• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 416 z 692
  • 1
  • 414
  • 415
  • 416
  • 417
  • 418
  • 692
 #830937  autor: zielony71
 24 paź 2015, 05:15
To nie musisz już czekać bo właśnie trwają szalone dni i z3c jest w całkiem przyzwoitej cenie;-)
 #830943  autor: jackq
 24 paź 2015, 09:01
szalone dni play to jakaś kpina. zamiast z3c dostaniesz z5c w dobrej cenie ale w orange.
kalkulacja jest chłodna, play nie jest konkurencyjny więc trzeba iść gdzie indziej.
warto w oranżu iść do salonu, dużo lepsze oferty jak przez www no i cenę słuchawki można negocjować ;)
podziwiam ludzi, którzy nadal przedłużają umowy w play, nie szanują swych pieniędzy. no cóż każdy robi jak uważa ja tam wolę mieć forsę w kieszeni.
 #830963  autor: CIEPELKO
 24 paź 2015, 11:27
Witam

Chciałem się już zdecydować na formułę komfort dla firm za 99,99 zł netto bo pokazał się w niej net bez limitu ( 50GB + lejek 1 mbit ) i 6 mies gratis . Ale:
Po kilku dniach i rozmowach, że nie ma abo 29,90 brutto dla firm bezterminowa umowa . Dziś została mi ona przedstawiona bez problemowo ww oferta , no limit + 5 GB net ale po wykorzystaniu limitu brak możliwości korzystania do następnego nowego okresu rozliczeniowego.
Podejrzewam że po prostu potrzeba czasu alby ten abonament pojawił się im w systemie .

Za pół roku będę miał 3 numer i wtedy może będą lepsze warunki na komfort 3 nr sim.
 #831056  autor: pafcioo
 24 paź 2015, 22:21
Kończy mi się umowa w Play na telefon w abonamencie. Płacę ok 70 zł. Czy ktoś negocjował z BOK-iem podobny abonament z telefonem? Co za tą kwotę można wywalczyć maksymalnie w abonamencie i jaki telefon?
 #831192  autor: Piotr-TAG
 25 paź 2015, 15:52
Ponawiam pytanie do Karlos20 :

Zyskuję 6 msc za darmo,ale do tego jakaś zniżka na abo typu 69.99 > 49.99 na 2 numery,lub niższe ceny tel ? ?. Ewentualnie mogę zrezygnować z 6 msc za darmo na lepsze ceny tel ?,interesuje mnie tylko umowa z telefonami.
 #831231  autor: DarioS
 25 paź 2015, 20:41
pafcioo pisze:Kończy mi się umowa w Play na telefon w abonamencie. Płacę ok 70 zł. Czy ktoś negocjował z BOK-iem podobny abonament z telefonem? Co za tą kwotę można wywalczyć maksymalnie w abonamencie i jaki telefon?
Miałem abonament 69 zł, a wynegocjowałem 29,90 zł no limit rozmowy i 5 giga netu bez tel.,miałem ofertę z telefonem o 20 zł wyższy abonament, telefon za 140 zł Sony M4 Aqua.
 #831306  autor: KC-KARLOS
 26 paź 2015, 11:15
Piotr-TAG: negocjuj ofertę z dowolnej opcji, za wyjątkiem opcji FORMUŁA SMARTFON UNLIMITED PRO, tam jest stałe 49,99 + dodatkowa opłata za "ratę" za urządzenie. Wszystkie informacje uzyskasz przy negocjacji pod *500 > 8 > 2.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #831324  autor: giiiienek
 26 paź 2015, 12:51
DarioS
"Miałem abonament 69 zł, a wynegocjowałem 29,90 zł no limit rozmowy i 5 giga netu bez tel.,miałem ofertę z telefonem o 20 zł wyższy abonament, telefon za 140 zł Sony M4 Aqua"

29,90 to netto czy brutto ?
 #831385  autor: Cebithus
 26 paź 2015, 17:56
Ok dzięki wszystkim za rady. Przedłużyłem za 29,99 PLN Brutto na czas nieokreślony (no limit kom/stac/sms/mms + 5 GB* neta). Jak to zrobiłem? 5 minut po złożeniu wypowiedzenia dostałem smsa że już w systemie zarejestrowano zgłoszenie. 5 minut później zadzwoniłem (rekord świata, wielkie propsy dla Playa za to) i po ludzku zapytałem czy już na koncie mam odblokowaną ofertę za 29,99PLN. Konsultant bez jakiś zbędnych gadek o tym "gdzie usłyszałem o ofercie" czy "nie ma już tej oferty" powiedział że się wyciszy na chwilę i się zorientuje czy już odblokowana. Po jakiejś minucie powiedział że jak najbardziej i czy przedłużamy. Powiedziąłem, że oczywiscie że tak, ale czy mam jakies inne propozycje na tym koncie. Powiedział że za 49,99PLN brutto na czas nieokreślony bym miał 10GB* neta (czyli za +20PLN, 5GB Neta więcej), oczywiście zaproponował mi ofertę na 24 miesiące full no limit w tej samej cenie, ale podziękowałem grzecznie ;) Ogólnie super sympatyczny konsultant, pogadaliśmy chwilę o internecie mobilnym o ostatnim przetargu na LTE itd, bardzo na plus (a szczególnie na plus to że bez zbędnych formalności i kombinowania dostałem tę ofertę na której mi zależy, wystarczyło powiedzieć o którą mi chodzi).

Z racji tego, że umowa jest na czas nieokreślony i mogę ją wypowiedzieć w każdym momencie, czekam na kolejne atrakcyjne oferty od Playa i zabawa w zmianę taryfy dalej będzie trwała. Swoją drogą na chwilę obecną nie widzę nawet innej możliwości jak branie umowy na czas nieokreślony.

Życzę wszystkim udanego przedłużania umów i negocjacji!

P.S.: Z tego miejsca chciałbym jeszcze raz pogratulować Playowi szybkość w obsłudze klienta i szybkości w przesyłaniu informacji. Tak jak napisałem 10 minut minęło od złożenia wypowiedzenia do "odblokowania" oferty specjalnej.

P.S. 2: Jeszcze raz dzięki wszystkim za rady i informacje na temat oferty. Takie informacje pozwalają zaoszczędzić bardzo dużo pieniędzy, za co jestem bardzo wdzięczny.

* trzeba mieć to na uwadze (wypytałem o wszystko), że po wykorzystaniu paczki internetu nie ma "lejka" tylko internet jest zupełnie odcinany - nawet nie zwalnia, przynajmniej taką informację uzyskałem od konsultanta.
 #831401  autor: mike17
 26 paź 2015, 18:40
Mam pytanie odnośnie przypadku osób które posiadają już od jakiegoś czasu umowę na czas nieokreślony.

Rozumiem, że aby skorzystać z ofert specjalnych to i tak trzeba złożyć wypowiedzenie.
Czy w takim wypadku aby nie utracić numeru należy zaznaczyć w wypowiedzeniu, aby przenieśli numer na kartę? i czy można samemu wpisać termin z jakim chciałoby się aby ta umowa się rozwiązała?

Pytam o termin gdyż w przypadku gdybym się nie dogadał z Playem to chciałbym mieć czas na poszukanie czegoś innego
 #831413  autor: KC-KARLOS
 26 paź 2015, 19:32
mike17: tak, wówczas, gdy nie spodoba się Tobie oferta, nie utracisz numeru po przejściu z abo na kartę. To taki wentyl bezpieczeństwa.
Trzeba zaznaczyć we wniosku, aby okres wypowiedzenia pokrył się z ostatnim dniem trwania kontraktu.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #831439  autor: grzesiekgrzesiek
 26 paź 2015, 22:29
witajcie, dzięki za dotychczasowe sugestie i pomoc.
Nie widziałem, żeby w ostatnich 20 postach ktoś pisał coś konkretnego na temat ofert z telefonami w Play, tak więc...

1. mam wrażenie, że ceny aparatów z wyższej półki (rynkowe 2k PLN +) są u operatorów bardzo wysokie i raczej jest to mało opłacalne przy zakupie nawet z najwyższymi taryfami
2. w związku z p.1 skłaniałbym się raczej do wyboru aparatu w cenie do ok. 200PLN, aby sprzedać go z zyskiem na wolnym rynku i dokładając zakupić sprzęt, którego chcę faktycznie używać

Czy myślicie, że taki scenariusz jest sensowny? Które aparaty w jakich taryfach są według Was godne uwagi? Jakie według Was jest najbardziej rozsądne podejście, żeby ugrać jak najwięcej i wyjść na swoje, czyli posiadać porządny aparat z najwyższej półki i abonament z nieograniczonymi rozmowami itd oraz dużym transferem.

Pytam, gdyż rynek się zmienia, a jeśli człowiek zabiera się za ten temat co 2 lata to raczej wypada z obiegu i ciężko się w tym odnaleźć.

Pozdrawiam
 #831460  autor: tupta
 27 paź 2015, 10:04
Przed chwilą rozmawiałem z bardzo miła Panią Konsultant odnośnie przedłużenia umowy (oczywiście wypowiedzenie złożone), umowa kończy się 31.12.2015. Bez problemu była dostępna oferta za 29,90 zł ;)
dzięki Wam po raz kolejny już przedłużyłem umowę na bardzo korzystnych warunkach ;)
 #831481  autor: giiiienek
 27 paź 2015, 12:23
Ja też dzięki forum "przedłużyłem" umowę za 29.90zł no limit plus 5gb na czas nie określony.
Tylko trzeba wyrazic zgody marketingowe.
 #831485  autor: Robak85
 27 paź 2015, 12:43
Kiedy ta oferta zaczyna być dostępna. Ja już przedłużyłem. Mojej żonie umowa kończy się 30.04. Wypowiedzenie złożyłem. Mogę już dzwonić i pytać?
 #831488  autor: KC-KARLOS
 27 paź 2015, 12:58
iPlus: z tego co wiem, to nie ma, ale może to potwierdzić osoba, która ma taryfę aktywną na koncie, a myślę, że w taryfie bazowej Formuła Unlimited 49,99 tej opcji nie ma.

Robak85: niestety, najszybciej ofertę załatwisz dopiero w lutym, czyli na 3 miesiące przed końcem umowy.

waski2319: sprawdź opcje przez neta, ewentualnie zapytaj konsultanta. Dzwoń pod *500 > 8 > 2.

• Strona 416 z 692
  • 1
  • 414
  • 415
  • 416
  • 417
  • 418
  • 692
  • 1
  • 414
  • 415
  • 416