Półtora miesiąca temu skarżyłem się tu, że na początku września Vectra nie chciała mi sprzedać abonamentu BEZLIMIT 10 GB w cenie 9,99 zł, mimo że w cenniku była informacja, że oferta obowiązuje do 2. czy tam 3. września.
Zalecaliście mi machnąć ręką. Nie poddałem się jednak.
Łut szczęścia sprawił, że poleciłem ofertę osobie z rodziny, która podpisała umowę jeszcze w sierpniu. Na moją prośbę ta osoba wybrała się do salonu Vectry w swoim mieście, opisała sytuację, pracownik obiecał dowiedzieć się "u góry", co da się załatwić. I już po dniu czy po dwóch była informacja, że w ramach tej samej umowy dodany zostanie drugi numer w cenie 10 zł (nie 9,99) na rok.
Dobre i to. Za rok zrobię przegląd ofert i postanowię, co dalej.
Mam przy okazji do was pytanie. Utworzyłem konto klienta w eBOKu Vectry. Wszystko ładnie widać, powiedzmy, że takie niezbędne minimum
Niestety, gdy przez kilka tygodni się nie logowałem, to przy kolejnym logowaniu oprócz loginu i hasła system zażądał podania hasła jednorazowego z SMSa. I wszystko fajnie, tylko ten SMS przychodzi na numer telefonu tej pierwszej umowy, nazwijmy to - główny. Niedopatrzenie to mało powiedziane. Nie mogę oczekiwać, że inna osoba będzie mi przekierowywać te kody, gdy będę w potrzebie. Jakiś pomysł, jak to obejść?