Safiro pisze:Wybacz, widocznie źle odczytałem Twój pierwotny post. Pojawił mi się i dość szybko zniknął. Na fakturę wystarczy rzut oka by dostrzec nieprawidłowości, dzięki temu, że oferta jest prosta jak drut. Doświadczamy błędów dzieciństwa tej oferty, bo niejako robimy za testerów. Pozostaje mieć nadzieję, że z czasem takie sytuacje będą rzadkością a nie regułą.
Safiro nie do końca. Przy 1 numerze tak faktura vat lajta jest czytelna , ale tak jak u mnie przy 2 numerach już nie. Wszystko jest wymieszane i przemieszane. Trzeba po kolei śledzić, który numer gdzie i kiedy dzwonił. Dlatego, że to wszystko jest takie namieszane to oni sami w lajcie się w tym gubią jak ktoś ma więcej jak 1 prosty abonament czy korzysta więcej niż z 1 usługi.
Trochę się im dziwię, że łączą ze sobą 2-3 numery na jedną fakturę vat i gubią się bo nie mają dobrego programu czy systemu bilingowego przez co wystawiają ludziom bzdety. Łatwiej byloby by do każdego numeru osobna faktura vat ze szczegółowym bilingiem połączeń na fakturze a konto do wpłaty mogłoby być te same.
Konsultant do mnie, że to chodzi tylko o 2,50zł. Ok, to tylko 2,50zł, ale
razy ileś tam tysięcy użyszkodników i wychodzi już spora dodatkowa sumka za nic.
Już dzwoniłem, mają skorygować fakturę. Konsultant widział te złe naliczenie opłaty.