Opisze moja sytuacje może ona komuś pomoże
Za przedłużanie umowy (pertraktacje) brałem się jakoś pod koncie stycznia, gdzie obowiązywały stare oferty abonamentu napisałem do IBOA najpierw dali ofertę standard, odpsialem ze nie jest dla mnie atrakcyjna i konkurencja czeka następnego dnia dostałem ofertę z upustem tj r60 za 57zl i r80 z 77zl (oczywiście oferta ze słuchawka) wiec w sumie oferta atrakcyjna (nie opłacało mi się przechodzić do play gdyż sporo dzwonie do kilku numerów w erze (teraz korzystam z oferty 5nr w erze 2000min))
Zalogowałem się do mojego IBOA ale tam tej oferty nie było, wiec napisałem w odp na maila z oferta od SUK żeby dodali mi ofertę z maila na moje konto żebym mógł zrobić to przez neta. Nikt nie odpisał.
Dziś babka dzwoni do mnie i informuje mnie ze w międzyczasie zmieniła się oferta i z poprzedniej nie mogę już skorzystać jednak ma dla mnie atrakcyjna nowa ofertę i tu uwaga
sama zaproponowała mi odrazu:
za 59zl (10zl taniej) R60 - 360min,
- Rodzina 60 - 360 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych oraz blueconnect 9 (100 MB) w promocyjnej cenie 59,00 zł z VAT
Dzięki ofercie będzie Pan mógł zakupić markowy model aparatu w cenie promocyjnej z załącznika cenowego. Wykaz wszystkich dostępnych aparatów wraz z cenami przy poszczególnych taryfach jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem:
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 021109.pdf
Po skorzystaniu z oferty w ciągu 60 dni od daty podpisania Aneksu może Pan aktywować poniższe usługi dodatkowe na warunkach promocyjnych:
* Sieć Rodzinna:
- Rodzina 60 - Sieć rodzinna- grupa 3 osobowa na cały okres trwania aneksu za 0 zł (2000 minut na połączenia wewnątrz grupy Sieci rodzinnej na każdy numer telefonu)
* Wybrane Osoby:
1 wybrana osoba, czyli 200 minut na połączenia z jednym wybranym numerem Abonenta Era, Użytkownika systemu Tak Tak lub użytkownika krajowych sieci stacjonarnych w promocyjnej cenie 5,00 zł z VA
- 3 wybrane osoby, czyli 1000 minut na połączenia z 3 wybranymi numerami Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak lub użytkowników krajowych sieci stacjonarnych w promocyjnej cenie 10,00 zł z VAT
- 5 wybranych osób, czyli 2000 minut na połączenia z 5 wybranymi numerami Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników krajowych sieci stacjonarnych w promocyjnej cenie 15,00 zł z VAT
- Taniej Strefa Domowa 200 w promocyjnej cenie 4,00 zł
- Taniej Strefa Domowa 1000 w promocyjnej cenie 8,00 zł z VAT
- paczka 500 SMS/MMS-ów za 5,00 zł z VAT miesięcznie
W taryfie Rodzina stawka za minutę połączenia po wykorzystaniu minut z abonamentu to jedyne 0, 30 zł z VAT (w taryfie Rodzina 60) za minutę połączenia, a koszt SMS- a to 0, 20 zł z VAT. Opłaty za połączenia naliczane są za każdą sekundę.
czas aneksu to 24 miesiace, minuty do wszystkich sieci (łącznie z play i do UE na stacjonarne)
min z abon wymienne 1:1 minuta/sms/1mb/ chyba rowniez na mms (o to nie zapytałem)
Fajnie ze babka sama powiedziala ze daje rabat 10zl na abonament na caly okres i nie musiałem sie o to prosic (pewnie z tego wzgledu ze wcześniej mialem oferte z SUK, a w międzyczasie nie zdążyłem przedłożyć umowy a zmienily sie taryfy)
W sumie wcześniej miałem za 57zl 325min a teraz za 2zl drożej 360min i 100mb wliczone w abonament i siec rodzinna na zawsze.
Nie wiem jak z cennikiem telefonów, ale mam wybór teraz z tego:
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 021109.pdf
I tu pytanie do Was, obecnie korzystam z e72 (dla mnie jest on zupełnie wystarczający i z dobra bateria, nie sadze abym znalazł lepsza słuchawkę w atrakcyjnej cenie) wiec wezmę jakis telefon i go sprzedam
Czy ktoś może mi podpowiedzieć na czym będę miał największy zarobek
Wg mnie chyba HTC wildfire, SE Vivaz, SE X8 moze blackberry 8520 (ale nie wiem czy go szybko sprzedam).
Oferta bez słuchawki już nie była taka atrakcyjna:
r40-190min(+30) za 30zl
r60-300min(+40)za 45zl
ale w tej opcji nie zapytałem jak jest z minutami (czy są do wszystkich), jak z bluecoonectem (czy wliczony w abon) jak z siecią rodzinna itd
Na pewno aneks bez słuchawki jest na 18miesiecy
po prostu w trakcie rozmowy skupiłem się na ofercie z telefonem (babka sama twierdziła ze nie opłaca się brać teraz bez słuchawki) w sumie trzeba byłoby to policzyć (bo tak na słowo to nie ma co wierzyć

)
Mam nadzieje ze mój post będzie pomocy dla kilku osób, jak macie jakieś pytanie w miarę moich możliwości chętnie pomogę
pozdrawiam