@zielony71 Miałem zamiar już nie ciągnąć tej kwestii, ale nie pozostawiasz mi wyboru. Porównanie kubka do słuchawek świadczy o demagogii? To o czym zatem świadczy fakt, że mieliśmy porównać ofertę w zakresie standardowym, bez dodatków typu kubki, słuchawki czy usługi dodatkowe jak np. bezpłatny Naviexpert o wartości 240-360PLN (bo nie wiem czy jest normalnie płatna 9,99 czy 14,99), a Ty jednak wyskakujesz ze słuchawkami o wartości 299PLN i jeszcze uznajesz to za atut? O niezrozumieniu słowa pisanego? Chwytanie się brzytwy przez tonącego? Erystyka to naprawdę fascynujące zagadnienie, ale jestem jej świadomy i mnie na to nie złapiesz, przykro mi. Poza wartością, czym się różnią słuchawki od płyty czy kubka? Niczym, to
dodatek do oferty mający skusić konkretną grupę docelową. Fani Cleo mogą stwierdzić, że płyta czy kubek jest wart wielokrotnie więcej niż słuchawki. Dlatego też na początku poprosiłem, byśmy ograniczyli się do oferty z usługami standardowymi, bo dodatki jak słuchawki czy kubki dla jednych są ważne a dla innych nie - to kwestia
subiektywna. A ja opieram swoje twierdzenia na faktach, a nie na quasi-argumentach jak Twoje ze słuchawkami. Może jeszcze stwierdzisz, że oferta Orange jest lepsza, bo pomarańczowy jest ładniejszy od różowego (czy tam magenty)? To taki sam kaliber argumentu, w dodatku zupełnie niepotrzebny, bo nie o dodatkach mieliśmy rozprawiać.
Nie zapytałeś o ofertę rzucającą na kolana, tylko zadałeś pytanie czy ta oferta jest nie do przebicia (przebicie to słowo klucz). Udowodniłem Ci, że faktycznie jest nie do przebicia przez podaną ofertę Orange (2x więcej internetu w kraju, 10x więcej internetu w roamingu i ponad stukrotnie więcej minut głosowych w roamingu. Do tego SMS i MMS, których Orange nie oferuje, za to daje 100 min. rozmów intl., ale kosztem 130PLN na całą umowę). Ty przedstawiłeś ofertę, którą od biedy można nazwać porównywalną, ale w dalszym ciągu znacząco słabszą od tej, którą zakwestionowałeś. Możesz przekonywać, że jest inaczej, ale fakty nadal pozostają faktami. Oferta T jest znacząco lepsza od tej przedstawionej przez Ciebie i tu nie ma co dyskutować. Wniosek jest jeden - oferta nie została przebita.
Tak czy inaczej, temat jest już wyczerpany. Fakty są wyłożone czarno na białym, niech każdy zainteresowany oceni która z tych ofert jest lepsza, nie widzę powodu byśmy się dalej przekomarzali.
Jestem rozczarowany Twoim upartym obstawaniem przy swoim mimo, że udowodniłem Ci, że nie masz racji, i że faktycznie jest nie do przebicia (przynajmniej przez tę przedstawioną przez Ciebie). W dobrym tonie jest przyznać się do błędu, albo po angielsku wycofać się z dyskusji, gdy argumenty zostały obalone, tego jednak zabrakło. Dodatkowo, brniesz w to jeszcze głębiej. Trudno teraz będzie traktować Cię jako poważnego uczestnika dyskusji. Wielka szkoda, naprawdę.
Mimo wszystko, serdecznie pozdrawiam.
kokos- pisze:Nie porównujcie słuchawek do kubka tylko sam telefon i oferte któr jest przy telefonie a nie dodatki. Nie każdy ma możliwość wzięcia lub dobranie "rabatu open".
Zauważ, że o to apelowałem na początku tej dyskusji