• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 38 z 182
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 182
 #405850  autor: Rezo
 21 maja 2010, 07:04
Witam, czy jest możliwość przedłużenia umowy w Ramach promocji spod Lady i jednocześnie przeniesienie numeru z innej sieci w ramach tej promocji? Muszę przyznać że taka opcja bardzo by mi odpowiadała.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#406195  autor: TomekO
 22 maja 2010, 21:37
@arasreal ja bym się zastanowił nad replayem bez telefonu najlepiej LP69 bez telefonu gdzie za 34,50 zł. dostaniesz 350 minut do wszystkich, stan darmowy, dodatkowo 100 minut przez 6 miesięcy. Umowa 18 miesięcy. Fresh jest lepszy chyba do SMSów. Oferta z telefonem to według własnych potrzeb.

#406249  autor: Ruben
 23 maja 2010, 09:37
arasreal, powinieneś przeanalizować sobie swój profil korzystania z telefonu tzn. ile średnio SMS wysyłasz i ile minut miesięcznie potrzebujesz i czy do Play przydadzą się rozmowy za free czyli Stan Darmowy. Jeśli wystarczy Ci 120min./m-c to bez sensu jest brać abonament z 240minutami tylko dla telefonu.
Istotne jest także, czy bardziej zależy Ci na telefonie czy na tzw. swobodzie czyli nie wiązania się długoterminową umową z operatorem.
Nokie 6700 i E52 można nowe nabyć od 550-650zł a uwzględniając kwoty jakie musisz zapłacić za nie biorąc abo kosztować będzie Ciebie taniej odpowiednio o 49zł i 99zł.
Ja mając taką sytuację złożyłbym dyspozycję przeniesienia numeru po wygaśnięciu umowy do Fresha. Zasilając za 30zł co miesiąc masz 1000SMS, ponad 100min. do wszystkich i nielimitowane do Play. Korzystając z pakietów wyjdzie jeszcze lepiej. Nie wspominam o tym, że oferta może ewoluować i przynosić dalsze korzyści, no i masz możliwość zrezygnowania z usług bez ponoszenia konsekwencji :)
Usiądź z kartką, przeanalizuj czego potrzebujesz i podejmiesz decyzję.

#406330  autor: arasreal
 23 maja 2010, 21:01
Akurat chcialem sobie przedluzyc na rok i wziac Replay ekstra longplay za 24,50. Ale trafila mi sie promocja. Zerwalem dotychczasowa umowe i bede mial nowa, tyle ze na mame; longplay 49, za ktora miesiecznie bede placil 29 zl przez 2 lata umowyi do tego wezme Nokie E52 wg cennika, czyli za 299 i do tego sprzedam swoja E51, poki jeszcze za nia troche dostane ;)

#406331  autor: Krzysztof_91
 23 maja 2010, 21:03
Chciałbym się Was jako już może co niektórych doświadczonych Playowiczów czy mój pomysł spotkałby się z Waszym uznaniem czy też zaproponowalibyście mi coś innego?
Obecnie mam abonament 40 zł i dostaję w ramach niego 48 zł do wykorzystania.
Chyba zdecyduje się na taki wariant, że przedłużę umowę abo, wezmę longplay 29 sms, bede płacił 34 zł miesięcznie i dostanę w ramach tego 74minut do wszystkich+500smsów do wszystkich+100MB+50min do wszystkich x 6 miesięcy ... I wezmę LG GD330 za 1 zł w tej ofercie, którą sprzedam na allegro za ok 250 zł :) 34zł x 24 mce = 816 zł 816 zł - 250 (cena telefonu) = 566 zł 566 zł / 24 mce = 25 zł ... taki realny koszt co miesiąc :) a telefon miałbym ten co mam teraz, ewentualnie też sprzedał i dołożył do nowego, ale narazie chyba nie ... Porównując ten abonament z playfresh to tam wyglada to następująco: płacę 30 zł co miesiąc i mam... nielimitowane połączenia w play, 86 minut do wszystkich, 25 MB transferu oraz 1000 SMSów do wszystkich. Tam koszt na 24 miesiace wyglada tak: 30x24=720 zł :) Podsumowując, oferta z abonamentem bardziej mi się kalkuluje :D Co o tym myślicie drodzy forumowicze? :wink:

Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie...

#406371  autor: waeren
 24 maja 2010, 09:03
arasreal pisze:longplay 49, za ktora miesiecznie bede placil 29 zl przez 2 lata umowy
a cóż to za promocja?

[ Dodano: 2010-05-24, 09:33 ]
Krzysztof_91 pisze:Chyba zdecyduje się na taki wariant, że przedłużę umowę abo, wezmę longplay 29 sms, bede płacił 34 zł miesięcznie i dostanę w ramach tego 74minut do wszystkich+500smsów do wszystkich+100MB+50min do wszystkich x 6 miesięcy ... I wezmę LG GD330 za 1 zł w tej ofercie, którą sprzedam na allegro za ok 250 zł 34zł x 24 mce = 816 zł 816 zł - 250 (cena telefonu) = 566 zł 566 zł / 24 mce = 25 zł ... taki realny koszt co miesiąc a telefon miałbym ten co mam teraz, ewentualnie też sprzedał i dołożył do nowego, ale narazie chyba nie ... Porównując ten abonament z playfresh to tam wyglada to następująco: płacę 30 zł co miesiąc i mam... nielimitowane połączenia w play, 86 minut do wszystkich, 25 MB transferu oraz 1000 SMSów do wszystkich. Tam koszt na 24 miesiace wyglada tak: 30x24=720 zł Podsumowując, oferta z abonamentem bardziej mi się kalkuluje Co o tym myślicie drodzy forumowicze?
Za takie kombinacje jak w z abonamentem, tj. sprzedawanie telefonu i odliczanie tej kasy a potem dzielenie na 24 m-ca, to wg mnie nie zyskujesz zbyt wiele a wiążesz się umową na 2 lata. Piszesz, że miesięczny koszt w abo to 25 PLN, ale żeby to osiągnąć musisz pokombinować ze sprzedażą telefonu i zakładasz cenę która nie jest gwarantowana. Jeżeli chcesz, a widać, że chce Ci się, to możesz się też postarać i kupować kody do fresha na allegro, tam dostaniesz spokojnie 30 za 26 PLN, a jeśli się postarasz to i poniżej 25 PLN, wiem bo sam jakiś czas kupowałem 30 do fresh'a na allegro. Teraz już skoro widać, że różnicy w cenie nie ma, porównam te dwa warianty jako równorzędne cenowo:
1. We fresh'u masz 12 minut więcej miesięcznie, co spokojnie przez 2 lata zniweluje te dodatkowe 50 min przez 6 m-cy w abo;
2. We freshu masz 500 sms'ów więcej miesięcznie;
3. We freshu masz 29 gr/min, w abo po przekroczeniu pakietu 39 gr/min;
4. Jeżeli nie wykorzystasz kwoty 30 PLN nie przepada jak w abo pakiet niewykorzystany;
5. Te 100 MB to wg mnie jedyna przewaga abo nad fresh'em, kwestia więc czy to dla Ciebie jest na tyle ważne by brać abo;
6. Najważniejsze wg mnie, skoro i tak chcesz sprzedać telefon, czy warto wiązać się na dwa lata umową jeżeli fresh daje nawet ciut więcej a w każdej chwili można skorzystać z nowych opcji lub cen jeżeli wejdą.

Tak więc musisz wybrać sam, ja np. przeszedłem na 50% abo na rok bo wychodzi mi minuta za około 10gr. i za 24,50 mam 240 minut do wszystkich, a we fresh'u miałem za 30 PLN/m-c "tylko" 103 minuty, więc dla mnie warto było podpisać umowę. Ja jednak brałem tylko pod uwagę minuty bo praktycznie tylko dzwonię i nawet jak mi przepadnie coś z abo to po 103 minutach wydzwonionych i tak jestem na plusie więc nie przejmuje się nawet jak 5 czy 10 PLN na koniec miesiąca przepadnie i tak lepiej wychodzę niż we freshu, ponadto umowa tylko na rok, wg mnie dwa lata to za dużo......gdyby nie te umowy Play na 12 m-cy z 50% rabatu nigdy bym się z fresh'a nie ruszył i w mojej osobistej opinii radziłbym Ci też wziąć fresh'a :wink:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#406955  autor: rastaman
 27 maja 2010, 16:30
szputnik pisze:Nie widzę problemu, by wziąć ofertę indywidualną na firmę :)
Od tygodnia Play napastuje mnie telefonami, bym przedłyżył umowę. Mówię konsultantom, że ok i wybieram taryfę LongPlay69. I tu zdziwienie. Nie ma problemu, tylko trzeba zrobić cesję z firmy, na osobę fizyczną. To tłumaczę, że wszystko zostaje bez zmian (dane, faktury na firmę) - tylko inny abonament - LongPlay, zamiast Firmowej100. Odpowiedź konsultanta - bez cesji nie da się. I tak od tygodnia. Dzwonią, chcę LongPlay - cesja, bo inaczej się nie da. :smt021 :smt013

Dla porównania w Plusie nie miałem z tym najmniejszych problemów - albo abo z puli indywidualnych, albo abo biznesowe.

#406965  autor: szputnik
 27 maja 2010, 17:48
Jak jesteś z okolic 3-miasta to chętnie zrobię Ci migracje z firmówki na longplay(nie musisz robić cesji). Jak nie to skontaktuj się z doradca biznesowym z Twoich okolic. Poprzez infolinie lub stronę play oni nie powinni mieć z tym problemu :)

Doradca biznesowy Play. Szukasz oferty ? Pw

#407211  autor: pawelf
 28 maja 2010, 23:02
rastaman pisze:
Od tygodnia Play napastuje mnie telefonami, bym przedłyżył umowę. Mówię konsultantom, że ok i wybieram taryfę LongPlay69. I tu zdziwienie. Nie ma problemu, tylko trzeba zrobić cesję z firmy, na osobę fizyczną. To tłumaczę, że wszystko zostaje bez zmian (dane, faktury na firmę) - tylko inny abonament - LongPlay, zamiast Firmowej100. Odpowiedź konsultanta - bez cesji nie da się. I tak od tygodnia. Dzwonią, chcę LongPlay - cesja, bo inaczej się nie da. :smt021 :smt013

Dla porównania w Plusie nie miałem z tym najmniejszych problemów - albo abo z puli indywidualnych, albo abo biznesowe.
z taryfy firmowej do longlay?????Kolego przy aneksie dostaniesz rabat +minuty i masz 2 razy więcej w firmówce i za mniejsze pieniądze...czy w Twoim regionie nie ma Doradców Biznesowych,,,,,

Z system się nie walczy,system trzeba omijać.

Ale z czasem ręce opadają......
 #407749  autor: aremix
 31 maja 2010, 21:39
sluchajcie jest taka sprawa, mianowicie ojcu konczy sie umowa z PLAY ktora mial na 12 miesiecy ale bez mozliwosci wziecia telefonu, teraz chcialby jednak moc dostac jakis telefon, wiecie czy jest taka mozliwosc? czy jak podpisal taka, ze bez mozliwosci wyboru telefonu przy przedluzaniu to nie ma opcji ? jak to wyglada?
 #407754  autor: johnq
 31 maja 2010, 21:55
aremix pisze:sluchajcie jest taka sprawa, mianowicie ojcu konczy sie umowa z PLAY ktora mial na 12 miesiecy ale bez mozliwosci wziecia telefonu, teraz chcialby jednak moc dostac jakis telefon, wiecie czy jest taka mozliwosc? czy jak podpisal taka, ze bez mozliwosci wyboru telefonu przy przedluzaniu to nie ma opcji ? jak to wyglada?
Będzie mógł wziąć telefon bez problemu.
 #409437  autor: bleckwarrior
 07 cze 2010, 21:59
johnq pisze:
aremix pisze:sluchajcie jest taka sprawa, mianowicie ojcu konczy sie umowa z PLAY ktora mial na 12 miesiecy ale bez mozliwosci wziecia telefonu, teraz chcialby jednak moc dostac jakis telefon, wiecie czy jest taka mozliwosc? czy jak podpisal taka, ze bez mozliwosci wyboru telefonu przy przedluzaniu to nie ma opcji ? jak to wyglada?
.
oczywiście, jeśli podpisze w tym momencie umowę na 24 miesiące to jak najbardziej wchodzi w grę taka opcja.

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.

#409458  autor: Merafil
 07 cze 2010, 23:00
Mam takie pytanie: czy przechodząc z Play Fresh na abonament i wybierając promocje Swobodny Internet 3 w ramach migracji jest przyznawany pakiet 100 minut do wszystkich sieci przez 6 miesięcy ??

Obrazek

#410325  autor: teczix
 14 cze 2010, 21:30
Czy przedłużając umowe (abo ok 45zł) mam szanse na dostanie pakietu 100mb za darmo?

#411753  autor: Krzysztof_91
 21 cze 2010, 12:34
Ktoś wie co się stało z pakietem Replay Ekstra z minutami? Nie ma oferty dla klientów przedłużających umowę ale bez telefonu?

Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie...

#413848  autor: XPiotrX
 29 cze 2010, 22:45
Chciałbym przedłużyć umowę abonamentową w Play i wziąć Omnię HD, ale jest "chwilowo niedostępna". Czy ktoś wie czy będzie dostęona do końca lipca?

#414141  autor: rastaman
 01 lip 2010, 08:43
pawelf pisze:
rastaman pisze:

z taryfy firmowej do longlay?????Kolego przy aneksie dostaniesz rabat +minuty i masz 2 razy więcej w firmówce i za mniejsze pieniądze...czy w Twoim regionie nie ma Doradców Biznesowych,,,,,
Sorry, że tak późno odpowiadam. Więc tak. Wysłałem prośbę o kontakt poprzez stronę Play'a. Doradca biznesowy odezwał się następnego dnia. Poinformowałem Pana, że interesuje mnie sam abonament, bez telefonu. Pan przyjął do wiadomości, zakomunikwał, że przygotuje ofertę i prześle na maila. I cisza przez 2 tygodnie. :banghead: :dontknow: Myślałem, że tylko obsługa w BOK'u leży niżej niż poziom gleby, widać źle myślałem. Na początku tego tygodnia ponowiłem, przez stronę Play'a, prośbę o kontakt. Dwa dni temu dostałem ofertę na maila. Oferta prezentuje się identycznie jak ta ze strony Play'a Promocja: RePlay Biznes. Żadnych dodatkowych minut, żadnego dodatkowego rabatu. Jak kulturalnie odpisać Panu, że do znalezienia takiej oferty, pseudo "Doradca biznesowy" nie jest mi potrzebny? Cieńko wygląda program utrzymania klienta. Zaczynam wysyłać zapytania do pozostałych sieci - w Play umowa 12-sto miesięczna skończyła się miesiąc temu, tak więc mam drogę otwartą.

#414477  autor: teczix
 02 lip 2010, 15:50
Jak przez neta załatwić żeby zaoferowali mi przedłużenie umowy?? Jakos nie mogę znależć tej opcji

#416588  autor: northwest
 12 lip 2010, 21:06
Witam serdecznie,
za 2 miesiące kończy mi się umowa (aktualnie mam roczny aneks bez telefonu) na taryfę firmową 50. Wiecie może jakie "bonusy" można dostać biorąc przedłużenie z telefonem/bez telefonu (prócz standardowych: http://dlafirm.playmobile...znes/index.html )? Przedłużenie kombinuję zrobić u doradcy biznesowego...

Northwest

#417191  autor: XPiotrX
 15 lip 2010, 18:22
Kończy mi się pod koniec lipca umowa w Play (klient indywidualny). mam dwie opcje:
-zakończyć starą umowę i podpisać nową dla klienta biznesowego lub
-podpisać cesję (przenieść abonament z klienta indywidualnego na biznesowego) i wtedy przedłużyć umowę.

I teraz takie moje pytanie Czy druga opcja jest wykonalna w szybkim czasie? Tzn. czy nie ma jakiegoś okresu karencji po cesji?
  • Strona 38 z 182
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 182
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38