dzięki Gerard za info skoro ty tak mówisz pewnie nie mam wyjścia ale to totalna głupota płacić za aktywację aktywnego numeru.zielony71 pisze: Chyba nie masz wyjścia. Opłata aktywacyjna jest niższa tylko dla przenoszących numer z innej sieci (wtedy wynosi 30 zł).
W regulaminie abo wspólny wynalazłem tylko poniższe info odnośnie aktywacji:
4.10. W ramach warunków promocyjnych za zawarcie Umowy na czas oznaczony (dotyczy nowych umów z nowym numerem telefonu) Abonent otrzymuje rabat w wysokości 250 zł na określoną w Cenniku usług Opłatę aktywacyjną. Opłata aktywacyjna wynosi wówczas 50 zł.
4.11. W ramach warunków promocyjnych za przeniesienie numeru z innej sieci Abonent otrzymuje rabat w wysokości 270 zł na określoną w Cenniku usług Opłatę aktywacyjną. Opłata aktywacyjna wynosi wówczas 30 zł.
Nie ma nic o koszcie aktywacji w sytuacji jakiej ja jestem.
A i jeszcze przy okazji dopytam, te dodatkowe numery brać z umowami na 20 czy 24 miesiące, jeśli zrobię to w tym miesiącu będę miał i tak rozjazd miesiąca w długości trwania umowy z numerem głównym zgadza się?, czy te numery przejdą na plan dodatkowy jeszcze dziś czy z następnym okresem rozliczeniowym?
Orange coś wspomina że niepełny okres rozliczeniowy dla numerów dodatkowych nie jest rabatowany, może lepiej wstrzymać się i dopiąć te numery za miesiąc.