Ok dzięki wszystkim za rady. Przedłużyłem za 29,99 PLN Brutto na czas nieokreślony (no limit kom/stac/sms/mms + 5 GB* neta). Jak to zrobiłem? 5 minut po złożeniu wypowiedzenia dostałem smsa że już w systemie zarejestrowano zgłoszenie. 5 minut później zadzwoniłem (rekord świata, wielkie propsy dla Playa za to) i po ludzku zapytałem czy już na koncie mam odblokowaną ofertę za 29,99PLN. Konsultant bez jakiś zbędnych gadek o tym "gdzie usłyszałem o ofercie" czy "nie ma już tej oferty" powiedział że się wyciszy na chwilę i się zorientuje czy już odblokowana. Po jakiejś minucie powiedział że jak najbardziej i czy przedłużamy. Powiedziąłem, że oczywiscie że tak, ale czy mam jakies inne propozycje na tym koncie. Powiedział że za 49,99PLN brutto na czas nieokreślony bym miał 10GB* neta (czyli za +20PLN, 5GB Neta więcej), oczywiście zaproponował mi ofertę na 24 miesiące full no limit w tej samej cenie, ale podziękowałem grzecznie

Ogólnie super sympatyczny konsultant, pogadaliśmy chwilę o internecie mobilnym o ostatnim przetargu na LTE itd, bardzo na plus (a szczególnie na plus to że bez zbędnych formalności i kombinowania dostałem tę ofertę na której mi zależy, wystarczyło powiedzieć o którą mi chodzi).
Z racji tego, że umowa jest na czas nieokreślony i mogę ją wypowiedzieć w każdym momencie, czekam na kolejne atrakcyjne oferty od Playa i zabawa w zmianę taryfy dalej będzie trwała. Swoją drogą na chwilę obecną nie widzę nawet innej możliwości jak branie umowy na czas nieokreślony.
Życzę wszystkim udanego przedłużania umów i negocjacji!
P.S.: Z tego miejsca chciałbym jeszcze raz pogratulować Playowi szybkość w obsłudze klienta i szybkości w przesyłaniu informacji. Tak jak napisałem 10 minut minęło od złożenia wypowiedzenia do "odblokowania" oferty specjalnej.
P.S. 2: Jeszcze raz dzięki wszystkim za rady i informacje na temat oferty. Takie informacje pozwalają zaoszczędzić bardzo dużo pieniędzy, za co jestem bardzo wdzięczny.
* trzeba mieć to na uwadze (wypytałem o wszystko), że po wykorzystaniu paczki internetu nie ma "lejka" tylko internet jest zupełnie odcinany - nawet nie zwalnia, przynajmniej taką informację uzyskałem od konsultanta.