• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 5 z 9
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

#726828  autor: radoslavv
 22 cze 2014, 13:40
Ja posiadam obecnie abo LongPlay II 29. Nie jestem zadnym harduserem telefonu. Zalezalo mi zawsze na pakiecie bezplatnych smsow i jakims pakiecie internetu. W obecnym abo mam za pakiet nielimitowanych smsow place 10zl za miecha, w ramach abo mam 1000mb neta i 70 minut na gadanie. W zupelnosci mi to wystarcza, czasem sie zdarzy ze rachunek skoczy do 50zl, ale to juz jest max. W tej chwili Play nie jest mi w stanie zaproponowac lepszego abo na przedluzenie (czyli zeby byl pakiet smsow i neta) bo i tak bede placil drozej. Korzystam z samsunga i9000 i chcialem go wymienic na Ace 3, bo jest najszybszy w swojej klasie cenowej z telefonow samsunga, wiec chcialem kupic sam aparat (ok. 500zl) i pozostawic ten abo, ktory mam. Zainteresowala mnie natomiast oferta JUMP, raz ze wzgledu na to ze akurat maja Ace 3 za 1zl, a abo to 49zl (w playu babeczka mi powiedziala, ze obecnie placilem przez ostatnie 18 miechow srednio jakies 45zl). Mam teoretycznie to co mnie interesuje (darmowe smsy i pakiet neta) plus rozmowy do wszystkich za free. Oferta jak ta lala. Zastanawia mnie jedynie pakiet internetu. W Playu mam 1000MB, zuzywam max 300MB...

ALE! w playu mam darmowego fejsa, z ktorego glownie korzystam i teraz pytanie, jak jest w T-mobile? Czy fejs sie odlicza normalnie od transferu? A jesli tak to czy np. pakiet 1GB styknie mi na sprawdzanie ze 3 razy dziennie fejsa i granie w QUIZWANIE? Poza tą rozterką pakiet wydaje mi się idealnie dopasowany do moich potrzeb.

Pzdr.

#727025  autor: Kryniczanin
 23 cze 2014, 09:15
radoslavv pisze:w playu mam darmowego fejsa, z ktorego glownie korzystam i teraz pytanie, jak jest w T-mobile? Czy fejs sie odlicza normalnie od transferu?
Normalnie

#727258  autor: radoslavv
 24 cze 2014, 09:34
Czy zyskuje cos w Tmobile za zalatwienie sprawy przez internet, czy nie ma to znaczenia i rownie dobrze moge isc do salonu?

#727263  autor: usiu128
 24 cze 2014, 09:52
radoslavv pisze:Czy zyskuje cos w Tmobile za zalatwienie sprawy przez internet, czy nie ma to znaczenia i rownie dobrze moge isc do salonu?
w internecie masz tańsze niektóre modele telefonów - a w salonie możesz wytargować np. aktywację za 1zł lub jakiś inny rabat.

#727563  autor: radoslavv
 25 cze 2014, 10:04
Aaaj czyli kruczek :-) Przy przenoszeniu numeru place za aktywacje? W jakiej wysokosci?

#727577  autor: margeo
 25 cze 2014, 11:24
Przed chwilą znajoma powiedziała mi, że dzwonili do niej NA NUMER PLAY w sprawie przejścia DO T-MOBILE. Domyślam się, że "poszukiwacze klientów", czyli zapewne nie z BOA. Co ciekawe z ofertą JUMP nolimit rozmowy / sms / mms za 29,99zł (nic nie wspomniała o internecie, ale chyba wszędzie jest 250mb??).
Z tego co widzę na stronie i wiem z SUK (gdy rozważałem aneks bez telefonu) - nie ma takiej oferty, a to co widniało na stronie www przez pierwsze 2-3 dni to był błąd.
Czy w związku z powyższym coś się zmieniło?
@usiu128 @st.konsultant - jest taka oferta dostępna przy przenoszeniu numeru, czy ktoś coś pomieszał??

POZDRAWIAM!

#727615  autor: usiu128
 25 cze 2014, 13:12
abo to jest 39,99zł za no limit z 0,25GB internet. Na jego wysokość składają się 2 opłaty:

29,99zł - abo za no limit
10zł - abo za 0,25GB internet
= 39,99zł.

Przy pierwszej umowie nie ma możliwości wyłączenia internetu i wzięcia za 29,99 abonamentu.
Jest taka możliwość jak dopiera się kolejny numer i osoba która zawierała pierwsza umowę dzieli się swoim limitem (250mb) z drugim numerem. (jest za to opłata 2zł) czyli generalnie 2 i kolejny numer wychodzi 8zł taniej przy założeniu, że limit internetu jest wspólny.

radoslavv, standardowo aktywacja to 49,90zł brutto przy pierwszej fakturze.

#727665  autor: nevada92
 25 cze 2014, 16:43
Jest szansa, że najpóźniej do lutego zmieni się cennik taryf lub telefonów w JUMP? :P Bo mam aktywną usługę "Bezpieczny telefon" i chciałbym z niej skorzystać, ale w salonie powiedzieli mi, że przy ewentualnej wymianie telefonu będę mógł wybrać tylko z cennika taryf JUMP S, tej najmniejszej, a tam ceny są bardzo wysokie :? (aktualnie mam rodzina 60 za 59,99).

#727688  autor: margeo
 25 cze 2014, 19:13
nevada92 pisze:Jest szansa, że najpóźniej do lutego zmieni się cennik taryf lub telefonów w JUMP? :P Bo mam aktywną usługę "Bezpieczny telefon" i chciałbym z niej skorzystać, ale w salonie powiedzieli mi, że przy ewentualnej wymianie telefonu będę mógł wybrać tylko z cennika taryf JUMP S, tej najmniejszej, a tam ceny są bardzo wysokie :? (aktualnie mam rodzina 60 za 59,99).
zamierzasz mieć "ukradziony telefon", czy "popsuty"? :)
Cennik telefonów z pewnością się zmieni - to przecież ponad pół roku.
Z rozmowy dzisiejszej z SUK można wnioskować, że do września na chwilę obecną nie przewidują żadnych korekt w warunkach przedłużeniowych - tak jak jest obecnie, tak ma być przez przynajmniej 2-3mc.

POZDRAWIAM!

#727766  autor: nevada92
 26 cze 2014, 09:48
margeo pisze:zamierzasz mieć "ukradziony telefon", czy "popsuty"? :)
Cennik telefonów z pewnością się zmieni - to przecież ponad pół roku.
Z rozmowy dzisiejszej z SUK można wnioskować, że do września na chwilę obecną nie przewidują żadnych korekt w warunkach przedłużeniowych - tak jak jest obecnie, tak ma być przez przynajmniej 2-3mc.
"Popsuty" ;) Rozumiem, no to w takim razie pozostaje tylko poczekać. Jeżeli cennik się zmieni, to oby na lepsze ;)

#728808  autor: margeo
 30 cze 2014, 14:51
@usiu128 , @st.konsultant
A jak w nowych taryfach JUMP wygląda kwestia odpłatności za videorozmowy??
Wchodzą w skład nolimit, czy za takie połączenie płacę powyżej abonamentu? Jeśli tak, to ile za minutę??
Czy w przypadku wyczerpania pakietu internetowego (transfer wstrzymany) i wykupienia kolejnej paczki - 1GB za 10zł, wykupuję tą paczkę na miesiąc, a potem sama się wyłącza na koniec cyklu rozliczeniowego, czy muszę pilnować i samemu wyłączać, jeśli w kolejnym miesiącu nie chcę dopłacać do abo (wystarczy mi podstawowa paczka 250MB)?

Z góry dzięki za info :)

POZDRAWIAM!

#728866  autor: st.konsultant
 30 cze 2014, 18:08
margeo pisze:@usiu128 , @st.konsultant
Wchodzą w skład nolimit, czy za takie połączenie płacę powyżej abonamentu? Jeśli tak, to ile za minutę??
Czy w przypadku wyczerpania pakietu internetowego (transfer wstrzymany) i wykupienia kolejnej paczki - 1GB za 10zł, wykupuję tą paczkę na miesiąc, a potem sama się wyłącza na koniec cyklu rozliczeniowego, czy muszę pilnować i samemu wyłączać, jeśli w kolejnym miesiącu nie chcę dopłacać do abo (wystarczy mi podstawowa paczka 250MB)?

Rozmowy video rozliczane są osobno. Koszt to jak dobrze pamiętam 0,30 zł za minutę.

Po powiększeniu pakietu trzeba pilnować bo w następnym cyklu pakiet nadal będzie powiększony.

#728882  autor: margeo
 30 cze 2014, 18:49
st.konsultant pisze:

Rozmowy video rozliczane są osobno. Koszt to jak dobrze pamiętam 0,30 zł za minutę.

Po powiększeniu pakietu trzeba pilnować bo w następnym cyklu pakiet nadal będzie powiększony.
Z videorozmowami kiepsko :P
A z pakietem to jesteś pewien, że tak jest? Dziś rano konsultant BOA powiedział mi, że pakiet sam się wyłączy na koniec cyklu rozliczeniowego... Skłaniam się do Twojej wersji, bo to logiczniejsze, ale wolałbym mieć 100% pewności :)

POZDRAWIAM!

#728914  autor: st.konsultant
 30 cze 2014, 19:43
margeo pisze:
st.konsultant pisze:

Z videorozmowami kiepsko :P
A z pakietem to jesteś pewien, że tak jest? Dziś rano konsultant BOA powiedział mi, że pakiet sam się wyłączy na koniec cyklu rozliczeniowego... Skłaniam się do Twojej wersji, bo to logiczniejsze, ale wolałbym mieć 100% pewności :)

Jestem pewny :)

http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 007240.pdf

Punkt 11:

"Jeśli Abonent Jump nie zmieni wysokości Limitu początkowego, to objętość Limitu początkowego przechodzi na kolejne Cykle Rozliczeniowe. Ustawiona w systemie Operatora każda nowa wysokość Limitu przechodzi na kolejne jego Cykle Rozliczeniowe, do chwili wejścia w życie ewentualnej innej dyspozycji Abonenta Jump. "

#728991  autor: margeo
 30 cze 2014, 23:30
Wielkie dzięki za informacje :)
Pozdrawiam!

POZDRAWIAM!

#729053  autor: usiu128
 01 lip 2014, 09:59
Od dzisiaj abonament JUMP S za 39,99zł z pełnym no limit i 0,25GB internet wraz z nowym telefonem w promocyjnej cenie.

#729075  autor: anita8503
 01 lip 2014, 10:17
usiu128 pisze:Od dzisiaj abonament JUMP S za 39,99zł z pełnym no limit i 0,25GB internet wraz z nowym telefonem w promocyjnej cenie.
Jakiś link można prosić? 8)

#729188  autor: szpenton
 01 lip 2014, 15:42
usiu128 pisze:Od dzisiaj abonament JUMP S za 39,99zł z pełnym no limit i 0,25GB internet wraz z nowym telefonem w promocyjnej cenie.
Dla wszystkich czy tylko przedłużających przez SUK?

#729191  autor: zygikuleczka
 01 lip 2014, 15:52
usiu128 pisze:z nowym telefonem w promocyjnej cenie.
Czyli pojawiły się rabaty na abonament-bomba:) To najpewniej odpowiedź na ofertę play z półrocznym bezpłatnym korzystaniem z usług przy przeniesieniu numeru.
Pytanie także jaka zniżka na telefon...

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#729278  autor: st.konsultant
 01 lip 2014, 20:29
zygikuleczka pisze:
usiu128 pisze:z nowym telefonem w promocyjnej cenie.
Czyli pojawiły się rabaty na abonament-bomba:) To najpewniej odpowiedź na ofertę play z półrocznym bezpłatnym korzystaniem z usług przy przeniesieniu numeru.
Pytanie także jaka zniżka na telefon...

Przy wyborze opcji z upustem na abonament, telefony są droższe niż w dotychczasowych taryfach.
  • Strona 5 z 9
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5