• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 39 z 350
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 350

#605699  autor: ...radek...
 04 sty 2013, 19:07
a mi umowa konczy sie dopiero w grudniu 2013 (umowa 36 miesiecy) i juz moge wymienic telefon na nowy.
zaproponowali mi:

abonament(24 mies.) 99zl-nielimitowane rozmowy do sieci komorkowych
Nielimitowane rozmowy do krajowych sieci stacjonarnych 1,99 zł na zawsze
i SGS3 za 999zł
Mam u nich 3 numery ponad 8 lat na dwóch rachunki ponad 100 zl (na kazdy) a na trzeci 40 zl. Wedlug mnie ceny sluchawek maja zabojcze. Gdyby nie to to wcale bym sie nie zastanawial, a tak to jeszcze mam czas i zaczekam.

#605714  autor: Anthrax
 04 sty 2013, 19:45
Do mateo_b88
Troszeczkę odbiegając od tematu - z góry przepraszam - co do konsultantów to takie akcje jak u Ciebie są częstsze niż kiedyś. Kiedyś dzwonili do taty proponując internet do telefonu (chociaż ma starszy typ słuchawki i jest mu to tak potrzebne jak silnik V12 do Seicento). Po cierpliwym długim odmawianiu, pojawiła się lekka irytacja i niewiele zabrakło do zmiany tonu rozmowy. Naciskanie i czasami ostry upór powoli staje się normą.
Wracając do tematu: na stronie t-mobile pojawiła się informacja o wyprzedaży (Nokie Lumie: 610 i 800 oraz 500 a także Sony Xperia P, HTC jakiś i inne modele). Kwoty abonamentu wahają się od 39 do 79 zł.
Do radek:
Zapomnij o tym, że za staż możesz liczyć na jakieś benefity (nawet najdrobniejsze). Sieci - tak jak Tmobile - mają to w wiadomej części ciała. W ogóle to jeszcze dla klientów powinien być zaszczyt, że w ogóle ktoś do nich dzwoni i składa ofertę xD. Jeśli mogę Ci polecić, nie przyjmuj ich oferty teraz, poczekaj spokojnie. Nigdy nie podpisuj jeśli masz jakieś wątpliwości co do sprzętu, czy samych warunków umowy. Lepiej poczekaj, dopytuj nawet jeśli wszyscy konsultanci mieliby Cię dość :D Przy takich rachunkach i tylu numerach powinni wiedzieć jak Cię traktować. Ale jak widać staż i tyle forsy to niestety dla nich nic... Pozdrawiam!

#605716  autor: sliwa122
 04 sty 2013, 19:48
gomez.pl pisze:umowa mi się kończy na koniec stycznia tego roku i myśląc że dostane lepsze warunki wypowiedziałem ją już w listopadzie :)
otóż od tego czasu dzwonili do mnie 2 razy. za pierwszym razem jeszcze przed wypowiedzeniem umowy i grzecznie odmówiłem, jakie to były warunki nie pamiętam.
później jeszcze raz w związku z otrzymają rezygnacją i również konsultant się nie wysilił.

Ja ze swojej strony dzwoniłem 2x. przy czym za pierwszym razem pani się rozłączyła (!). tak tak sama się rozłączyła gdy grzecznie jej powiedziałem że standardowe oferty mnie nie interesują i ma się trochę wysilić :)

Ostatnio dzwoniłem wczoraj i czułem się jakbym rozmawiał z samym sobą... Pani powiedziała że w związku z wypowiedzeniem umowy nie dostanę umowy z telefonem (?)
oto co mi zaproponowała:
1. umowa bez telefonu - warunki takie same jak na stronie www
2. abonament 59 zł 500min - telefony: sony xperia s - 1068, xperia t - 1448, galaxy 3 - 1639
3. abonament 85zł - 850 min (takiego nie widziałem na stronie) i chyba sensownie się prezentuje. telefony: sony xperia s - 668, xperia t - 1048, galaxy 3 - 1258

Obecnie mam R60 - 325min + niewykorzystane przechodzą na następnym miesiąc + 1999min siec rodzinna + 100mb danych - miesięcznie płacę ok 85 zł/mc

poza ofertą nr 3 reszta to standard... gdyby dali telefony w niższych cenach to nie byłoby problemu, a tak myślę nad przejściem do Plusa lub Orange. Play mnie nie interesuje bo w mojej okolicy brak zasięgu. W ostateczności wezmę samą kartę sim a telefon kupię na wolnym rynku..

Nie chcę w tej chwili tak wysokiego abo bo mam telefon firmowy, ale za 50-60zł i 10letni staż coś powinni dać... a może to marzenie ściętej głowy...

jak ktoś w tym temacie zauważył to już nie ta sama era co kiedyś...

Zadzwoń jeszcze raz do biura obsługi i poproś grzecznie o przełączenie do sekcji utrzymania klienta tam napewno dostaniesz bez problemu jedną z dwóch ofert z twojego przedziału cenowego:

45zl za R40 z pakietem 340 minut
59zl za R60 z pakietem 600 minut

Wczoraj mimo że mam jeszcze 6 miesięcy do końca umowy przedłużyłem wybierając R20- 25 zł(180 minut) z telefonem Sony xperia Tipo za 99 zł. czyli o 70 zł tańszy niż w cenniku multimedialnym.

#605770  autor: ciekawy
 04 sty 2013, 22:46
w tej taryfie R20 za 25 zł 180 minut jest pakiet netowy w standardzie albo w dodatkowej cenie ? jak tak to ile MB albo GB i za ile zł ?

są pakiety dodatkowych minut do wykupienia do każdej sieci ?

jaką wcześniej miałeś taryfę ?

#605774  autor: sliwa122
 04 sty 2013, 23:18
ciekawy pisze:w tej taryfie R20 za 25 zł 180 minut jest pakiet netowy w standardzie albo w dodatkowej cenie ? jak tak to ile MB albo GB i za ile zł ?

W cenie abonamentu jest 250MB

Dodatkowo można dokupić:

Sieć Rodzinna - darmowe rozmowy w grupie 2 osób – za 1,99 zł
Nielimitowane SMS-y/MMS-y w T-Mobile w Polsce - 1,99 zł

Wczesniej miałem R60-(180minut) i płaciłem ok 60-70 zł.

#605776  autor: ciekawy
 04 sty 2013, 23:23
sliwa122 pisze:
ciekawy pisze:w tej taryfie R20 za 25 zł 180 minut jest pakiet netowy w standardzie albo w dodatkowej cenie ? jak tak to ile MB albo GB i za ile zł ?

W cenie abonamentu jest 250MB

Dodatkowo można dokupić:

Sieć Rodzinna - darmowe rozmowy w grupie 2 osób – za 1,99 zł
Nielimitowane SMS-y/MMS-y w T-Mobile w Polsce - 1,99 zł

Wczesniej miałem R60-(180minut) i płaciłem ok 60-70 zł.
można dokupić nielimitowane połączenia do całej sieci T ? jak tak to za ile ?

nie ma dodatkowo pakietów minut do wszystkich sieci ?

co jak przekroczysz 250 MB,włącza się pakiet za 10 zł ?

#605782  autor: sliwa122
 04 sty 2013, 23:40
Co do pytania 1 i 2 to nie mam pojecia nie pytałem. Wystarczą mi te minuty co mam:)
A co do internetu to czytając pare postów wczesniejszych po przekroczeniu 250MB pewnie będzie trzeba dopłacić 10 zł.

#605842  autor: thonka
 05 sty 2013, 11:29
ciekawy, przeciez wszystko jest niemal napisane na pierwszej stronie i w tabeli na stronie tmobile z cennikami taryfy.

wliczone jest 250mb i potem po przekroczeniu naliczaja 10zl za kolejne 750mb.

dodatkowe 30 minut do W3 8/10zl (nizsza cena dotyczy zobowiazania na min. 6 miesiecy)
70 minut 16/20zl
120 minut 24/30zl (do 30 czerwca jest promocja na ten pakiet, kosztuje 15zl, a pierwszy miesiac jest za darmo, niestety aktywowac moga go tylko Ci, ktorzy dostali SMSa, albo do nich zadzwonil konsultant)

nielimitowane polaczenia w T w kraju i na swiecie sa dostepne w dwoch najnizszych abonamentach za... 49zl.

sam wiec widzisz, ze aktywowanie dodatkowych pakietow, by miec wiecej minut mija sie z celem. lepiej wybrac albo wiecej minut w ogole w wyzszym abonamencie, albo doplacic po za abonamentem, lub tez kupic druga, dodatkowa karte z jakims prepaidem.

jakby mi zalezalo na darmowych rozmowach w sieci to raczej bym sie nie zastanawial tylko doplacil te 37zl i mial wiecej minut oraz nielimitowane polaczenia w sieci. lepszy telefon zawsze mozna sprzedac i wybrac sobie tanszy.
Ostatnio zmieniony 05 sty 2013, 11:44 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#605846  autor: malin_f1
 05 sty 2013, 11:36
Miesiąc temu zadzwoniłem powiedziałem że chce zrezygnować umowę mam do kwietnia przełączyli mnie do SUK gość powiedział zadzwoni do mnie jak tylko będzie oferta z telefonem... już wtedy wydawał się konkretny poprosiłem żeby tylko on ze mną się kontaktował... i zadzwonił dziś :D bez problemu sam zaproponował R60 550min i 500mb za 64zł do tego HTC Desire x za 39pln powiedział że HTC codziennie trafiają na magazyn i codziennie wychodzą więc jak jest dostawa to odrazu się rozchodzi.
Bez nerów bez problemów sam zadzwonił w sobotę, mówił że im nie wolno dzwonić w sobotę ale jednak mu się udało :) poprosiłem o kontakt za 2 godz żeby ostatecznie wybrać telefon :D

[ Dodano: 2013-01-05, 13:53 ]
Przedłużona HTC Desire X 39pln R60 600min 250mb + nielimitowane sms/mms za 61zł.

#605915  autor: Testus
 05 sty 2013, 15:52
malin_f1 pisze: sam zaproponował R60 550min i 500mb za 64zł do tego HTC Desire x za 39pln powiedział że HTC codziennie trafiają na magazyn i codziennie wychodzą więc jak jest dostawa to odrazu się rozchodzi.
Bez nerów bez problemów sam zadzwonił w sobotę, mówił że im nie wolno dzwonić w sobotę ale jednak mu się udało
No chyba nie tylko do Ciebie :-D
Właśnie przedłużyłem 3 umowy. Jako, że nie mogłem się dodzwonić wczoraj wysłałem maila z moją propozycją.
Dziś telefon, że OK - R60 - 600min, 250mb i 99 za Xperia J. Załatwione bez gadania w 5 minut.

O jedno tylko nie zapytałem - opłata za telefon jest przy odbiorze czy na fakturze ?

Byłbym zapomniał HTC na razie NIE MA i nie wiedzą kiedy bedzie

#605925  autor: pacman
 05 sty 2013, 16:34
dawoo1 pisze:Dzisiaj dzwonił do mnie jakis facio z orange i zaproponował zebym opuścił t mobile a w zamian: umowa na 24 mieś. abo-59zł w tym 500 min plus 100 przez 24 mieś do wszystkich plus 50 min chyba do wszystkich na 12 mieś plus 6 mieś.za 0 zł plus np. nokia 800 za 1 zł.
I tak sobie porównywałem ofertę utrzymaniową t mobile...powiem szczeże ze blado wypada..zwłaszcza cena telefonu :roll:

[ Dodano: 2013-01-03, 20:44 ]
aa zapomniałem dodać...jeszcze 10żł za aktywację i mniejsze abonamenty sie nie opłacają :wink:
malin_f1 pisze:w tym abo jest jakiś net? chociaż z 250mb? Co do ceny 800 to chyba zaczynają pozbywać się tego telefonu...
Pewnie Smart Plan Halo 60zł, z przeniesieniem masz to 600 minut. Bardziej się chyba opłaca Smart Plan Multi 69,90 zł 500 minut +100, 6 mies za 0zł. 18x70zł = 1260zł. Które to 1260zł / 24 mies i wyjdzie tam teoretycznie za miesiąc nie 70zł, a jedynie 52,5zł za 600 minut i pakiet internetowy 1GB, a nie marne 250MB lub dopłata i strata minut w T-m. W cenniku ciekawie wygląda samsung galaxy s advance, ale pewnie go nie ma :lol:
Gdyby Orange miał dostępne telefony z cennika czy niektóre trochę tańsze to pewnie można by rozważyć przejście, ale jakoś op'y nie muszą się za bardzo starać, nawet Play już nie jest tak atrakcyjny :wink:
jowita pisze:
RobertH pisze:pojawił się nowy cennik dla przedłużających w t-mobile, z tego co widzę nic fajnego - podskoczyły ceny niektórych słuchawek, nie widzę żeby jakaś potaniała - lipa. Ciekawe co będzie jak wprowadzą (jak się zarzekają) nową ofertę na koniec stycznia.
Pojawił się Windows Phone 8S HTC - 59/259 zl dla Rodziny 80/60, jak na Win 8 to niedrogi, ale nie ma wejścia na karte, wyciąganej baterii ani dobrego aparatu foto (akurat te rzeczy mnie interesują). Chętnie bym się nim pobawiła, ale nie przez dwa lata.
Moja oferta na koncie zmieniła się tylko o tyle, że doszedł ów HTC oraz wróciła Nokia 800.
Taryfy te same, wciąż nie ma R60. Czyli wciąż czekam (ciekawe kiedy do mnie zadzwonią, ale pewnie to niczego na razie nie zmieni).
Windows Phone 8S HTC jest też ww Smart Plan Multi za ~ 52,5zł 600 minut 1GB, telefon za 259zł. Minut w R60 i w SPM tyle samo po 600, ale w T-m 250MB w Orange 1GB, abo w T-m 59zł w Orange 52,5zł. 750Mb co miesiąc więcej i 156zł taniej (jeśli wszystko się zgadza i z tym telefonem). Wystarczyłoby to lepiej rozreklamować dodać jeden fajny telefon z Androidem w SPM 50zł, drugi z Andkiem w SPM 70zł i Orange mogłoby przejąć trochę osób, ale widocznie i tak im "dobrze idzie" :roll:

#605941  autor: Anthrax
 05 sty 2013, 17:26
Do gomez:

"Ja ze swojej strony dzwoniłem 2x. przy czym za pierwszym razem pani się rozłączyła (!). tak tak sama się rozłączyła gdy grzecznie jej powiedziałem że standardowe oferty mnie nie interesują i ma się trochę wysilić :)" - powiedz, że robisz sobie jaja? :D Naprawdę była taka akcja?

"umowa bez telefonu - warunki takie same jak na stronie www" - czyli mam rozumieć, że jak chcę przedłużyć umowę, to najlepiej wg nich brać, nie negocjować i spadać? I nawet nie próbować myśleć o jakichkolwiek pertraktacjach np. większych pakietów minut, usług dodatkowych?

Wielka prośba o odpowiedź, gdyż ja właśnie szukam najlepszej oferty bez telefonu, a po tym co przeczytałem, to nie napawa mnie to optymizmem...

#605948  autor: malin_f1
 05 sty 2013, 17:54
Testus pisze:
malin_f1 pisze: sam zaproponował R60 550min i 500mb za 64zł do tego HTC Desire x za 39pln powiedział że HTC codziennie trafiają na magazyn i codziennie wychodzą więc jak jest dostawa to odrazu się rozchodzi.
Bez nerów bez problemów sam zadzwonił w sobotę, mówił że im nie wolno dzwonić w sobotę ale jednak mu się udało
No chyba nie tylko do Ciebie :-D
Właśnie przedłużyłem 3 umowy. Jako, że nie mogłem się dodzwonić wczoraj wysłałem maila z moją propozycją.
Dziś telefon, że OK - R60 - 600min, 250mb i 99 za Xperia J. Załatwione bez gadania w 5 minut.

O jedno tylko nie zapytałem - opłata za telefon jest przy odbiorze czy na fakturze ?

Byłbym zapomniał HTC na razie NIE MA i nie wiedzą kiedy bedzie
Ciekawe co z tymi HTC... mi co innego powiedział. okaże się w najbliżczym czasie. Ja długo wybierałem telefon , wcześniej zawsze był sony ericsson teraz pierwszy raz się wyłamałem :D
Wahałem się między L9 a Htc X, jednak L9 jest dla mnie za duży. telefon przeważnie noszę w kieszeni... pozatym cena L9 200zł więcej od HTC.

Za telefon płatne przy odbiorze, aha i przedłużając przez SUK nie trzeba rezygnować w f-vat papierowej i nie ma żadnych opłat :D

#605951  autor: SQBI
 05 sty 2013, 18:03
Testus pisze:O jedno tylko nie zapytałem - opłata za telefon jest przy odbiorze czy na fakturze ?
Za telefon płacisz kurierowi przy odbiorze.

#605961  autor: Testus
 05 sty 2013, 18:34
SQBI pisze:
Testus pisze:O jedno tylko nie zapytałem - opłata za telefon jest przy odbiorze czy na fakturze ?
Za telefon płacisz kurierowi przy odbiorze.
Dzięki za info. Byłbym nie przygotowany

#605963  autor: biricchina
 05 sty 2013, 19:12
Witam

Kończy mi się umowa. Mam telefon na firmę. Interesuje mnie Samsung Galaxy SII.
W jakiej najniższej cenie i ofercie mogę go dostać?
Z góry dziękuję i pozdrawiam

#605971  autor: BW06
 05 sty 2013, 19:46
Natomiast dla numeru 728245... mam przygotowaną następującą propozycję:
Rodzina 60 z pakietem 525 minut do wszystkich sieci, paczką 250 MB internetu oraz nowy telefon np. LG Swift L7 z dotykowym wyświetlaczem, systemem Android oraz nawigacją za 1 zł. Abonament miesięczny w kwocie 69.90 zł z VAT, umowa na 24 miesiące. Zwracając uwagę na to, że pisze Pan dużo smsów to dodatkowo istnieje możliwość uruchomienia nielimitowanych smsów w kraju za jedyne 1.99 zł z VAT.

Normalnie smieszna propozycja.
umowa konczy mi sie na dniach wiec trzeba napisac rezygnacje.

czy ma ktos blueconnect 15gb z umowa z przed roku?
Bo chcialbym wiedziec jakie sa oplaty przy tym abonamencie wraz z blueconnect noc i dla stalych klientow.

#605975  autor: SACZI
 05 sty 2013, 20:30
Od dzisiaj dokładnie za 6 miesięcy kończy mi się umowa i mam oferty przedłużeniowe z telefonem i bez na koncie.
Zaszły zmiany w ciągu 2 lat :)

#605986  autor: jowita
 05 sty 2013, 22:03
SACZI pisze:Od dzisiaj dokładnie za 6 miesięcy kończy mi się umowa i mam oferty przedłużeniowe z telefonem i bez na koncie.
Zaszły zmiany w ciągu 2 lat :)
Ja też tak miałam miesiąc temu, ale tydzień później znikła oferta bez telefonu i tańsza oferta z telefonem (R60). Zapytałam mailem dlaczego, konsultant przez telefon powiedział mi coś uogólniającego, oraz że inne oferty pokażą sie dopiero dwa miesiące przed końcem umowy. Nie wiem do konca, czy jest jakaś reguła "first minute" czy miałam takiego pecha, że oferta się zmieniła krótko potem. Od tej pory logowałam się prawie codziennie, w nadziei że jeśli to sie tak szybko zmienia, zmieni sie znowu, ale niestety tak nie jest (poza zniknięciem jednego z telefonów i pojawieniem się innego).

#605996  autor: zygikuleczka
 05 sty 2013, 22:43
jowita, bardzo pokrętne to tłumaczenie konsultanta. Stawiam, że to raczej jego niewiedza tu wyszła a jednak coś z tymi ofertami u Ciebie jest nie tak na koncie. Zresztą oferta z iboa jest słabsza niż sukowska, więc w zasadzie nie ma za czym tęsknić;]

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play
  • Strona 39 z 350
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 350
  • 1
  • 37