Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
A kto to wie, co będzie, skoro nawet konsultanci SUK nie wiedzą, na jakim pracują cenniku. [FACE WITH STUCK-OUT TONGUE AND WINKING EYE]Deysi pisze:Witam,
Mam umowę do marca teraz zaproponowano mi takie warunki T2 nielimit rozmowy do wszystkich sms/msm free, internet 5GB,- 59,95 Huawei P9 lite za 49 zł. Myslicie,ze na swieta albo po swietach cos sie zmieni? Czy raczej abo niestanieje i brać teraz
A jakie to ma znaczenie dla Polaków?kiri81 pisze:Jeszcze jedna ciekawostka: teraz w umowach na 24 miesiące raty za urządzenie również rozkładane są na 24 miesiące. Oznacza to, że jeśli zmienicie sobie umowę przed końcem tych dwóch lat, to do nowego abonamentu będzie trzeba dopłacać raty za telefon z bieżącej umowy. Wcześniej koszt telefonu rozkładany był na (chyba) 15 rat.
Jedynie w przypadku umowy na 36 miesięcy raty są rozkładane na 30, więc pół roku przed zakończeniem umowy można podpisać aneks bez kolosalnego zwiększenia rachunku.
Powyższe, tak samo jak i te kwestie strefy T-Mobile bez Polski, to pierdoły o które mało kto pyta, a później są kłopoty...
Bo Polacy nie gęsi i też jeżdżą za granicę, tzn. do Strefy T-MobileSACZI pisze: A jakie to ma znaczenie dla Polaków?
To akurat wiem i jestem tego świadomy ale konsultant może coś z tym zrobić w sprawie końcówki rat, jak zostaną 3 lub 4 raty. Tak wywnioskowałem podczas rozmowy z call center. z pierwszej lini.kiri81 pisze:Jeszcze jedna ciekawostka: teraz w umowach na 24 miesiące raty za urządzenie również rozkładane są na 24 miesiące. Oznacza to, że jeśli zmienicie sobie umowę przed końcem tych dwóch lat, to do nowego abonamentu będzie trzeba dopłacać raty za telefon z bieżącej umowy. Wcześniej koszt telefonu rozkładany był na (chyba) 15 rat.
Ponawiam pytanie - A jakie to ma znaczenie dla Polaków?Wbl pisze:Bo Polacy nie gęsi i też jeżdżą za granicę, tzn. do Strefy T-MobileSACZI pisze: A jakie to ma znaczenie dla Polaków?
...
Ja dzisiaj przedłużyłemmuody pisze:Dzisiejsza oferta suk:
Tylko sim + no limit łącznie ze stacjonarnymi + 2gb i umowa na 6 miesięcy za 29.99
Już Ci tłumaczę o co mi chodzi:SACZI pisze:Ponawiam pytanie - A jakie to ma znaczenie dla Polaków?Wbl pisze:Bo Polacy nie gęsi i też jeżdżą za granicę, tzn. do Strefy T-MobileSACZI pisze: A jakie to ma znaczenie dla Polaków?
...
Skoro mam taryfę ze strefą TM, to jak jadę np na Słowację, do Austrii, czy Czech, to jakie ma to dla mnie znaczenie, że, jak ktoś wcześniej pisze (nie sprawdzałem tego w szczegółach), strefa TM jest bez PL?
Bo dla mnie to ktoś sieje zamęt!
Ja w PL nie płacę za roaming, a jak wyjeżdżam, to korzystam ze strefy TM.
Chyba, że czegoś nie rozumiem.
Widzisz kolego, nie na darmo masz w statusie wyjadacza i myślisz na skróty i dwa kroki do przoduSACZI pisze: Ponawiam pytanie - A jakie to ma znaczenie dla Polaków?
Skoro mam taryfę ze strefą TM, to jak jadę np na Słowację, do Austrii, czy Czech, to jakie ma to dla mnie znaczenie, że, jak ktoś wcześniej pisze (nie sprawdzałem tego w szczegółach), strefa TM jest bez PL?
Bo dla mnie to ktoś sieje zamęt!
Ja w PL nie płacę za roaming, a jak wyjeżdżam, to korzystam ze strefy TM.
Chyba, że czegoś nie rozumiem.
Tak jak pisałem powyżej, nie musisz płacić, jeśli dzwonisz na polski numer - to on się o to martwi, ewentualnie ma nielimitowane w strefie. Ten roaming chyba nie jest już taki zaściankowy, że wszystko co za granicę to płatne. Też miałem godzinne pakiety rozmów/SMSów i neta w ramach umowy i idzie to rozwiązać w taki sposób.kiri81 pisze: Niestety żeby zadzwonić z Polski do Niemiec musisz płacić za każdą minutę wg cennika.
Rozmowa z konsultantem z biura obsługi, dosłownie minutę temu:Niestety SUK korzysta z innego cennika telefonów niż ten dostępny na stronie T-Mobile. Przykładowo: Huawei P9 w abonamencie 120 zł kosztuje wg strony www 600 zł, w SUK kosztuje (przed obniżką) 700 zł. W tym przypadku abonament można obniżyć do 100 zł (-20) a cenę telefonu do 350 zł (- 350).
Rozmowa dzisiaj T2 10Gb reszta no limit 69.95, P9 -519 umowa na 36mscMastertoon pisze:Rozmowa z konsultantem z biura obsługi, dosłownie minutę temu:Niestety SUK korzysta z innego cennika telefonów niż ten dostępny na stronie T-Mobile. Przykładowo: Huawei P9 w abonamencie 120 zł kosztuje wg strony www 600 zł, w SUK kosztuje (przed obniżką) 700 zł. W tym przypadku abonament można obniżyć do 100 zł (-20) a cenę telefonu do 350 zł (- 350).
Abo 100zł - P9 za 1200zł
Abo 120zł - P9 za 720zł
Abo 100zł ale na 36m-cy - P9 za 350zł
Ceny wzięte z kosmosu, zwłaszcza że np. Orange serwuje P9 za 129zł, płacąc miesięcznie 115zł.
No właśnie, a konsultant nie chciał uwierzyć że P9 może być tańsze. Bo wg oferty dla mnie 100x36+350=3950, czyli 900 zł więcej! Albo 100x24+1200= 3600... czyli też dużo więcej. Tak więc chyba nie wszystkim przysługuje jednakowa oferta. Arrivederci T-mobile!69.95 x 36 + 519 = 3037.20
To była moja pierwsza rozmowa dzwoń od razu do SUK 608959992 jak tak zrobiłem.Mastertoon pisze:No właśnie, a konsultant nie chciał uwierzyć że P9 może być tańsze. Bo wg oferty dla mnie 100x36+350=3950, czyli 900 zł więcej! Albo 100x24+1200= 3600... czyli też dużo więcej. Tak więc chyba nie wszystkim przysługuje jednakowa oferta. Arrivederci T-mobile!69.95 x 36 + 519 = 3037.20