• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 357 z 624
  • 1
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • 624
 #895108  autor: zielony71
 11 lis 2016, 12:42
Proszę bardzo. W Orange masz to samo o 130 zł drożej, ale dostajesz w zestawie słuchawki warte ponad 200 zł. Więc wychodzi mniej więcej na to samo. (18x75+24x45+700 jakby chciał ktoś sprawdzić). Zakres usług podobny. I wcale nie uważam, żeby to była dobra oferta.
Dodatkowo możesz dostać rabaty, których w TM już nie dostaniesz (open, extra).
Nie chodzi mi o to żeby się licytować o 50 zł.
Byłem po prostu ciekawy, które to oferty TM powalają na kolana, ale niestety się nie dowiedziałem;-)
 #895111  autor: arasel
 11 lis 2016, 13:15
Słuchawki? Mówimy przecież o telefonie z usługami, więc słuchawki zostawmy na boku, tak jak zostawiliśmy płytę czy kubek z Cleo i tym podobne gadżety czy dodatkowe usługi, o których wspomniałem, bo tak to do niczego nie dojdziemy. 130PLN drożej, a zatem już w tej chwili oferta nie została przebita. Rabaty open - owszem, możesz dostać, jeśli posiadasz lub chcesz posiadać inne usługi od operatora, czyli kolejna zależność. W T-Mobile jest superzestaw, czyli rabat -10PLN jeśli masz inne usługi, ale tych także nie liczę.
Nie mam i nie chcę mieć innych usług, rozpatrujemy wyłącznie ofertę na S7 + usługi wymienione w ofercie, którą sam zakwestionowałeś. Tak jak chciałeś - konkretna oferta. Zakres usług podobny? Czyli jaki konkretnie? I co to zanczy podobny, skoro miały być konkrety? Omawiajmy fakty, a nie subiektywną ocenę. Ja widzę ofertę w Orange:

S7 - 699 na start + 120PLN miesięcznie. Rozmowy/sms/mms bez limitu w kraju +20GB internetu, ale tylko przez 3 miesiące, a potem 10GB. Do tego rozmowy w roamingu są ograniczone do 400 minut, a Internet do 100MB, są za to rozmowy międzynarodowe w ilości 100 minut.

Podsmowując fakty:
T-Mobile 3000 vs Orange 3130
20GB vs 10GB (po 3 miesiącach)
Rozmowy/SMS/MMS bez limitu w roamingu vs rozmowy 400 min w roamingu
1GB w roamingu vs 100MB w roamingu

Zatem nie dość, że oferta droższa to jeszcze oferuje znacznie mniej. Jakby na to nie patrzeć, to Orange nie przebija T-Mobile i masz to czarno na białym - płacisz sumarycznie więcej, a dostajesz mniej.
Przebicie oferty następuje wtedy, kiedy za tę samą cenę otrzymujesz więcej tych samych usług (a nie mniej!) lub taką samą ilość usług w niższej cenie. Orange przegrywa w obu przypadkach, bo jest zarówno drożej jak i usług jest mniej. To ma być przebicie? No wybacz. :)

Ja byłem ciekaw jakie są kontroferty skoro pokusiłeś się o zakwestionowanie tej konkretnej i też się nie dowiedziałem. Dowiedziałem się za to, że nie potrafisz obronić swojej tezy i odnieść się rzetelnie do postawionego pytania, ale nie przeszkadza Ci to uparcie trwać przy swoim mimo braku racji (fakty, nie subiektywna ocena). Nie mam więcej pytań :-)

Pozdrawiam.
 #895112  autor: SACZI
 11 lis 2016, 13:30
zielony, link poproszę!

Z tego co ja widzę, oferta jest taka:
http://www.orange.pl/klienci_ind/smart_ ... ence=false
i nie jest ona ze słuchawkami.
Wychodzi 3130 + dopłata za zgody marketingowe.
S7 ze słuchawkami to 140PLN/m-c, więc znacznie drożej.

Mimo tego, oferta również jest bdb!
A teraz porównajcie to samo w Play i Plusie.
Poniżej 4000 PLN nie schodzą ...
 #895113  autor: zielony71
 11 lis 2016, 13:39
http://www.orange.pl/kid,4002009278,id, ... ona_glowna
Nie wiem, czy dobrze się to wkleiło, ale jest na stronie głównej.

@arasel Porównanie słuchawek wartych wg. ceneo 299 zł do kubka z Cleo, świadczy o wysokim poziomie demagogii w twojej wypowiedzi.
Normalne jest, że jeden operator oferuje jeden telefon drożej a inny taniej niż konkurenci.
Takie różnice w ofercie, do powiedzmy 10% nie zasługują w ogóle na jakąkolwiek dyskusję.
Zapytałem o ofertę rzucającą na kolana, bo tak zrozumiałem wypowiedź kolegi.
Rozumiem, że wybrał najlepszą jaką znalazł, a mnie ona po prostu nie powaliła.
Na tym kończę :-)
 #895119  autor: kokos-
 11 lis 2016, 14:22
Nie porównujcie słuchawek do kubka tylko sam telefon i oferte któr jest przy telefonie a nie dodatki. Nie każdy ma możliwość wzięcia lub dobranie "rabatu open".
 #895122  autor: arasel
 11 lis 2016, 14:41
@zielony71 Miałem zamiar już nie ciągnąć tej kwestii, ale nie pozostawiasz mi wyboru. Porównanie kubka do słuchawek świadczy o demagogii? To o czym zatem świadczy fakt, że mieliśmy porównać ofertę w zakresie standardowym, bez dodatków typu kubki, słuchawki czy usługi dodatkowe jak np. bezpłatny Naviexpert o wartości 240-360PLN (bo nie wiem czy jest normalnie płatna 9,99 czy 14,99), a Ty jednak wyskakujesz ze słuchawkami o wartości 299PLN i jeszcze uznajesz to za atut? O niezrozumieniu słowa pisanego? Chwytanie się brzytwy przez tonącego? Erystyka to naprawdę fascynujące zagadnienie, ale jestem jej świadomy i mnie na to nie złapiesz, przykro mi. Poza wartością, czym się różnią słuchawki od płyty czy kubka? Niczym, to dodatek do oferty mający skusić konkretną grupę docelową. Fani Cleo mogą stwierdzić, że płyta czy kubek jest wart wielokrotnie więcej niż słuchawki. Dlatego też na początku poprosiłem, byśmy ograniczyli się do oferty z usługami standardowymi, bo dodatki jak słuchawki czy kubki dla jednych są ważne a dla innych nie - to kwestia subiektywna. A ja opieram swoje twierdzenia na faktach, a nie na quasi-argumentach jak Twoje ze słuchawkami. Może jeszcze stwierdzisz, że oferta Orange jest lepsza, bo pomarańczowy jest ładniejszy od różowego (czy tam magenty)? To taki sam kaliber argumentu, w dodatku zupełnie niepotrzebny, bo nie o dodatkach mieliśmy rozprawiać.

Nie zapytałeś o ofertę rzucającą na kolana, tylko zadałeś pytanie czy ta oferta jest nie do przebicia (przebicie to słowo klucz). Udowodniłem Ci, że faktycznie jest nie do przebicia przez podaną ofertę Orange (2x więcej internetu w kraju, 10x więcej internetu w roamingu i ponad stukrotnie więcej minut głosowych w roamingu. Do tego SMS i MMS, których Orange nie oferuje, za to daje 100 min. rozmów intl., ale kosztem 130PLN na całą umowę). Ty przedstawiłeś ofertę, którą od biedy można nazwać porównywalną, ale w dalszym ciągu znacząco słabszą od tej, którą zakwestionowałeś. Możesz przekonywać, że jest inaczej, ale fakty nadal pozostają faktami. Oferta T jest znacząco lepsza od tej przedstawionej przez Ciebie i tu nie ma co dyskutować. Wniosek jest jeden - oferta nie została przebita.

Tak czy inaczej, temat jest już wyczerpany. Fakty są wyłożone czarno na białym, niech każdy zainteresowany oceni która z tych ofert jest lepsza, nie widzę powodu byśmy się dalej przekomarzali.

Jestem rozczarowany Twoim upartym obstawaniem przy swoim mimo, że udowodniłem Ci, że nie masz racji, i że faktycznie jest nie do przebicia (przynajmniej przez tę przedstawioną przez Ciebie). W dobrym tonie jest przyznać się do błędu, albo po angielsku wycofać się z dyskusji, gdy argumenty zostały obalone, tego jednak zabrakło. Dodatkowo, brniesz w to jeszcze głębiej. Trudno teraz będzie traktować Cię jako poważnego uczestnika dyskusji. Wielka szkoda, naprawdę.

Mimo wszystko, serdecznie pozdrawiam.

kokos- pisze:Nie porównujcie słuchawek do kubka tylko sam telefon i oferte któr jest przy telefonie a nie dodatki. Nie każdy ma możliwość wzięcia lub dobranie "rabatu open".
Zauważ, że o to apelowałem na początku tej dyskusji :roll:
 #895130  autor: f0ku5
 11 lis 2016, 15:59
Panowie, jak to jest z tym roamingiem w międzynarodowej strefie T-Mobile w T3? Rozumiem, że mogę sobie pisać i rozmawiać do woli jeśli jestem zalogowany za granicą do sieci T-Mobile? Czy działa to w każdej sieci?
I co z tym internetem 1GB? To jest co miesiąc, czy na cały okres trwania umowy?
 #895146  autor: SACZI
 11 lis 2016, 19:37
Tam, gdzie jest Tm, tam się za roaming nie płaci.
Tak to rozumiem, chociaż nie analizowalem szczegółów.
Dla mnie to jest największa wada oferty.
Plus oferuje 120min w eu i 150MB transmisji. To jest dla mnie wystarczające.
 #895147  autor: f0ku5
 11 lis 2016, 19:44
Ale tam gdzie jest T-Mobile w każdej sieci, czy muszę być zalogowany do T-Mobile?
I co z internetem? 1GB co miesiąc, czy na całą umowę?
 #895156  autor: TomaszA
 11 lis 2016, 21:04
Tak musisz być zalogowany w tmobile. 1 giga co miesiąc.
Przedlużyłem umowę dla firm. Oferta jump L dla firm, 8 giga netu w kraju, no limit rozmowy SMS MMS.Strefa Tmobile i 1 Giga w strefie tmobile. Poza strefa Tmobile 200 minut wymienne na SMS. Cena 59,99 netto na 18 miesięcy. W/g mnie super oferta. Oczywyscie bez słuchawki. Pozdrawiam
 #895159  autor: JFK2016
 11 lis 2016, 22:05
arasel pisze: Nie zapytałeś o ofertę rzucającą na kolana, tylko zadałeś pytanie czy ta oferta jest nie do przebicia (przebicie to słowo klucz). Udowodniłem Ci, że faktycznie jest nie do przebicia przez podaną ofertę Orange (2x więcej internetu w kraju, 10x więcej internetu w roamingu i ponad stukrotnie więcej minut głosowych w roamingu. Do tego SMS i MMS, których Orange nie oferuje, za to daje 100 min. rozmów intl., ale kosztem 130PLN na całą umowę). Ty przedstawiłeś ofertę, którą od biedy można nazwać porównywalną, ale w dalszym ciągu znacząco słabszą od tej, którą zakwestionowałeś. Możesz przekonywać, że jest inaczej, ale fakty nadal pozostają faktami. Oferta T jest znacząco lepsza od tej przedstawionej przez Ciebie i tu nie ma co dyskutować. Wniosek jest jeden - oferta nie została przebita.
Pozwolę sobie "wtrącić 3gr", jako że jestem klientem usług bankowych T-Mobile, to bank rychło sprzedał moje dane i równolegle z ofertami z Orange abonament dostawałem oferty z T-Mobile (tyle że tutaj już od zawodowych akwizytorów, którzy mi 2 razy droższą ofertę wmawiali że jest lepsza od oferty Orange). Generalnie oferty wszystkich operatorów są tanie i mocno spłaszczone-nie bardzo się wyróżniają, poza Plusem i Orange które sprzedają usługi w pakietach (próbuje tego też T-Mobile z Netflix ). No ale dalece się różnią w kwestii roaming oferta tak Plusa, jak i Orange jest transparentna (u zielonego jest to 120min wychodzące/przychodzące, w Orange 100min. wychodzących w EU i 400 przychodzących). Natomiast w T-Mobile jest to wielka ściema-roaming ograniczony do krajów sąsiednich, nie ma transparentnej informacji jakie to są połączenia.
 #895179  autor: zielony71
 12 lis 2016, 10:13
Z kolegą arasel już nie dyskutuję, ponieważ nie dysponuję wystarczającą ilością wolnego czasu;-)
Ale gdyby ktoś był ciekawy jak wygląda dla mnie dobra oferta (choć nie twierdzę, że nie do przebicia)to wyjaśniam.
W Plusie można teraz kupić Lenovo Moto G4 za 1 zł w abonamencie za 70 zł/m-c.
Dla przenoszących abonament do Plusa jest 6 miesięcy gratis. Za całą umowę zapłacimy 1267 zł, a wartość tego telefonu w sklepach to około 1150 - 1200 zł.
 #895237  autor: tomit
 12 lis 2016, 20:04
f0ku5isko pisze:Ale tam gdzie jest T-Mobile w każdej sieci, czy muszę być zalogowany do T-Mobile?
I co z internetem? 1GB co miesiąc, czy na całą umowę?
TomaszA pisze:Tak musisz być zalogowany w tmobile. 1 giga co miesiąc. (...)
Otrzymałeś błędną informację. Strefa T-Mobile to lista państw (dostępna na stronie T lub w regulaminue umowy) gdzie masz pakiet 1gb neta miesięcznie na dowolnej sieci. Będąc np. w niemczech nie musisz korzystać z T-Mobile DE. W każdej sieci masz dostępne 1gb neta.
 #895240  autor: TomaszA
 12 lis 2016, 20:15
Ojejej. Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem cały tekst a nie tylko jego wycinek. Pracuje w Niemczech i mój telefon loguje się do macierzystej sieci czyli Tmobile. Pewnie mógłbym wymusić zalogowanie do innej sieci tylko po co? Tak nie muszę ale chcę korzystać z tej sieci będąc w kraju w którym jest Tmobile, bo jest strefa i korzystam z jej dobrodziejstw. Czyli rozmowy internet 1 giga..... Itd. Jak jestem poza strefa korzystam z limitu 200 minut wymiennych na SMS a co do internetu to włączam za 49 zeta internet z prędkością 256. Radio gra idealnie strony się otwierają i masz necik w całej uni.....W niemczej pokrycie najlepsze. Służbowy mam telefon z onephone który korzysta z e-plus i o2 do pięt nie dorasta tmobile..... Pozdr.
 #895247  autor: adaszu
 12 lis 2016, 21:17
Przedłużyłem umowę na kolejne 24 m-ce:
taryfa - T3 10 GB, międzynarodowa strefa T-Mobile (obojętnie jaka sieć byle w państwach jakie obejmuje strefa)
Abo: 89,95
Tel: Iphone 5S - 79 zł
Tel sprzedaję, więc średnie abo mnie wynosi 41 zł ;)
 #895394  autor: miarek
 14 lis 2016, 09:36
zielony71 pisze: Ale gdyby ktoś był ciekawy jak wygląda dla mnie dobra oferta (choć nie twierdzę, że nie do przebicia)to wyjaśniam.
W Plusie można teraz kupić Lenovo Moto G4 za 1 zł w abonamencie za 70 zł/m-c.
Dla przenoszących abonament do Plusa jest 6 miesięcy gratis. Za całą umowę zapłacimy 1267 zł, a wartość tego telefonu w sklepach to około 1150 - 1200 zł.
W szczególności, jak jest informacja "produkt chwilowo niedostępny". Tego typu zagrania są typowe dla niektórych firm (celuje w tym EuroAgdRtv): mamy dobrą cenę, ale nie mamy produktu. Za to świetnie wygląda w porównywarkach, jacy jesteśmy tani. :)

PS. Wartość tego telefonu to 1049zł (wg znanych sklepów internetowych), ale to u Ciebie norma, że zawyżasz ceny telefonów, aby Ci oferty lepiej wyglądały.
 #895408  autor: arasel
 14 lis 2016, 10:59
zielony71 pisze:ale ja 1049 nie widzę: http://www.ceneo.pl/45843609
1049PLN: http://www.x-kom.pl/p/316040-smartfon-t ... zarny.html
a nawet
1039PLN: http://www.electro.pl/smartfony/smartfo ... ,id-726627

Chyba, że wkradł się chochlik, bo wcześniej wspominałeś o Moto G4, a linkujesz do ceneo z G4 PLUS, stąd pewnie ta rozbieżność.
  • Strona 357 z 624
  • 1
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • 624
  • 1
  • 355
  • 356
  • 357