• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 39 z 131
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 131

#244261  autor: arkady123
 06 sty 2008, 16:49
na orange.pl możesz podpisać umowę tylko na 24 miesiace z telefonem lub bez

#244263  autor: fajnex
 06 sty 2008, 16:53
arkady123 pisze:na orange.pl możesz podpisać umowę tylko na 24 miesiace z telefonem lub bez
To kiepsko :(

Obrazek
Obrazek

#244284  autor: PingNoMore
 06 sty 2008, 19:12
arkady123 pisze:na orange.pl możesz podpisać umowę tylko na 24 miesiace z telefonem lub bez
A guzik prawda, bez telefonu umowę można przedłużyć na 12,18 lub 24 miesiące.

#244378  autor: arkady123
 07 sty 2008, 10:24
mi chodzi o nową aktywację a nie przedłużenie starej bo chyba oto chodziło?

#244509  autor: adass
 07 sty 2008, 20:32
No i już jedna nogąj estem w Erze. Dziś chodziłem po zaświadczenie i odrazu do orange złozyć rezygnacje. Wole osobiście wszystko pozałatwiać przynajmniej jestem pewien ze jest wszystko wporzadku. A teraz moje wrażenia, w erze obsługa jak najbardziej byłem wrecz oczarowany bardzo miła i dowiedziałem sie wszystkiego czego chciałem. No a teraz orange oczywiście juz na starcie niemiła niespodzianka bo na 5 stanowisk tylko 3 obsadzone i duża kolejka :/ ale to akurat w tym salonie zawsze tak było. ja miałem takie szczeście że zostałem zaproszony do pokoiku i sobie mogłem normalnie posiedzieć i porozmawiać. Tak wiec oto zakomunikowałem ze chciałbym podpisać rezygnacje z umowy wraz z przeniesieniem numeru. I tu ku mojemu wielkiemu zdziwieniu niebyło jakiegoś wielkiego zainteresowania zatrzymaniem klienta (badz co badz chyba nie najgorszego srednia rachunkow 100-130zl) jedynie wspomnial czy moze byłbym zainteresowany gdyby on mi zaproponował 220-240 min do Wszystkich sieci. a nie powiem bo mnie zainteresował i mu o tym zakomunikowałem no ale niestety chłopaczkowi najwidoczniej sie nie chciało juz ze mna rozmawiac wiec dalej na temat tych minut nic nie wspomniał. tak wiec nie ukrywajac radosci juz jestem prawie w erze. abo jaki sobie upatrzylem to 80 albo za 100 no i nokia 6300 lub 6500 milo byloby 6500 za nieduza kwote niestety ta pewne dopiero bedzie dostepna od 16 stycznia i to w cenie kosmicznej no ale pozyjemy zobaczymy

#244513  autor: krzyno
 07 sty 2008, 20:47
a u mnie kolejne rozmowy z propozycją nie dały zadowalających efektów, przeliczyłem wszystkie za i przeciw i złożyłem prośbę o przeniesienie nru z abo do nowego orange go. Jak załaduję konto za 100 zł to w sieci minutę będę miał za 20 gr. Nawet plan na rozmowy nie daje takich stawek.
Zaznaczyć tu muszę, że mam jeszcze służbowy nr w + i z niej też sporo dzwonię.

#244528  autor: mikage1
 07 sty 2008, 23:05
tak apropos migracji postpaid ->prepaid - chiałem dzisiaj przenieść jeden ze swoich numerów do NOGO i spotkała mnie niemiła niespodzianka
umowa kończy mi się 23 stycznia a okres rozliczeniowy 28 stycznia
pod koniec grudnia byłem się dowiedzieć jak to trzeba załatwić i konsultantka powiedziała mi, że wystarczy złożyć dyspozycję i od pierwszego dnia w którym przypadałby nowy okres rozliczeniowy numer zostanie przeniesiony do prepaid
jednak dzisiaj, kiedy została przygotowana umowa/dyspozycja przeniesienia numeru do prepaid, odezwała sie moja "brzydka przypadłość" czytania każdej linijki w umowie i nie spodobał mi się ostatni punkt o właczeniu usługi NOGO, w którym roiło się od "ostatnich dni" i "okresów następujących po okresach" z "zastrzeżeniem punktu takiego i siakiego"
wiedziony "rewolucyjną czujnością" :P poprosiłem konsultantkę o interpretację tego punktu i powiedzenie, czy aby na pewno NOGO zostanie włączone 29 stycznia, tak jak mi wcześniej powiedziano - pani zaczęła zapewniać że tak, że to potwierdzają jej "ściągi", pytała koleżanek, etc. jednak dla pewności zadzwoniła do headquater z pytaniem - rozmawiała pół godziny, przełaczno ją z działu do działu, ale jednak okazało się ostatecznie (niestety), że jeszcze jeden okres rozliczeniowy z abo na tym numerze mnie czeka, bo zmiana wejdzie dopiero 28 lutego czyli "w ostatnim dniu okresu rozliczeniowego następującego po okresie w którym nastąpiło zlecenie migracji"...
cóż - nie chodzi mi o 25 PLN, bo je zużyję, chodzi mi tylko o zasadę, że się coś zmienia w taki sposób, że nawet konsultanci się nie orientują... :(

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#244659  autor: krzyno
 08 sty 2008, 17:16
mikage1,
ja załatwiałem to w salonie firmowym i pani odrazu poinformowała mnie, że umowa kończy mi się 02.02.2008r a cykl rozliczeniowy przypada od 1-szego do ostatniego każdego miesiąca. W związku z tym migracja dokonana będzie 01.03.2008r a środki niewykorzystane w danym miesiącu przejdą na kartę, nr będzie ważny przez 30 dni. W tym czasie trzeba doładować konto, w przeciwnym razie nr straci ważność.
Pani z którą rozmawiałem pracuje w salonie już od paru lat i nie raz już z nią załatwiałem jakieś sprawy, potrafi człowiekowi pomóc i nie ściemnia.

#244671  autor: mikage1
 08 sty 2008, 18:08
no widzisz, pani z którą ja rozmawiałem była pierwszy dzień po urlopie, a z kolei jak pytałem przed sylwestrem to mi powiedzieli tak jak napisałem wyżej...
pewnie zmiana weszła od 01.01 i tyle...

#244686  autor: Zajcef
 08 sty 2008, 19:49
mikage1 pisze:tak apropos migracji postpaid ->prepaid - chiałem dzisiaj przenieść jeden ze swoich numerów do NOGO i spotkała mnie niemiła niespodzianka
umowa kończy mi się 23 stycznia a okres rozliczeniowy 28 stycznia
pod koniec grudnia byłem się dowiedzieć jak to trzeba załatwić i konsultantka powiedziała mi, że wystarczy złożyć dyspozycję i od pierwszego dnia w którym przypadałby nowy okres rozliczeniowy numer zostanie przeniesiony do prepaid
jednak dzisiaj, kiedy została przygotowana umowa/dyspozycja przeniesienia numeru do prepaid, odezwała sie moja "brzydka przypadłość" czytania każdej linijki w umowie i nie spodobał mi się ostatni punkt o właczeniu usługi NOGO, w którym roiło się od "ostatnich dni" i "okresów następujących po okresach" z "zastrzeżeniem punktu takiego i siakiego"
wiedziony "rewolucyjną czujnością" :P poprosiłem konsultantkę o interpretację tego punktu i powiedzenie, czy aby na pewno NOGO zostanie włączone 29 stycznia, tak jak mi wcześniej powiedziano - pani zaczęła zapewniać że tak, że to potwierdzają jej "ściągi", pytała koleżanek, etc. jednak dla pewności zadzwoniła do headquater z pytaniem - rozmawiała pół godziny, przełaczno ją z działu do działu, ale jednak okazało się ostatecznie (niestety), że jeszcze jeden okres rozliczeniowy z abo na tym numerze mnie czeka, bo zmiana wejdzie dopiero 28 lutego czyli "w ostatnim dniu okresu rozliczeniowego następującego po okresie w którym nastąpiło zlecenie migracji"...
cóż - nie chodzi mi o 25 PLN, bo je zużyję, chodzi mi tylko o zasadę, że się coś zmienia w taki sposób, że nawet konsultanci się nie orientują... :(
Bzdura, bzdura i jeszcze raz bzdura. Umowa konczy sie jak napisales 23 stycznia. Jesli okres rozliczeniowy jest od 29 kazdego miesiaca zmiana wejdzie od 29 I, a konkretnie od 28 stycznia. Po zakonczeniu umowy wraz z pierwszym okresem rozliczeniowym po umowie. W przypadku rezygnacji bylaby jeszcze jedna faktura. Warunkiem do zmiany procz zlozenia dyspozycji jest dokonanie wplaty w terminie (WAZNE) aby kwota byla zaksiegowana na koncie PTK na 5 dni roboczych przed planowana zmiana. To nie jest rozwiazanie umowy gdzie obowiazuje pelen okres rozliczeniowy. Na potwierdzenie moich slow i dla wlasnego swietego spokoju sugeruje kontakt z BOKiem, zmiana powinna byc juz widoczna. W razie watpliwosci sluze pomoca.

#244725  autor: mikage1
 08 sty 2008, 23:24
no cóż, fakturę mam już zapłaconą i zmienię to na NOGO niezależnie czy zmiana wejdzie 29.01 czy 28.02
ale jesli tak jest jak piszesz (i jak mi mówiono wcześniej) - to znowu wychodzi na to, że konsultanci mają niepełne informacje a różne działy wewnętrzne operatora nie znają swoich własnych regulaminów i formularzy umów...
- wyjdzie w praniu - a jak będe miał tą umowę, to zacytuję tu w całości ten punkt który spowodował moje watpliwości i całe zamieszanie...

#244808  autor: siemi1
 09 sty 2008, 15:17
ja dzwonilem powiedzilem ze konczy mi sie w30 stycznia umowa na jednym z 3 tel a pozostałe w czerwcu i juz dzis moge wszytskie 3 wymienic: prawdopodobnie wezme
(abo. za 136zl)HTC TYTN II za 560zl(moge mieć go za 342zl ale wtedy zadnych dodatkowych ofdert na tym numerze) + 40% nizszy abonamet przez 1rok ora 5 bezplatych nr na 2 lata
(abo za 55zl)k800i za 1zl+ 100sms/mies przez 2 lata + 40% tanszy abo przez 1 rok
(abo 70zl)E65 1 zl +20 min przez 2 lata+10% tanszy abo przez 9 miesiecy

Mysle ze jets ok w HTC dodatkowao odejmowane sa pkt profit =ok 320zl

#244910  autor: konrad
 10 sty 2008, 00:19
siemi1 pisze:(abo za 55zl)k800i za 1zl+ 100sms/mies przez 2 lata + 40% tanszy abo przez 1 rok
(abo 70zl)E65 1 zl +20 min przez 2 lata+10% tanszy abo przez 9 miesiecy
skad te oferty ? ile placisz za rachunki ? i skad np. E65 za 1zl ? albo K800 ?

#244914  autor: siemi1
 10 sty 2008, 00:32
konrad pisze:skad te oferty ? ile placisz za rachunki ? i skad np. E65 za 1zl ? albo K800 ?
1 nr ,rach ok 100-200, srednio 130
HTC TYTN II za 342 zl i koniec
HTC TYTN II za 586 zl i 5 bezplatnych za free na cały okres+ (-40%)/9mies lub (-30%)/1rok
30% czy 40% nie ma roznicy bo koszt abo na 2 lata wychodzi taki sam roznica moze kilku zl

2 nr tu racz 100-130zl
K800i 1zl +20min/24mies + (-30%) abo/rok
E65 1zl +20min/24mies + (-5%) abo/rok lub 10%/9 mies

3 nr tu rach do 70-100zl (brak pkt. profit)
K800i 1zl + 100sms/2lata + (-40%) abo na rok
E65 120zl + (-40%) abo rok +100sms/9mies lub (-5%)/9mies + 100sms/2lata

P.S. na 1 i 2 nr jest dodtakowo ok 8500pkt profit tj ok 325zl mnie za tel palce dodatkowo

Od zawsze jestem w orange jak jeszcze idea meriutm byłem w sumie chyba ok8 lat...
jak 2 lata temu wyminialem na k750i to wtedy byl za ok450zl dla nowych lkientow a ja go mialem za 35 zl bez odliczani pkt. profit.

Zobacze poczekam moze niedlugo wejdzie nowy cennik tel i HTC bedzioe choc troche tanszy:D onby jak najszybciej!

#244918  autor: mikage1
 10 sty 2008, 01:58
Zajcef pisze: Bzdura, bzdura i jeszcze raz bzdura. Umowa konczy sie jak napisales 23 stycznia. Jesli okres rozliczeniowy jest od 29 kazdego miesiaca zmiana wejdzie od 29 I, a konkretnie od 28 stycznia. Po zakonczeniu umowy wraz z pierwszym okresem rozliczeniowym po umowie. W przypadku rezygnacji bylaby jeszcze jedna faktura. Warunkiem do zmiany procz zlozenia dyspozycji jest dokonanie wplaty w terminie (WAZNE) aby kwota byla zaksiegowana na koncie PTK na 5 dni roboczych przed planowana zmiana. To nie jest rozwiazanie umowy gdzie obowiazuje pelen okres rozliczeniowy. Na potwierdzenie moich slow i dla wlasnego swietego spokoju sugeruje kontakt z BOKiem, zmiana powinna byc juz widoczna. W razie watpliwosci sluze pomoca.
mam już dyspozycję zmiany na NOGO; punkt który wzbudził moje wątpliwosci brzmi:
"7. Z zastrzeżeniem ust. 3, zmiana planu taryfowego na ofertę NOGO nastąpi ostatniego dnia kolejnego okresu rozliczeniowego następującego po zakończeniu umowy na czas określony, po okresie, w którym dyspozycja Abonenta została złożona. O zmianie planu taryfowego Abonent zostanie powiadomiony..." etc.
- ust. 3 mówi o rozliczeniu zaległości, zapłaceniu ostatniej faktury i przeniesieniu o 1 miesiąc terminu zmiany, jeśli będą zaległości...
- konsultantka, z którą dzisiaj załatwiałem zarzekała się, że jest tak jak kiedyś (tak jak piszesz), tylko że poprzednia też się zarzekała, a po rozmowie z centralą zwątpiła (ta dzisiaj nie zwątpia - bo się nie dodzwoniła do centrali ;) )

#245008  autor: janek911
 10 sty 2008, 20:13
Na jakim 2 lata temu abonamencie kupiłes ten se k750i bo ja koncze własnie 6lat i mam na abonamenice orange dla firm 80 więc sie pytam jakie ja będe miał około znizki

[ Dodano: 2008-01-10, 20:15 ]
siemi1,

Na jakim 2 lata temu abonamencie kupiłes ten se k750i bo ja koncze własnie 6lat i mam na abonamenice orange dla firm 80 więc sie pytam jakie ja będe miał około znizki

Witam... ;]

#245061  autor: siemi1
 10 sty 2008, 22:20
janek911, Wiesz co ja mam cały czas Nowa idea dla Firm 100 i rachunki mailem wtedy do 100zl tylko ja mam na firme pamietaj to zawsze inne oferty są.

AhA

#245169  autor: janek911
 11 sty 2008, 14:33
Dzięki za odpowiedz

Witam... ;]

#245631  autor: fajnex
 14 sty 2008, 11:36
Ja mam czysto teoretyczne pytanie. Czy jeśli ktoś ma jeszcze Ideę Optimę to Orange w ramach propozycji:
:arrow: polecają nowy plan taryfowy :?:
:arrow: czy radzą zostać w tej starej taryfie :?:

Obrazek
Obrazek

#245661  autor: janek911
 14 sty 2008, 14:17
Jeżeli chcesz zmienić taryfe to możesz to zrobić

i nie będą ci kazali ciągle siedzieć w tej samej

Witam... ;]
  • Strona 39 z 131
  • 1
  • 37