• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 43 z 350
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 350

#606975  autor: Johny24
 10 sty 2013, 15:13
Ale ściema z tym HTC Desire X. Wczoraj zgodziłem się na proponowane warunki (Abo 64,99, 550 min + 500 MB i tego HTC za 39 zł) a dzisiaj dzwonią do mnie, że HTC jeśli w ogóle przyjdą to będą po nowej cenie 99 zł bo od jutra wchodzi nowy cennik na słuchawki. Mam się zastanowić czy się zgadzam na te zmiany i dać znać. Już sam nie wiem co o tym myśleć...

#606983  autor: bdkacz
 10 sty 2013, 16:01
patryk111 pisze:http://prawa-konsumenta.wieszjak.pl/kon ... antem.html

Wychodzi że taka sytuacja podpada pod zawarcie umowy na odległośc - link powyzej powinien rozwiać twoje wątpliwości
Czyli w sumie wszelkie zmiany na koncie powinni wprowadzać dopiero po 10 dniach jak będą mieli pewność,że się zgadzam na warunki i, że się nie wycofuje :)

#606984  autor: zygikuleczka
 10 sty 2013, 16:05
bdkacz, nie. Zmianę wprowadzają od razu a jeśli odstępujesz to wycofają zmianę i przywrócą Ci poprzednią ofertę.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#606990  autor: bdkacz
 10 sty 2013, 16:13
Johny24 pisze:Ale ściema z tym HTC Desire X. Wczoraj zgodziłem się na proponowane warunki (Abo 64,99, 550 min + 500 MB i tego HTC za 39 zł) a dzisiaj dzwonią do mnie, że HTC jeśli w ogóle przyjdą to będą po nowej cenie 99 zł bo od jutra wchodzi nowy cennik na słuchawki. Mam się zastanowić czy się zgadzam na te zmiany i dać znać. Już sam nie wiem co o tym myśleć...
W świetle artykułu do którego link dał patryk111 wynika,że zawarcie umowy (w tym umowy zakupu telefonu HTC Desire X w cenie 39zł) nastąpiło podczas tamtej rozmowy,więc muszą Ci ten tel sprzedać za 39zł,bo obowiązuje Cię cennik z dnia zawarcia umowy :) Przecież jak w nowym cenniku ceny niektórych słuchawek spadną, to tym co dostali wcześniej umowy różnicy nie zwrócą,nie ? :)

A swoją drogą 10 dni jest liczone od rozmowy telefonicznej (zawarcia umowy ustnej),czy od wizyty kuriera ? Bo jak to pierwsze to w sumie wystarczy celowo wydłużyć wysyłkę do 10 dni (pod pretekstem braku na stanie) i o odstąpieniu nie ma mowy :)

#606997  autor: Johny24
 10 sty 2013, 16:53
bdkacz pisze:
Johny24 pisze:Ale ściema z tym HTC Desire X. Wczoraj zgodziłem się na proponowane warunki (Abo 64,99, 550 min + 500 MB i tego HTC za 39 zł) a dzisiaj dzwonią do mnie, że HTC jeśli w ogóle przyjdą to będą po nowej cenie 99 zł bo od jutra wchodzi nowy cennik na słuchawki. Mam się zastanowić czy się zgadzam na te zmiany i dać znać. Już sam nie wiem co o tym myśleć...
W świetle artykułu do którego link dał patryk111 wynika,że zawarcie umowy (w tym umowy zakupu telefonu HTC Desire X w cenie 39zł) nastąpiło podczas tamtej rozmowy,więc muszą Ci ten tel sprzedać za 39zł,bo obowiązuje Cię cennik z dnia zawarcia umowy :) Przecież jak w nowym cenniku ceny niektórych słuchawek spadną, to tym co dostali wcześniej umowy różnicy nie zwrócą,nie ? :)

A swoją drogą 10 dni jest liczone od rozmowy telefonicznej (zawarcia umowy ustnej),czy od wizyty kuriera ? Bo jak to pierwsze to w sumie wystarczy celowo wydłużyć wysyłkę do 10 dni (pod pretekstem braku na stanie) i o odstąpieniu nie ma mowy :)
Niestety nie w moim przypadku. Aneks miał zostać wprowadzony w życie dopiero w momencie kiedy będą mieli na stanie tego HTC, moją rozmowę z konsultantem można więc traktować jako wstępną. Wprawdzie w serwisie IBOA jeszcze dzisiaj rano widniał status "PRZYGOTOWANIE WYSYŁKI" ale później to zniknęło i teraz nie ma nic. Taryfy itp - wszystko było i jest takie jak miałem do tej pory. Chyba pozostaje tylko poczekać do jutra na nowy cennik telefonów i wybrać coś innego albo po prostu zdecydować się na tego HTC za 99 zł. Wygląda na to, że aby dostać HTC za 39 zł trzeba było mieć farta :(

#607002  autor: Maly745
 10 sty 2013, 18:16
Johny24 pisze:Niestety nie w moim przypadku. Aneks miał zostać wprowadzony w życie dopiero w momencie kiedy będą mieli na stanie tego HTC, moją rozmowę z konsultantem można więc traktować jako wstępną. Wprawdzie w serwisie IBOA jeszcze dzisiaj rano widniał status "PRZYGOTOWANIE WYSYŁKI" ale później to zniknęło i teraz nie ma nic. Taryfy itp - wszystko było i jest takie jak miałem do tej pory. Chyba pozostaje tylko poczekać do jutra na nowy cennik telefonów i wybrać coś innego albo po prostu zdecydować się na tego HTC za 99 zł. Wygląda na to, że aby dostać HTC za 39 zł trzeba było mieć farta
Powiedz że wypowiadasz umowę w takim razie i pewnie się znajdzie za 39zl.

#607019  autor: sliwa122
 10 sty 2013, 19:45
BW06 pisze:moze ktos przypomniec ile mozna dostac minut bez telefonu i na ile miesiecy mozna wyciagnac R20,R40 itd.
.
W t.mobile nie oplaca sie brac umowy bez telefonu, wez z sluchawka i sprzedaj napewno bedzie sie bardziej oplacalo. A co do dlugosci umowy chyba mozna wziasc na 18 miesiecy.

#607022  autor: Johny24
 10 sty 2013, 19:52
Maly745 pisze:
Johny24 pisze:Niestety nie w moim przypadku. Aneks miał zostać wprowadzony w życie dopiero w momencie kiedy będą mieli na stanie tego HTC, moją rozmowę z konsultantem można więc traktować jako wstępną. Wprawdzie w serwisie IBOA jeszcze dzisiaj rano widniał status "PRZYGOTOWANIE WYSYŁKI" ale później to zniknęło i teraz nie ma nic. Taryfy itp - wszystko było i jest takie jak miałem do tej pory. Chyba pozostaje tylko poczekać do jutra na nowy cennik telefonów i wybrać coś innego albo po prostu zdecydować się na tego HTC za 99 zł. Wygląda na to, że aby dostać HTC za 39 zł trzeba było mieć farta
Powiedz że wypowiadasz umowę w takim razie i pewnie się znajdzie za 39zl.
Na szczęście znaleźli tego HTC i już do mnie jedzie także spoko :)

#607023  autor: DiAbOlO
 10 sty 2013, 20:09
wojtekrzysiek pisze:A jeżeli mam na poziomie 70 zł, to znaczy, że ządnego upustu nie będzie? Czy będzie upust, ale proporcjonalnie mniejszy niż 50%?
Metoda jest zero-jedynkowa i nie ma od tego odstępstw.

...:::DiAbOlO:::...

#607028  autor: st.konsultant
 10 sty 2013, 20:51
bdkacz pisze:

10 dni liczone jest od wizyty kuriera.

#607030  autor: Anthrax
 10 sty 2013, 20:57
sliwa122 pisze:
BW06 pisze:moze ktos przypomniec ile mozna dostac minut bez telefonu i na ile miesiecy mozna wyciagnac R20,R40 itd.
.
W t.mobile nie oplaca sie brac umowy bez telefonu, wez z sluchawka i sprzedaj napewno bedzie sie bardziej oplacalo. A co do dlugosci umowy chyba mozna wziasc na 18 miesiecy.
A czemu nie opłaca się brać bez telefonu? Kupować słuchawkę i sprzedać? W niższym abonamencie i tak nie dostaniesz dobrego sprzętu, a jeszcze dodatkowe 6 miesięcy umowy będzie się ciągnąć... Szkoda, że mało kto bierze na przedłużenie bez tel. i nie wiadomo jak negocjować z "T"... Pozdro

#607031  autor: thonka
 10 sty 2013, 21:10
Anthrax, dla przykladu - 25zl za 180 minut i 250MB, caly kontrakt 600zl
minuta ~13,9gr

bez telefonu 17zl 125 minut + ew. dane 100MB za 10zl. caly kontrakt 306zl.
minuta ~13,6gr

dla kogos kto chce tylko rozmawiac to warte rozwazenia.

tylko tu dochodzimy do kluczowej sprawy.
przy tym pierwszym przykladzie masz jeszcze telefon.
biorac nawet LG L3 czy samsunga s5610 jestes w stanie oba sprzedac za 200-250zl, a wiec masz od 8 do 10 abonamentow gratis.

niech to nawet bedzie te 200zl. zostanie Tobie 400zl na 24 miesiace, co daje 16,66zl na miesiac, co daje ~9,3gr za minute.
jak uda Ci sie sprzedac za 250zl to masz jeszcze 350zl do zaplaty za abonament co daje 14,60zl miesiecznie i ~8,1gr za minute.

teraz juz widzisz dlaczego sie nie oplaca sie oferta bez telefonu? nawet sprzedajac telefon za male pieniadze masz koszystniejszy abonament niz bez telefon. okupione jest to jednak 6 dodatkowymi miesiacami.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#607042  autor: bdkacz
 10 sty 2013, 21:52
A tak całkiem OT to jaki jest sens pchania się w ofertę z abonamentem nie biorąc przy tym słuchawki ? to nie lepiej wówczas jakiś play fresh czy inny prepaid ?

#607059  autor: nconnor
 10 sty 2013, 23:27
Witam,
mi dopiero w czerwcu kończy się umowa ale mam pytanie czy na przedłużenie można sobie wziąć tablet?
Telefon sobie kupiłem nowy i za pól roku na 99,99% nie widzę potrzeby wymiany, ale pomyślałem o tablecie
Jakie np teraz oferują i po jakich cenach?

#607067  autor: bdkacz
 10 sty 2013, 23:46
nconnor pisze: Jakie np teraz oferują i po jakich cenach?
W ofercie głosowej jest jakiś ZTE Light Tab 2

Ceny przy przedłużaniu:

R40 : 399
R60 : 199

Większy wybór tabletów masz w ofercie mobilnego internetu , ale umowy są na kosmiczne okresy 36 i 48 m-cy.

#607073  autor: piogol0002
 11 sty 2013, 01:16
Witam, umowa mi się kończy w kwietniu, ale chciałem sobie ją przedłużyć wcześniej. Dzwoniłem do TM, ale na prawdę nie oferują niczego dobrego. Szczerze, więcej dostaje nowy abonent. Orange bardzo mi się podoba z odnowionymi telefonami (Xperia S za 200 w abonamencie 50 złotych na przykład). Jestem tam 6 lat i jestem troszkę zawiedziony. Czy oferta stanie się atrakcyjniejsza przy ostatnich tygodniach? Pytam ludzi, którzy mieli podobną sytuację.

Co myślicie o wypowiedzeniu umowy i czekanie, aż TM postara się?

#607074  autor: carecki
 11 sty 2013, 01:53
piogol0002, Nie musisz czekać, możesz od razu poprosić o rozmowę z SUK.

#607075  autor: bdkacz
 11 sty 2013, 02:03
Czytałem (bodaj na blogu Orange),że te telefony są odnawiane w serwisie S.B.E. z Piaseczna - mój router od freedom pro wylądował tam 2 razy - za każdym razem wracał tak samo albo i bardziej niesprawny, dopiero reklamacja z tytułu niezgodności i wymiana tą drogą na nowy ( i wyższy model) egzemplarz pomogła. Także ja bym nie brał nic,co zaliczyło tamten serwis (jest o nim sporo opinii w necie, kiedyś się nazywał Sacel ale przy rebrandingu ponoć nic się nie zmieniło) :)

#607085  autor: zygikuleczka
 11 sty 2013, 08:48
piogol0002 pisze: Szczerze, więcej dostaje nowy abonent.
Nie wiem jakim cudem. Skoro standardowe warunki przy przedłużeniu to właśnie oferta dla nowego abonenta. Jak już jęczeć to warto to robić z sensem.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play
  • Strona 43 z 350
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 350
  • 1
  • 41