• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 38 z 54
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 54

#341648  autor: kalion
 18 cze 2009, 15:04
stefbatory Czyli rozumiem że zrezygnowałeś z jednego numeru , jednak na drugim zaakceptowałeś nowy regulamin? i te dwa numery znajdowały się na jednym koncie?. Niedawno był toczony wątek w tej sprawie na jednej z grup dyskusyjnych, jak to jest jak ktoś zrezygnuje np. z 2 numerów, posiadając 4 numery na koncie abo. Niby twierdzono, że jest taka możliwość ale nadal właśnie jestem ciekawy, czy to właśnie nie zemści się w przyszłości na tych użytkownikach. Dla mnie np. sprawa ta nie byłaby do końca jasna, ponieważ jeżeli ktoś nie akceptuje zmian w regulaminie do którego odwołuje się każda umowa, że w razie nieuregulowanych spraw w umowie jest odwołanie do Regulaminu Świadczeń Usług Telekomunikacyjnych(którego treść jest jednakowa dla każdej umowy), to skoro ktoś nie akceptuje nowego RŚUT i innych zmian, to może zerwać bez konsekwencji ale wszystkie umowy. Bo dziwne jest nie akceptować czegoś, co akceptuje się to samo przy drugiej umowie. Ciekawy przypadek, może ktoś ma większy zakres wiedzy na ten temat i wytłumaczy czy to jest do końca zgodne z prawem.
PS. W umowach promocyjnych rzeczywiście jest zapis na temat, że abonent nie wypowie umowy przed czasem okresu promocji, ale nie tyczy się on sytuacji zmian np. w Regulaminie ;).
Czy jak jeszcze nie dostałem papieru o zmianie regulaminu, to czy jest szanasa, że go dostanę?
-> Jak nie dostałeś go w maju lub czerwcu to już nie dostaniesz raczej, przecież zmiany wchodzą od 1 lipca, a operator musi cię powiadomić o tym fakcie 30 dni przed zamiarem wprowadzenia tych zmian.
Czy mogę rozwiązać umowę pomimo tego, żę go nie dostałem.
-> Możesz , ale może być już za późno. Jedynie reklamacja, że nie zostałeś o tym fakcie powiadomiony. Jeżeli masz rachunek dostępny przez ebooka, to będziesz miał ciężko.

#341658  autor: natalia
 18 cze 2009, 15:30
puchaty pisze:Zależy mi na nowym telefonie i numerze. Czy mam szanse wyciągnąć :twisted: od plusa nowy telefon w związku ze zmianą regulaminu?
dzis do mnie dzwonili w sprawie rezygnacji, ale nie z BOKa tylko z punktu, w ktorym skladalam reklamacje i zaproponowali mi nowa umowe (mam syberyjska 55) i dodatkowo 160 minut do plusa lub 80 do wszystkich i po pol roku zmiane telefonu.. i jakies tam jeszcze minuty do plusa (chyba 20) przez pierwsze 2 miesiace..
Pan powiedzial, ze dostali odgornie pakiety dla rezygnujacych..wiec plus rusza do "walki o utrzymanie" :)

#341660  autor: if22
 18 cze 2009, 15:37
kalion
Czy jak jeszcze nie dostałem papieru o zmianie regulaminu, to czy jest szanasa, że go dostanę?
-> Jak nie dostałeś go w maju lub czerwcu to już nie dostaniesz raczej, przecież zmiany wchodzą od 1 lipca, a operator musi cię powiadomić o tym fakcie 30 dni przed zamiarem wprowadzenia tych zmian.
Czy mogę rozwiązać umowę pomimo tego, żę go nie dostałem.
-> Możesz , ale może być już za późno. Jedynie reklamacja, że nie zostałeś o tym fakcie powiadomiony. Jeżeli masz rachunek dostępny przez ebooka, to będziesz miał ciężko.[/quote]

Rachunek mam dostępny przez ebooka, ale fakturę otrzymję pocztą. Czy nie powinienem dostac zmiany na kartce?

;}

#341662  autor: kalion
 18 cze 2009, 15:41
Chwila czyli jak ;). Czyli rachunek masz dostępny w ebooku?, jeżeli tak to informacja o zmianach była już dostępna w ebooku od maja i może tam ją miałeś. Ciężko mi powiedzieć jak u ciebie wygląda sytuacja, ale mówię pewnie już i tak może być za późno, bo zmiany wchodzą od 1 lipca.

#341665  autor: if22
 18 cze 2009, 16:05
To nie jest mój telefon, będę musiał sprawdzi co jest w eBooku. Wiem, ze faktura przychodzi pocztą, ale czy do tego jest dostępna w ebooku, tego nie wiem.

;}

#341666  autor: kalion
 18 cze 2009, 16:11
Jeżeli masz fakturkę, która przychodzi pocztą to ok. Możesz spróbować zadzwonić na BOK i spytać się czy została do ciebie wysłana i z która fakturą, informacja o zmianach. Jeżeli potwierdzą ci, że taka informacja została wysłana lecz ty jej nie miałeś to możesz spróbować złożyć reklamację(tak jak robią to już niektóre osoby w tym wątku). Bo mówię na wypowiedzenie, może być już za późno.

#341677  autor: sonicpb
 18 cze 2009, 17:10
Ja mam takie pytanie, wypowiedziałem umowę polkomtel, play powiadomił mnie że plus uwolni mój numer 18 lipca, jednak dzisiaj dostałem pismo w którym pisze, ze jeżeli jestem zainteresowany dalsza współpracą z polkomtel ( a jestem zainteresowany) to mogę zapoznać się z atrakcyjnymi ofertami pod nr 2601.
Przed zadzwonieniem do nich, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś już próbował w ten sposób zostać w plusie, zależałoby mi na Simplusie, czy jest taka możliwość?

#341680  autor: kubik
 18 cze 2009, 17:17
z ciekawości zadzwoniłem na 2601 z pytaniem o moje potwierdzenie rozwiązania umowy i .... okazało się że zostało wysłane 15go maja ;o)))))
szkoda że już jest 18 czerwiec, a za 2 dni umowa ulega rozwiązaniu ;o)

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#341683  autor: ywis
 18 cze 2009, 17:26
kubik, bałagan mają :)

#341686  autor: damians888
 18 cze 2009, 17:52
ja wysłałem listem poleconym tydzień temu, dzisiaj dzwonię i okazuje się, że nie mają jeszcze tego w swoim systemie :?

#341692  autor: kalion
 18 cze 2009, 18:11
UU, a zwrotki nie dołączyłeś?. Damians888 powiem ci że w tym momencie by ci się przydała, albo jak coś to leć na pocztę i może wydadzą ci jakaś kopię potwierdzenia odbioru.

#341693  autor: elrond
 18 cze 2009, 18:23
damians888 pisze:ja wysłałem listem poleconym tydzień temu, dzisiaj dzwonię i okazuje się, że nie mają jeszcze tego w swoim systemie
Spokojnie, liczy się data stempla poczowego. A jak nie dojdzie, to przecież masz potwierdzenie nadania. O ile masz... :wink:

#341694  autor: damians888
 18 cze 2009, 18:28
elrond pisze:
damians888 pisze:ja wysłałem listem poleconym tydzień temu, dzisiaj dzwonię i okazuje się, że nie mają jeszcze tego w swoim systemie
Spokojnie, liczy się data stempla poczowego. A jak nie dojdzie, to przecież masz potwierdzenie nadania. O ile masz... :wink:
wysłałem za potwierdzeniem odbioru, którego do tej pory nie otrzymałem. Trochę zaczynam się denerwować...

#341699  autor: kalion
 18 cze 2009, 18:40
Hmm to leć może na pocztę i dowiedz się po numerze nadania listu poleconego, może coś żle wpisałeś. Chociaż potwierdzenie odbioru, szło u mnie także równy tydzień, a jeżeli wysłałeś teraz to doszły do tego dni długiego weekendu. Na wszelki wypadek jak coś to możesz podlecieć i sprawdzić na poczcie jak chcesz mieć 100% pewność że doszło.

#341701  autor: damians888
 18 cze 2009, 18:50
Poczekam jeszcze do poniedziałku/wtorku jeżeli nic ruszy wtedy udam się na pocztę. Adres na 99% wypisałem dobry, bo sprawdzałem 2 razy. :)

#341706  autor: bud
 18 cze 2009, 19:29
Złożyłem wypowiedzenie i wynegocjowałem ofertę.
Syberyjska 90 zł - 150+70 min czyli standardowa promocja + 25 minut do wszystkich, które niestety schodzą po tych z abonamentu. Do tego OMNIA za 349 zł brutto. Dobra oferta czy negocjować dalej? Ktoś kupił Omnie taniej w taryfie za 90zł? Może ktoś więcej minut wywalczył?

#341710  autor: pprzemo
 18 cze 2009, 19:43
bud pisze:Złożyłem wypowiedzenie i wynegocjowałem ofertę.
Syberyjska 90 zł - 150+70 min czyli standardowa promocja + 25 minut do wszystkich, które niestety schodzą po tych z abonamentu. Do tego OMNIA za 349 zł brutto. Dobra oferta czy negocjować dalej? Ktoś kupił Omnie taniej w taryfie za 90zł? Może ktoś więcej minut wywalczył?
cienko zrobili cie w konia..cena telefonu jak i ilosc minut jest smiechu warta:)
wyczuli cie ze ci zalezy i dali ci minimum...oni tez czytaja to forum i wiedza ze 50% z nas zlozyla wypowiedzenie dla lepszej oferty.....

nadal oferta PLAY najlepsza:)

w sms pisalo wyraznie super oferta i telefony za zlotowke..!!!!!!!! warto to sprawdzic.
taka oferte mogles dostac bez skladania wypowiedzenia..
kloc sie o minuty.........cena koma ujdzie w tlumie ;-)

ps:byles w salonie czy dzwoniles pod 2601..??

#341744  autor: yagi
 18 cze 2009, 22:31
elrond pisze: Spokojnie, liczy się data stempla poczowego. A jak nie dojdzie, to przecież masz potwierdzenie nadania. O ile masz... :wink:
Akurat nie - w tym wypadku liczy sie data wplywu do operatora...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#341745  autor: elrond
 18 cze 2009, 22:37
damians888 pisze:wysłałem za potwierdzeniem odbioru, którego do tej pory nie otrzymałem. Trochę zaczynam się denerwować...
Ale to chyba tak nie działa.... Ja również żadnego potwierdzenia z poczty o odebraniu listu przez Plusa nie otrzymałem. To chyba tylko w razie jakby nie doszło, albo jakby wciskali kit że nic nie dostali, masz kartke która potwierdza nadanie.
yagi pisze:
elrond pisze: Spokojnie, liczy się data stempla poczowego. A jak nie dojdzie, to przecież masz potwierdzenie nadania. O ile masz... :wink:
To jak wytłumaczysz przyjęcie mojego wypowiedzenia, wysłanego w ostatni możliwy dzień, na dodatek późnym popołudniem? :)
Znalazłeś może to gdzieś, Plus o tym pisał? Bo mi sie wierzyć nie chce :wink:
Ostatnio zmieniony 18 cze 2009, 22:38 przez elrond, łącznie zmieniany 1 raz.

#341746  autor: damians888
 18 cze 2009, 22:38
yagi pisze:
hehe, no chyba żartujesz w tym momencie. W takim przypadku plus zwlekał by z przyjęciem listów poleconych. Ja termin ostatniej faktury miałem 5 czerwca, wysłałem 12 czerwca, na BOK-u stwierdzili, że liczy się data stempla pocztowego.

[ Dodano: 2009-06-18, 22:40 ]
elrond pisze:
damians888 pisze:wysłałem za potwierdzeniem odbioru, którego do tej pory nie otrzymałem. Trochę zaczynam się denerwować...
Ale to chyba tak nie działa.... Ja również żadnego potwierdzenia z poczty o odebraniu listu przez Plusa nie otrzymałem. To chyba tylko w razie jakby nie doszło, albo jakby wciskali kit że nic nie dostali, masz kartke która potwierdza nadanie.
http://www.poczta-polska.pl/dc_liste_kr ... dzenie.htm
  • Strona 38 z 54
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 54
  • 1
  • 36
  • 37