thonka pisze:Witam po długiej przerwie
Ktoś potwierdzi jeszcze, że cennik jest teraz jeden?
Bo jeżeli tak to przedłużający abonent przy abonamencie za 80zł jest do przodu na całej umowie o oszałamiające 6zł z groszami, o ile wynegocjuje maksa czyli -10zł na abonamencie, 200zł zniżki na urządzenie i darmowego kuriera, a więc bardzo słabo.
Jestem w stanie wydać sporo na telefon, ale co liczę cenę rynkową telefonu + nju czy inne podobne oferty vs. oferta T-Mobile to wychodzi mi prawie to samo. Będą musieli się mocno postarać, by mnie zatrzymać...
Witam, cóż... ceny telefonów w T-Mobile jak i u innych operatorów to chyba nigdy rynkowe nie są. Ale to chyba jest dla wszystkich oczywiste. Są one wyższe. Zresztą na ich stronie jest gdzieś na pewno cennik telefonów bez umowy i bez rat.
Śledząc ten wątek wydaje się, że konsultant SUK ma widełki i określone granice, w których się musi poruszać. Przy tańszym abo > 100 zł może dać rabat max. 10 zł / miesiąc, powyżej dają 20 zł. Chyba nikt tu nie pisał o wyższym rabacie, nawet od najdroższych taryf (30 czy choćby 25 zł)?
Odpowiednio do taryf i wybranych telefonów rabaty na samą słuchawkę zaczynają się od 200 zł, przez 250, 300 i 350 zł. o wyższym rabacie nikt nie wspominał. Im droższa taryfa (suma miesięcznych opłat) oraz droższy telefon, tym widełki pozwalają konsultantowi na udzielenie wyższych rabatów.
Czy ich zmiękczy fakt, że rynkowa cena takiego czy innego telefonu jest niższa? Trudno powiedzieć, jednak dla nich podstawą bazową jest ich własna wycena poszczególnych telefonów. Raczej nierynkowa.
Natomiast jaką przewagę ma abonament i nowe taryfy T nad ofertą na kartę? M.in. te dodatkowe dwie karty SIM na internet i współdzielenie paczki danych LTE, darmowa transmisja danych przy połączeniu z niektórymi serwisami społecznościowymi i... to pewnie tyle.
Napisz, co Ci się udało ugrać z SUK.