• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 362 z 624
  • 1
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
  • 364
  • 624
 #896599  autor: bebe
 21 lis 2016, 20:35
Po kilku dniach boju zrealizowałem aneks. Pomimo walki o family+ i zniżkę to nie udało się tego ugrać. Poniżej warunki:

- Abo T2 z internetem 10 GB za 69.99 - czyli ze zniżką 10 zł
- Samsung Galaxy s6 za 419 zł, a więc ze zniżką 200 zl
- kurier free

Telefon idzie na sprzedaż, więc wybrany był celowo aby zarobić na nim jak najwięcej.

Dla zainteresowanych - podaję bezpośredni nr telefonu do SUK: 608 959 992, co byście się nie męczyli z pierwszą linią.
 #896604  autor: Tajemniczy28
 21 lis 2016, 20:55
Za 30 dni z hakiem będzie styczeń i jak co roku będą obniżki. Te s6stki i reszta pewnie będą mega przecenione, czy może nie warto zaczekać ten czas i wiąć naprawdę z rabatem, tak np w ub. roku było z s5 neo. Poza tym np w iboa dawali dodatkowo gratis drugi tablet lub telefon. Mnie też ciśnie ale chyba warto wytrzymać ten miesiąc i może coś ciekawego będzie wtedy.
 #896628  autor: kokos-
 21 lis 2016, 23:46
Tajemniczy28 pisze:Za 30 dni z hakiem będzie styczeń i jak co roku będą obniżki. Te s6stki i reszta pewnie będą mega przecenione, czy może nie warto zaczekać ten czas i wiąć naprawdę z rabatem, tak np w ub. roku było z s5 neo. Poza tym np w iboa dawali dodatkowo gratis drugi tablet lub telefon. Mnie też ciśnie ale chyba warto wytrzymać ten miesiąc i może coś ciekawego będzie wtedy.
A ja mam odmienne zdanie na ten temat. Wg mnie cena zla nie jest za s6. Z moich odserwacji wynika że oferta na święta nie będzie lepsza co najwyżej może sie zmienić delikatnie po nowym roku, ale nie liczyłbym na fajerwerki.
 #896642  autor: robos84
 22 lis 2016, 07:50
Witam wszystkich,

czytam Was od dłuższego czasu, ale dopiero się zarejestrowałem.
Przedłużyłem w piątek z rana umowę (T3NL - 89,95 więc obniżka 10zł; S6 za 0,04zł i kurier za free), na maila przyszły dokumenty do umowy, ale do dziś cisza z kurierem. Nie ma żadnej informacji, jak długo czekaliście na kuriera? Dostanę wcześniej jakieś info (SMS, mail)?
 #896644  autor: skihar
 22 lis 2016, 07:58
robos84 Ja przedłużałem jakiś miesiąc temu, maila z dokumentami dostałem we wtorek a kurier był w piątek bez żadnej zapowiedzi. Może dziś a jak nie to jutro pewnie zawita do Ciebie:)
 #896684  autor: robos84
 22 lis 2016, 12:37
skihar pisze:robos84 Ja przedłużałem jakiś miesiąc temu, maila z dokumentami dostałem we wtorek a kurier był w piątek bez żadnej zapowiedzi. Może dziś a jak nie to jutro pewnie zawita do Ciebie:)
miałeś rację - kurier był 15 minut temu :-D
 #896691  autor: kropcio
 22 lis 2016, 13:05
[quote][/quote]
w piątek były dostępne, dzisiaj do mnie dotarł kurier. Musisz czekać aż przyjdzie następna partia
 #896738  autor: Bochusek
 22 lis 2016, 18:28
Ostatnio dostałem info z suk że jak się ma np T3 10gb i kończy się pakiet danych to dostaje się sms czy za 10zl chcesz mieć no limit,(+10gb i po nim lejek czyli tak jak by miało się odrazu 20gb).

Czyli wyrobisz się w 10gb to płacisz 10zl mniej a jak nie to płacisz tak jak za T3 z no limit.
 #896745  autor: zumbat
 22 lis 2016, 18:58
Cześć,
dostałem dziś nową ofertę i proszę powiedzcie mi co o niej myślicie i czy warta jest uwagi.

>>> Taryfa T3, 20 GB
(i 3 dodatkowe karty sim -darmowe- do wspomnianego limitu neta np karta do tabletu)
>>> 119,95 zł brutto - klient prywatny
>>> Samsung Galaxy S7 za 399 zł brutto
>>> umowa 24 m-ce
>>> kurier za free
>>> netflix czy coś takiego na 5mcy za free

Jak to wygląda na tle konkurencji i samej oferty T-Mobile bo o S7 mało było mówione? Ciekawi mnie też to rozwiązanie z kartami dodatkowymi na potrzeby innych urządzeń ale podpięte do jednego limitu.
Koszt całej umowy to 3278 zł. Jest szansa na ugranie czegoś dodatkowego?

Pozdrawiam
 #896794  autor: kokos-
 22 lis 2016, 23:55
zumbat pisze:Cześć,
dostałem dziś nową ofertę i proszę powiedzcie mi co o niej myślicie i czy warta jest uwagi.

>>> Taryfa T3, 20 GB
(i 3 dodatkowe karty sim -darmowe- do wspomnianego limitu neta np karta do tabletu)
>>> umowa 24 m-ce
>>> kurier za free

Jak to wygląda na tle konkurencji i samej oferty T-Mobile bo o S7 mało było mówione? Ciekawi mnie też to rozwiązanie z kartami dodatkowymi na potrzeby innych urządzeń ale podpięte do jednego limitu.

Pozdrawiam
Pytałeś sie o abo oczko niżej?
 #896801  autor: Steve71
 23 lis 2016, 00:58

>>> Taryfa T3, 20 GB
>>> umowa 24 m-ce
>>> kurier za free

Pozdrawiam
W cenniku są cztery "taryfy" T3 20GB (T-Mobile nazywa je Bez limitu):

- T3 20GB za 99,95 PLN
- T3 I 20GB za 119,95 PLN
- T3 II 20GB za 139,95 PLN
- T3 III 20GB za 179,95 PLN

Takie poszatkowanie służy najwidoczniej sprzedaży najdroższych słuchawek, rozbicia drogiego telefonu na akceptowalne przez klienta raty. Tak też jest w twoim przypadku, zakres usług od T-Mobile nie jest większy w najdroższym "abonamancie" w porównaniu z tym najtańszym.

Zakładam, że od tej trzeciej 139,95 PLN dostałeś 20 zł rabatu?
Sam telefon dla tej "taryfy" kosztuje 699 PLN i tu dali ci 300 zł rabatu? Takim rabatem nikt tu się nie chwalił chyba, ale telefon jest wartościowy, to i rabat mogli dać większy.

Cóż, well, nowy klient zyskuje za 6 pierwszych okresów rozliczeniowych po 1 zł trochę więcej, bowiem jakieś 833 zł. Taki mamy klimat.

Ty zyskujesz 780 zł (w stosunku do cennika), jakąś cześć sumy opłat stanowią usługi T-Mobile w promocyjnej cenie, reszta to rata za telefon. Dostajesz jeszcze 1 kartę SIM więcej do Internetu Supernet LTE niż standardowo. Jeśli potrzebujesz współdzielić paczkę danych z jeszcze trzema urządzeniami (oprócz Twojego smartfona), to też jesteś do przodu.

Obawiam się, że więcej już nic nie ugrasz z nimi, ale może jestem słabym negocjatorem ;-)

Cóż, telefon jest na pewno atrakcyjny, ale jest względną nowością i nie ma siły, musi swoje kosztować. Oczywiście operator też na nim zarabia (i to pewnie nieźle), sprzedaż w ratach też go podraża. Ceneo podpowiada obecnie jego cenę od 2300 zł. Jeśli zależy Ci tylko na samym telefonie, to w sklepach internetowych też sprzedają na raty.

Porównania z konkurencją się nie podejmuję, ale to możesz zrobić sam, lub ktoś z forumowiczów się wypowie.
 #896804  autor: man1ana
 23 lis 2016, 03:01
z tego co do tej pory wyczytałem/usłyszałem to iphone 7 plus korzystniej jest brać w taryfach nie na firmę, rabaty są większe i taniej wychodzi. W taryfach biznesowych wychodzi jakieś 4800 co po odjęciu ceny tel. daje 36zł na miesiąc na 2 lata. Czy tylko wg mnie to słabe warunki?? Czy przechodził ktoś na taryfy dla osób fizycznych bo ja uzyskałem informacje, że dopiero za 4 miesiące jak skończy mi się umowa będę mógł przejść na taryfy np. T2 czy T3. Trochę to dziwne i mało wiarygodne. Czy wysokość abonamentu przez ostatnie 1,5 roku ma wpływ na rabaty czy to tylko ich dziwne tłumaczenia???
 #896806  autor: Steve71
 23 lis 2016, 05:29
@man1ana jestem abonentem prywatnym Era / T-Mobile od 16 lat. Z moich doświadczeń wynika, że przy przedłużeniu liczy się nie tyle wysokość abonamentu co miesiąc, co średnia rachunków. Jeśli zdarza Ci się przekraczać abonament- może to mieć wpływ na cenę słuchawki. Dałeś im więcej na sobie zarobić, możesz liczyć na większy rabat.

Parę lat temu, płacąc średnie rachunki po ok. 50-60 zł zdarzyło mi się być w styczniu i lutym po 10 dni na nartach w Szwajcarii. Poza UE stawki w roamingu były (i nadal są) horrendalne. Mimo, że się pilnowałem, te 2 rachunki kosztowały mnie jakieś 700 i 500 zł. Do końca umowy miałem ponad pół roku. Ponieważ jednak moja średnia tak dramatycznie im podskoczyła, sami do mnie zadzwonili z propozycją przedłużenia umowy i rabatem 50% na dowolny telefon z aktualnej promo. No to wziąłem jakąś nowość, wybrałem podobną taryfę, jak miałem wcześniej 50-60 zł i dostałem taki właśnie rabacik ;-)

Więc ta średnia jest (była?) brana pod uwagę. To czysta kalkulacja z ich strony. Na pewno nie da się płacić niskich rachunków i np. chcieć przedłużyć umowę na tańszym abonamencie, oraz jeszcze dostać rabat 1k zł ną słuchawkę wartą 3k zł. Tak to chyba nie działa?

Wysłane z mojego LG-D620
 #896807  autor: zumbat
 23 lis 2016, 06:59
kokos- pisze:Pytałeś sie o abo oczko niżej?
Pytałem i słuchawka w abonamencie niżej kosztowałaby po rabacie 300 złotowym 700 lub 800 zł
Steve71 pisze: W cenniku są cztery "taryfy" T3 20GB (T-Mobile nazywa je Bez limitu):
- T3 20GB za 99,95 PLN
- T3 I 20GB za 119,95 PLN
- T3 II 20GB za 139,95 PLN
- T3 III 20GB za 179,95 PLN
Takie poszatkowanie służy najwidoczniej sprzedaży najdroższych słuchawek, rozbicia drogiego telefonu na akceptowalne przez klienta raty. Tak też jest w twoim przypadku, zakres usług od T-Mobile nie jest większy w najdroższym "abonamancie" w porównaniu z tym najtańszym.

Zakładam, że od tej trzeciej 139,95 PLN dostałeś 20 zł rabatu?
Sam telefon dla tej "taryfy" kosztuje 699 PLN i tu dali ci 300 zł rabatu? Takim rabatem nikt tu się nie chwalił chyba, ale telefon jest wartościowy, to i rabat mogli dać większy.

Cóż, well, nowy klient zyskuje za 6 pierwszych okresów rozliczeniowych po 1 zł trochę więcej, bowiem jakieś 833 zł. Taki mamy klimat.
Ty zyskujesz 780 zł (w stosunku do cennika), jakąś cześć sumy opłat stanowią usługi T-Mobile w promocyjnej cenie, reszta to rata za telefon. Dostajesz jeszcze 1 kartę SIM więcej do Internetu Supernet LTE niż standardowo. Jeśli potrzebujesz współdzielić paczkę danych z jeszcze trzema urządzeniami (oprócz Twojego smartfona), to też jesteś do przodu.
Tak jak napisałeś dostałem 20 zł rabatu na abonament i 300 zł na słuchawkę bo cena wyjściowa abo to 139,95 a słuchawki 699 zł.
Jak liczyłem koszty całej umowy to w abo wyżej wynosiłby 3360 zł a w abo niżej chcieli za dużą jednorazową dopłatę. Martwi mnie to, że nikt wcześniej nie wspomniał o takim darmowym bonusie w postaci innych kart sim podpiętych do jednego limitu i nie chce aby to były dodatkowe aktywacje lub coś podobnego.
Steve71 pisze:Parę lat temu, płacąc średnie rachunki po ok. 50-60 zł zdarzyło mi się być w styczniu i lutym po 10 dni na nartach w Szwajcarii. Poza UE stawki w roamingu były (i nadal są) horrendalne. Mimo, że się pilnowałem, te 2 rachunki kosztowały mnie jakieś 700 i 500 zł. Do końca umowy miałem ponad pół roku. Ponieważ jednak moja średnia tak dramatycznie im podskoczyła, sami do mnie zadzwonili z propozycją przedłużenia umowy i rabatem 50% na dowolny telefon z aktualnej promo. No to wziąłem jakąś nowość, wybrałem podobną taryfę, jak miałem wcześniej 50-60 zł i dostałem taki właśnie rabacik ;-)
Przy ostatnim przedłużeniu tel. S5 po miesiącu od premiery dostałem za 9 zł w abonamencie 129 zł. a nie przypominam sobie abym szalał z rachunkami.

P.S.
Poinformowano mnie, że T już nie sprzedaje ubezpieczeń na słuchawki to taka ciekawostka.
 #896808  autor: tmorgan
 23 lis 2016, 07:02
Witam wszystkim, jestem tu nowy. Obecnie w trakcie negocjacji z SUK o przedłużenia umowy.
Kilka dni temu dostałem dokładnie taką samą ofertę:

>>> Taryfa T3, 20 GB
>>> umowa 24 m-ce
>>> kurier za free

Pozdrawiam

Z tego co się dowiedziałem od konsultanta to zniżka 20zł na abonament oraz 300zł na telefon wynika wysokości abo powyżej 100zł miesięcznie.
Pozdrawiam
 #896813  autor: darek_w
 23 lis 2016, 07:59
W dniu wczorajszym przedłużyłem abo mojej małżonki. T3 5GB, 79,95-10PLN, słuchawka S6 619-250PLN, czyli raczej standard. Nowością natomiast była propozycja anulacji dwóch ostatnich rat za słuchawkę z poprzedniej umowy, czyli kolejne -80PLN. Zobaczymy czy znajdzie to odzwierciedlenie w kolejnych fakturach.
pozdrawiam
 #896815  autor: Steve71
 23 lis 2016, 08:09
@zumbat o te dodatkowe karty się nie martw, z nich i tak dzwonić nie można. Są do Internetu i paczki danych, jaką sobie wybierzesz. I to jest wg. mnie fajna opcja. W razie wątpliwości, dzwoń do BOA / SUK. Pzdr

Wysłane z mojego LG-D620
  • Strona 362 z 624
  • 1
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
  • 364
  • 624
  • 1
  • 360
  • 361