• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 40 z 187
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 187

#636083  autor: Remy
 29 maja 2013, 18:58
per_A pisze:Witam
Chciałem się dowiedzieć czy ceny telefonów w dziale rezygnacyjnym plusą są negocjowalne ?

Pokrótce postaram się nakreślić moją sprawę. Skończyła mi się umowa w Plusie i mam na czas nieokreślony, wypowiedziałem umowę z zachowaniem numeru na prepaidzie, tylko po to żeby mi zaproponowano coś konkretnego. Po trzech rozmowach z konsultantem który dawał za pierwszym razem -20% na abonament ale +25pln za internet (oferta dla idiotów) , za drugim 20% zniżki, a za ostatnim razem 30% zniżki na abonament. Oczywiście zniżka obowiązywać miała przez cały okres trwania umowy.

Oferta od pana konsultanta:
wszystkie plany OMG - 30% i cena telefonu wg standardowego cennika

Jedno co mnie zastanowiło (byłem dość oschły dla konsultanta) to jego słowa "ile musiał by kosztować telefon żeby pan został w sieci"

Na jaki rabat mogę liczyć ?
Dzięki za odpowiedź.
Plus ma ograniczone możliwości w zakresie negocjowania cen z dostawcami telefonów.
Operator globalny np.- T-mobile, Orange ma większe możliwości przy ogromnych zamówieniach.
Stąd większość telefonów w Plusie jest droższa niż u innych operatorów.

Widać to było po porównaniu cen Samsunga S4.

Plus na początku nie miał w ofercie iphonów. Dopiero później zaczął je skupować gdzieś z rynku i dodał do swojej oferty.

Wracając do Twojej sprawy.

Jak dałeś wypowiedzenie to po jakim czasie zadzwonili?
Zastanawiam się nad tą formą negocjacji żeby się nie okazało że numer mi wyłączą albo przepadnie i nikt nie zadzwoni.

#636232  autor: per_A
 30 maja 2013, 12:43
Po pierwsze, to znałem sprawę jak to wygląda w T-mobile, i w plusie.
Chciałem żeby połączono mnie z działem rezygnacyjnym bez składania wypowiedzenia od samego początku, twierdzono że tam lepszej ofety nie dostanę.
Konsultanci zwykli proponowali mi adonamenty droższe niż dla nowych użytkowników i sklep internetowy. (abonament droższy o około 5PLN a telefony o 100-300PLN)
Później jakimś cudem oddzwonił do mnie pan z działu utrzymania klienta, (po mailu do boku) gdzie abonamenty wyglądały już jak na ich stronie i tylko sporadycznie telefon był droższy (ale nie tańszy). Po kilku próbach negocjacji, powiedziałem że zrywam umowę (nie dali się podejść bo oferta była ta sama.)
Więc cóż nic nie traciłem bo w orange było lepsze oferty, większe i z większą ilością minut (przy tych samych stawkach w plusie abonament za 89 to w orange abonament za 69).
Złożyłem rezygnację w punkcie. Pan uprzejmie mnie poinformował że w tej procedurze muszę odbyć jedną rozmowę i odrazu przedstawiono mi ofertę z działu rezygnacyjnego.
Tam z koleii dostałem -20% na abonament, i już oferta zaczynała mi się podobać :)
ale co się później okazało w abonamencie nie było pakietu internetowego a to była dokładnie taryfa OMG89 co mnie bardzo zdziwiło... i zaproponowano mi kupienie tego pakietu za 20 albo 25PLN więc oferta była beznadziejna.
Tego samego dnia oddzwonił do mnie pan z "nieistniejącego" działu rezygnacyjnego i kazał zapomnieć o wcześniejszych ofertach bo on ma swoją :) Dalszą cześć historii już cytowałeś.

PS. Rezygnację złożyłem z przejściem na prepaida, ale można ją w każdej chwili cofnąć.

#637562  autor: shermanek
 05 cze 2013, 12:02
Witam,kończy mi się umowa w plusie i mam kilka pytań.

1. W jaki sposób mogę złożyć wypowiedzenie???

2. Czy można wynegocjować jakieś zniżkę na telefon???

3. Czy jeśli umowa przejdzie mi na czas nieokreślony i wtedy złoże wypowiedzenie to płacę tylko za jeden miesiąc i umowa przestaje obowiązywać???
 #638267  autor: wariatos
 08 cze 2013, 17:15
Jako że przeglądam stronę sklepu często, ostatnio zauważyłem ciekawy przypadek.
Na stronie sklepu plusa wybieramy "dla firm" dalej wybieramy telefony , wszystkie telefony , zmieniamy na promocje Masz smartfon w firmie w sklepie internetowym na 36 m-c , zmieniamy na ofertę Omg dla firm 75 i cena galaxy notę 2 zmienia się na 1 Pln. Co ciekawe cena galaxy s4 black wynosi również 1pln ale nie ma przycisku "kup" . Niestety dotyczy to tylko nowych numerów.

#638276  autor: michal8937
 08 cze 2013, 19:19
dostałem taką ofertę; taryfa omg za 99zł za internetem, a do tego ceny tel

Galaxy SIII 730zł

Lumia 920 580 zł.

Dobra oferta, czy można coś jeszcze wyrwać? Zastanawiam się na wypowiedzeniem świadczenia usług przez Plusa.

#638648  autor: pillsxp
 11 cze 2013, 00:15
Odbyłem kilka rozmów z konsultantami Plus`a jak i osobami z salonu i oferty są gorsze od ofert na stronie www jeśli chodzi o ceny telefonów, a że w moim przypadku nie mam opcji zamówienia przez sieć, tylko w salonie lub u konsultanta to pozostaje chyba telefon zakupić w wolnej sprzedaży, a kartę zostawić dalej w Plus lub pójść gdzie indziej więc nic nie ugrasz.

http://www.speedtest.net/result/5506414441.png
Plus LTE na 1800, nadajnik ok 10 KM ode mnie na Huawei B593s-22.

#639232  autor: per_A
 12 cze 2013, 22:30
Ugrasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, wypowiedz umowę w punkcie i od razu poproś o kontakt konsultanta z działu rezygnacyjnego. (ja pierwszą ofertę tą przy składaniu wypowiedzenia wyśmiałem)
Abonament w cenach ze strony pomniejszony o 30%. (z internetem w pakiecie wiec nie ma ukrytego +10 albo +20 PLN ). Rozsądną cenę telefonu.
A jak powiesz żeby jesteś skłonny zawrzeć taką umowę tylko telefon za drogi a chciał byś "za złotówkę" to Ci parę groszy zejdą :)
Mi zeszli ponad 200PLN

abonament: 42PLN
telefon: Sony Xperia LP za 269 :)

Na abonamencie już nic nie ugrasz poniżej tego co napisałem.

#639568  autor: Remy
 14 cze 2013, 12:35
Dzwoniłem wczoraj do +.
Dostałem taką samą ofertę jak nowy.
Mam dwa abonamenty (pryw w plus oraz firma w Play).
Ten prywatny. Chciałem abonament za 40zł.
Wyszło 240min do wszystkich +10zł dopłaty (po 6miesiącach) aby mieć plusa za darmo- na początek 30 potem 40zł.

Jak bym chciał zmienić telefon to w takim abonamencie ceny jak za nowe na allegro + umowa na 24 miesiące.

W Play na firmę dostanę iphona 5, za dobre pieniądze przy abonamencie w granicach 100zł.

Teraz rozważam przeniesienie numeru:

Nju vs Red Bull mobile
Czytam opinie.

Obawiam się że w Nju mają jeszcze bałagan i boję się czy mi przy przenoszeniu telefon nie zamilknie.

#639764  autor: per_A
 15 cze 2013, 12:52
Fikcyjnie, jak wypowiesz dostaniesz lepszą ofertę.
Wypowiedzenie można cofnąć w każdej chwili.
A po wypowiedzeniu ceny telefonów idą bardzo bardzo w dół, w sumie jak abonamenty (-30% i brak tych +10-20PLN dopłaty za internet)

#639774  autor: Remy
 15 cze 2013, 14:16
Wczoraj dzwoniła do mnie konsultantka z działu utrzymania.
Zaproponowała:
+ 4zł mniej za abonament,
+ ciut więcej minut to wszystkich,
- brak jakichkolwiek minut do plusa,
- abonament na 18 miesięcy a nie na 12 (jak jest standardowo)

Czyli mała marchewka i większy kij.

Ma dzwonić w poniedziałek, ale się nie dowie że taka oferta jest dla mnie nie do przyjęcia.
Oferta nie jest bardziej konkurencyjna, a umowa na 18 miesięcy.

| |
| |
| |
| |

Poniedziałek.

Jestem po rozmowie z konsultantką z działu utrzymania.
Dalej ta sama kiepska propozycja.

Reasumując:

Starają się związać abonenta długą umową.
Biuro utrzymania daje:
-oferta z telefonem- trochę taniej ale 24 miesiące umowy.
-oferta z telefonem- minimalnie tańszy abonament ale umowa na 18 miesięcy.

W obu przypadkach szkoda czasu na rozmowę.

Do oferty nju, heyah, redbull mobile nawet się nie zbliżyli.

#640073  autor: gator303
 17 cze 2013, 12:52
Witam.
Chciałbym zapytać was o poradę. W lutym tego roku przedłużyłem umowę w MixPlusie, dostałem od nich Samsunga Galaxy SIII Mini za złotówkę w ofercie 30 doładowań po 30zł. Tydzień temu wykonałem ostatnie doładowanie. Aktualnie przychodzą do mnie oferty z Plusa ale są beznadziejne. Dzisiaj poprosiłem o kontakt z biurem obsługi, zadzwoniła do mnie pani z biura ale nie oferowała nic poza tym co jest na stronie. Chciałbym uzyskać od nich dużo lepszą ofertę niż to co teraz oferują. Interesuje mnie jak najlepszy telefon w doładowaniach po 30zł. Proszę was o poradę co robić aby wynegocjować jak najlepszą ofertę. Gdybym teraz przedłużył umowę to było by to piąte przedłużenie.

Proszę o porady.

#640457  autor: Remy
 18 cze 2013, 18:07
Wypowiedz umowę. Zadzwonią chyba.
lub
Podzwoń do nju, red bull.
Zgłoś się do biura obsługi że chcesz rezygnować i chcesz wiedzieć kiedy możesz.
Jak zobaczą połączenia z konkurencją itd. to dział utrzymania zadzwoni.

#640675  autor: gator303
 19 cze 2013, 14:00
Okej zadzwoniłem dzisiaj koło 12 do red bulla, nju i playa. Potem do biura obsługi,powiedziałem że chcę zrezygnować i chcę wiedzieć czy mogę to już zrobić. Pani chciała połączyć mnie z działem rezygnacyjnym ale zapytałem czy jeśli chcę przenieść numer do innej sieci czy muszę rezygnować, pani powiedziała że nie i podziękowałem.

Dobrze zrobiłem :D ?
Jeśli tak to ile mniej więcej czeka się na telefon z działu utrzymania ?

#640747  autor: per_A
 19 cze 2013, 18:28
napisz oficjalnie pisemko zanieś do punktu w pisemku napisz ze chcesz przejśc na karte z powodu fatalnych warunków przedłużeniowych, na telefon z ich strony czeka się do 3 dni a ja dostałem tego samego

#640768  autor: gator303
 19 cze 2013, 19:42
Sorry ze tak spamuje ale mógłbyś mi napisać o jakie pisemko chodzi? Dać jakiś wzór jego, albo nazwę. Co to ma być w ogóle i co tam pisać ?

Z góry dzięki za pomoc.

#640822  autor: ciekawy
 20 cze 2013, 05:43
takie pisemka to powinni mieć w salonach jako standardowy formularz wypowiedzenia umowy na 30 dni przed końcem, w salonie powinni wypełnić na kompie,ty podpisujesz,potem wysyłają fax-em,najlepiej żeby wysłali fax przy tobie, weź potwierdzenie że złożyłeś wypowiedzenie np podpisany przez pracownika z pieczątką formularz,który powinieneś dostać,jeden formularz dla nich,drugi ten sam dla ciebie jako potwierdzenie i tyle, zwykle powód wypowiedzenia sieci nie interesuje, to czynność która przerywa dalsze naliczanie abonamentu po umowie i nic więcej, a oferty utrzymaniowe można próbować negocjować bez wypowiedzenia, tak naprawdę jeśli składasz wypowiedzenie to ono nie gwarantuje lepszej oferty,więc jeśli się na to zdecydujesz to przemyśl czy masz lepszą ofertę na którą możesz odejść do innej sieci,wypowiedzenia nie składa się "na niby" tylko naprawdę, można je wycofać przed odłączeniem numeru

[ Dodano: 2013-06-24, 08:03 ]
i co z ofertami ? pochwali się ktoś jakie Plus daje oferty ?

#642033  autor: seepo
 25 cze 2013, 12:15
Dzisiaj dzwonił do mnie plus w sprawie przedłużenia umowy , akurat siedziałem w T-mobile przeglądając ofertę . Pani dla mnie jako wieloletniego klienta posiadające 3 numery od ponad 10 lat zaproponowała Sony Xpierie J + tablet w cenie 349zł + jakieś raty w abonamencie takim jaki mam czyli 49,90 . Jak już byłem w T-mobile to od razu poprosiłem o ofertę od nich i przedstawiłem ją pani przez telefon gdzie dostałem także tablet + telefon jakiś Alcatel lub Ace 2 , Xpiera E lub J w cenie nie przekraczającej 200zł bez rat i w abonamencie 44,91 , pani z wielkim oburzeniem stwierdziła ,że jak nie podoba mi się ich oferta niech się przeniosę oni mnie nie będą trzymać na siłę

#642250  autor: Remy
 25 cze 2013, 22:48
seepo pisze:Dzisiaj dzwonił do mnie plus w sprawie przedłużenia umowy , akurat siedziałem w T-mobile przeglądając ofertę . Pani dla mnie jako wieloletniego klienta posiadające 3 numery od ponad 10 lat zaproponowała Sony Xpierie J + tablet w cenie 349zł + jakieś raty w abonamencie takim jaki mam czyli 49,90 . Jak już byłem w T-mobile to od razu poprosiłem o ofertę od nich i przedstawiłem ją pani przez telefon gdzie dostałem także tablet + telefon jakiś Alcatel lub Ace 2 , Xpiera E lub J w cenie nie przekraczającej 200zł bez rat i w abonamencie 44,91 , pani z wielkim oburzeniem stwierdziła ,że jak nie podoba mi się ich oferta niech się przeniosę oni mnie nie będą trzymać na siłę
Złóż wypowiedzenie, z działu utrzymania dostaniesz ciut lepszą ofertę.

#642353  autor: gobo
 26 cze 2013, 13:06
znajomemu po złożeniu wypowiedzenia zaoferowali abo za 10 zł i 300 minut na 12 miesięcy
 #642517  autor: aKuKu!
 26 cze 2013, 20:01
Witam.

Mam numer w Plusie już od bardzo dawna, będzie to już z ponad 5 lat. Parę miesięcy temu skończyła mi się umowa i do tej pory jestem na tzw. wolnej umowie bez terminu. Płace co miesiąc jakieś tam ok. 40 zł i w każdej chwili mogę zrezygnować i po prostu odejść z Plusa. Jestem cały czas na tej wolnej umowie, bo czekam na jakąś dobrą ofertę, czy to z Plusa czy z innych sieci.

Jakoś się tym nie interesowałem wcześniej ale teraz zobaczyłem że dla przedłużających umowę w Plusie jest taryfa OMG. W taryfie OMG 49,90 jest Galaxy S3 mini za 1 zł, co wg. mnie jest dobrą ofertą. W tej umowie jest bodajże 170 + z jakiegoś pakietu 230 min co daje w sumie 400 oraz pakiet internetowy NON STOP 1 GB za 10 zł. I teraz pytanie jest takie czy to 10 zł z tego pakietu internetowego jest już wliczone w to 49,90zł ? Oraz czy ten pakiet da się wyłączyć, bo internet mnie nie interesuje. Czytałem regulamin ale z niego nic jasnego nie wynika dlatego proszę o pomoc.

A może w jakichś innych sieciach są lepsze oferty i może lepiej byłoby przenieść numer?

Dzięki za pomoc! :)
  • Strona 40 z 187
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 187
  • 1
  • 38
  • 39