• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 43 z 217
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 217

#458871  autor: lukas63
 09 lut 2011, 23:08
Dzięki za odpowiedź

pozdrawiam

#458874  autor: pawi
 09 lut 2011, 23:15
Jestem zainteresowany telefonem HTC Desire HD w Abonamencie Multimedialnym Rodzina 80 w cenie 89 zł, ale ale :)
- oferta dla stałych abonentów w Erze - dostaję w abonamencie Blueconnect 300mb, telefon za 499 zł, umowa na 24 miesiące (siec rodzina - która kompletnie mnie nie interesuje)

Na dzień dobry, dla każdego klienta w Orange (żadne przedłużenie ani przejście do nich z innej sieci - na pewno byłoby jeszcze coś bonusu) dostaje się za 99 zł - umowę na 24 miesiące, telefon w cenie 149 zł, 300 minut, Internet 1gb+1gb gratis przy zamówieniu w sieci lub negocjacji w salonie.

Jak dla mnie Orange ma teraz dużo lepszą ofertę w tym segmencie - czy da się tu coś ugrać od Ery?

#458876  autor: kuwejt
 09 lut 2011, 23:32
Stary ale o czym my mówimy w Oragne w taryfie za 99zł masz 300 minut a w erze na przedłużeniu za 59zł masz 360 minut +3os sieć rodzinna +blueconnect 100mb, czyli 40zł taniej co miesiąc czyli przez całą umowę prawie 1000zł taniej i gdzie ta lepsza oferta Orange? Ok telefon jest droższy ale tylko o 450zł więc 500zł i tak pozostaje w kieszeni.
A w multimedialnej (za 69zł) telefon jest już droższy tylko o 50 zł a taryfa tańsza o 30zł niż w Orang.
A w multimedialnej 80 o której wspomniałeś masz 400 minut czyli o 100 więcej niż w Orange, 300mb Blueconnect, telefon za 1zł i taryfę tańszą o 10zł niż w orange czyli w sumie oszczędzasz na taryfie 240zł +149 na telefonie = 400zł. Oszczędność pododna jak przy rodzinnej 60 jednak na telefon jednorazowo wydaje się mniej.
Oferta Orange się nie umywa do Ery!
Ostatnio zmieniony 09 lut 2011, 23:43 przez kuwejt, łącznie zmieniany 1 raz.

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#458877  autor: pawi
 09 lut 2011, 23:35
kuwejt pisze:Stary ale o czym my mówimy w Oragne w taryfie za 99zł masz 300 minut a w erze na przedłużeniu za 59zł masz 360 minut +3os sieć rodzinna +blueconnect 100mb, czyli 40zł taniej co miesiąc czyli przez całą umowę prawie 1000zł taniej i gdzie ta lepsza oferta Orange? Ok telefon jest droższy ale tylko o 450zł więc 500zł i tak pozostaje w kieszeni.
A w multimedialnej (za 69zł) telefon jest już droższy tylko o 50 zł a taryfa tańsza o 30zł niż w Orang.
Oferta Orange się nie umywa do Ery!
trochę sprostuję - mi 200 minut wystarczy, bo z tego dzwonię tyle co kot napłakał. Ten telefon ma służyć jako zabawka na wyjazdy i szybkie aktualizowanie strony, wrzucaniu zdjęć itp :) (
Stąd też mój wybór - taryfa multimedialna.)
Dodatkowo do tego chcę wziąć ERA Tandem.

Napisałem także, że sieć rodzinna mnie nie interesuje. Każdy ma swoje potrzeby ;-)

#458882  autor: marol
 09 lut 2011, 23:56
Kurcze ale spieprzyli Rodzine 40 teraz za 49zł, a jeszcze niedawno za 40zł po negocjacji. Dla mnie to było idealne, ale trochę zwlekałem licząc że może słuchawki jeszcze stanieją, a tu taka nie miła niespodzianka. Ma ktoś może jakieś info czy to jeszcze wróci??

#458885  autor: st.konsultant
 10 lut 2011, 00:03
marol pisze:Kurcze ale spieprzyli Rodzine 40 teraz za 49zł, a jeszcze niedawno za 40zł po negocjacji. Dla mnie to było idealne, ale trochę zwlekałem licząc że może słuchawki jeszcze stanieją, a tu taka nie miła niespodzianka. Ma ktoś może jakieś info czy to jeszcze wróci??

Nie po to wprowadzali żeby zaraz zmieniać, także nie łudziłbym się że wróci taka opcja.

[ Dodano: 2011-02-10, 00:04 ]
pawi pisze:Jestem zainteresowany telefonem HTC Desire HD w Abonamencie Multimedialnym Rodzina 80 w cenie 89 zł, ale ale :)
- oferta dla stałych abonentów w Erze - dostaję w abonamencie Blueconnect 300mb, telefon za 499 zł, umowa na 24 miesiące (siec rodzina - która kompletnie mnie nie interesuje)

Na dzień dobry, dla każdego klienta w Orange (żadne przedłużenie ani przejście do nich z innej sieci - na pewno byłoby jeszcze coś bonusu) dostaje się za 99 zł - umowę na 24 miesiące, telefon w cenie 149 zł, 300 minut, Internet 1gb+1gb gratis przy zamówieniu w sieci lub negocjacji w salonie.

Jak dla mnie Orange ma teraz dużo lepszą ofertę w tym segmencie - czy da się tu coś ugrać od Ery?
Napiszę jeszcze raz, multimedialne nie podlegają żadnym negocjacjom.

#458887  autor: pawi
 10 lut 2011, 00:05
[ Dodano: 2011-02-10, 00:04 ]
pawi pisze:Jestem zainteresowany telefonem HTC Desire HD w Abonamencie Multimedialnym Rodzina 80 w cenie 89 zł, ale ale :)

Napiszę jeszcze raz, multimedialne nie podlegają żadnym negocjacjom.
w takim wypadku nie pozostaje mi nic jak wybrac dla mnie korzystniejsza, niestety nie ery, ofertę

#458972  autor: pawi
 10 lut 2011, 14:03
kuwejt pisze:Skoro rozmumiesz przez korzystniejsze zapłacenie przez całą umowę 500zł więcej to niestety ale tak
czy w ogóle czytałeś to co pisałem?
do czego potrzebny mi jest ten telefon i abonament?
chyba jednak nie :)

#458981  autor: thonka
 10 lut 2011, 14:24
zabieram sie za aktualizacje pierwszego postu :) mamy juz troche danych. sam wlasnie otrzymalem obnizone warunki utrzymaniowe na maila :)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#458984  autor: kuwejt
 10 lut 2011, 14:38
pawi pisze:
kuwejt pisze:Skoro rozmumiesz przez korzystniejsze zapłacenie przez całą umowę 500zł więcej to niestety ale tak
czy w ogóle czytałeś to co pisałem?
do czego potrzebny mi jest ten telefon i abonament?
chyba jednak nie :)
Czytałem ale co to zmienia? Do czego by Ci ten telefon potrzebny nie był to w ogólnym rozliczeniu zapłacisz w Oragne więcej i tyle. To jest fakt. A jak ktoś ma zapotrzebowanie na tylko 200 minut (tak jak Ty) miesięcznie a chce wziąc abonament za prawie 100zł tylko dlatego żeby telefon mieć złudnie ciutkę tańszy (chociaż w ogólnym rozrachunku ponad 400zł drożej) to ja nie mam na to wpływu.

Audyt UX, www i SM

#458986  autor: thonka
 10 lut 2011, 14:44
kuwejt, pisal, ze telefon ma mu sluzyc glownie do zabawy i wiekszoa paczka internetowa ma tu jednak znaczenie.

czytam tak maila z ZUK i z tego co widze to mam jeszcze w propozycji strefe domowa 200 za 4zl (zamiast 10zl) i strefe domowa 1000 za 8zl (zamiast 20zl) w opcjach bez telefonu i z telefonem, a czego nie ma na stronie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#458991  autor: kuwejt
 10 lut 2011, 15:03
Jasne, ale nie zapominajmy że internet w Erze jest praktycznie nielimitowany, po tych 300mb jest ucinana prędkość i tyle.
pawi pisał, że telefon ma być na wyjazdy, więc jeśli będzie przebywał na wyjazdach gdzie nie ma Orange 3G to nie ma prawie żadnego znaczenia czy będzie w Orange po Edge czy w Erze z limitem prędkości gdyż w sumie tego nie odczuje.
Co innego jakby miał korzystać cały czas w mieście wtedy ten lejek mógłby w jakimś stopniu przeszkadzać i być bardziej odczuwalny.

Audyt UX, www i SM

#459002  autor: thonka
 10 lut 2011, 15:28
era: 24 x89zl + 500zl telefon = 2636zl
orange: 24 x99zl + 150zl telefon = 2526zl
nawet przy znizce 100zl na telefon w erze oplaca sie przejsc tym bardziej, ze robiac to via prepaid mozna dostac dodatkowe 1GB danych.

#459007  autor: musiek
 10 lut 2011, 15:57
mrktos pisze:Witam

Mam możliwość przedłużenia umowy w erze (choć kończy się dopiero 29 maja 2011r) dostałem propozycje R60 -360min+100mb+siec rodzinna 3os na zawsze za 59zl (czyli troszkę lepiej niż standard). Tu mam pytanie ponieważ na razie nie potrzebuje nowej słuchawki a obiło mi się o uszy że era ma przejść z „nazwa” na T-Mobile domyślam się ze będą z tego powodu jakieś promocje. Czy ktoś się orientuje kiedy taka sytuacja ma mieć miejsce i czy opłaca mi się czekać na przedłużenie umowy do końca maja czy robić to teraz, telefon nowy od razu idzie na sprzedaż (chodzi mi bardziej o ofertę)
Obecnie oferta bez telefonu przy przedłużaniu nie jest za bardzo atrakcyjna i aneks na 18 miesięcy ;(
wie ktoś coś na temat przejścia ery na tmobile, może będą jakieś fajne promocje?

#459008  autor: kuwejt
 10 lut 2011, 15:58
Ja to liczyłem ineczej :wink: :
24 * 69 (Multimedialna z rodzinej 60) + 699telefon = 2355
ew na 30 miesięcy telefon jeszcze 100zł taniej czyli w sumie 2255 (ale tego nie polecam :)
Czyli w sumie dalej jest w Erze taniej +więcej minut +nielimitowany net ze zmianą prędkości
Ale dobra nie róbmy OT każdy bierze to co mu bardziej pasuje ;-)

Audyt UX, www i SM

#459011  autor: mrktos
 10 lut 2011, 16:05
może nie na temat bo już przedłużyłem umowę na przełomie paz/listopad wtedy w r60 minuty wliczone w abo nie obejmowały play, czy jest jakaś szansa na zmianę taryfy (tak aby minuty z abon obowiązywały również do play) po wizycie w salonie powiedziano mi ze mogę to najwcześniej zrobić na 4 miesiące przed ukończeniem obecnego aneksu a wiec lato 2012, nie bardzo mi się to podoba bo coraz więcej osób ma tel w play i nie uśmiecha mi się płacić kasę ponad abonament mimo ze minuty z abonamentu nie są w pełni wykorzystywane i niejednokrotnie po prostu przepadają. W salonie zaproponowano mi również możliwość zerwania umowy (co wiąże się ze spora kara) i podpisania na nowych warunkach, co dla mnie ze względów finansowych nie jest atrakcyjna propozycja (to chyba oczywiste)

Dzięki za wszelkie opinie, pomysły, sugestie i podpowiedzi

#459013  autor: pawi
 10 lut 2011, 16:15
kuwejt wyraźnie pisałem, iż chodzi mi o ten droższy abonament, gdzie w Orange zyskuję więcej. Tak czy inaczej nie ma to już wielkiego znaczenia, ponieważ dostałem informację, iż HTC Desire HD zostanie wycofany z ofert Ery ponieważ jest on niedostępny. A na nim mi właśnie zależało:) Teraz szukam czegoś podobnego :)

#459014  autor: thonka
 10 lut 2011, 16:16
musiek, najwczesniej bedzie to po wakacjach... w sytuacji kiedy ew. zmiany sa znane na dzien czy dwa wczesniej nie oczekuj, ze ktos Ci powie, czy za pol roku bedzie lepiej czy gorzej, a co dopiero jakie beda promocje...
kuwejt pisze:nielimitowany net
i to zapewne jest kluczowe. predkosc tego "nielimitowanego" internetu. do maila i gg to moze moze nadaje, ale do YT i innych multimediow - srednio.

mrktos, niestety w salonie podano Tobie jedyne dwa wyjscia.
podczas podpisywania umowy dobrze wiedziales jakie sa jej warunki i podpisem poswiadczyles, ze sie z nimi zapoznales.
wielokrotnie z reszta przestrzegalismy tez tutaj, zeby miec na uwadze brak minut do play.
podstawa twojej jak i obecnej oferty jest taryfa Rodzinna, nie ma wiec mozliwosci zmiany na inna taryfe, bo innej taryfy po prostu nie ma.
podpisales promocje na bazie tej taryfy, teraz sa inne promocje rowniez na bazie tej samej taryfy.
w tym wypadku poki nie pojawia sie nowe taryfy pozostaje czekac Tobie do konca umowy, albo ja zerwac.
pawi pisze:ponieważ dostałem informację, iż HTC Desire HD zostanie wycofany z ofert Ery
ledwo wszedl i zostanie wycofany? :D

a tak przy okazji: wiadomo jak tam stoi zwykly desire (i z jakim ekranem AMOLED czy SLCD?) albo e72? w poniedzialek najprawdopodobniej bede ostatecznie dzwonic wiec warto by bylo wiedziec :P
zeby defy staniala... :(

#459018  autor: mrktos
 10 lut 2011, 16:55
...

[ Dodano: 2011-02-10, 16:57 ]
mrktos, niestety w salonie podano Tobie jedyne dwa wyjscia.
podczas podpisywania umowy dobrze wiedziales jakie sa jej warunki i podpisem poswiadczyles, ze sie z nimi zapoznales.
wielokrotnie z reszta przestrzegalismy tez tutaj, zeby miec na uwadze brak minut do play.
podstawa twojej jak i obecnej oferty jest taryfa Rodzinna, nie ma wiec mozliwosci zmiany na inna taryfe, bo innej taryfy po prostu nie ma.
podpisales promocje na bazie tej taryfy, teraz sa inne promocje rowniez na bazie tej samej taryfy.
w tym wypadku poki nie pojawia sie nowe taryfy pozostaje czekac Tobie do konca umowy, albo ja zerwac.
A jeśli przejdę na wyższy abonament to dostane na takich samych warunkach co aneks czy może na obecnych promocjach? btw. szkoda ze wcześniej nie znałem Waszego portalu (wynegocjowałbym wtedy lepsza ofertę - brałem to co dawali w standardzie) ale lepiej późno niż wcale...
  • Strona 43 z 217
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 217
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43