stefbatory Czyli rozumiem że zrezygnowałeś z jednego numeru , jednak na drugim zaakceptowałeś nowy regulamin? i te dwa numery znajdowały się na jednym koncie?. Niedawno był toczony wątek w tej sprawie na jednej z grup dyskusyjnych, jak to jest jak ktoś zrezygnuje np. z 2 numerów, posiadając 4 numery na koncie abo. Niby twierdzono, że jest taka możliwość ale nadal właśnie jestem ciekawy, czy to właśnie nie zemści się w przyszłości na tych użytkownikach. Dla mnie np. sprawa ta nie byłaby do końca jasna, ponieważ jeżeli ktoś nie akceptuje zmian w regulaminie do którego odwołuje się każda
umowa, że w razie nieuregulowanych spraw w umowie jest odwołanie do Regulaminu Świadczeń Usług Telekomunikacyjnych(którego treść jest jednakowa dla każdej umowy), to skoro ktoś nie akceptuje nowego RŚUT i innych zmian, to może zerwać bez konsekwencji ale wszystkie umowy. Bo dziwne jest nie akceptować czegoś, co akceptuje się to samo przy drugiej umowie. Ciekawy przypadek, może ktoś ma większy zakres wiedzy na ten temat i wytłumaczy czy to jest do końca zgodne z prawem.
PS. W umowach promocyjnych rzeczywiście jest zapis na temat, że abonent nie wypowie umowy przed czasem okresu promocji, ale nie tyczy się on sytuacji zmian np. w Regulaminie

.
Czy jak jeszcze nie dostałem papieru o zmianie regulaminu, to czy jest szanasa, że go dostanę?
-> Jak nie dostałeś go w maju lub czerwcu to już nie dostaniesz raczej, przecież zmiany wchodzą od 1 lipca, a operator musi cię powiadomić o tym fakcie 30 dni przed zamiarem wprowadzenia tych zmian.
Czy mogę rozwiązać umowę pomimo tego, żę go nie dostałem.
-> Możesz , ale może być już za późno. Jedynie reklamacja, że nie zostałeś o tym fakcie powiadomiony. Jeżeli masz rachunek dostępny przez ebooka, to będziesz miał ciężko.