• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 39 z 182
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 182

#417659  autor: pawelf
 18 lip 2010, 01:09
XPiotrX pisze:Kończy mi się pod koniec lipca umowa w Play (klient indywidualny). mam dwie opcje:
-zakończyć starą umowę i podpisać nową dla klienta biznesowego lub
-podpisać cesję (przenieść abonament z klienta indywidualnego na biznesowego) i wtedy przedłużyć umowę.

I teraz takie moje pytanie Czy druga opcja jest wykonalna w szybkim czasie? Tzn. czy nie ma jakiegoś okresu karencji po cesji?
To nie jest cesja...do 2 tygodni i jest wykonalne pod warunkiem, iż to ty masz działalnosć.

Z system się nie walczy,system trzeba omijać.

Ale z czasem ręce opadają......

#421997  autor: adam45648
 09 sie 2010, 16:22
Wiecie czy istnieje nadal replay bez telefonu z 50% rabatem? Pani w salonie twierdziła, że ta promocja jest cały czas aktualna i za abonament 29 będę płacił 15 zł. Szukałem sporo i jakoś nie mogę znaleźć takiej opcji przy przedłużeniu, a nie wiem czy siedzieć dalej na abo za 1 zł, bo smsów mi trochę brakuje. Czyżby znowu niewiedza Play?

#421999  autor: waeren
 09 sie 2010, 16:45

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#422152  autor: aremix
 10 sie 2010, 12:51
witam,
w zeszly poniedzialek bylem w salonie, zeby przedluzyc umowe, i przy okazji wybralem sobie nowy telefon, ktorego nie mieli na stanie ( HTC Wildfire ). Pani powiedziala, ze zamowia ten telefon i bedzie trzeba czekac na niego 2-3 dni. Dzisiaj mija juz 8 dzien, a telefonu dalej ni widu ni slychu. O co moze chodzic ? Oni te telefony z Japonii zamawiaja czy co jest grane?

#422654  autor: jakub1989
 13 sie 2010, 07:19
Witam

Sprawa wygląda tak:
Telefon mam wzięty na matkę poszła ona dziś spytać czy mogę przedłużyć umowę która kończy się dopiero za dwa miesiące.
Była taka możliwość więc przedłużyła ją i kupiła samsunga wave.

Ale tak mój obecny telefon wraz z simem miałem przy sobie dzwoniła na niego babka z salonu(byłem w pracy ale niestety na siebie telefonu zabrać nie mogę)
Dogadałem się z nią co do abonamentu i koniec reszta była załatwiana w salonie.
Jak przyszedłem do domu to zobaczyłem ,że w telefonie jest drugi nie aktywny sim na którym jest mój numer.

Więc tak kiedy on zacznie działać chyba nie dopiero za dwa miechy ? Moja aktualna karta nie działa w wave nie wiem czemu różni się trochę "stykami"

Niestety nic się nie dopytała a ja myślałem ,że poprostu swoją kartę sim da, do nowego telefonu i na tym się wszystko skończy.

#422753  autor: MS
 13 sie 2010, 16:07
aremix pisze:witam,
w zeszly poniedzialek bylem w salonie, zeby przedluzyc umowe, i przy okazji wybralem sobie nowy telefon, ktorego nie mieli na stanie ( HTC Wildfire ). Pani powiedziala, ze zamowia ten telefon i bedzie trzeba czekac na niego 2-3 dni. Dzisiaj mija juz 8 dzien, a telefonu dalej ni widu ni slychu. O co moze chodzic ? Oni te telefony z Japonii zamawiaja czy co jest grane?
Na magazynie centralnym Playa nie ma dostepnego HTC Wildfire... Są plotki, że POWINIEN pojawić się na początku przyszłego tygodnia ale też nie wiadomo w jakiej ilości...

[ Dodano: 2010-08-13, 16:09 ]
northwest pisze:Witam serdecznie,
za 2 miesiące kończy mi się umowa (aktualnie mam roczny aneks bez telefonu) na taryfę firmową 50. Wiecie może jakie "bonusy" można dostać biorąc przedłużenie z telefonem/bez telefonu (prócz standardowych: http://dlafirm.playmobile...znes/index.html )? Przedłużenie kombinuję zrobić u doradcy biznesowego...

Northwest

Kontaktuj się z doradcą biznesowym - oni mają inne oferty niż w salonach...

[ Dodano: 2010-08-13, 16:10 ]
Merafil pisze:Mam takie pytanie: czy przechodząc z Play Fresh na abonament i wybierając promocje Swobodny Internet 3 w ramach migracji jest przyznawany pakiet 100 minut do wszystkich sieci przez 6 miesięcy ??
Nie.

#422995  autor: aremix
 14 sie 2010, 23:55
MS pisze:
aremix pisze:witam,
Na magazynie centralnym Playa nie ma dostepnego HTC Wildfire... Są plotki, że POWINIEN pojawić się na początku przyszłego tygodnia ale też nie wiadomo w jakiej ilości...
to niezle... bo czekam juz 2 tygodnie, wlasnie w przyszlym zaczyna sie trzeci, wiec moze w koncu zadzwonia bo ile mozna czekac...

#423006  autor: ywis
 15 sie 2010, 09:38
MS pisze:o niezle... bo czekam juz 2 tygodnie, wlasnie w przyszlym zaczyna sie trzeci, wiec moze w koncu zadzwonia bo ile mozna czekac...
Niestety, ale ten telefon jest strasznie pożądany i ciężko go dostać, a jak już salony go dostają, to w ilości 1-2 szt. na salon, które i tak już wcześniej były zarezerwowane, więc tak jak by ich nie było w ogóle :-) ...prosty przykład na mojej osobie, zamawiałem HTC Wildfire w salonie Play (2 szt.), czekałem ponad 2 tygodnie, pojawiły się, dostałem telefon, że można przyjść podpisać umowę i odebrać tel. No i okazało się, że to były jedynie 2 szt. dane na salon :) ...w Łodzi są kolejki na ten telefon po 10-15 osób, także łatwo nie jest :)

#423092  autor: aremix
 15 sie 2010, 18:24
to nie wiem po co daja go w ofercie, jesli go nie maja :) ale czekac ponad 2 tygodnie na telefon to naprawde przesada :?

#423682  autor: Joszki
 18 sie 2010, 10:43
Witam, dostalem niedawno smsa od Play'a w ktorym poinformowano mnie ze umowa sie konczy i maja do zaoferowania nowa, problem jest w tym ze abonament jest wziety na siostre i jej nie ma, czy to bedzie jakis problem jesli ja do nich zadzwonie i zapytam co oferuja? czy taki numer u nich nie przechodzi?
pozdrawiam

#424814  autor: horas
 23 sie 2010, 22:45
witam,
czy jest możliwość przedłużenia umowy abonenckiej na warunkach jak poniżej ??:
- umowa 12 miesięczna - bez nowego telefonu
- LP 69 - abonament 50% płatny przez cały okres trwania umowy
- Stan darmowy gratis przez cały okres umowy
- 350 min do wszystkich
+ jakieś inne extrasy ??

pozdr.
horas

#424824  autor: waeren
 23 sie 2010, 23:12
Nie ma takiej opcji. Kiedyś była tak jak napisałeś, ale żeby był SD to trzeba było wziąć na 18 m-cy, a na 12 m-cy był tylko rabat na abo 50% bez SD. Niestety wycofali tę ofertę i teraz jest tylko na 12 m-cy z 50% rabatem na abo, ale bez SD i to w żadnej z taryf do LP 99, nie wiem czy w wyższych coś się da w tym temacie ugrać.

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#424826  autor: horas
 23 sie 2010, 23:18
waeren pisze:Nie ma takiej opcji. Kiedyś była tak jak napisałeś, ale żeby był SD to trzeba było wziąć na 18 m-cy, a na 12 m-cy był tylko rabat na abo 50% bez SD. Niestety wycofali tę ofertę i teraz jest tylko na 12 m-cy z 50% rabatem na abo, ale bez SD i to w żadnej z taryf do LP 99, nie wiem czy w wyższych coś się da w tym temacie ugrać.
ok, dzięki za info
pożyjemy zobaczymy, dałem im czas do końca tego tygodnia, jak się nie dogadamy to wypowiadam umowę i przechodzę do PLUSA lub ERY ;)

[ Dodano: 2010-08-25, 08:47 ]
zadam inaczej pytanie :)

czy jest możliwość przedłużenia umowy z telefonem E72 z 1 zł ??
- abo LP 69 (płatne 59 zł)
- SD gratis przez całą umowę
- 350 min do wszystkich
- umowa na 12 czy 24 miesiące ??

pozdr.
horas

#425779  autor: Myshorex
 28 sie 2010, 11:52
Witam. Mam podobne pytanie. Umowa konczy mi sie za 2 miesiace i chcialbym ja przedluzyc na nastepujacych warunkach:
-abonament LongPlay 69 (promocyjnie 59)
-stan darmowy na caly okres trwania umowy
-100 dodatkowych minut przez 6 miesiecy.
I teraz pojawia sie problem telefony ktore mnie interesuja sa dostepne ale cena to jakies 400zl. Pytanie jest proste czy jest mozliwosc zamiany tych dodatkowych 100 minut (ktore sa mi zbedne bo 350 min w abonamencie + SD wystarcza mi w zupelnosci) na upust na telefon?

#425818  autor: Tajemniczy28
 28 sie 2010, 15:07
Nie ma, jedyna opcja to taryfa Long Play telefon -tam są tańsze tel.

#426158  autor: kpodak
 29 sie 2010, 23:31
Witam

Przedłużyłem umowę z Play w opcji bez telefonu RePlay Extra Long Play 29 na 12 miesięcy.
W cenie abonamentu mam stan darmowy na cały okres trwania umowy + 46 darmowych minut do wszystkich.
W zarządzaniu play w zakładce usługi mam włączoną usługę "Nieograniczone połączenia w Play - promocja" opłata abonamentowa 15zł.
W regulaminie jest napisane: "Usługa „Nieograniczone połączenia w Play” jest przyznawana Bezpłatnie na cały Okres Zastrzeżony oraz po przekształceniu się Umowy na czas nieokreślony. Bezpłatnie oznacza, że opłata za usługę zawarta jest w kwocie Abonamentu."

I teraz pytanie
Czy oznacza to, że po dezaktywacji usługi mój abonament będzie wynosił 14zł?

Pozdrawiam

#426195  autor: waeren
 30 sie 2010, 09:26
To ile płacisz teraz, połowę z LP29, czyli 14,50 i masz SD za darmo czy za dodatkowe 15? Pytam bo opcja bez fona na 12 m-cy to rabat 50% na abo, a u Ciebie wychodzi że zamiast rabatu wrzucili Ci SD, więc bez szału.....możliwe że wyłączając będziesz miał taniej ale gwarancji nie ma bo nie wiem jak masz skonstruowaną umowę RePlay.....chyba że płacisz 29,50 więc masz to co napisałem na początku.... :twisted:

#427044  autor: kpodak
 02 wrz 2010, 01:45
nie, oferta 50% za abonament jest dla nowych klientów
po konsultacji w 2 salonach play okazuje się, że po wyłączeniu nadal będę płacił 29zł. Czy tak jest naprawdę? nie mam odwagi sprawdzić :)
Co do umowy, jest tak śmiesznie skonstruowana, że można ją w różny sposób zinterpretować :)
Płacę 29 które moge wydzwonić, dodatkowo 46 minut do wszystkich i darmowe połączenia w sieci.
W sumie chyba najgorzej nie jest
Dzięki za odp
Pozdrawiam

#427157  autor: donroberto
 02 wrz 2010, 16:33
Witam serdecznie.Dzisiaj będąc w salonie Play,dowiedziałem sie o tym że za kilka dni moge podpisać aneks do umowy z nowym telefonem(mimo ze to dopiero polowa okresu trwania umowy).Wiecej szczegółów mam sie dowiedzieć po 15 września.Czy ktoś miał taka sytuację?
Z góry dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam :roll:
  • Strona 39 z 182
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 182
  • 1
  • 37