło mi podobnie kosztowo ale warunki mam dużo korzystniejsze i mogę zmienić sieć kiedy zechce, choć mam tak dobrą ofertę, że zostaje na niej, ciekawe czy w ogóle jakaś sieć ją przebije bo konsule skutecznie zniechęcili mnie do oferty z telefonem pokazując jak bardzo sieci na kliencie nie zależy,
biznes jest biznes, wiadomo ale biznesu,chamskiego, na bezczela nie akceptuje, dla mnie to też się musi opłacać choć minimalnie,a tu nawet tego nie było i od tego roku skończyłem z ofertami abonament z telefonem, karta sim jest i będzie na ofercie tylko sim, żeby łatwiej było skorzystać z innej sieci jeśli oferty będą korzystniejsze, a telefon niezależnie od tego w jakiej sieci będę to będę mógł go kupić na wolnym rynku i życie staje się prostsze bez gierek w przedłużanie umowy co 2 lata,
wommow pisze:Witam,
jestem nowym użytkownikiem forum, piszę z prośbą o pomoc.
Aktualnie mam ofertę play za ok 30 zł miesięcznie i jest to abonament, który przeszedł już w umowę na czas nieokreślony. Chciałbym to zmienić ze względu na chęć posiadania w abonamencie pakietu internetu.
Zależy mi aby w cenie ok 50zł na miesiąc były rozmowy unlimited pakiet internetu i do tego jakiś telefon.
Czy jest aktualnie jakaś oferta, która by mnie zadowoliła i nie jest dostępna na stronie, bo nie wiem czy jest sens składać wypowiedzenie i dzwonić do BOK`a.
Z góry dziękuję za pomoc
weź sobie ofertę Virgin za 29 zł wszystko no limit, telefon kup na wolnym do 500 zł, jak podzielisz koszt telefonu na 24 miesiące + 29 zł miesięcznie z wszystko no limit to będziesz miał to czego szukasz,
przykre ale nie ma dobrych ofert w sieciach, jak chcesz abonament z telefonem w sieci to przepłacisz, poczytaj co napisałem, tam są szczegóły, też szukałem takiej opcji aż zdecydowałem się na tylko sim i kupowanie samemu telefonu bez łaski sieci,
johnnytomala pisze:Mógłby ktoś potwierdzić, czy ta oferta specjalna za 29,99 zł brutto no-limit kom, stacjonarne, SMS i MMS-y plus 5 GB internetu w smartfonie jest dla osób indywidualnych? Jak się ona nazywa w Play24 i jak rozliczane są pakiety? 25.11 kończy mi się umowa 24 miesięczna z telefonem Formuła 4.0 Unlimited, 79,99 zł brutto miesięcznie (49,99 zł abonament, 10 zł pakiet SMS/MMS i 2 GB internetu za 20 zł), 9 października złożyłem wypowiedzenie z zachowaniem okresu zastrzeżonego umowę z migracją do pre-paid, 15 października dzwoniła konsultantka, ale chciała mi wcisnąć jakąś syfną ofertę 18-miesięczną, dzień później dzwoniła, gdy nie mogłem odebrać, po czym kontakt z Działem Utrzymania Klienta zanikł. Czy przez ten formularz
http://www.play.pl/pomoc/formularz-kontaktowy/ mogę zgłosić, że oczekuję na telefon z Działu Utrzymania Klienta w celu przedłużenia umowy, czy gdzieś indziej na Play24 to zgłosić, bo już 6 listopada, a konsultanci nic nie dzwonią.
dla osób indywidualnych,
to taryfa za 49 zł zrabatowana do 29 zł, jak nie dadzą w Play to idź do Virgin, Virgin ma to w standardzie i bez problemów