zumbat pisze:Cześć,
dostałem dziś nową ofertę i proszę powiedzcie mi co o niej myślicie i czy warta jest uwagi.
>>> Taryfa T3, 20 GB
(i 3 dodatkowe karty sim -darmowe- do wspomnianego limitu neta np karta do tabletu)
>>> 119,95 zł brutto - klient prywatny
>>> Samsung Galaxy S7 za 399 zł brutto
>>> umowa 24 m-ce
>>> kurier za free
>>> netflix czy coś takiego na 5mcy za free
Jak to wygląda na tle konkurencji i samej oferty T-Mobile bo o S7 mało było mówione? Ciekawi mnie też to rozwiązanie z kartami dodatkowymi na potrzeby innych urządzeń ale podpięte do jednego limitu.
Koszt całej umowy to 3278 zł. Jest szansa na ugranie czegoś dodatkowego?
Pozdrawiam
W cenniku są cztery "taryfy" T3 20GB (T-Mobile nazywa je Bez limitu):
- T3 20GB za 99,95 PLN
- T3 I 20GB za 119,95 PLN
- T3 II 20GB za 139,95 PLN
- T3 III 20GB za 179,95 PLN
Takie poszatkowanie służy najwidoczniej sprzedaży najdroższych słuchawek, rozbicia drogiego telefonu na akceptowalne przez klienta raty. Tak też jest w twoim przypadku, zakres usług od T-Mobile nie jest większy w najdroższym "abonamancie" w porównaniu z tym najtańszym.
Zakładam, że od tej trzeciej 139,95 PLN dostałeś 20 zł rabatu?
Sam telefon dla tej "taryfy" kosztuje 699 PLN i tu dali ci 300 zł rabatu? Takim rabatem nikt tu się nie chwalił chyba, ale telefon jest wartościowy, to i rabat mogli dać większy.
Cóż, well, nowy klient zyskuje za 6 pierwszych okresów rozliczeniowych po 1 zł trochę więcej, bowiem jakieś 833 zł. Taki mamy klimat.
Ty zyskujesz 780 zł (w stosunku do cennika), jakąś cześć sumy opłat stanowią usługi T-Mobile w promocyjnej cenie, reszta to rata za telefon. Dostajesz jeszcze 1 kartę SIM więcej do Internetu Supernet LTE niż standardowo. Jeśli potrzebujesz współdzielić paczkę danych z jeszcze trzema urządzeniami (oprócz Twojego smartfona), to też jesteś do przodu.
Obawiam się, że więcej już nic nie ugrasz z nimi, ale może jestem słabym negocjatorem
Cóż, telefon jest na pewno atrakcyjny, ale jest względną nowością i nie ma siły, musi swoje kosztować. Oczywiście operator też na nim zarabia (i to pewnie nieźle), sprzedaż w ratach też go podraża. Ceneo podpowiada obecnie jego cenę od 2300 zł. Jeśli zależy Ci tylko na samym telefonie, to w sklepach internetowych też sprzedają na raty.
Porównania z konkurencją się nie podejmuję, ale to możesz zrobić sam, lub ktoś z forumowiczów się wypowie.